Вільні стосунки, або зрада за згодою партнера

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Зануда, 30 Квітень 2013.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Вільні стосунки, або зрада за згодою партнера

Хто сказав? Я просто кажу, що це дієвий спосіб пропаганди.
    Не факт, але спробувати можна.
    У всіх пар бувають проблеми. І всі пари вирішують їх на свій лад. Правда, дуже часто керуються саме чужим досвідом: батьки, інші пари з позитивним прикладом тощо.
    Цікаві порівняння. Я ніби говорила про пропаганду "щастя". До чого тут вбивство? :girl_crazy:
    Є такі типи поведінки, але їх не тільки два.

2. Roxie

Roxie Галицька панянка

3. Liliyah Romanova

То було риторичне питання. І продовження вашої думки. :blush:
    Моногамність у нас закладена, хімічно, можна сказати, а от полігамність ламає хімію тіла, відповідно є неприродною.

А звідки така думка чи інформація?

4. Roxie

Roxie Галицька панянка

добре, що Ви вже переконались в цьому.. я виросла в сімї, де вірність є найважливішою характеристикою сімї, але ж навколо стільки протилежної інформації, що деколи починаю сумніватись.. тому хочеться переконатись, що таки вірність є основою психологічного здоровя сімї, що вірність одній партнерці/партнеру є природною і настільки ж корисною, як і їсти природні продукти, дихати свіжим повітрям і пити чисту воду..

винятки хай там собі будуть.. хто як хоче - так і живе.. стежок є багато і якщо хтось пішов по неправильній і всім розказує як там класно, то я, перш ніж його послухати, хочу вивчити які ще є варіанти і дослідити які є їм пояснення..

5. Neverland

Neverland Well-Known Member

А можна якісь дослідження на цю тему, чи обширніше поясніть?
    Бо знову ж таки вертаючись до тих джерел, якими добре володію я, то в станах глибокої медитації ми можем докопатися до власної душі і підсвідомомті. А там немає ні прив"язок ні думок, там лиш пустота і світло. Відповідно всі умовності і будь-які судження відпадають самі собою. Тобто всі думки і бажання і явлення про світ - суто наша свідомість, суто те, що сформувалось в силу суспільства/сім"ї/історії. Тому мені важко направду зрозуміти чому люди так гризуться: моногамія-полігамія. Бо це не є суть, це набуте явище, як кому краще, той так і робить. В когось є релігійні обмеження, в когось моральні. А в когось вупше ніяких нема)))

---------- Додано в 22:18 ---------- Попередній допис був написаний в 22:16 ----------

Якщо хочете докопатися до суті - менше читайте. Спілкуйтеся з собою, своїм серцем, як вмієте. Це і є ваша суть. А інша вам нащо? Чи вам стане легше, коли хтось вумний доведе, що ми всі полігамні насправді і тепер маєм відповідно поводитися? Отак бах і швидко змінились раптово) Тільки ви самі можете знати СВОЮ суть, ніхто більше.

6. Roxie

Roxie Галицька панянка

А якраз і не набуте!!!!!

Воно для кожного виду закладено окремо!! І для людини таки закладена природою моногамність.. Про що свідчать різні дослідження людини на гормональному рівні (хімічний рівень, про який говорила Ліля)..

Розумієте?

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:19 ----------

мені важливо щоб про це говорили науковці.. бо коли всі чоловіки говорять "Ми - полігамні", маючи на увазі що роблять жінкам велику послугу що зберігають вірність, тот коли я їм скажу "Я так відчуваю" - сприймається самі розумієте як ))))

Мене обурюють такі фрази чоловіків і просто не можу стриматись, щоб не посперечатись на цю тему зі знайомими..

