Відпочинок з немовлям

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем MariaPol, 7 Червень 2011.

1. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

То ми так позаминулого літа відпочили (доці 2,5 роки було). Настюха тиждень горіла, ангіна і темепратура 40. А тільки прийшла в норму, вже додому треба. Хоча досі згадує море тільки з позитивної сторони, хвороби не пам'ятає. Цього літа плануємо машиною з двома дітьми - меншій якраз рочок стукне. Вся надія на ГВ

2. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Ми на моря ще не їздили, але коли на почтку квітня вилітали з Лондона, то там вже десь з добрий тиждень було більше плюс 20, а до Львова прилетіли на легкий мінус і якраз ще був сніг з дощем. І все нормально, і два перельоти і адаптація поойшли добре. Ну хіба трохи носик у львові почав забиватись, але я то навіть насмарком не можу назвати.

3. SoLana

SoLana Well-Known Member

Я до того що дітки різні, і в більшості випадків море позитивно впливає на дитячий організм, при умові розумного відпочинку, не валяння на пляжі з 9 до 18, помірне харчування, (без надмірної екзотики) а якщо дитина на ГВ, то можна пару днів виключно на ньому ( я так робила, і все добре). І ще, я ті кашлі/соплі нічим не лікувала взагалі, приїхали на море, посадила на пляжі і мала дихала морським бризом, за пару днів вже ніц не було. А були батьки, які спеціально маленьких дітей під воду, щоб ті вдихали носом, видихали ротом.

4. natorella

natorella Well-Known Member

треба врахувати усі обставини конкретної поїздки. як дитина їла, спала в шо була вдягнута. обстановка
    і вупше

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Відпочинок з немовлям

якщо вже конкретно, то на обох відпочинках, вже не знаю з чим це було повьязано ( може зі спекою) але дитина у віці 1,8 та 2,4 перетворювалась практично на грудну. І на тому ГВ ми перебували в основному обидві відпустки.
    Тобто їла дитина в основному те що найкращє мало б підтримати сили. Спала дитина як пожежник, вдягнута... кращє сказати постійно роздягнута :), в общєм все супер, при чому в перший раз коли їхали, то було спекотне літо 2010, коли що у нас що на півдні було практично однаково. І от все ж таки соплі, кашлі, стоматити, температура. Ну понос був від того що води морської наковталась, це не рахується.
    Вдруге, в квітні, з прохолоди у +30. то по приїзді туди акліматизація була со всємі витєкающімі, по приїзді назад не було.
    Єдине з цим я абсолютно погоджуюсь, що ті всі болячки, соплі і т.д. проходять на морі значно швидше ніж тут, да і перебіг того всього явно легший і не надто дискомфортний.

6. olya_d

olya_d Well-Known Member

о, а я і не бачила такої потрібної теми :)
    Ми плануємо десь під кінець травня в Карпати, то якось не сумнівалася, що все нормально буде. Але ще і на море хочеться, та за це переживаю - варто чи ні? Бо нам лиш пів року буде. І якщо поїдемо, то десь в районі Одеси.
    Зі старшим ніколи проблем в поїздках не було, він лиш би їздив всюди.

7. Котя

Котя Оптимістка :-)

Я рахую , що тут від дитини залежить. Ми з молодшим їздили в Карпати вже кілька раз починаючи з 2-х місяців і все Ок, а із старшим до 2-х років навіть в Брюховичі нормально не могли заїхати:8: Зато в 2,5 роки їздили на тиждень у Грецію і це був просто ідеальний відпочинок. Тепер вже з двома їдем в травні в Турцію (молодшому буде майже рік), побачим як воно буде:confused:

8. Setka

Setka Мамулька непосидок

Ми от думали на відпочинок в Одеську обл. махнути машиною, але боюсь що не справимся. Хоч нашому гарбузику на початку липня вже буде рік, та дорога далека, то навряд чи вийде. Такщо мабуть поїдемо на Шацькі озера (все ж ближче повертатись в разі чого). Дівчата підкажіть, може хтось туди їздив з такою малявкою. Як вам пройшла дорога, якось зупинялись на перепочинок, а як з акліматизацією і що з собою обов'язково взяти треба (ну там медикаменти, якісь речі)???

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

як на мене поїздка в одеську обл машиною то є дуже просто. Виїхати годинка 9 вечора, щоб дитина в авто заснула, і спокійно собі всю ніч їхати, навіть кондюк вмикати немає необхідності, бо вночі досить свіженько. Головне за кермом на автобані не заснути ))) Під 6 ранку вже будете практично на місці.
    Якщо не їхати на відпочинок десь в глуш далеку, то в разі чого аптеки і лікарі в одеській області є цілком доступними.
    Зато це вже море, морське повітря, сонце і т.д.
    Ми їздили в 1,8, була і акліматизація, сопельки і т.д. Але у нас і в 2,4 було те саме, і також відпочинку це не заважало, так що це не показник
    Ми так само ходити на пляж, загоряти, хіба лише малу у воду не брали.
    По медикаментам - брали стандартний набір на всі випадки життя .

10. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

я тут описала наш досвід польоту на море, коли синочку було 1 рік і 1 місяць, то був прекрасний відпочинок:girl_tender:
    в березні ( 1 рік 10 міс) ми їздили на лижі в Словаччину на авто, мусіли заїжджати через Словаччину ( через Польщу значно комфортніше і швидше) тому поїздка була довга: туди 11 год з них 1,5 год кордон і 10 год назад. В машині спали, бавились, пили, їли, плакали, бо хотіли цицю, зупинялись "на цицю" кілька разів, але загалом нормально перенесли дорогу. До поїздки був насмарк то там все пройшло.
    Взагалі я вважаю, що легше їхати/летіти відпочивати з дитиною в рочок ніж в два:) ( А ще краще до рочку) але то при умові що є ГВ
    один раз малявка захворів після того як ми повернулись з відпочинку з Буковелю, лікар сказав, що то через зміну клімату, тоді йому було 10 міс

11. garnazirochka

garnazirochka New Member

Сину було 2 роки, коли ми їздили до родичів у Росію машинами влітку, 25 годин в дорозі, перетин кордону - це було важко навіть для дорослих, але діти витримали, 2 тижні там були, клімат зовсім інший, але нічого, добре відпочили, все було нормально. Змалечку(з шести місяців) їздимо на Полтавщину до батька мого чоловіка, це кілька годин, і поіздом, і машиною))
    А минулого року були на морі тиждень - малий під кінець захворів, чи то там клімат такий, не знаю.. Хочу цього року на довше повезти, не знаю як воно буде,сину вже 4 рочки, достатньо великий..

12. allusya

allusya Well-Known Member

Ми почали відпочивати, а точніше їздити кудись далеко (більше 300 км ) коли доні було 8 місяців. Тоді ми вперше поїхали на авто в Мінськ, в 9 місяців їздили в Краків. Після того були вже і у Варшаві. Їздили також в РІвне. Одним словом нам цілком нормально так їздити з маленькою дитиною (хоча не така вона вже й маленька :) ) Але я завдячую це ГВ. Дітки не завада відпочинку :girl_wink:

13. Ная

Ная Well-Known Member

Ми з Софійкою їздили всюди і постійно, на море в Крим машиною без проблем, жодної акліматизації в дитини не було, дорогу перенесла цілком нормально в рік і 9 міс. А з Таюсею я навіть не знаю що робити, бо не хоче сидіти в автокріслі, навчилася вилазити, кричииить, часом з центру міста додому не можем спокійно доїхати. Авіапереліт нам задорого, хіба поїздом і вибирати місце шоб до моря недалеко... Але ми так звикли собі їздити де хочемо, шо відпочинок на одному місці мені видається дуже скучним... І ніяк не можем визначитися з літнім відпочинком, бо мені ліпше різноманіття в Карпатах аніж щодня одне і те саме на морі... але на море дітям дуже хочеться )
    В відпочинку з немовлям ГВ дійсно вирішує мало не всі проблеми, з маленькими простіше, куди хотів туди поїхав, а з більшими вже тре і інтереси дітей враховувати...

14. Panna Land

Panna Land Well-Known Member

Дівчатка, не знайшла я відповідної теми, тому запитаю в цій. Планую на другу половину липня (доні буде 9 міс.) поїхати в якийсь санаторій у Карпатах. Може хтось відпочивав з дітками і може поділитись враженнями, щось підказати?

Пе.Ес. Якщо вже є така тема з відгуками про санаторії тицьніть будь-ласка))

15. fantastyka

fantastyka New Member

О так, я теж таку темку шукаю! Синочкові буде в липні рочок, хотілось б теж кудись майнути - Карпати, Трускавець, Моршин. Хто порадить хороші пансіонати/санаторії з медичним забезпеченням (про всяк випадок) і щоб харчування для діток і дорослих було?

16. kati

kati Well-Known Member

Кввітка, а що то за чудо-шорти для купання? якафірма?

17. pchilka

pchilka Member

Згадала, коли були минулого року в Гребенові з малявкою, все так було добре, до останнього дня...а потім темпераратура під 40, а там ні медичної допомоги, ні аптеки людської...ох і пережила я тоді. Тільки циця і виручала дорогою до Львова. Незнаю що тоді було, але на другий день - дитина була вже здоровою. Цього року хочемо на море, але так страшно після того випадку

18. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

то шорти-плавки з підгузником , фірма mothercare, але для купання ми їх практично не використовували

19. malyavka

malyavka New Member

Дівчата, підскажіть у який пансіонат можна поїхати з 4-місячною дитиною десь у кінці травня-червні.Просто, якщо я поїду, то сама з нею, без чоловіка (мами,подруги).А так хочеться у Карпати.

20. kati

kati Well-Known Member

а купався малий в чому?
    Бо я собі так думаю,що просто в плавках не альо-аварія може статись і буде не дуже приємно .
    Думаю чи варто купляти підгузники для купання ліберо бачила і хагіси