Висаджування -> рекомендації, досвід, коментарі...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем guculyanka, 4 Травень 2007.

1. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: Висаджування -> горщик: рекомендації, досвід, коментарі...

Ну це точно. Ясна, Ви читали літературу про висаджування? Те що Ви описуєте - це привчання до горщика. Не мішайте все в одну купу.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. yasna

yasna Well-Known Member

А як ви будете говорити, коли через шість місяців ваша малеча потягне до рота недопалок із землі? Або полізе у відро для сміття чи в грязюку? Я теж з усіх сил боролася проти того, щоб довколо Цвітани слово кака використовували тільки для того, щоб зазначити. що дитина покакала.
    Але все одно від оточення(бабусь. сусідів, старших дітей на майданчику) вона взяла те, що кака - це брудне, яке не треба брати в руки, а не тільки какашки.
    от якраз про ці відчуття я і говорила, навряд чи ви із задоволенням покопаєтеся в унітазі.

Мабуть я дійсно не чітко формулюю свої думки. В голові ще не склалася вся знайдена інформація.
    Старша навчилася ходити на горщик до двух років. Обходилися без сваріння та насильства. Але сьогодні я помічаю багато речей, про які говорять психологи: відраза до будь чого, що виходить з тіла, будь то слюна чи піт, ознаки мазохістського типу, лінивість...багато чого вилазить.
    Мені не хочеться повторити помилки, тому я можливо і дую на холодне.

3. Galya

Galya Well-Known Member

В нас то називається "брудне", тобто кажу "то брудне, не чіпай". А те, що інші батьки говорять своїм дітям моїй дитині не мішає зовсім. Для неї тільки я найбільший авторитет на дитячому майданчику. Зараз то ше мене перепитує чого хтось комусь шось говорить, я їй пояснюю як можу (але як пояснити те, що інші мама каже своїй дитині не йти в підїзд, бо там жаба і вкусить, як всі добре знають, шо того там нема, 1000 раз туди заходили, її дитина вже на таке навіть не реагує, а я свою мушу заспокоювати, бо вона аж плаче, так переживає за іншу дитину - бо я своїй дитині ніколи не видумую таких байок і вона мені вірить і ше за звичкою і іншим мамам вірить. Але то так, до слова)

4. yasna

yasna Well-Known Member

Дякую, ваш приклад підтверджує, що протистояти оточенню все таки можна.
    начить будемо шукати варіанти :)

5. natorella

natorella Well-Known Member

і досить часто треба!!!!

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ми використовували таке слово, яке вживали самі - сміття! А грязюку теж називали відповідним словом - болото.
    І родичі наші теж навчилися казати саме так. І від "вважай впадеш" ми їх відівчили. І від "ляль". Та й логічніше казати на сміття, що це сміття.

7. Provizor

Provizor Well-Known Member

Я вже в темі зовсім запуталась. Не хотіла на бруд, сміття казати "кака", але під впливом оточення само собою вийшло. Таке зручне і коротке слово. Дитина в мене памперсна, зараз намагаюсь привчити до горщика. Почала шукати інфу на форумі і потонула в темі...

8. Liliyah Romanova

9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

То поцікавтесь стосовно висаджування (чи природньої гігієн діток). ТО НЕ ТЕ САМЕ, що ПРИВЧАННЯ ДО ГОРЩИКА.

10. Galya

Galya Well-Known Member

Справді, діти яких висаджували зовсім не обовязково швидше освоюють горщик - все індивідуально і в кожної дитини свої темпи. Висаджуванням просто ми помагаємо дитині лишатися чистою і сухою поки вона ще не може сама піти і кудись сісти.

11. yasna

yasna Well-Known Member

Що це таке7
    Для мене природне - те що передбачено природою. Какать - природно, народжувати без лікарів - природно.
    Якби для дитини фізіологічно було необхіно бути сухою, природа б придумала інші способи випорожнення, або сформувала б рефлекси. Наприклад відповзати коли попісяв. Повзе ж новонароджена дитина до грудей!

