Вінчання у львівських храмах

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Narechena, 14 Березень 2010.

1. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Відповідь: Вінчання у львівських храмах

Чи проходив хтось перед шлюбні науки в храмі Різдва Пресвятої Богородиці?

2. Lambada

Lambada Member

там просто церква автокефальна - там вимоги дуже лояльні...

3. Відповідь: Вінчання у львівських храмах

не проходили, але чула що там вони досить цікаві

4. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

я проходила.
    Мені сподобалося.Тривали 3 тижні здається 2 рази в тиждень.
    Вкінці екзамен.
    Якщо був на всіх заняттях- "автомат", майже нічого не питали.

5. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Ми спершу хотіли проходити науки в церкві Михаїла (вул. Винниченка). Я сконтактувалась з ними у фб, але мені відписали, що зараз перед шлюбні науки в їхньому храмі не проводяться і можливо колись їх буде відновлено, але не скоро.

В яких ще церквах є ті науки? Знаю про Домініканський собор, церкву Юри, костел на Привокзальній, храм Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові.

6. Sunnylife

Sunnylife Well-Known Member

Є це в Приображенці (біля Вернісажу). Ми там проходили)))Було дуже цікаво))) Проходить 2 тижні кожен день (крім суботи та неділі) :girl_wink:

7. Lilutka

Lilutka Member

дівчатонька, а хтось проходив науки і чи брав вінчання у Костелі Заручин Марії і монастир сакраменток чи тепер ще він називається Храмом святої трійці, знаходиться на вул. тершаківців (колишня вул. марченка)? чи там взагалі такі події не відбуваються, напишіть, будь ласка!

8. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

В нас там взагалі нічого не вимагали. П"ять хвилин випитували, чи ми добре подумали, потім сказали прийти до сповіді і все. Але церква чудова. В нас був шлюб з хором-то просто казка)))

9. neolenka

neolenka New Member

Науки в ц.Юра проводяться регулярно. Найближчі будуть з 5 травня та 2 червня. Графік інтенсивний: 15 занять з понеділка по четвер + зустріч з батьками та свідками (виходить трохи більше ніж 3 тижні). Теми різні і цікаві (і заняття ведуть різні священики та викладачі). Кажуть, що чим більше часу до весілля, тим краще на науки ходити, коли ще не всі думки у весільних клопотах і можна спокійно обдумати, зважити рішення. Все таки вибір на все життя :girl_wink:

10. Mashulia

Mashulia Well-Known Member

Підкажіть, будь ласка, а що це за хор там? Я якось була на весіллі в церкві Успення, але хору не було. І ще цікавить, як довго у вас тривала церемонія шлюбу?

11. synuchechka

Ну їхній хор,церковний. Хочете послухати як вони співають-прийдіть в неділю на 11,00 на службу, почуєте.Шлюб коштував 500грн, а якщо з хором-700, здається. точно не скажу, призабулося вже. Люди таке говорять, що в їхньому хорі співають співаки з оперного, але я не знаю наскільки це правда

пфф.......чесно не пригадую, ну здається якось стандартно-до півгодини.

Якщо братимете там шлюб-вважайте на туристів. Під час церемонії всі двері закривають, туристи прилипають до скляних дверей з каплиці з роззявленим ротом і фотографують наречених, особливо наглі намагаються прорватись до церкви, але за ними слідкують церковні помічники і можуть ваші гості трохи допомогти))))Думаю така проблема є у багатьох старовинних церквах.

А ще, ми хотіли щоб у церемонії брав участь священних, друг сім"ї чоловіка. І хоч він з Греко-католицької церкви і взагалі не зі Львова, до нашого прохання поставились з великою увагою, радо погодились, навіть видали священнику рясу, щоб вони були в однакових (хоча він і мав свою, але в однакових гарніше виглядало). Церемонію отці читали по черзі, було дуже гарно і гармонійно. За це ми дуже вдячні цій церкві, в них немає ніяких "понтів", типу то має бути так, а то так, а того неможна і т.д...Ніяких відкріплень, заморочок мішаними шлюбами (я православна, чоловік-греко-католик), документів і т.п....В Греко-Католиків з тим набагато більше мороки.

Одним словом-сама цеква дуже гарна, ставлення-дуже приємне, церемонія була чудова. Немає зайвих перепон і ускладнень.

12. La esposa

La esposa Moderator

. Враховуючи, що за спів в церковному хорі ніхто не платить і люди працюють на власному ентузіазмі, то справді можна серед хористів зустріти багато цікавих людей, кому просто подобається співати ;)
    ми брали там шлюб, хор співав чудово!
    а от науки.. ех(((

13. synuchechka

В нас наук як таких зовсім не було. Була одна зустріч, на якій отець кілька разів всіх перепитав чи ми добре подумали, шо ше не пізно передумати, і сказав піти до сповіді.от і всі "науки".

14. KryhiktaTin

KryhiktaTin New Member

підкажіть хтось, можливо в когось була подібна ситуація, знайома попросила попитати,
    пара шлюбу не брала, зараз чекають малятка, дитинку хочтуь хрестити, і просили поцікавитись щодо наших храмів у Львові, хто дозволить тепер взяти шлюб і похрестить дитинку, що для цього необхідно, які папери і т.д? ще один нюанс чоловік- греко-католик, жінка-протистант

15. Ringo

Ringo Well-Known Member

Я думаю що відмовити не повинен жоден храм будь-якої конфесії. Нехай,мабуть,пара для себе вирішить в якому храмі хотіли б взяти шлюб і хрестити дитинку і на місці взнають які з тим можуть бути нюанси..

16. saiko

saiko New Member

Актуальна інформація по собору св. Юра. Пожертва - 700-800 грн (якщо комусь фінансово скрутно, може менше або не жертвувати, тому це пожертва). На оздоблення храму квітами - 200 грн. Якщо додатково замовляти хор - +500 грн.

17. vikulyamamulya

vikulyamamulya Well-Known Member

Можливо у когось було вінчання в Домініканському Соборі і може підказати за скільки часу потрібно домовлятись з хором, за їхній супровід, і яку ціну вони просять.

18. Annyuta

Annyuta Well-Known Member

У нас було там вінчання! Просять 500 грн. принаймі минулого року так було, телефон керівника хору можна взяти у захристії. А за скільки часу навіть не знаю ... ми дзвонили десь за місяць чи півтори...

19. Valyushonka

Valyushonka Well-Known Member

Дівчата, підкажіть, будь ласка, якщо мене хрестили в православному храмі, то вінчання має бути теж в православному, чи то не має значення?
    Які саме храми у Львові києвського патріархату?

20. Mashulia

Mashulia Well-Known Member

Не обов'язково в православному. Але так буде простійше - в греко-католицькому треба буде брати дозвіл. Вони це вважатимуть змішаним шлюбом. У Львові досить багато православних храмів: Успенська церква, Храм Святих Апостолів Петра і Павла, Церква Св. Апостола Андрія Первозванного, Церква Пресвятої Трійці