Відпочинок з немовлям

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем MariaPol, 7 Червень 2011.

1. opel

opel Well-Known Member

Відповідь: Відпочинок з немовлям

Тепер звітуюся я ))) Літали в Туреччину з 2-годо 13-го вересня. Відпочили супер!!!На взльотах і посадках давали малій пити і смоктати дурачок,так що проблем з вушками не було. З собою брали упаковку підгузків трусиками Памперс,ще додому привезли) з харчування брали з собою і кашки і пюре овочеве, фруктове, сік, чай Хіпп (вийшла ціла валіза))) Там давали з ресторану: яблука, виноград, апельсини, помідорову зупу, рис, пюре картопляне, курячий бульйон.Візок в нас забрали біля трапу і назад віддали біля валіз назад так само. ми були в сіде там дуже гарний пісчаний пляж мала тішилася. Бавилася лопатками, відерками, пасочками, і постійно бігала в воду. Для мене відпочинок родиною_ це велике щастя і я бачу що маленьке чудо ніколи не може завадити гарному відпочинку)))

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

вибачте, не стрималась.
    ГВ, педприкорм, висаджування рулить!!! мінус одна валіза

3. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

В 4 місяці малого були тиждень на Світязі. В 4 місяці і 3 тижні гуляли на весіллі - таки ГВ рулить! І відпочили нормально...

4. opel

opel Well-Known Member

Я нікого не вчу))) Просто розповіла про власний досвідю. Мені валіза в літаку не заважала))) ГВ рулить(якщо є молоко, а якщо нема?). Висаджувати в літаку не дуже зручно,ви ж незнаєте може дитинку припре на взльоті чи посадці,тоді як? А в аєропорту і в готелі ходили на горщик)))

5. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Можу розповісти про наш досвід перельоту. Летіли з Нью-Йорку до Львова з пересадкою в Варшаві. До Варшави я добряче намучилась, малий відмовлявся спати в люльці, яку нам дали, спав на руках всі 7,5 годин. Крісла вузенькі, я пожаліла що не взяла квитки економ преміум, там було більше місця. ГВ рулить - то факт, шкода було мамочок, які бігали просили воду, калатали суміші і мили пляшечки. Я ще й приглядала за сусідською дівчинкою, поки її мама робила ті всі маніпуляції :) З Варшави летіли 40 хвилин, всю дорогу малий спав. Наступні дві доби так само - прокидався лише щоб поїсти і знову засинав. Більше тижня були непонятки з каками, я жалілась в відповідній темі. Зараз усе більш-менш внормовується. Літати з дітьми не важко, але я би сама, без чоловіка, не справилась.

6. BIEDRONKA

BIEDRONKA Member

Ну і я розповім про наш відпочинок в Туреччині(16-23 вересня).
    Доці якраз виповнилося 1,5 рочки.
    Переліт туди перенесла досить нормально, трохи сісю смоктала, телефоном бавилася, лазила по колінах-вона в нас досить активна. Найбільше боялася, що буде бігати по салону, але ні-гралася на колінах. Назад сіся в зуби і цілу дорогу спала))ги

А відпочили взагалі супер, дитина бігала постійно голяком, бавилася в пісочку, хлюпалася у водичці, спускалася з гірки в дитячому аквапарку при готелі. А на денний сон, спала в гамаку-це взагалі балдьож)))

З харчування в нас була сіся, а ще брала з собою кип"ятильник і овочі, та варила 2 рази зупку. Ще мали з собою п"юрешки фруктові, які вона не хотіла їсти, та сирочок "тьома". Фрукти давала з ресторану, іншу їжу побоялася.

Підгузниками користувалися тільки на ніч.

Одягу багато не набирала, бо знала, що буде бігати голячком, проте мала светрики і штанятка на вечір.

Єдине, що обов"язково взяти-засіб для зволоження шкіри!

7. olya_d

olya_d Well-Known Member

Можу порівняти, як ми відпочивали в 7 місяців і в 1 рік 7 міс.. Чесно кажучи, минулого року мені було набагато легше. Малий на пляжі поїв, посидів в мене на руках, побавився, знову поїв, поспав.. І так по кругу. А цього року! Як він бігав! Мама мія...Він був всюди, його пальчики теж були всюди, з води неможливо було витягнути, коліна-чоло порозбивав, ніяк не могло то все загоїтися, бо постійно то в воді, то на піску, ще й часто рачки. Спинявся тільки, коли хотів цицю посмоктати, та й то ненадовго. Ще й поносити трохи почав, думаю, від води, на якій ми готували їсти. Але в загальному, задоволена: і я змінила обстановку, і діти були щасливі. Тепер думаю, що чим менша дитина, тим легше відпочивати з нею))

8. invisible

invisible Well-Known Member

Ех, так хочу наступної весни за кордон на море (буде приблизно такий вік плюс-мінус), але в мене якась нав'язлива манія - дуже боюся, що доця через зміну клімату захворіє чи якісь зуби полізуть чи ще щось... Заспокойте мене хтось, бо скоро треба вже думати за квитки (хочемо летіти якимись дешевими авіалініями, тож купувати краще десь за півроку наперед). А ще ідея фікс летіти самим, не через турфірму. Чи не варто так ризикувати?

