Вінчання у львівських храмах

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Narechena, 14 Березень 2010.

1. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Відповідь: Вінчання у львівських храмах

В Йосафата ми ходили тільки у будні. Але там треба цікавитись, бо науки проходять у певний час, тобто не кожного тижня. Було 5 заннять.

2. Skobik

Skobik New Member

Ми вінчались у церкві святого Миколая, що в Шевченківському гаю. Нам дуже сподобалось. Науки проходили в ц. Михайла, бо церква з гаю прикріплена до цієї парафії. Науки були дуже класні, тоді їх проводив о.Юстин.
    Стосовно оплати - то добровільна пожертва. Можна на вінчання замовити хор - тоді щось платиться, або просто диякон. З хором дуже гарно, хористи виходять на двір зустрічають молодять піснями після шлюбу.
    Особливо пасує коли дружби і дружки у вишиванках.
    Ну і на фотосесію далеко їхати не треба :)
    Тих хто бере шлюб було небагато, тому немає відчуття конвеєра.

---------- Додано в 10:58 ---------- Попередній допис був написаний в 10:45 ----------

По буднях 2 чи 3 тижні проходять науки в ц. Михайла по вул Винниченка. Їх там можна пройти і після шлюбу, тобто почати до і потім доходити, багато хто так практикував. Але науки там супер, хоч і мабуть найдовші у Львові, принаймні в мене склалось таке враження по відгуках знайомих.

3. tasha

tasha New Member

Вам потрібно підійти туди і обговорити цю ситуацію, бо в нас вимагали всідоцтво про одруження.

Ми теж проходили там науки 10 днів по буднях на 19:00. Не можна було пропустити більше ніж 2 заняття.

4. artariya

artariya Member

Ми там вінчались, все було дуже урочисто і незабутньо!!! І Хор там, за бажанням може співати, правда за окрему плату.

5. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

відновили?
    ми в березні минулого року були на останніх науках в церкві Михайла

6. aknytsU

aknytsU волошкова...)

А ви бачили колись, щоб під час шлюбу у храмі збирали гроші на тацю? При чому, тацю демонстративно передали дружбам, щоб ті ходили між людьми.
    Для мене це шок, направду! Перший раз за n-ну кількість відвіданих весіль я це побачила.
    Це був храм (точніше, капличка) на вулиці, бічної до Стрийської (ближче до Автовокзалу).
    Тепер починаю переживати, щоб такого не виявилось на нашому весіллі. Поки, плануємо брати шлюб у церкві Покрови на Личаківській. Може хтось поділиться досвідом, чи часом там такого немає.

7. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

один раз таке бачила, але це було не у Львові , фотографувала весілля . В мене також був шок

8. La esposa

La esposa Moderator

бачила і не раз. Хоча зазвичай то вже після шлюбу, коли співають многая літа, тацю беруть дружби або староста. В церкві Юра цього літа прозріла: з тацею ходить дядечко власне під час шлюбу, пхає під ніс навіть фотографу і оператору і голосно коментує, хто скільки дав і "шо, вже гривні навіть не знайдете..?"

9. Freitag

Freitag Active Member

І доволі часто, особливо у православних храмах.
    Три роки тому з тацою не ходили.
    Але насправді я особисто у цьому нічого страшного не вбачаю. Пожертва справа добровільна і давати на тацу ніхто не змушує.
    Таки то вже занадто, але най буде на його совісті.

10. Tamada

Tamada ла-ла-ла

В мене на шлюбі 12 років тому в церкві Юра під час шлюбу дяк дав дружбі тацю і сказав "Всіх обійди і сам щось кинь"...

11. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Ми там брали:)
    Запитаю ще батьків, бо зі спини не дуже видно:)
    Але, здається, там такого не було. Принаймні, крім священника нікого більше не бачила і маніпуляцій з тацею теж.

12. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Ми брали шлюб там у липні цього року, ніц подібного не спостерігали :).
    Хоча чоловік каже, що таке може бути у будь-якій церкві, особливо, якщо весілля велике і у церкві присутні багато гостей.

13. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Колись там так точно не робили, як зараз - не знаю. Як на мене, то трохи дико, так з тацею під час шлюбу ходити, тим більше, що й так робиться все ж не копійчана пожертва на церкву. Хоча питання не в тому, чи шкода грошей на ту тацю кинути, просто не пасує..

14. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Ось! Грошей не шкода для такої події, але дійсно це
    Ми стояли спершу в ступорі, а вже потім до нас дійшло, що треба шукати дрібні гроші. Люди всі враз заметушились і ці пару хвилин ніби не були присутні на шлюбі.
    То якось не альо :girl_nea:

15. vasylyna d

vasylyna d Загублений

Брали шлюб цього року у хр. Йосафата. Таці не було і настоятель одразу нас повідомив не бігти за священником після шлюбу і не тикати кульки з солодким, гроші і т.д. А наголошував на тому,щоб після шлюбу приступити двом до спільної молитви))тобто,акцентів на грошах точно він не ставив. Як на мене,кожне подружжя вже саме вирішує чи давати пожертву на храм чи ні. Але кщо вже тратяться такі тисячі$$$$$ ,то можна і пожертвувати на храм в цей урочистий день))

16. milenochek

milenochek New Member

Дівчата, а у кого нещодавно було вінчання в Домініканському? Розкажіть, будь ласка, які витрати? і Науки там проходять кожного дня по буднях?

17. Ringo

Ringo Well-Known Member

Ми проходили науки в березні. 10 занять по буднях. Здебільшого всім задоволені. Платили 100грн з пари,якщо не помиляюсь. Щодо інших витрат не знаю,бо шлюб ми брали в іншому храмі.

18. mazepynka

mazepynka Well-Known Member

Ми вінчалися у храмі Ольги та Єлизавети в 2007р., дошлюбні заняття дуже сподобалися, особливо ті, які вів отець Володимир - це було настільки цікаво, невимушено, по-релігійному і, водночас, буденно, життєво, що якісь моменти я пам"ятаю і досі.

19. Відповідь: Вінчання у львівських храмах

У Соборі Юра називають ціну ( чітку та конкретну) 750 грн. шлюб + 250 грн на квіти і якщо хочете хор то ще треба доплачувати..... До цих цін можу скахзати одне : Така віра, що ні кінця, ні міри. Це просто абсудр. Це ганьба для Львова та Собору. Ставлять у приклад нам священника, який має набагато більше ніж людина, яка має середній дохід. Зажерлися ви там конкретно, шановні "отці".

20. Annyuta

Annyuta Well-Known Member

Ми вінчалися в Домініканському соборі у вересні. Науки проходять по біднях протягом двох тижнів приблизно, Вартість наук 100 грн. з пари, також здавали на квіти 200 грн., а щодо шлюбу, то отець точної суми не називав, але зорієнтував скільки дають інші... "хто як може ... 400-500 грн і більше". Ми залишили в день шлюбу 500 грн.