Вільні стосунки, або зрада за згодою партнера

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Зануда, 30 Квітень 2013.

1. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Вільні стосунки, або зрада за згодою партнера

це як в анекдоті : і ви пишіть...

писала, то писала, а робила?
    :)

2. DarkNess

DarkNess New Member

Я за цей варіант

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А ще може бути банально варіант ге - важко нести, шкода кинути.:girl_phone1:

Часами так в житті стається, що звиклось до тої особи поряд, і хоч не дуже з нею добре, вона і всяке витворя, і обража... але кинути - внутрішній страх не дозволя.

4. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

перечитала я всю тему...і зробила в черговий раз вагомий висновок: наші люди страшенно люблять домислювати. то дітей вже приписали тій парі, то він інших жінок обнімає при дружині, то сам їй таке запропонував, то ще якісь тапки. а може вони собі просто разом живуть(я маю на увазі не просто в хаті, а там спілкуються, дискутують на всякі фільсофські теми, гуляють, розвиваються, разом проводять час одним словом), але в певні моменти ( не кожен день, може раз два тижні, а то й місяць) чоловік десь йде, і "спускає пар".
    факт той, що вони про це домовилися. обох це влаштовує. якщо вони так довго живуть і вони так щасливі - нехай. Я так розумію вони не нав"язують свою філософію іншим людям.
    Я не є християнкою, хоча похрещена. Я не "сповідую" філософію вільних стосунків. Проте й не суджу такі сім"ї.
    Із своїм партнером( і я маю на увазі не сексуальний підтекст в цьому слові, бо просто хлопцем назвати його не можу, але чоловіком іще не ні. він мій партнер і духовно) ми це питання якось обговорювали. В нас лівак не допускається. Але ми це обговорили. Ми домовилися. В нас в тому плані нема недомовок і домислів.

5. Orman

Orman Модератор-бомба

і не люблять читати...
    дітей не приписали, а спитали чи є.
    ну та же Неверленд писала, що не тільки обіймає.
    та нехай-нехай. Але в якому місці сім"я тут? Про то і сир-бор. Живіть як хочте тільки речі своїми іменами треба називати.

6. Руда Лисиця

чому така впевненість що сім"я то такий-то набір таких-то речей?
    що є сім"єю на вашу думку?
    скоріш за все, ваше визначення буде написане через призму вашої релігії. а якщо взяти як річ суспільну? ну от наприклад в скандинавських країнах все більше й більше людей є атеїстами. Що для них є сім"єю? Чи так, шпалічь?!

хіба? наведіть цитату. може зле подивилася, і подумала що то інша форумлянка написала.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

Донер написав файно розписав про інститут сім"ї
    сімейний кодекс вам в поміч. І відколи це наше українське суспільство має за норму "вільні стосунки". Вільні стосунки в мого нежонатого сусіда Колі і другої сусідки Гані - вони незнайомі і кожен зустрічається з ким йому пасує...
    што сіє значіт?

та як же - щось застала і з тої радості пішла в Сільпо.
    за скандинавські не знаю, маю знайому француженку. Має "партнера" і трьох дітей, каже, що атеїстка, зради не підтримує, дітей віддала в католицьку школу, бо моральний клімат там хороший. При тому не гребує понарікати на католиків, шо дуже строгі і нетерпимі. Оце ніби подібно на визначення сім"ї атеїстів :)

8. Roxie

Roxie Галицька панянка

в якомусь повідомленні (вже зараз не знайду в якому саме) зустріла акцентування на тому, що жінка - моногамна.. а чоловік тоді - полігамний?

скажіть.. от ніяк не можу зрозуміти.. чоловік і жінка - то один біологічний вид.. нема ж окремо виду гомо сапієнс чоловік і гомо сапієнс жінка.. правда?.. а моногамність-полігамність - це характеристика певного біологічного виду (лебеді, лелеки, миші, коні, собаки, коти і т.д.).. тоді чому дуже багато і психологів і інших вчених мужів (а ми за ними повторюєм) говорять, що жінка моногамна, а чоловік полігамний?

повинно ж бути - гомо сапієнс - полігамні або ж моногамні.. я правильно мислю?

говорити про ситуацію подруги Неверленд не буду, бо ітак все сказано.. люди зробили свій вибір, і тільки час розставить крапки і перевірить чи довговічний такий союз і чи має право на існування.. особисто для мене - то недопустимо.. хоча.. бувають пари, коли один партнер паралізований, і дозволяє здоровому задовільняти потреби в сексі з іншими.. буває жи ж.. і якось не хочеться судити чи то сімя, чи не сімя, якщо здоровий все одно піклується про хворого попри все.. і живе з ним, і любить, і дітей виховує (які могли народитись до паралічу).. всяке буває в тому житті..

