Висаджування -> рекомендації, досвід, коментарі...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем guculyanka, 4 Травень 2007.

1. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

Відповідь: Висаджування -> рекомендації, досвід, коментарі...

в нас така ситуація 2 тижні:girl_sad:
    а таке успішне було висаджування
    навіть з каками біда - ніяких знаків...сидить чи стоїть мовчки і робить своє діло, я вже очей з неї не спускаю:girl_impossible:

2. Adelaida

Adelaida Active Member

І в нас майже повна відмова. Висаджуємось тільки після сну та вночі, якщо я прокинусь до того, як. А в день, як тільки несу її до ванної чи висаджую над мискою, одразу вигинається та галасує щось типу "відстань, не хочу ТАК" :) І тут же сама може попісяти на пеленку :) То я тепер і не пристаю, хіба відчуваю, що не буде пручатись. І чемно міняю пеленочки... А підгузки ні, наразі не буду. Як вирішили голопопити, то спробуємо продовжувати цю справу. Добре, що починає вередувати, як стає мокро. Рахую вже це великим плюсом.

Але ми ще не дуже повзаємо, маленькі. То мені небагато незручностей. Не уявляю як ви (Веронка, Вітамінка) справляєтесь.

І ще. Аліса ніколи не подає ніяких знаків, якщо знаходиться на животику. Ніяких змін у поведінці. Все ж таки універсального рецепту немає.

---------- Додано в 11:58 ---------- Попередній допис був написаний в 11:54 ----------

Галя, Ануто, а у вас як справи з висаджуванням? Питаю, бо наші дітки майже ровесники :)

3. Galya

Galya Well-Known Member

Моя повзає з 5 місяців, то і легше і важче:) З одного боку, пеленку не постелиш, бо відповзає з неї все одно, з іншого - в нас практично нема климів і коли попісяє на підлогу, то відповзає з калюжі:)
    Не протестує проти висаджувань. Вигинається якшо точно не хоче пісяти-какати. Сигналить - як коли, в основному я вже знаю приблизно її ритми. Вночі не пісяє давно. Може в 6 ранку пісяти і ше спати, а може аж в 8 пісяти і вже підйом.
    На вулиці рідко пісяє, та я і не гуляю по півдня, пісяє перед гулянням, а ті 2-3 години терпить. Хоча деколи саджу і на вулиці.

4. Leila

Leila Well-Known Member

Моя мала тепер як ходить голопопа, то присяде і хоче щось зробити, то я її одразу на горщик чи тазик, але якшо просто пробувати садити коли вона не хоче, то вигинається і напружується. з 4-х місяців мала чемно какає тільки в тазик, тепер вже і в горщик. на сон залишаю голеньку на пеленці може проспати сухенька до 3-х годин. вона вміє тримати сечу і каку, поки я шукаю куди поставила горшок, бо любить ним просто бавитися. а вже як посаджу, то зробить що треба

Останнє редагування: 6 Липень 2010
  5. Анута

Анута Well-Known Member

я теж відпишусь (давно збираюсь) при вільній хвилі.
    в нас середньо, але це пов"язане з переїздом (я так думаю)

6. Leila

Leila Well-Known Member

7. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

я тепер над горщиком висаджую (тримаю над, якщо садити-то кричить на цілу вулицю)
    так висадила сьогодні покакати, попісяти

а моя справи (якщо не встигну висадити), робить тільки стоячи
    попісяє, сідає в калюжу і починає хлюпатись, тосі-тосі робить, радостіііі
    вона розуміє, що робить і пальчиком показує -де каки...-
    а моя в тому бавиться:khomyak:

8. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Це нормальні етапи :) Дитина поступово бере відповідальність на себе за свої "справи" і вивчає їх результат. Якщо не заважати, за пару тижнів має минути.

9. Leila

Leila Well-Known Member

І в мене бавиться, а особливо цікаво коли щось зробить і заглядає, або пробує ручкаим в горщик залізти. Сьогодні позвонив чоловік і я щось відволіклася, а мала була голенька і вирішила покакати, поки я не бачила ше й на смак хотіла спробувати, прийшлося багато мені мити, бо каки і на голові були :) ото вже дитяча цікавість

10. Adelaida

Adelaida Active Member

Тобто не заважати? Не лізти зі своїм висаджуванням? :))) Десь так і роблю, пропоную, але не наполягаю.

11. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

У нас теж були тимчасові збої у висаджуванні, але це було спричинено поносами на зуби. Навіть дорослому, я так думаю, важко втримати все в собі, коли розлад шлунку, а це ж маленька дитинка...Але памперс не вдівали, бо просто їх не маємо, я навіть багаторазові підгузки давно вже винесла на горище. Прала трусики-штанці, нічого страшного:) Вночі ми давно не пісяємо, хіба чую, що вона кряхтить, тоді висаджую. А так наша миска на ранок практично щодня суха. На вулиці висаджуємося по мірі потреби та бажання, коли вже задовго гуляємо.
    Ну а вдома аварії трапляються, теж були випадки хлюпання у своїй калюжі:) Але оскільки такі випадки рідкі, то я не переймаюся, бо і так дитина майже весь час суха й чиста!
    До речі, як не хоче в даний момент висаджуватися (на нашу потребу:)), то теж вигинається й кричить, то точно знаю, шо не буде зараз пісяти\какати.

