Вінчання у львівських храмах

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Narechena, 14 Березень 2010.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Відповідь: Вінчання у львівських храмах

щодня?

два, якщо не помиляюся. заняття було по дві-три години. літератури не давали ніякої. вірніше нам просто роздавали на деяких заняттях, а потім збирали назад.

2. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Так, крім вихідних.

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

у нас було не зовсім щодня , бо розбито на місяць 12 наук.

4. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Щойно в чоловіка перепитала, бо аж засумнівалась:) Таки щодня ходили. І занять в нас точно було більше дванадцяти.

5. oksitigra

oksitigra Member

точно, я затуркана, щось подумала, що Ви теж ходили в Ольги і Єлизавети:girl_haha:

6. bobryha

bobryha Well-Known Member

Ми вінчались в 2009р в Домініканському соборі. І крім того що це надзвичайної краси церкви більше нічого позитивного сказати не можу... така бюрократія що словами не передати. поки збирали всі потрібні документи. бувало таке що я аж плакала перед священняком(він сказав в якийсь конкретний день на певну годину прийти нам щось там заповняти). і чоловіка не відпустили з роботи, бо була якась перевірка. і я попросила перенести на інший день , на що священник відповів " Або сьогодні, або шлюб відміняється" . Розвернувся і пішов... я розплакалась, а він тільки посварився зі мною. от і ми прийшли на другий день. був інший священник. дав нам заповнити ті анкети. і навіть не сказав що щось не так. а я за ту ніч думала що з розуму зійду((((( Потім в сам день весілля був страшний конвеєр. одна пара ще не вийшла, другу вже в церкву підганяють. сам шлюб дуже швидко священник дав, ніяких проповідей... залишився неприємний осадок

---------- Додано в 17:09 ---------- Попередній допис був написаний в 17:00 ----------

а от науками в церкві Андрія я задоволена на всі 100. і взагалі мені дуже подобаються священники з тої церкви. Адекватні, розуміючі, йдуть на зустріч... Мій чоловік пропустив два чи три заняття( в інших цервах то дуже серйозно, можуть довідку не дати), а той священник просто дав ту літературу, що чоловік пропустив додому почитати і дав довідку

7. Gudz

Gudz New Member

Нам навпаки все сподобалось!!!Ми вінчались у вересні 2012 року в Домініканах.Ходили тудиж на науки які були ДУЖЕ цікавими,час проходив дуже швидко!Пропуском наук рахувалось якщо немає пари,2 рази я була сама без чоловіка і ніяких притенцій не було!І ще саме головне,нас ніхто не підганяв,ми ще встигли пофотографуватись в церкві і біля церкви.

8. sonyachne divcha

sonyachne divcha Well-Known Member

Можу вже і про своє вінчання розказати :girl_bye: Оскільки ми з чоловіком дуже не хотіли "конвеєру", який спостерігається у більшості центральних та великих храмах Львова, тому вибрали маленьку церкву, яка відкрилась десь рік тому. Церква Блаженного Климентія Шептицького, де ми взяли шлюб, знаходиться також в центрі (початок вулиці Кривоноса).
    Надзвичайно сподобалась церемонія (дещо відрізнялась від тих, що мені доводилось бачити раніше), а доволі аскетичний і старовинний вид церкви надав ще більше таємничості і духовності церемонії.
    Тому можу порадити дівчатам, яким не важлива розкіш церкви, шукати "свій храм", адже навіть в центрі міста можна знайти прекрасні місця

Останнє редагування: 6 Липень 2013
  9. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Ми почали ходити на навчання ,я спочатку так не хотіла, але пішли і мені так сподобалось, багато над чим я задумалась. Добре що є такі навчання, вони корисні.

10. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

то, напевно, від священника залежить. моя сестра там брала шлюб у 2012 р. то мені дуже сподобалося, все спокійно, виважено, без біганини. я аж здивувалася, чесно кажучи бо думала що там конвеєр. пари дійсно йшли одна за одною, але от того відчуття конвеєру не було.

