Викладач/вчитель/вихователь... з прибамбахами :)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем UnLikE, 1 Грудень 2009.

1. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Відповідь: Викладач/вчитель/вихователь... з прибамбахами :)

а останнім часом то скільки років? бо я ще як вчилась в 6 класі то нам керівничка заліпила: "Чим багатші батьки, тим дибільніші діти". При тому що нічого аж такого ми ніколи не робили, навпаки, дуже часто були прикладом для інших.

не те що не посоромилась би, а просто не посміла б таке заліпити. Вчителі тільки з дітьми такі безстрашні, а перед батьками хвостом метуть, особливо перед тими, у кого "дибільні" діти.

Я ніколи не маю однозначної позиції щодо відносин вчитель-учень, кожна ситуація різна. Я мала в житті багато різних прикладів.
    Якось на днях знайшла в "закромах" братові зошити з першого класу. Він вчився не дуже, скоріше мучень, аніж учень)) Але подивилась ті писання і так мені образливо стало... Класні роботи написані абияк. тут нічого не скажеш. А домашні (роблені з мамою) чисті і без помилок. А оцінки? Постійно 4. Ну невже було так важко поставити ту 5, то ж такий стимул для дитини. Але вчителька вирішила що йому "не дано"... Отак і відбила охоту до науки.

На другий рік Сашко піде до школи і ми маємо конкретну проблему: вибрати нормальну школу, а в ній нормальну першу вчительку. Виявляється, то все не так просто...

2. robik

robik Member

так, це правда. Часто чую від своїх дітей (8 і 6 кл), яка манера спілкування з вчителями, то за голову беруся, чесно. На зборах спитала в керівнички, так і є. Попросила одразу мені телефонувати, якщо з уст моїх чілдренів таке буде вилітати, а їх попередила, що зневага до оточуючих буде каратися жорстоко.

Я так думаю, цілком моє, що то проблема від нас, дорослих.Чому? Бо в моє школярство, а я поміняла 3 школи, вчительське слово було завжди над всім, і принижували, і втручалися в сімейні справи, був навіть випадок, що директор школи мене вдарив по обличчю. Мама сказала, що раз вдарив - значить була причина. Зателефонувала татові (батьки жили окремо), то вирішив то питання так як і мало бути, дорослі мають вирішувати з дорослими. Спираючись на такий досвід я від садочку своїм казала, що ніхто немає права тебе ображати, чи вдарити, одразу я маю знати. Але діти чомусь відчувають безмежну опіку батьків, от і перегинають палку.

До слова одного разу на заборону грати в компі сказав мені "ти порушуєш моєш конституційне право на відпочинок". Я б ніколи таке не сказала мамі, чесно, в голову б не прийшло таке. Діти-квіти.

3. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Знаєте, хто "мете хвостом"? Ті, кому піти більше нікуди і хто ладен поступитися гідністю , лиш би не втратити можливість заробити копійку. Я не знаю, чого може навчити така людина. Не хотіла б, щоб у моїх дітей були такі вчителі.
    В людини, у якої гідність є, рано чи пізно спрацює реакція-відповідь на постійні спроби приниження (а діти в тому плані вміліші і винахідливіші за дорослих, а коли ще й відчувають підтримку батьків, то ой). У якій формі виллється ця реакція - це вже індивідуально.
    Вчителі і медики зараз знаходяться між молотом учнів/батьків/пацієнтів та ковадлом системи. Ситуація ускладнюється тим, що світ міняється, батьки/учні/пацієнти міняються, а система - не міняється. І в таких умовах вчитель чи лікар - найбільш упосліджена людина.
    В результаті бачимо, що неповага до вчителя виливається в негативну селекцію серед педагогів. Кому від цього в результаті буде гірше, питання риторичне.

4. Britney

Britney Домашня посиденька :)

В малого в школі є вчителька математики, яка ну дуже багато собі позволяє. Вона обзиває дітей тупими, дебілами, неразвітими і т.ін. Може розірвати зошит, якщо там погано написано, неправильно, або кинути зошитом в учня. Головне, що всі її бояться діти. А батьки видно також бояться зариватися з нею. Класна керівниця лише руками розводить.В мене малий більш-менш справляється на її думку, то не жалівся мені на неї ще ніколи. Але від нього чую, що дітей пресує конкретно((((