Відпочинок з немовлям

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем MariaPol, 7 Червень 2011.

1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Відпочинок з немовлям

вперше в житті мала побачила море в 1,8... ну че сказать )))
    Ми прийшли на пляж, мала як глянула на ту воду, на шелест волн, на самі волни, на ту воду яка була де не глянь.... відкрила рот і почала дико верещати. Вона просто стояла і кричала. Люди обертались, не могли зрозуміти в чому справа, і в общєм наш перший вихід на море не вдався і ми щойно розклавшись, зклались назад і пішли в номер.

На наступний день всі спроби занести її до води і помочити хоч ніжки завершувались тим що вона по нас чоловіком взбиралась на саму голову акі мавпа ну і +крики якщо її взагалі до води підносили.

Десь на 5-й день дитину попустило, цікавість взяла своє, і потім решту відпочинку ми тільки й робили що виганяли дитину з води, бо вона йшла ніжки мити, поверталась до ліжаків по піску і знов йшла ніжки мити бо ж в піску вони, і так могло бути годинами, а по ходу ще й могла впасти то ще й попу йшла мити і так по колу )))

Але зауважу що наша мала до поїздки на море воду бачила лише в кран, ванні і калюжі, тому мабуть у неї була така шалена реакція на море.

2. Януся

Януся Well-Known Member

Дівчата, хто літав у Єгипет, як діти перенесли переліт? Якщо ми виберемо Єгипет, переліт буде нічний, в аеропорту треба бути в 3 ночі. Хіба дійсно брати візок, щоб вона там дрімала.
    Ох, поки я виберу куди їхати, взагалі перехочеться відпочинку.
    І про харчування... Ми вже не на ГВ. Чи брати щось з собою? Проблема в тому, що ми ніколи не їли розчинних каш і баночного харчування, чи захоче доцькін таке перетерте-ріденьке?
    О, і ще. Де можна взяти візок-тростину напрокат?

3. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

скажу за нас. На той час коли ми їхали відпочивати Сашко був активним прихильником пюрешок з банок і коли бабуся хотіла побалувати його то купувала оті смаколики. тому коли ми збирались в дорогу я зі спокійною душею купила йому яблучне пюре, але він навіть не торкнувся до нього...він взагалі не хотів їсти в дорозі (поки не спав),а тільки пив. тому я б радила взяти з собою якісь звичні фрукти і печиво з водою. найменша вірогідність що воно зіпсується і звичні продукти дитина швидше буде їсти, аніж щось нове.

4. VERO

VERO Well-Known Member

Єгипет, тобто Червоне море, наша з чоловіком любофффф. Але з дитиною літати туди побоялися. Лякати не хочу, але на мою скромну думку, частенько так трапляються шлунково-кишкові розлади навіть у дорослих. Для себе пояснила це дифіцитом якісної води. Якщо вирішили відпочивати в Єгипті, то чим швидше. Не чекайте розпалу літа і 47град. Подбайте наперід про те, чим займете дитину. Все необхідне відкладіть в ручну поклажу. Нові (або заховані на тривалий час) іграшки, книжечки, мультики з автомобільного телевізора або ноута... 4год. дітям без заняття витримати важкувато. На борт можна взяти до 200мл. рідини і перекус. Не забувайте, що ще в залі очікування треба посидіти трошки часу. Не факт, що дитинка захоче їсти те, що пропонують на борту. А поки поселитесь в готель, часу мине багатенько. Не забудьте добре укомплектовану аптечку. В Єгипті з медициною туговато((( Дитині і собі перемивайте всі овочі/фрукти/зелень питною бутильованою водою (видають в готелі). Зуби теж нею чистіть. Не пробуйте нічого, що пропонують на ринках. І чаїв не пийте.
    Не все так страшно. Просто хочу попередити. Читайте всі можливі відгуки про готелі і обирайте ті, що з європейських або відомих мереж готелей. Вони більше дбають про імідж.

---------- Додано в 01:09 ---------- Попередній допис був написаний в 01:05 ----------

Мусите тут спробувати. Ще є час. Ми свому синочку приволокли цілий блок сочків, а потім самі пили. Виявилося, що такі він не любить.

5. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Якщо їдете в Єгипет з дитиною - вибирайте хороший готель, і ніяких розладіів вам не буде, відпочиваємо завжди в цій мережі http://www.jaz.travel - все чудово, дитина наша не мала проблем.
    А от щодо нічного перельоту - то маю застереження, візьмете ви візок чи ні, але під час реєстрації, посадки, висадки ви все одно дитину будитимете, і то будуть істерики, плюс спання вночі на руках 4 години - то нелегке випробування для малечі і батьків, літали так взимку - і я зареклась, навіть старша нила безпробудно.

