Відпочинок з немовлям

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем MariaPol, 7 Червень 2011.

1. Nana11

Nana11 аспіранточка

Відповідь: Відпочинок з немовлям

І я тепер можу відписатися не просто в теорії а на практиці:girl_cool:
    Перед самим відльотом за дні 2- 3 я перестала спати ночами і так боялася шо якби можна було вернути гроші за відпочинок то ми б нікуди не поїхали:girl_flag_of_truce:
    Але прийшлось летіти.
    Туди летіли важко, мала вилазила мені на голову бо для неї всидіти хоча б ту 1,20хв на місці то ціла трагедія, але зразу по прильоті в аеропорту заснула і проспала весь автобус, проснулась вже перед віллою. Це було найважче. Потім ми гарно купалися, зовсім не боялася води, забігала з розгону в воду шо всі люди охали і ахали а я тільки стигала ловити за руку шоб не шурнула носом.
    Режим в нас був такий:6-30 підйом(+1 год по нашому)
    9 ранку досипала 40 хв на пляжі в візку
    14-30 лягала ше на 2 годинки в номері
    20-30 відрубувалася в візку при прогулянці по набережній, іто спала так шо ми з чоловіком собі зависали в кафе, де музика ішум і гам а наша дитина дрихла без задніх ніг. Потім переклада її на ліжко і так собі спала до ранку.
    Знайшли там два дитячі майданчики, ходили на "гойда-да". Бігала на пляжі до всіх зачіпалася, всі її вже потім знали.
    Їжа- ну нажаль, мені прийшлося готувати малій самій, готових каш і пюре вона не їсть, тому везла з дому гречку, рис і вівсянку, варення малинове і яблучне, там докупляла всякі овочі і фрукти,масло,олія,булочки і.т.д. і так ми тих 10 днів перебивалися, бо мала в перший день сильно зреагувала на суп з кафешки алергічним висипом в промежині, більше ми не експерементували. Я дуже переживала за діарею, тому варила їй їсти і давала пити тільки бутильовану воду. Аптечка залишилася не використаною (хіба для тата який став на морського їжака). Відпочивати з дитиною це класно, надіюсь так буде і в наступні роки, бо ми встигли і накупатися і побути вдвох, звичайно шо розпластитися на шезлонгу і відлежатися цілий день неможливо, але і вдома з такою малою дитиною собі такого не дозволиш:girl_haha:

2. Андріана

Андріана Well-Known Member

І ми повернулися з відпочинку. Були 10 днів в Туреччині. Почну з того, що синочок вдома дуже потребував тишини, не міг в шумі заснути, при людях їсти, його все відволікало. Але я все одно захотіла їхати, там він навчився на дискотеці спати і на пляжі їсти. Переліт перенесли добре, ми на гв, тому проблем з їжею і заспокоєнням не було, там добре спав, плавали в морі з ним, кайфував від великої кількості води, брали з собою літній візок і позичила на форумі ерго для дороги і для екскурсій, їздили на Тахтали на канатній дорозі і були в новому акваріумі, що в серпні відкрився. Звичайно, всюди на нас ойкали і айкали "как с таким маленьким???:girl_impossible: Что он здесь ест?", але я їм швидко писок закривала що ми на гв! Я дуже задоволена поїздкою, ми ВІДПОЧИЛИ!

3. Supergirl

Supergirl Member

Ми відпочивали лише 4 дні в Трускавці, але і цього виявилося цілком достатньо. Нашому синочку, щось дуже було важко адаптуватися до нової обстановки. Коли ми гуляли, то він поводився нормально, але як тільки приходили в номер, то таке починалося... поїв, 15 хвилин побавився, а потім істерика. Стояв біля дверей і казав "дем". Напевне, номер був трохи затісним для нього. З однорічною дитиною, важко назвати відпочинок - відпочинком, хібащо- зміною обстановки.

4. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Ми відпочивали тиждень в Трускавці коли синочку було 5 місяців і він ще не сидів, то був супер відпочинок, єдина незручність було власне ходити в ресторан на сніданок- обід- вечерю, бо хтось мав їсти а хтось дитину на руках тримати, а решта все було дуже кльово, багато гуляли в слінгу, трошки візочком, я пам'ятаю тоді дуже гарно відпочила і навишивалась:)

5. prolisok

prolisok Member

Хочемо поїхати на суботу - неділю відпочити з малечою буде рік . Підкажіть куди , щоб було ,( рибалка , ліс , озеро ) , не дуже далеко . Напишіть ціни , контакти , дуже тре , дякую .

6. Almariel

Almariel Well-Known Member

Були 3 дні в Парижі (доні було рівно 5 міс). Хотіли по музеях і місту погуляти. То було важко!
    а тепер по порядку:
    дорога 3,5 год в поїзді пройшла пречудово, тільки я не виспалась вночі перед виїздом і дуже хотіла спати в дорозі, а місця сидячі.
    ми на ГВ, в слінгу, візочок не брали (і правильно, бо Париж геть до них не пристосований). але до того доня не бачила стільки багато різних людей, бо гуляли ми раніше або у себе в дворі, або в місто не надовго і доня тоді спить. тому перших два дні у неї було купа емоцій і одної ночі вона прокинулась з жахливим плачем - весь готель прокинувся - ніяк не могла заспокоїтись. лише останнього дня дитина стала посміхатися до людей. а ще раз злякалася сушки для рук в туалеті і теж сильно розплакалась.
    мусили використовувати підгузники, отже попа після першого дня була червонюща - купили крем. і оті постійні пошуки туалету, щоб висадитися, мене просто вбивали і забирали купу часу (от навіть ми в Луврі, але ж він здоровецький, як лабіринт, і туалет знайти не просто), плюс висаджуватися кожного разу в новому місці важко.
    ну і ми ж хотіли побільше побачити, завжди поспішали. виносила доню (7,5 кг) я в слінгу всі дні, лише на недовгий час її брав тато на руки, бо доня швидко марудилась і хотіла цицю. спина, звичайно, мені не подякувала.
    і про ставлення людей: всі посміхалися, сюсюкалися, якісь американці були в захваті від неї і навіть попросили сфотографувати. тільки одна московитка вирішила невдоволено і голосно прокоментувати, що з такою дитиною не варто нікуди їздити, от хоча б з 8 міс.
    висновки: на відпочинок - я хоч зараз поїду, щоб готель під боком, а виходиш тільки покупатися-позагоряти, щоб нікуди не поспішати, мати можливість висаджуватися. і ще треба рюкзак, щоб тато міг доню носити довго, а то ми на тата слінг так і не навчилися мотати.

7. Люша

Люша Well-Known Member

Були 10 днів на морі, на ПБК. Ми вже, звичайно, не зовсім маленьке немовля але все одно всі навколо охали та ахали "КУДИ?!!!МАШИНОЮ!!!ААА!" Але не машиною, я б і не їхала. Виїхали на вечір, приїхали зранку - майже всю дорогу мась проспав, тому проблем з сидінням у кріслі не було зовсім.
    Акліматизації не було теж.
    З харчуванням - чи їхала б я якби у нас не було ГВ? - я не впевнена, оскільки ГВ у нас активне, то я не ламала голову чим дитину годувати, варила хіба на сніданок та вечерю йому якусь кашку, та брала з собою всюди фрукти та печеньки.
    Море Данил не сприйняв зовсім, цікавості воно у нього не викликало - тому бавився просто водою у маленькому басейні, та за межі килимка не виходив - бо по гальці теж не дуже хотів ходити. Спав на пляжі щоденно - один-два рази.
    Носилися у поньє, у ньому спали, якщо гуляли ввечері, чи десь довго та далеко.
    Чи ми відпочили - так. Дуже задоволена, що поїхали.

