Відпочинок з немовлям

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем MariaPol, 7 Червень 2011.

1. viktoria

viktoria Well-Known Member

Відповідь: Відпочинок з немовлям

Дівчата, , будь-лаааска, ну піДКажіть у який пансіонат можна поїхати з 4-місячною дитиною десь у кінці травня-червні.Просто, якщо я поїду, то сама з нею, без чоловіка (мами,подруги).А так хочеться у Карпати.
    malyavka
    приеднуйтесь до нас
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=40940&page=14

2. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

в плавках один раз, решту або в простих трусиках, або голий, аварій жодного разу не було:)
    щодо тих підгузників для купання, я купила, але на море з собою їх не взяла) зате коли ми їздили на лижі і ходили в аквапарк то було саме то, в нас libero, добре тримаються і як намокають то не відвисають (в деяких дітей підгузники прям др колін звисали але не знаю, що то за фірма була)

3. kati

kati Well-Known Member

я,доречі. сьогодні в мазеккеа питалась про ті шортики. Показали мені лише трусики-зверху тканина як купальник, а середина целофан. Не сподобались,якісь дуже жорсткі і як кульок шелестять:)

4. mysha

mysha New Member

От і ми зробили для себе такий висновок. Вже третій рік поспіль їдемо відпочивати на 3 тижні (1 раз в Туреччину, двічі в Грецію). Дітки набагато менше хворіють (1 раз на рік щось типу бронхіту, але без температури і антибіотиків, ттт), порівнюю з школою-садком та дітками друзів. Це як раз той варіант, коли краще один раз 21 день, ніж двічі по 14. Готелі намагаюсь вибирати з пісчаним пляжем і лагідним заходом в море. Мінімум (або відсутність) бассейнів, гірок, аквапарків, лунапарків. Краще, щоб більше знаходились біля моря або в морі.
    Не їдемо в спеку, бо ми дуже білошкірі, активно користуємось безліччю кремів, панамками, парасольками.
    На такий відпочинок їдемо свідомо - оздоровлювати дітей. Самі б з чоловіком краще десь по екскурсійній Європі лазили :girl_blum:
    До речі, раніше пробували Туреччину-Болгарію на 2 тижні, оздоровчого еффекту не було, але і дітки були менші.

5. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Маю питання до досвідчених матусь. Матимемо можливість десь в червні поїхати на море в Болгарію, але на тиждень (більше чоловікові не виходить). Дитині вже буде 1 рік і 1 міс. Користі, я так зрозуміла, мало з такого відпочинку, особливо дитині (можлива акліматизація і т. ін), але чи не шкідливо взагалі на такий термін змінювати клімат?
    І як бути з такою дитиною на морі - купання, перебування на сонці (чи треба кремом користуватись, яким), харчування (ми на ГВ, чи можна пробувати щось з їхньої кухні).

6. malunka

malunka New Member

panikvarts, я вважаю, що поїздка дитині не зашкодить, якщо дотримуватися усіх правил перебування на сонці- не бути на пляжі у спеку, одягати панамку та ін. Наш малюк у рочок був просто у захваті від моря!!!

7. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ми взагалі враховуємоправило "мінімум 3 тижні" тільки якщо летимо в інший часовий пояс з різницею в часі 7-10 годин. Взагалі дуже часто подорожуємо, частіше їдемо на вихідні. 4-5 днів, завжди дітки з нами. Ще жодного разу ніяких проблем небуло.

8. Galysik

Galysik Well-Known Member

Ми з синочком у травні-червні збираємося відпочивати у Волосянці. Шукаємо компанію приблизно нашого віку або старше. Сину 1рік 2міс.
    Плануємо бути 2-3 тижні. Ціна за 1 особу 70грн./доба. Всі зручності є.
    Деталі в приват.