Тобто це задовольняє потреби мами, а не дитини.

Звісно я цікавилася. Але нажаль знаходила скільки протиріч у написаному природнім процесам організму, що почала ставитися більш негативно до висаджуванняніж на початку.
    Спробую метод домовляння по Литваку з наступною дитиною. Може більше пощастить:girl_smile:

12. Liliyah Romanova

Може, мені видається, але ви якось зв*язали докупи не ті потреби. Ми ж не їмо й випорожнюємося водночас.
    І доволі природньо, коли собака за собою шпортає землю, зробивши справу. Кішка облизує котенят, аби вони в усіх місцях чисті були. Людина підтирається, і коли не було паперу, то невже думаєте, що вона не підтиралася?? Та й по справах у хаті люди не ходили. У палацах було, що за шторами випорожнювалися, але потому слуги то все прибирали. І не було соромно на травичці коло дому сходити, зате було соромно комусь на це дивитися... Різні звичаї були та сприймання, однак бажання заховати ті речі й не жити в них чи на них було завжди.
    Вибачайте за такий натуралізм, але я щось не розумію пов*язування потягу до грудей із бажанням, аби дитина після випорожнення не лежала у власних виділеннях. :confused:

Останнє редагування: 14 Травень 2010
  13. yasna

yasna Well-Known Member

У батьків чотири собаки, і жодна не шорпає землю після туалету. Залишають як є.
    А от в котів це на рівні рефлексу, закладено природою не залишати по собі сліду.
    Моє бажання бачити дитину чистою - виховане культурою, а не є природнім рефлексом.
    Я проти насильства над природою дитини і все. Моя дитина ніколи не лежала у випорожненнях, але я не дресирувала її припиняти сечовипускання по слову стоп в чотири місяці. Думаю, що це шкідливо навіть для дорослої людини.

14. Liliyah Romanova

У чому насильство?
    А хтось вимагає? :girl_crazy:

15. yasna

yasna Well-Known Member

Це цитата за першим посиланням на початку сторінки.
    Поцікавтеся працями засновника психосоматики Райха і зможете самі визначитися
    я не зможу пояснити свою думку краще ніж уже зробила в попередніх постах.
    Вибачте.

16. Liliyah Romanova

А якщо ми їдемо в машині, зупинитися ніде не можна, дитина проситься в туалет, а я його прошу "потерпи трохи, поки можна буде безпечно десь спинитися", хіба це не той самий стоп? Адже не переривають процес оцим стоп, а просто просять почекати. Може, я щось не так розумію в цьому плані.

17. yasna

yasna Well-Known Member

я слабо уявляю немовля, яке мама просить не пісяй, потерпи ще трохи. і воно не пісяє.

18. Liliyah Romanova

Ну, то тим більше. Як можна уявити немовля, якому кажуть "стоп" і воно не пісяє. :confused:

19. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Yasna, а звідки Ви взагалі брали інформацію стосовно висаджування? Питаю, бо судячи з дописів у вас основні принципи висаджування вперемішку з привчанням до горщика. Висаджування - це реакція мами на сигнали дитини. Дитина просить, щоб їй допомогли лишитись сухою і чистою. Це як з ГВ - зпочатку всі на вимоги дитини задовілняються негайно, а з часом, коли це буде комфортно дитині, мама поступово починає просити трохи зачекати. І будь-яке силування тут недопустиме.Це є основою і ГВ, і висаджування, і решта природніх методів виховання. Розкажіть, звідки у вас тези про те, що треба змушувати?

• Зе бест! Зе бест! x 1
  20. yasna

yasna Well-Known Member

Я щось не правильно з цього зрозуміла?
    Мама дресирує тримісячну дитину зупиняти сечовипускання на її вимогу.
    Для мне висалжування значило спершу піймати момент коли дитина збирається випорожнитися і зробити це у місці, де зручно мені: над мискою, на підлогу, на пелюшку.
    але те антифізіологічні методи які я все більше і більше знаходжу у послідовників висаджування мене лякають