7. Neverland

Я ніби і розумію, але всеодно мені неясно на основі чого роблять висновки. Ну так є еволюційні порівняння, порівння з тваринами і інші, але це суто зовнішні порівняння, а де той хімічний рівень? В кого брали кров, де розшифровка аналізу?:connie_pull-pigtail
    Тих досліджень зараз кури не клюють, я давно вже забила більшість читати і намагаюсь зрозуміти свою суть іншими методами.

8. Roxie

Roxie Галицька панянка

була тема про "любити двох".. Ліля там якраз давала посилання на дослідження, я потім трохи розкопала з перекладом на укр. мову.. зараз спробую відшукати ті посилання..

9. Neverland

От хто-хто, а вони вряд хоч колись дійдуть коненсусу і докопаються до суті:connie_pull-pigtail
    Ну тут навіть як армія науковців щось напише, всеодно той хто хоче знайти, знайде того одного, що написав не так і буде "толкати" як істину в останній інстанції)))) Сперечатися то діло невдячне. Хоча тааак хочеться іноді:connie_pull-pigtail Що ми тут власне і робимо:connie_pull-pigtail

10. Roxie

Roxie Галицька панянка

таки знайшла

Oxytocin ('the Love Hormone') Makes Men in Relationships Want to Stay Away From Other Women
    Окситоцин і вірність чоловіків

потім знаходила статті про гормони чоловіків і жінок, і є трохи статей в цьому напрямку.. шукайте далі самі, бо ті посилання точно не знайду.. вони загубились в темі "мистецтво бути дружиною"

---------- Додано в 22:44 ---------- Попередній допис був написаний в 22:36 ----------

скажу Вам, що коли людям говорити, наводячи логічні аргументи - розуміють.. є такі, що будуть вперто стояти на своєму, але їх менше.. нехай я не переконаю їх одразу, але хоч посію сумнів у їхніх теоріях, що чоловіки полігамні.. бо якщо чесно - мене ображає, коли чоловіки в компаніях, при своїх дружинах (які часто ніц не можуть сказати у відповідь, а лиш змирюються) говорять таке..

і то часто про полігамність чоловіків говорить хтось один, ніби висловлюючи "глас народа", якусь загальнодоведену істину, а інші ствердно кивають головами, крадькома поглядаючи на реакцію дружини....

Останнє редагування: 8 Травень 2013
  11. Liliyah Romanova

Ну так, це навмисне такий штурм. Хтось просто засумнівається, а хтось повірить. Тим секс-індустрія і живе. Там усі методи виправдовують мету.
    Ті, хто працює із сім'ями, подає чудові докази моногамності. Терапія зазвичай і полягає в тому, що людина працює над проблемами, які нею керують, замість того, щоби вона в усьому була свідомим керівником свого життя.
    Уже подали лінки.
    Я читала на англомовному медичному сайті схожу інформацію. Чим більше партнерів міняє чоловік-жінка, тим менше окситоцину виділяється з кожним наступним партнером, тим менша здатність утримувати міцні стосунки.
    А в чоловіків ще й перший сексуальний досвід роль грає. Психологи дослідили, що чоловіки отримують найбільше задоволення, коли повторюють обставини першого сексуального досвіду - кінотеатр, готель, парк, автобус тощо. А в кого був затяжний мастурбаційний період із журналами в юності, той вертатиметься до мастурбації навіть як буде одруженим або ж матиме акт, а на подушці поруч кластиме розкритий журнал.

До речі, ще про хімію. Ще одне психологічне дослідження провели на парах, яким казали щодня стояти в обіймах 30 секунд підряд, принаймні раз на день. Виявляється, людині потрібно саме стільки часу, аби хімія запрацювала й обійми дійсно відчулися. Майже всі пари, які місяць так робили, прозвітували зменшення сварок, суперечок через дурниці та взагалі покращення відносин і спілкування.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

тут йдеться про сексуальних чи платонічних партнерів?

13. Liliyah Romanova

Про сексуальних. :)

14. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Натрапила на цікаву статтю на тему вільних стосунків, поділяю точку зору автора з цого питання.