9. Alexx

Alexx New Member

Ми минулого року на море купували і ті шорти з трусиками (Квітка порадила), і підгузки для басейну (Ліберо) і плавки звичайні. Малий купався в звичайних або без взагалі. Шортики застосовували мало, бо я спробувала йому їх вдіти поплавати в морі , вони намокли і дуже довго сохли )))) потім тільки по суші ходив в них. "Ліберо" привезли назад, пару раз в басейн одягали (досить хороші підгузки)
    Щодо таких трусиків, як ви описали, ми також такі маємо, але верх не як купальник, а бавовняний трикотаж, а в середині махра і щось таке як целофан. Ми в них відівчаємось від підгузників (досить зручні, але довго сохнуть... тому їх треба вагон) вони так і називаються "тренувальні".

10. Януся

Януся Well-Known Member

Дівчата, хто відпочивав з 2 річними дітками на морі, ви брали з собою візок? Чи просто не ходили далеко гуляти?
    Янусі на час відпочинку буде 2 роки і 3 місяці. У Львові візком ми користуємось рідко, лише якщо треба на базар, більше велосипедом, а якщо в нашому районі гуляємо, то ніжками. У візку не спить з року, бо любить перевертатись.

11. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ми відпочивали-Любчику було 2 роки і 2 тижні..не брали...ходили пішки,або на каркошках тато носив

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

брали ( нам було 1,8) , щоб мати можливість нормально десь переїхатись, прогулятись, а не топати 50 метрів пів години роздивляючись все по дорозі.
    а так нас тато поносив пару разів і перестав ))) бо важили ми вже 17 кг, і троха було важко, та й в 2 роки Юлька на нього вчіплялась як не за волосся, так за вуха, або так трималась за голову, що всі очі закривала і тато наш нічого не бачив. З візком було простіше.

Але ми їхали машиною, тому ми могли багато чого з собою везти.

13. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

ми брали, але виявилось тільки для того, щоб речі (сумку з причандалами, дитячі іграшки) возити на пляж :)

14. Fast

Fast Well-Known Member

Коли малій було 1,6 рік я взагалі продала возик. Тому ціле літо були без возика. І в Закарпатті без, і в Єгипті без возика. А в 2,3 уже мала на лижі встала (в Австрію їздили). Тому потреба у возику дуже індивідуальна.

15. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Були в два роки рівнесенько в Болгарії (виповнилось по дорозі туди).
    Хоч і їхали машиною, проте візок не брали, був би без потреби.
    Далеко ходили)))

16. VERO

VERO Well-Known Member

Однозначно- брати. Всі мої знайомі завжди брали і ніколи не жалкували. На морі зустрічала сім'ї, які просили відпродати візочок тим, хто вже повертався з відпочинку. Літали двічі в Туреччину. Малому біло 1р. 10міс. і 2р. 10міс. Почну все по-порядку з власного досвіду.
    Нічний переліт. Дитині перебили сон. Марудить. Подітися у Львівському аеропорту немає куди, а чекати треба довго. Або на ручках носити, або -в візочок і спокій. Тим більше, що здати в багаж його можна аж при посадці в літак перед трапом, а не з багажем, як ми думали.
    Прилетіли в Анталію. Аеропорт величезний. Ми в один бік, а дитина- в інший. Треба всі формальності пройти, знайти автобус. Візочок рулить.
    Приїхали в готель дуже рано. Всі перемучені, сонні. Попросили почекати на номер. Пішли гуляти по території готелю візочком, звичайно.
    Обід. Поїсти з дитиною нереально. Носиться по цілому ресторані. Швиденько нагодували малого і приспали в візочку. Тепер можні і пообідати спокійно)))
    Обідній сон. Дитина категорично відмовляється засинати в незнайомій атмосфері, чужому ліжечку. Врятував знайомий кусочок світу- візочок.
    Розбудилися з обіднього сну, як завжди, без настрою. Варіанти два: чекати, поки відійде від сну або посадити і вперед. Ну і речей на пляж треба нести багатенько ручками або в корзину від колясоки поскладати.
    Повертаємося з пляжу. Дитина втомлена. Можні і нести на ручках, а можна...
    Після насиченого дня дитина засинає швидкоі спить міцно. А батькам тепер цілий вечір в номері сидіти? Малого в візочок, а самі... Можна на каву сходити, погуляти по території готелю, по набережній, "живу" музику послухати... Романтика. І є можливісь в спокійній атмосфері провести час разом не біль телевізора.
    Повертаємося додому. Нічний переліт. Дитина заснула. Або будити, або ... перекласти в візочок і спимо дальше. В автобус так і перенесли коляску через задній вхід і спимо просто до трапу літака.
    Писато ще можу довго. Не уявляю свого відпочинку без візочка. Під час шопінгу, екскурсій, ділеких піших прогулянок виручав завжди. Але моя дитина любила возитись і спати в ньому.
    В моїй сім'ї питання, чи брати колясочку, вже давно не обговорюється. Якщо вибиремося з донечкою, то беремо однозначно. Тим більше, що на спині нести не треба і місця не займає аж так багато.

