Викинути не можна врятувати

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ука, 21 Лютий 2011.

1. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Відповідь: Викинути не можна врятувати

Якщо вона не має запаху, то не зіпсуєте.

2. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Запах має коли пережарювати, а так ні, пахне сметаною.

3. NataliaFed

Печіть)

4. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

частину тіста можна порційно заморозити і пекти на протязі одного двох тижнів. Пісочне тісто БЕЗ ПРОБЛЕМ морозиться

5. Almariel

Almariel Well-Known Member

у випічку моя мама пускала завжди таку гірку сметану, що в рот не можна взяти - ніколи не було чути (ну але не такі рецепти, де лише одна сметана))) ). головне - не в крем. тільки от не пам’ятаю про печиво, а пляцки ми пекли.

6. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

я мала таку ж ситуацію, то спекла сметанник, з'їли, ніхто й не здогадався, що з сметаною щось не так :)

7. Hermi

Hermi Well-Known Member

печіть, та вся гіркота випікається і ніхто не здогадається. Ми так само робимо з старим маслом, коли залишається трохи і воно вже пожовкло, завжди або до випічки або просто щось підсмажуємо на ньому.
    Моя бабуся завжди стару, гірку сметану до випічки давала, коли печиво випікалось, запах у хаті був не найкращий, але то на смак і на аромат готових виробів не впливало.

8. Sitara

Sitara Active Member

Щойно зробила гарбузовий сік. Залишилось багато м"якоті, не суха зовсім, шкода викинути, що з неї можна зробити? Мафіни спекти?

9. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Можна заморозити і використати зимою на кашу, чи на мафіни) чи на ще щось)))

10. Маріка

Маріка Well-Known Member

Залийте ту мякоть водою, проваріть до готовності, збийте блендером і розбавте цукровим сиропом з щіпкою лимонної кислоти. І будете мати гарбузовий сік з мякоттю.

11. Sluhachka

Sluhachka Well-Known Member

Хотіла спитатися на рахунок плавленого сиру!сусідка сказала зо можна з старого домашнього сиру зробити плавлений,я як попробувала зробити,то довго потім хату провітрувала)

Sent from my ST27i using Tapatalk 2

12. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Купив чоловік квасолю, а вона не просушена і почала випускати проростки, її викидати, чи можна ще готувати?
    З таким раніше не стикалась....

13. NataliaFed

Ні, приготуйте. Я думаю, що то так, як проросша пшениця ще корисніше.

14. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

в горщик, завжди на початок весни саджу в садочку, щоб діти могли спостерігати.
    А тут чоловік купив пів літри, і не подивився на неї, бо починався дощ, і я вже думала що вона ні на що не пригодна. Сьогодні піде у чанахи :)

15. NataliaFed

Але вона приготується напевно набагато швидше ніж зазвичай, тому додайте її десь за 10-15 хв до кінця приготування. Або спробуйте в окремій посудині зварити кілька, щоб знати точно.

16. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Дівчата, рятуйте! Підгоріли мені голубці, і то так добре, бо навіть верхній ряд тим просмердівся, я переклала голубці в іншу каструлю, що можна зробити, щоб вони перестали смердіти? Шкода викидати, і їсти не смачно(((

17. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

я б їх перекип"ятила з лаврушкою, приправами (щоб запах ввібрало), потім отой бульон злила, і заново заправила б томатним соусом і всім, що там кладете. Мало б допомогити.

18. Retaret

Retaret Well-Known Member

маю в холодильнику (не в морозилці) банку відварених білих грибів . Але стоять вони там ще з вересня. Шось згадала про них і тепер думаю чи то ше варто з них готувати чи вже позбутися?? думала "переплавити" на підливку...

19. Freitag

Freitag Active Member

Чесно кажучи, я б не ризикнула. Грибів шкода, але 2 місяці то забагато для безпечного перебування у холодильнику.

20. Sitara

Sitara Active Member

Ой, і я б не ризикнула. Викидайте, не варто випробовувати своє здоров"я.