9. opel

opel Well-Known Member

Я, вас, попробую заспокоЇти))) Коли ми літали в Туреччину малій було 10 місяців і все було супер!!! Ніяких проблем зі зміною клімату не було. А от летіти не через турфірму я особисто чеснокажучи не ризикнула би , тим більше з малою дитиною.

10. Brenda

Brenda Member

Дівчата, а як з такими дітьми на відпочинку, ну я тж дуууже хочу на море, але ме стримує те, що дитина ж не буде тільки груди істи, а всякі пюрешки- кашки, тощо, то як з річною дитиною іхати на море, наприклад в all inclusive, я ж не зможу там нічого готувати, то, певно, тре іхати на якусь віллу, щоб там була кухня, правда? Бо я шось собі не уявляю як буду дитині давати іжу з ресторану в такому віці (про педприкорм прошу не говорити, на разі ми його не плануєм). Чи, може, то я шось неправильно розумію? Розвійте моі сумніви, бо якшо нікуда не поіду, то здепресую:sad:((

11. Almariel

купіть тих кашок тут, розрахуйте, щоб вистачило на всі дні - і вперед!

12. Brenda

Brenda Member

Шось не дуже хочеться давати дитині баночну хімію...:sad:

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в 5 зіркових Турецьких готелях є дитяче меню. Тому там для річної дитини якусь кашку завжди можна вибрати. Плюс щось з парених овочів та фруктів. Зрештою, в окремихз випадках нічого страшного немає і в баночному харчуванні чи готових дитячих кашках). Якщо боїтеся годувати з ресторану, то все можна поєднувати. Я, наприклад, була із тих фанатичних мамаш, яка з чужого столу дитину до 3 років не годувала. Тільки тим, що сама готувала. Але коли десь їхали, то брала з собою кілька баночок готового фруктового та овочевого пюре+ кашки. Як на мене, то краще так, ніж взагалі нікуди не їхати і від того бути незадоволеним.

14. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Brenda, а скільки місяців дитині буде на момент відпустки? 6-7 місяців чи більше? Питаю бо мій малий прикормлюватись нормально почав близько 7,5 місяців - спершу, коли попробувала вводити прикорм в 6,5, він, певно ще не був готовий, бо виізла алергія, тому зробила перерву поки ознаки алергії пройшли і знову почала в 7,5 місяці, і відтоді все ок. Це я до того що не факт що ви докормлюватимете аж так активно під час відпустки, можливо й відкладете до повернення, тим більше що дітки часто на відпочинку не надто й хочуть докорму і більше обходяться грудним молочком.

Додивилась що то ви наперед плануєте і дитині буде рік на час подорожі.
    Я б на вашому місці аж так наперед не переживала - побачите по дитині, коли вже почнете прикорм - який в неї буде апетит, чи не буде алергічних реакцій, які продукти будуть дитині більше до смаку. І по цьому вже вирішите - що брати, в якій кількості і чи брати взагалі.

15. Almariel

придумала для вас один збочений варіант: наготуйте наперед п’юрешок самі, закрутіть в такі маленькі баночки (по 100 г. де купити - не знаю)))) і простерилізуйте.

16. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

тут в барахолці одна форумлянка пропонувала баночки з-під пюрешок, так що знайти можна, але чи треба? мороки - купа, поживної цінності після стерилізації не так багато, та і гарантії ніякої що нічого не зіпсується під час подорожі. То точно збочений варіант :)

17. Oliusia

Oliusia Well-Known Member

+ лишній багаж
    ще до поїздки 7 міс, стільки всього може помінятись)))))

18. invisible

invisible Well-Known Member

Я щось тим навіть не переймаюся, мій основний бзік - щоб не захворіла :) Сплануй собі так, щоб малій вже десь півтора роки було, то вже не обов'язково робити пюре. І їхати можна в якісь країну типу Чорногорії чи Хорватії, де кухня ближча до нашої. Якісь кашки, яйця, овочі, фрукти, зупки, м'ясо, риба точно там є.
    Та й зрештою раз на рік щось з баночки дати не так вже і страшно.

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ото молодці що помітили)))

Невідомо що і як буде за рік.

Я он до 8 місяців була переконана що Ромчику вводитиму прикорм, а в результаті з того нічого не вийшло по певним причинам, і ми тільки в рік розпочали! педприкорм. Тобто дози були мікроскопічні і не щоб їсти, а щоб ознайомитись, і пробував все з загального столу. Я і подумати в 6-7 міс. про таке не могла. Тому з ним їхати можна було будь-куди)))
    ГВ по-любому основна їжа.
    Такщо не партесь раніше часу. Час покаже.

Пи.Си. А подорожуєм ми по-всякому з 4 місяців, на морі Ромчик з рочку і щороку. Поки є можливість - треба користати. То я вам кажу. Живем один раз, а щоб не поїхати причини все знайдуться, знаю 100%.

20. Gavil

Gavil Member

А розкажіть, будь ласка, хто вже іздив з малюками за кордон. Якщо я міняю закордонний пасорт (з дівочого прізвища), то мені відразу вписувати туди дитину (нам 5 міцсяців)? Іі потрібно фотографувати? Це коштує дорожче?

І при відкритті Шенгенськоі візи, якщо дитина вписана у моєму паспорті, то візу відкривають лише мені і вона автоматично йде для дитини, чи в паспорті дві візик роблять - для мене і для дитини? Дві пари документів у посольство потрібно здавати, двічі платити? Чи як?