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Але не спання 4 години в літаку, і необхідність сидіти на одному місці і не скакати на ньому, і ще регулярно прищіпатись ременем - то помойму ще гірше.
    Ми туди летіли в 7 ранку - то мала всю дорогу мотала собі і нам нерви, назад летіли в обід ( в той час мала як правило спала) так вона ледь дочекалась посадки, літак тільки почав розганятись і навіть ще не злетів, вона одразу відрубалась в кріслі прям з чупа-чупсом у роті ))) і добрих 2,5 години продрихла, а коли проснулась то решту часу вже не було складно її розважати.

В общєм, саме через довгий переліт ми тепер на найближчі роки не розглядаєм Єгипет для відпочинку, надто воно складно виявилось.

Отруєнь не було, розладів не було. Зуби чистили водою з пляшок що роздавали в готелі, на ній же і чай робили. В ресторані чай робили з тих кулерів з кипьятком ( там в них була нормальна привозна вода). На ринки не ходили, овочі/фрукти не купували - в готелі столи він них ломились, не було сенсу окремо купувати. Малій взяли пюрешок фруктових на кожен день. Харчами мала там все таки перебирала, на мою думку в силу того що звикла до домашньої їжі а там все таки чуть було інакше, хоча готель був орієнтован на європейську кухню, і чогось екстра незвичного не було у меню. Нормально йшли лише сніданки з омлетиками, блінчіками з повидлом, пончиками і т.д. Ну але ми тоді були на ГВ, і дитина судячи зі всього голодна не була ( сніданок+циця+пюрешка під вечір) враховуючи спеку загалом їсти й не особливо хотілось.

7. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ми тільки повернулися з Італії. Летіли через Мюнхен до Неаполя, там машину в прокат і до Позітано. Назад вилітали в 6й ранку, встали в 4й, до Мюнхена долетіли, діти мультики дивилися. Як летіли до Львова діти спали, але у Львові ми не сіли і повернулися назад :) знов :) ночували в Мюнхені

8. Bublyk

Bublyk Member

Дівчата, а от мене цікавить як ви вирішували "туалетні" справи діток на морі. Моєму малому скоро 2 роки, але він ще не проситься на горщик. Як бути з пісянням-каканням на пляжі??? (особливо цікавить друге) Не хочеться дитину в підгузниках парити, купила йому плавки, а з іншого боку - що як станеться "конфуз"?
    Як було у вас?

9. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

вперше ми були на морі в Софиних сім місяців і її величезні очі від побаченого моря не можливо забути до сьогодні
    купалась з задоволенням з татом на руках
    в рік і 4 ми були в Судаку, наша дитина просто з перших секунд побаченого моря не хотіла з води виходити. То ми це вирішили просто: купили басейник, набирали туди небагато води і Софія там жила з камінчиками-відерками-пасочками-лопатками;)

---------- Додано в 17:44 ---------- Попередній допис був написаний в 17:42 ----------

ну ви ж знаєте напевно як це відбувається у вашої дитини, то можна контролювати;)

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

ооо, до Романових 2-х років то було єдине що рятувало нас від цілодобового сидіння в морі/озері/річці...
    Зараз не знаю як буде, але от на початку травня з озера в Шацьку проблем витягнути аж таких великих не виникало. Впирався, але в міру, може й сам відчував просто, що холоднувато)))

11. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Ох, я цей варіант теж розглядаю. Так можна і відпочити біля дитини в будь-якому випадку - подобається чи не подобається їй море.

12. Bublyk

Bublyk Member

в тому то й річ, що не знаю, бо він завжди десь ховається, щоб зробити "свою справу".
    Єдине що знаю, що то переважно в першій половині дня (але бувають вийнятки :) )

13. mpaseflora

mpaseflora New Member

Оце читаю про відпочинок з дитиною у Єгипті і страшно стає.. Невже дитинки не шкода?! Такі складні клімат, адаптація, а вже не буду писати про переліт і т.д.. Можна трохи і потерпіти із своїми забаганками. Неодноразово чула від компетентних людей, що такі відпочинки в майбутньому негативно впливають на здоров"я дитини.

14. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

гиг... моя свекруха всіх родичів на уши підняла коли дізналась що ми з дитиною в 2,4 рочки в Єгипет зібрались. Головний аргумент був до речі взагалі смішний.... це ж Африка.... там папуаси... дика країна.... + тоді ще була революція в Єгипті ( квітень 2011)
    Ну да, була в нас акліматизація, але вона була що в миколаївській області літом, що там - однаковісінькі.
    Ну дещо напряжно нам пішов літак - але власне через тривалість перельоту а не як сам факт літака і перельоту.
    А знаєте що нам сказала наша лікар на це все, коли я вагалась і трішки переживала? Сказано було що навіть якби дитина там чимось і захворіла (акліматизація малась на увазі) то по прильоті ми завжди це зможемо підлікувати, але там сонце, повітря, море, відпочинок, нові враженні і для нас і для дитини. Тут у Львові в той час була слякоть, температура +/- 0 і ніякого радісного пейзажу навкруги.
    І навіть враховуючи кількаденні соплі в малої, і температуру, і вередливість/неслухняність... я вважаю що відпочинок наш вдався, і тепер шкодую що ми раніше не наважувались на нього.
    З другою дитиною я планую цю ситуацію виправити.