---------- Додано в 01:29 ---------- Попередній допис був написаний в 01:10 ----------

Купати дитинку можна і треба, якщо водичка і море добре прогріті. Ви ж для чого на море їдете? Все поступово, за бажанням малюка. Під прямим сонячним промінням перебувати не можні категорично. Тільки під навісом або парасолькою. За обідній період мова взагалі не може йти. Крем в тіньочку не потрібний.
    На морі діти їсти не хочуть. Будьте готові навіть до того, що харчування зведеться до молочка. Якщо самі будете готувати- без проблем. Зручно, коли в готелі є дитячий або дієтичний стіл, якщо Ви ще готуєте для дитинки окремо. Страви не гострі і надто приправлені спеціями теж можна пропонувати. Якщо дитинка навчена на подріблену їжу, то беріть блендер.

17. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Переживаю за те, щоб дитина не носилась цілим пляжем, бо вже ходить добре, а до того часу взагалі літати буде. Не впевнена, що всидить під парасолькою.
    Мала дуже любить воду, з ванни винести її нереально - крики такі, що "мама дарагая", певно, кілька годин би сиділа і хлюпалась. Може дитина так і на морі поводилась? Як ваші діти в такому віці реагували вперше на море?

За харчування не турбуюсь: ГВ, педприкорм нас виручать.

Ми не беремо. Виручить рюкзак, слінг.

18. Vika

Vika Well-Known Member

я буду брати візочок. їдем в Крим, а там і зоопарк, і Воронцовський парк, ну загалом є куди піти, а носити його тяжко, грубенький.
    тільки не вирішила чи брати свою коляску велику (анмар) чи позичати маленький візочок (мінус що він не лягає і має дууже малесенькі колеса).

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Коли Ромчику був рочок, то візочок на морі був дуже в пригоді (на відміну від того, коли йому було два рочки). Теж вагались між тростинкою і Х-лендером, взяли останній. Двічі дитина спала на пляжі в візочку, або в саду (ми знімали приватний сктор з дуже гарною територією), багато їздили по околицям, вечорами гуляли.

20. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

ми їздили на море коли Сашкові було 1 рік і 10 міс. не брали ні візка, ні велосипеда. Гарно справлялись без того. Всюди ходили пішки або на таткових плечах ))
    в воду малий не ліз сам, тільки з нами. але я не дуже помітила щоб він туди рвався, хоча вдома з ванни не витягнеш. йому було цікавіше збирати ракушки на пляжі, ямки копати. якщо чесно, то я навіть не сподівалась що все пройде так гладко.
    якщо їдете своєю машиною, то я б радила планувати дорогу на ніч. по перше машин на трасі менше, по друге дитина всю дорогу спить і не страждає від спеки. наступного разу поїдемо теж вночі.