9. Orman

Orman Модератор-бомба

та кому зручно, той і повторює. А говорити - не картоплю копати.

10. Руда Лисиця

якось по одній француженці ви взяли і описали поняття атеїстичної сім"ї..нє..не приймаю.

через призму християнства.

---------- Додано в 19:03 ---------- Попередній допис був написаний в 19:02 ----------

ну прийшла з роботи раніше і застала чудеса в спальні. а от чи при ній він собі таке дозволяє? такого щось не читала.

11. Neverland

Neverland Well-Known Member

Не дозволяє. То сі стало чисто випадково і наскльки я знаю, то він "пар випускає" суто десь окремо, щоб жінка не знала навіть. "Бдіт", аби не образити так скать.

12. Руда Лисиця

надибала щось таке
    але оскільки тим питанням ніколи не заморочувалася, раджу шукати самій

13. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

О да.

Ваш варіант набору?

14. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Особисто мені до тої сім'ї ніііякого діла нема. Але тут такі відносини назвалися сім'єю , а я не згідна з тим. По фігу кого там коли хто з них обіймає, то їхня справа, живуть як собі хочуть. Але власне-треба називати речі своїми іменами. При чому тут релігія? Так якби навіть була атеїсткою, то для мене було би так само огидно і незрозуміло, чому людина стає твариною некерованою. У мене є знайома атеїстка. Вона нормальна людина і так само хоче мати нормальні відносини. І любить свою рідну людину і не думаю, що їй би було по фігу, що він там може ще з кимось т....ся (ага, власне це слово, бо це не є кохатися , чи щось таке подібне).

15. Orman

Orman Модератор-бомба

піду поплачу. Всіх опитати не маю змоги.
    Ще раз для вірності перечитала його допис. Все чітко розписано, де, що і для кого.

16. Руда Лисиця

при тім, що в одній релігії(ісламі) прийнятно коли чоловік має 4 дружини, в іншій(християнстві) це неприпустимо. і там і там - це сім"я.

17. Roxie

Roxie Галицька панянка

стільки інформації на цю тему гуляє в неті, що можна знайти абсолютно протилежні думки, теорії, і експерименти, які це підтверджують.. Хоча, мені тааааак приємно що хоч час від часу трапляються статті, які доводять що людина таки моногамна ))) А полігамія - це тільки вид тараканів в голові в поєднанні з егоїзмом... :girl_tender:

18. Neverland

Neverland Well-Known Member

Вось нарила:
    Сім'я в соціологічному значенні - це заснована на шлюбі чи кровному спорідненні невелика група людей, члени якої пов'язані спільністю побуту, взаємною моральною відповідальністю та взаємодопомогою. Хоча сім'я має специфічні біологічні функції відтворення людського роду, вона водночас є формою соціальної спільності людей, характер якої визначається економічним базисом суспільства і змінюється з історичним розвитком людства.
    В юридичній літературі у визначеннях під сім'єю розуміють:
    - союз осіб, пов'язаних шлюбом чи родинністю;
    - союз осіб, заснований на вільному і рівноправному шлюбові, близькій родинності, усиновленні чи іншій формі виховання дитини і який характеризується спільністю життя та інтересів цих осіб, наділених відповідними правами і обов'язками;
    Тому з юридичноъ точки зору все ж - сім"я:girl_blum:

19. Roxie

Roxie Галицька панянка

знайшла цікаву статтю про людську природу

Биологический человек

20. zetta

zetta Well-Known Member

з приводу моногамності жінок теж ще деколи можна посперичатись... і було б напевно ще гірше ніж є якби чоловіки вміли мовчати і походеньки б ніде не вилізли.
    я знаю хороших чоловіків і дуже полігамних жінок. та навпаки.
    згадала колись мені тато розказував про одного знайомого , старший пан... шось там в нього жінка хвора і сказала що йому як треба то він собі може кудись ходити випустити пар. ну той ходить... живе дома з жінкою, донька з ними, внуки, зять... то не у Львові, в селі. Хлопові 60 вже було. До церкви ходе як когось то цікавить.
    О, а ще один ну той ще старший, але такий живчик... і ділився з чоловіком що лікує дружину бо він хоче а вона весь час якась немічна...
    люди я вже нічому не дивуюсь.