11. Emerald

Emerald New Member

- цілком згідна з Вами. Саме тому наш шлюб відбувся у Храмі Благовіщення. Науками також вельми задоволені.

12. arkka

arkka Well-Known Member

Ми теж вінчались в цьому храмі в 2009 році, чоловік не дуже хотів саме там, бо сам теж часто бачив на вихідних аншлаги. Але я дуже хотіла саме цей храм, бо дуже мені там подобається. Ми не розчарувались, а навпаки були приємно здивовані і задоволені. Приїхали на шлюб завчасно, бо я дуже переживала щоб не спізнитись))) і біля церкви вже нікого не було, ми ще хвилин 15 чекали поки нас запросили в храм, а після шлюбу теж довго фотографувались, розсадили всіх по машинах і вже коли відійшли, то побачили, що підїхала наступна пара.
    Ще додам, що коли приходили заповнювати оті папери перед весіллям, то зі всіх пар, які мали брати шлюб в той день були тільки три. Так, як всі питання, які були в анкетах базувались на матеріалі, який подавали на передшлюбних науках, то саме заповнювання зайняло декілька хвилин. Отець, який приймав нас аж здивувався, що ми так швидко і перепитав чи то в нас перший шлюб)))) Потім була ще настановча розмова і мушу сказати, от настільки мені припав до душі той священник, що коли ми вийшли з церкви я сказала чоловіку, що дуже хотіла б щоб шлюб нам давав він. І що ви думаєте, заходимо ми в храм в день весілля, а мені аж вуха заклало від хвилювання. От стою і нічого не чую... всі довкола метушаться, а в мене у вухах тиша. І тут бачу виходить священник, отець Роман, той який мені так запав в душу. Всі хвилювання враз відійшли, слух вернувся, сам шлюб пройшов настільки легко і спокійно, вкінці нам розказав гарну проповідь і поблагословив. Ну от якось так, всім гостям дуже сподобався шлюб єдине про що шкодую, що не взяли хор.

---------- Додано в 14:12 ---------- Попередній допис був написаний в 14:06 ----------

ще додам, що знайомі казали нам, що там дуже дорого за шлюб беруть. Жодної суми ніхто не назвав, сказали, що шлюб безкоштовно дають. А якщо хочемо, то можемо дати пожертву на храм скільки вважаєм за потрібне. Чоловік хотів давати сто гривень але після шлюбу, певно в емоціях дав 200.

13. Sunnylife

Sunnylife Well-Known Member

Дорогі форумчанки : Girl_in_love: )
    Хто брав шлюб у Храмі Преображення ГНІХ (Приображенці)? Розкажіть що до чого? які нюанси? Сподобалось?

14. oksitigra

oksitigra Member

Ми вінчались в храмі Андрія Первозванного. Вінчав нас о. Венедикт. Нам дуже сподобалось вінчання і священник

15. MarMar

MarMar Active Member

так насправді, то вона вже шостий рік як відчинена, Богу дякувати)
    оскільки вона має статус церкви-музею, то тим, хто шукає "спецефектів" буде цікавою)))

16. oksitigra

oksitigra Member

17. MarMar

MarMar Active Member

18. oksitigra

oksitigra Member

19. sonyachne divcha

sonyachne divcha Well-Known Member

точніше треба було написати "я відкрила для себе цей храм рік тому". Єдиною метою було показати, що храм ще не зовсім відомий навіть серед корінних львів*ян, завдяки чому можна уникнути так званого конвеєру (про який я писала раніше).

і про які "спецефекти" йдеться? мене церка покорила своїм спокоєм і душевністю (немає ніякого надлишку розкоші)

20. bobryha

bobryha Well-Known Member

я так люблю ту церкру. і її настоятеля.там завжди такі гарні проповіді. але мені трохи незручно туди добиратися, тому нажаль в ній не часто буваю