Відпочинок з немовлям

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем MariaPol, 7 Червень 2011.

1. StarKa

StarKa Member

Відповідь: Відпочинок з немовлям

слінг і слінгокуртку - у вашому віці більше ніж досить :)
    ну а вдягати по ситуації, якщо мороз сильний буед то на бодік якийсь светрик шерстяний вдягнути. Маєте відчути чи вам холодно не буде ну і ножки утеплювати добре

P.S. Всім би таких свекрух :)

2. zetta

zetta Well-Known Member

А шо ше? А лашки і так різні візьмете. Ми в фінляндію їздили то там таки морозець) просту кофтину, зверху шерстяний светрик, шолом на голову керрі, на ноги колготи ( в нас такі файні, тягнуться і з дуже широкою попою) і шерстяні шкарпети на ноги.... то часами жаркувато було.

3. olangel

olangel Well-Known Member

ну це в перщу чергу... (хоча візочок теж беру,бо так спокійніше свекрусі, бо слінги то не для неї ну і я дуууже хочу хоч один раз проїхатись :) )от мене одяг більше цікавить..
    Інколи люди бувають хороші)))

4. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Відповідь: Для мамусь і татусів (2)

зараз мрію про літній відпочинок, тому для мене актуально почитати роздуми на тему відпустки в теплих краях з малечею до року. хто який має досвід?
    багато-хто говорить, що взагалі не варто, що шкідливо,

5. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Теж цікавить думка дівчат!
    Сама планую відпочинок на морі, але не далі нашого Чорноморського узбережжя десь під Одесою, (можливо у родичів, можливо база відпочинку - над цим ще думаю) і однозначно не менше 2 тижнів. Бо не бачу смислу їхати на менше.

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ми з малою вперше поїхали відпочивати коли їй було 1,8, в миколаївську обл.
    І я для себе зробила висновок що при можливості треба їхати не меньше ніж на 3 тижні. 1 тиждень акліматизація, другий або вже акліматизація проходить або лікуються сопельки і т.д., 3 тиждень все вже в порядку - відпочиваєте з задоволенням.
    І ще висновок що з дитиною в 8 місяців відпочивати було б легше ніж з дитиною в 1,8. Бо всюди біжить, все їй треба, тільки і займаєшся що пильнуєш дитину. Коли дитина ще не ходить, то в тому плані простіше.
    активне сонце спричинити її може в любому віці. Загалом таких малявочок на відкрите сонце пускати не варто, бути в тіньочку, або з лише на дуже ранішньому сонечку та на закаті, коли вже сонце не пече а лише гріє, і все в порядку.

З другою дитиною особисто ми плануємо їхати на відпочинок десь ближче до рочку, але ще тоді коли дитина не ходитиме сама. Бо двох бігаючих в різні сторони дітей впильнувати буде важче. А відпочити також хочеться.

щодо варто/не варто, лише чомусь наші відчизняні лікарі таке радять, верніщше до 3-х років не радять. А весь світ всюди їздить і з маленькими і не дуже, і нормально.

Просто треба собі розуміти що відпочинок з дитиною ніколи не будет таким як без дитини, і в кожному віці дитини будуть свої нюанси які дещо впливатимуть на відпочинок і на враження від нього.

7. Corena

то зрозуміло, але ж на завжди впильнуєш той тіньочок, і в воду зі собою парасольку не понесеш :) ,ну і в дорозі на пляж/додому теж може застати сонечко :).
    але якщо чесно, я не розумію того страху південного сонця, бо дітки і на півдні народжуються і ростуть, тому моя думка, що все здорово в міру.

8. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ми вперше поїхали з Романом на Арбатську стрілку на наступний день після того як відсвяткували його рочок. Враження суперпозитивні.
    До моря потрібно було йти біля 10 хвилин - нас рятував наш Х-лендер, на самому пляжі були довгі накриття в самому центрі, вздовж всього берега моря, там і скупчувались відпочиваючі, тобто дитина бавилась-повзала-бігала ну і спала (в той період в нього ще було 2 сни) в тіні. Коли лізли в воду - вдівали бандану. Дитина ні разу не обгоріла не перегрілась. Їздили з ним в сусідні селища, на дикі пляжі, на гарячі джерела, на соляні сховища...Взагалі той відпочинок був в 2000 разів вдалійший ніж минулорічний в Болгарії...

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну ніхто не заважає йти до пляжу в футболочці легенькій, панамочці, це якщо вже по сонцепьоку йти, а так тіньочок в перемішку з сонцем цілком нормально.
    В воду парасольку не понесете, але і в воді пів години не будете з дитиною сидіти ( якщо мова про море скажімо)
    да, вто власне в міру, без фанатизму. Але напевно всі ми спостерігали як діти дорвавшись до сонця і води за перший -дрйгиу день стають кольору раків варених, і по годині барахтаються у воді і їх звідти витягнути не можна, а через тьиждень всі ходять з облізлою шкірою, з потрісканими плечима, з ватками у вухах і з соплями/червоним горлом.