---------- Додано в 14:50 ---------- Попередній допис був написаний в 14:44 ----------

Лідо, поки шо висаджуйтеся по явних ритмах (після сну, гуляння тощо), тобто коли малеча 100% робить свої справи. А решту часу придивляйся, бо в неї і сигнали і ритми можуть загалом змінитися.Можеш вдівати трусики або трикотажні штанці, шоб не напрягатися з пеленками, штанці будуть сечу вбирати, ну і каки вони теж затримують:)

12. Adelaida

Adelaida Active Member

І ще додати хочу. Під час прогулянки ми також не пісяємо. На 2-3 години вистачає. Я навіть вже підгузок не беру, а тільки лосіни-шорти та марлеву прокладочку. Запасний комплект ні разу (ще) не знадобився. :)

А от вночі пісяє. Вона останній раз перед сном ходить в туалет о 8й (сама чи з моєю допомогою), а потім "нівкакую". Сон у нас починається біля 22:30. Звичайно, десь о третій ночі їй треба в туалет, а потім ще раз... А я в той час найміцніше сплю, і часто-густо пропускаю. Цікаво, з чим повязано те, що вона після 19-20 вечора не пісяє?

13. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Мамусі з досвідом НЕ використання одноразових підгузників :)
    Маю питання щодо ДІсани :) знову
    Наскільки ота дісанівська марля краща від звичайної марлі з аптеки? По якості вбирання сечі? Бо щось я трохи гуглила і знайшла досить різні думки щодо цього: від думки
    1) що це зайві викинуті кошти на дісанівську марлю
    і до думки
    2) що звичайна марля твердіша і подразнює шкіру малюка, тому краще купити дорогу дісану і незаморочуватись підшиванням звичайної марлі.

Підкажіть будь-ласка як у вашому випадку можна було б порівняти звичайну і дісанівську марлі?

14. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відразу кажу, що я не користувалась дісаною, але користувалась звичайною марлею. Якщо її прати на звичайному режимі (30-40)з порошком, то вона після прання тверда, якщо при температурі 60 і більше, і бажано без порошку - мягенька.

• Подобається Подобається x 1
  15. Анута

Анута Well-Known Member

мені теж здається що здебільшого це залежить від прання. В першу чергу Чим. Бо від Ладушок в мене все стає дубовим :sad:
    а взагалі Дісана на дотик м"якша.

16. Ніка

Ніка Well-Known Member

а можна тоді ще питання по дісані -
    а скільки на день приблизно йде тих штанішок? бо з вкладкамиякось більш-менш зрозуміло, а от наскільки часто треба прати ті штанці? і чи ті з валяної шерсті взагалі варто брати?
    чула, що вночі дісана досить протікає (при аваріях)? чи то вже краще фаззі бансом підстраховуватись?

17. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Ну, моя теж інколи перед сном не пісяє, тоді висаджую її при першому ж годуванні. Але це буває дуууже рідко, тому я вже тазік на ніч давно не ставлю...
    А вона хіба уві сні пісяє? Вона ж мусить для того трошки розбудитися. Якщо почала крутитися-можна її сонну висадити, а потім цицю і далі спати! Мені вночі було зручно, що пісяння йдуть перед годуванням. Тобто якщо вже прокинулась їсти-то давай заодно попісяємо:)

18. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

ми маєм Дісану але ще не маємо достатнього досвіду в користуванні, пробували минулу суботу-підгузник+вкладка з біомарлі чи біобайки,малий попісяв-все мокре:) побавилась пів дня-збилась з тєми, бо тільки засинав (як виявилось не міцно) пісяв-прокидався-плакав (але насправді як я сьогодні зрозуміла прокидався-плакав-пісяв-плакав)
    ми маємо стартовий набір,якщо поєднувати з висаджуванням то думаю його буде достатньо. Ніка, щодо "штанішок" ти мала на увазі мабуть бавовняні підгузники? їх потрібно змінювати,коли вони промокають, щодо шерстяних трусиків-їх просто просушують, а потрібно їх мати,як я зрозуміла, для того,щоб дитинка відразу не прокидалась як попісяє, вони тримають тепло(сьогодні спробували-працює)
    але чого я в цю темку зайшла, сьогодні ми цілий день з Дісаною і знаєте що? вдягнула---плаче---зняла,підставила баночку-попісяв-спить, поїв -попісяв в баночку-вдягнула Дісану-спить ---крутиться-хникнув--розгорнула-попісяв в баночку--- спить. Я В ШОЦІ:) (вранці 3 підгузника + 3 вкладки пішли в прання) покакали на пеленочку:) в баночку "зловила" 4 рази. Дитина справді дає зрозуміти,що хоче пісяти! зараз спить наголяса....а я на радостях зайшла на ДП...таке то

• Подобається Подобається x 1
  19. Galya

Galya Well-Known Member

Дуже проста річ, коли поспостерігати і чомусь ніхто не вірить. поки не спробує:)

20. Ніка

Ніка Well-Known Member

от я про то і думаю...
    маю відчуття, що ми більше будемо в трусиках, ніж в підгузнику, але підгузник мабуть все одно варто мати. то що ж тоді брати, щоб мінімально вистачило?