8. Maternity

Maternity New Member

Напишу і я свій досвід відпочинку з дитиною. Отже були ми в Греції на відпочинку з 5 по 19 вересня. Літали літаком. Доні на цей час було 10 місяців. Оскільки ми на ГВ, то переліт (1,55год) перенесли ми пречудово, мала при взльоті спала, а при посадці активно смоктала цицю. Акліматизації як такої в нас не було, оскільки температури майже співпадали що в нас, що там. Купалися в морі з першого ж дня без жодних плачів (ми ходимо в басейн можливо тому все і нас було гуд з водою). Їжа в них дуже смачна і все свіже (хоча я брала з собою деякі крупи для малої), дитина їла там майже все що і мама з татом. Також брала багато ліків із собою, але добре що не пригодилися. Їздили ми і на екскурсію з нею в Салоніки (тривала цілий день). Носилися в поньє і мали візочок. Всі також на нас ахали і охали і тут і там, як ми такі маленькі наважилися на поїздку. Ну і також не без поганих днів: в дитини прорізався зуб під час відпочинку, то була один день трохи марудна і майже завжди циця. Отже висновки: відпочинок залежить тільки від настрою батьків, а дитина пристосується до них завжди.

9. Polalex

Polalex Member

От нарешті і про наш відпочинок напишу. Були 10 днів в Криму. Попри всі мої переживання долетіли і відпочили ми ЧУДОВО!:girl_yes2: Летіла з малим сама, чоловік до нас пізніше приїхав. За 1,5 години вже були в Сімферополі. Син заснув одразу як сіли в літак і проспав 40 хвилин. Коли прокинувся, то майже годину ми потім бавилися з іграшками, роздивлялися людей і т.п. А при посадці смоктав груди. До Ялти їхали 1,5 години машиною - уважно дивилися у вікно і не спали зовсім.

Режим дня в нас змінився: вставали і лягали раніше. Вночі декілька разів прокидалися, півночі спав в своєму ліжечку, іншу половину - з нами. Щодо їжі: так як синочок на змішаному годуванні, то їли як завжди: і суміш, і груди, і пюрешки і кашки. Воду купували бутильовану, такою ж вдома користуємося.

На море сходили всього пару разів - то погоди не було, то з нами ніхто з родичів не міг піти. Малий від моря був у захваті, хотів весь час по хвилькам копати та торкатися ручками води! :) Гуляли ДУЖЕ багато - майже "жили" на вулиці (коли погода дозволяла)!

Я чудово відпочила морально - багато спілкування з рідними, літня атмосфера всюди, море, тепле повітря... але фізично втомилася більше, ніж вдома.
    Тепер вирішили при нагоді частіше подорожувати :girl_tender:

10. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Були 16 днів в Криму.
    2 доби дороги поїздом, тому відпочинку 14 днів.
    Відпочивали з Мартою, котра поїхала в 2,5 місяці, вернулась в повних 3.
    Задоволені, важко не було зовсім.
    Наша дівчинка на пляжі зоооооооовсім не була наймолодша, було досить багато сімей з немовлятами віку до 6 місяців. Найменшій лялі, яку ми бачили на пляжі, був місяць.
    В поїзді дитина взагалі чудесно їхала, що туди, що назад. Акліматизації не мала, на пляжі чулась пречудово, шо дати їсти ше не питання, тому ми дуже задоволені, що таки зважились.
    Не наважилась би на таке тільки у випадку, якщо б моя дитина мала якусь неврологічну симптоматику. Оскільки дитина народилась здоровою, спить добре, то ми і відпочили відповідно гарно.

11. Андріана

Андріана Well-Known Member

І знову я сюди, повернулися з Алушти, були 10 днів+ дорога, трохи страшила мене довга дорога поїздом, спали на верхніх полках, бо їхали по путівці в санаторій, яку отримали в понеділок, а їхати в середу, вибору квитків не було, мінятися теж не було з ким, в купе їхали ще двоє малих дітей, але малого навіть не було чути, спав-їв-бавився. В Криму ще досить тепло, купалися, правда синочок тільки ноги мочив. Багато де їздили з ним, ерго+тростина і відпочили і подивилися Крим. Все справді, залежить від настрою батьків, якщо захотіти можна всюди їздити з дітьми.

12. SEREBRO

SEREBRO New Member

ми були на відпочинку в Карпатах, доні тоді було якраз півроку, чесно кажучи відпочинок пройшов супер , я навіть не сподівалась, боялась дуже що через зміну обстановки, клімату доня буде капризна, але виявилось все навпаки, навіть сон там у донечки був на багато кращим спокійнішим і довшим, одне було важко це дорога...