К слову, ми як приїхали, то в перший день мала страшенно налякалась моря. ВАона ж воду бачила лише у ванні, у лужі, і по суті все. А там куди не глянь - всюди вода. Вереску було на цілий пляж. Ми навіть пів годинки не могли посидіти, бо вона просто стояла з квадратними очима, дивилась як волни на берег прибувають і верещала.
    Звикла до води десь через тиждень, потім ледве могли всадити на підстилку, все зривалась і знов у воду бігла хоч ніжки намочити.

10. natorella

natorella Well-Known Member

та все нормально з тим сонцем
    їхати можна і треба
    не на тиждень, на довше
    циця є, мама є - шо ше треба?

11. kati

kati Well-Known Member

ну але ж є норми перебування на сонці- до 11 ранку чи після 16- сонечко тільки на користь! Звичайно має бути панамочка, сонцезахисний кремчик

зі старшим в 1.9 вперше, в туречинну.
    З меншим в червні планую, тільки авіа, машиною я не ризикну.
    А взагалі то на форумі є ціла тема десь про відпочинок з немовлям, багато хто і піврічними дітками літав:)

---------- Додано в 14:50 ---------- Попередній допис був написаний в 14:47 ----------

ми теж думали чи на 11 чи на 21( бо тільки так літає чартер)...але я двинусь мозгами за 3 тижні))) тож вирішили на 11, а там краще ще раз

---------- Додано в 14:55 ---------- Попередній допис був написаний в 14:50 ----------

дівчатка, перебазовуємся сюди:)

12. Corena

то все зрозуміло, бо то не тільки дітвори стосується, а всіх. я чого взагалі ту тему підняла ,бо за останні дні стикнулась з де-кількома мамочками, які категорично проти ,тому виникли сумніви, чи то тільки я така чокнута мамаша :girl_spruce_up:

13. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

ми були вперше з малим відпочивати, коли йому було 4, 5 місяці. Цього літа плануємо теж загаряти їхати.

14. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В Романа коли зуби почали сипатись, то на прийоі в одного з стоматологів почула запитання: - А Ви випадково на море з ним не їздили?, коли я сказала, що так, то почула у відповідь, що ми йому підірвали імунітет і від того всі біди з зубами...
    Особисто я не притримуюсь тої думки, бо вони в нього почали розсипатись з 9 місяців...
    А в загальному їздимо з ним відколи виповнилось 6 місяців, всі відпочинки (ну майже) на славу. Головне - настрой.

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

педіатри рекомендують з дітками їздити і до 3 років, але у наших широтах і у нашому кліматі. Тобто, якщо планується поїздка у Крим з нашого вологого Львова на 10 днів, то користі буде мало. Краще обирати на невеликий період наше рідне Закарпаття, Шацьк і т.п. Якщо ж є можливість виїхати на місяць і більше- будь-ласка, немає заперечень щодо моря. А імунну систему дитини у будь-якому віці підриває надмірне перебування на відкритому сонці, різка зміна клімату на короткий період ( у дітей адаптація триває 7-10 днів: вона лише встигла акліматизуватися на 10-денному відпочинку, як її тут же знову повертають у ін. умови). особливо це стосується діток, які вже не на повному ГВ, яке дає додаткову підтримку організму.
    це їх "рідні широти". Якщо дітки з ЮБК приїждають до наших вологих Карпат на тиждень-два, то мають ті ж проблеми, що наші дітки на короткотривалому відпочинку на морі.

16. natorella

natorella Well-Known Member

які не на ГВ взагалі
    бо якшо бодай трохи гв є - то ніц страшного не станеться

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну аж такого страшного може і ні, але в нас обидва рази букєтикі були практично по одному ж сценарію....
    А коли ти так довго плануєш відпочинок а потім їдеш на тих 10-14 днів, то також неохота щоб дитина в той час хворіла.
    Тут кому як повезе.

18. SoLana

SoLana Well-Known Member

Напишу, як в мене двоє дітей по-різному проходили акліматизацію. Старшенький - дорога на моря , відпочинок - все окей, коли приїзджали додому, а раз було прям в літаку ( діарея, рвота). Мала - дорога туди (льогкій панос -5 раз на добу, кашель), сам відпочинок - все ок, назад теж все добре (мала на ГВ тоді була). Насправді, не тільки термін відпочинку відіграє важливу роль, а сама дитина. Можна виїхати з алергічною дитиною в Карпати, і вона там отримає приступ асматичний, або ж в Шацьк на комарі ( малого так обкусали, що він був неузнаваєм), а на морі все добре. Все індивідуально.

19. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

У Львові ж теж не будете все літо в хаті сидіти, щоб раптом на сонечко не потрапити. Не варто впадати в крайнощі.

20. Corena

та я не впадаю :), то так до слова написала.

та от прочитала
    і вже щось хвилююсь. хоча з другої сторони розумію, що такий перебіг необов"язковий...