Вінчання у львівських храмах

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Narechena, 14 Березень 2010.

1. Ritamadonna

Ritamadonna Member

Відповідь: Вінчання у львівських храмах

Домінікани, церква Юра, Андрія, Михайла - найпопулярніші, центрові, тоди щотижня черги.
    Інколи доходить до "конвеєра". Тих, хто хоче душевності - варто задуматися, чи не простіше брати шлю в церкві, де спокійно, ніхто не підганяє, не ходять туристи і т.д. Церкви на Левандівці чи Сихові нічим не гірші від центральних...

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

на рахунок церкви Михаїла можу сказати точно-так,там багато пар вінчається,але там конвеєра нема.Кожній парі священник там приділяє максимум уваги.Принаймні у нас так було!

3. Ritamadonna

Ritamadonna Member

В Юра - входити в одні двері, виходити в інші - бо в перші вже йде наступна пара. :shy:
    В Домініканах подруга виходила заміж в епідемію - то менше як пів години скінчилося все.
    Але зато які там інтерєри...

4. Fechka

Fechka Member

5. Karrizo

Karrizo New Member

Була на весіллі, де молодим нормально й сфотографуватися не дали ні на виході,ні на тих сходах, зганяли:"бо ви тут не одні"!

6. Michela

Michela New Member

На таке навіть не звернула уваги...колись там теж брала шлюб...чи то може колись так не було...? До речі не маю жодної фотографії, щоб, як дехто каже, бо красиво, престижно, хвалитись і т.д...А взагалі дуже мріяла про вінчання в маленькій церковці в Шевченківському гаю...не вийшло...
    Як на мене, то саме головне, щоб все було щиро, щоб ми відчували, що поруч є Бог, який благословяє наш шлюб!

7. tasha

tasha New Member

Ми брали шлюб в Домінаканському соборі, звичайно багато пар, але я не можу сказати, що не було душевності, навпаки було дуже духовно, гарно і навіть затишно (а те що в церкві були ще й туристи побачила лише коли закінчилось вінчання і повернулись до гостей). А отці там просто чудові, думаю саме від них і залежить аура храму.

8. La esposa

La esposa Moderator

А чим зле туристи на шлюбі? говорити і так ні їм, ні екскурсоводу ніхто не дозволить, а то ще й цікаво :) у нас на шлюб зайшли до церкви якісь двоє, то оператор їх зазняв, як усіх, бо думав, що то наші гості :) а потім ми з чоловіком гадали: Твої? ні, не мої.. а може, твої..? і не мої.. Мамо, тату, то наші..? :connie_pull-pigtail

9. solomka

solomka Active Member

Ми теж брали там шлюб, майже 8 років тому. Все було дуже гарно, і ніяких туристів чи багато людей, незважаючи на те, що це була неділя, 13 год. На шлюб ми приїхали вчасно і не чекали, а відразу нас запросили до церкви. А навіть якби були якісь чужі люди, хіба це погано?

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Для мене є логічним брати шлюб у церкві, куди ходиш щонеділі. Нащо на шлюб раптом шукати ґуза - не розумію. По ідеї, найгарнішою якраз і є та церква, де живеш своїм духовним життям.
    Єдина причина для зміни - конвеєр. На шлюбі має бути лише одна пара. І якщо в церкві практикують конвеєри, то краще там не домовлятися.

Останнє редагування: 25 Лютий 2011
  11. Ritamadonna

Ritamadonna Member

Я там якраз брала шлюб. Знаю, що вже декілька років там одружують виключно парафіян або тих, хто туди ходить - це, до речі рішення не церкви, а дирекції Шевченківського гаю (музей все-таки)

12. sunset

sunset Active Member

скільки разів була в церкві Юра на шлюбі- непомічала конвера! ми з коханим ходимо до церкви в Юра разом, хоч не так давно, і не тому що нам там конче подобається приміщення, як на мене то залежить від священника, і коли ми прийшли писати прохання про те щоб взяти там шлюб, питав нас про те як познайомились, чи довго разом, чи серйозні наміри, крім того ще коханого хрестили в православній церкві, але отець все гарно пояснив, що то немає значення якщо ми беремо шлюб в греко-католицькому храмі, то і надалі будемо його відвідувати!

а щодо туристів, то вони і на службі Божій часто в Юра бувають, зайшли,подивились, хто помолився, хто ні і вийшли, нічого страшного)

13. Liliyah Romanova

Конвеєри я бачила в церкві Покрови на Личаківській. Із хрещенням особливо. Про інші церкви не скажу, бо не знаю.

14. Kviten

Kviten Member

Не погоджуся з Вами.
    Ми у церкві Покрови і шлюб брали, і сина хрестили (чотири роки тому шлюб, два з половиною роки тому хрестини), і жодних "конвеєрів" не було, ніхто нікуди не спішив.

Вважаю, що все пройшло так як треба, спогади лише приємні й теплі залишилися. Можливо, то справді від священика залежить (нам шлюб давав і малого хрестив парох о. Андрій)

15. Liliyah Romanova

Я там була на хрещенні. 3 діток нараз. Жахіття.
    Дуже рада, що ви мали позитивний досвід!

16. Person

Person New Member

17. Fechka

Fechka Member

в нас в Храмі Різдва Пресвятої Богородиці -3 діток (це мало!!!) як правило постійно 6-7 хрещенників, а було і 12 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Людей чимало.. всі хочуть сфотографувати.. все побачити.. якось непросто.. для мене це все таїнство.. дуже інтимний процес... тому.....

18. Пуся

Пуся Well-Known Member

19. Fechka

Fechka Member

20. Michela

Michela New Member

А що робити коли хтось ходить до церкви, яка є поруч, любить її, а там хрестять одразу декілька діток...? Йти до іншої ?
    Вибачте, але це не жахіття! В такій великій церкві, як на Сихові- тих декілька родин відчувають себе досить комфортно і виглядає навіть святковіше та цікавіше...
    На таких хрестинах була (на хрещенні моєї похресниці)....Увагу приділяли Всім (тоді було 5), ніхто не поспішав...дітки всі спали, а моя Сніжанка так кричала, але так і нікого не розбудила...
    Якщо я щиро відчуваю важливість тієї події, то все інше для мене на другому місці...(написала свою думку)