13. fantastyka

fantastyka New Member

Дівчата, порадьте гарний санаторій, пансіонат в Криму, щоб відпочити з маленькими дітками. Бажано недалеко від моря, з хорошим харчуванням (щоб і дітки могли їсти), з медичним забезпеченням та щоб ціни ну не так вже кусались!

14. fantastyka

fantastyka New Member

Дівчата, хтось їхав з малими дітьми до Симферополя поїздом та ще й в липні? Дуже важко? Було гаряче? Чим займали дитину? І що брали з собою з їжі?

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

минулоріч їхали "фірмовим" 85\86 поїздом у липні. Туди- у 14 вагоні- кондиціонер не працював, брудно було жахливо, в коридорі замість кондиціонера були відкриті усі вікна,і, відповідно, в коридорі просто здувало, а в купе, навіть при постійно відкритих дверях, душно неймовірно. Менших діток батьки роздягали до памперсів.Назад верталися тим же поїздом, лише 15 вагоном- тут було чистенько, кондиціонер працював навіть дуже добре ( вночі було аж занадто),єдине, що у одному з купе цього вагону верталися батьки з дітьми з Євпаторії, які вже сіли у поїзд з якоюсь кишковою інфекцією, то усім пасажирам ( та і провідникам) було "весело" ( особливо коли вночі на станції Шевченка одній дитині мусили аж швидку викликати). Одним словом, враження залишилися власне від поїзда негативні ( можливо, я просто відвикла від сімферопольських поїздів, бо останній раз до того поїздом у Сімферополь їздили років 9 тому- в останні роки перевагу надавали або автобусу або авто).

16. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

в червні 2 роки тому в Симф і в липні того ж року назад було більш менш терпимо
    минулого року у вересні було жахливо (і то дуже ніжно називається)
    було жесть як жахливо
    сифонили всі вікна, кондюк працював, але він був непотрібний, жари вже не було, зато він сам включався і виключали тільки на зупинках за допомогою "спецтехніки"...
    в нашому купе не закривалось до кінця вікно, дітям чоловік понатягував простирала з верхньої полички донизу, бо дуло
    на відпочинок то не вплинуло, на наше рішення, не їхати цього року поїздом однозначно!
    нікого не відраджую, але реалії сумні

17. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А ми були 10 днівмв Італії. З всіма 3ма як завжди. Відпочинок вдався- ми щасливі і відпочивші. Летіли через Мюнхен до Неаполя, в Мюнхені мали 5 годин! Старші ганяли по майданчику, маленький цицявся, спав, роздивлявся. Прилетіли до Неаполя в 11й вечора, поки взяли авто на прокат, поки доїхали до Позітано було по 12й. Тоді щодня - Острів Капрі- Помпей- Паестум- Амалфі- Соренто- пляж в Амалфі- пляж в Позітано- паску святили в українській церкві в Помпеї. Виїздили з готелю в Позітано в 3 й ночі без проблем, здали авто, сіли в Неаполі- пересіли в Мюнхені іі вже вдома. Єдине брали подвійний візок з великими колесами ( для Михасика 3р і Максимка 7 міс).

18. fantastyka

fantastyka New Member

Дякую за відповіді дівчата! Ми все ж хочемо о Алушти, а літаком до Симферополя хтось летів?

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ми раніше двічі літали. Але минулоріч рейси до Сімферополя із Львівського аеропорту були пущені лише у кінці червня і вартість квитка біля 2000 грн ( 1900 з "гаком",якщо не помиляюся) в одну сторону на одну особу- якось дуже "недешево". Або летіти зі Львова через Київ, але тоді ціна в одну сторону більше 2500. Згідно із цьогорічними даними прямі рейси на Сімферополь ( які ще не знають , коли будуть пущені) заявлені наразі по ціні квитка- 2325 грн ( причому вартість може змінюватися)

20. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я колись з Марком до Сімферополя літала ще як Wizz літав