п.с. багато мам так перестрашені лікарями що чітко слідують рекомендаціям лікарів і навіть в Одессу бояться дитину до 3-х років вивезти, так ніби у віці 3,4 наприклад щось в організмі дитину круто змінюється і на дитину вже не впливають клімат, адаптація і т.д.

Ми щоразу мали акліматизацію на відпочинку, і то таку нєхілу, але все рівно що у нас що у малої після відпочинку залишилось більше позитивних вражень ніж негативних. Бо та акліматизація на тому кліматі і теплому повітрі проходила значно легше ніж якби ( скажімо якесь ОРВІ - бо симптоми однакові) підхопилось би у Львові.

16. StarKa

StarKa Member

Що б ви сказали коли б дізналися що ми свою дитину у Шрі-Ланку звозили.. І знаєте що? не жалівся!! Навіть навпаки. Купа вражень і тепер щоразу коли переглядаєм фото чи показуєм комусь він мусить всім всіх звірів показати пальчиком і звуками прокоментувати. Думаю для нього то було також дуже цікаво побачити і відчути це все що і ми, а головне РАЗОМ з нами. Акліматизація була 1-2 дні і то вже по прильоті додому, в той клімат перейшли без жодних проблем.. Дорога тяжка так. Але вона і дорослим тяжка. А якщо так до всього підходити, то взагалі краще з дому не виходити..

---------- Додано в 23:58 ---------- Попередній допис був написаний в 23:55 ----------

нічого не станеться - помиєте плавки і діло з кінцями, зрештою завернете у папірчик і викинете у найближчий смітник. Це ж дитина - я не думаю що у вас хтось буде стріляти через це!

---------- Додано в 00:00 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:58 ----------

А ще згадала, коли були минулого року в Чорногорії (малому було 6 місяців) то зустріли там сербську (? мабуть) сім'ю, де було двоє старших і одне найменше десь рік-півтора в підгузнику в жару на сонці напляжі і ще той памперс звисав з напісяним аж до колін - видовище не для слабонервних чесно вам кажу..

17. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Одразу згадала свою маму:girl_haha:
    Вона як почула, що моя сестра збирається на море за кордон з 9-місячною донею, сказала те саме. Вона взагалі вважає, що до 4 років дитини не треба ніде рипатись. Максимум в парк:)
    Ото буду мати проблему)))

Я ще діток не маю, але на моїх очах росте купа дітей. І коли в нас будуть свої, то у відпочинку себе обмежувати не збираємось. Правда багато залежить від дитини.
    І коли буде стояти питання про відпочинок в першу чергу буду зважати на темперамент і характер дитини. Якщо дитина не капризна, то чому б і ні?
    Скільки подорожуємо, завжди навколо багато малесеньких місячних дітей. В основному європейці. То так класно!
    І думаю, що коли дитинка вже трошки більша, вона і сама отримує позитивні враження від відпочинку:)

18. VERO

VERO Well-Known Member

Моя мама теж була в страшенному шоці, коли ми з малим 1р.10міс в Туреччину зібралися. На щастя, все сталося спонтанно. Довго вислуховувати не "пощастило". Знайшли гарячі путівки і мали 4 год. на збори. До того поїздку взагалі не планували. Потім всі сусіди вислуховували, як ми могли...
    Тепер про "шкоду для здоров'я":
    -після прильоту синок почав говорити реченнями,
    -виріс різко на кілька сантиментір (навіть чужі люди помітили),
    -не хворів дуже довго (і дорослі теж),
    -привіз 3 останніх зубчика, а 4-ий виліз кілька днів після повернення додому, а ми навіть цього не відчули (вночі не прокидався),
    -перестав боятися води і глибини,
    -сам знайшов собі подругу, а ми з батьмами тієї дівчинки вже мусили подружитись. Задоволені були всі,
    - я вперше відчула, як це коли дитина сама каже "хочу спати", відрубується на ходу і спить до ранку,
    -мав свій найулюбленніший мультик "Отік на морі", який міг дивитися безперервно, а тепер коли подорослішав- тим більше.
    Тепер мама сама питає, чи ми з доцей (9 міс.) теж збираємось на море. А коли я кажу, що сумніваюся, бо... то мама ще сама каже, все дрібниці і треба їхати. От-так.

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Перепрошую, але деяким дітям аукається відпочинок в сусідньому сквері, а деякі подорожують з народження навколо земної кулі і це їм тільки в користь, тут багато факторів впливають, і здоров"я/темперамент дитини зокрема, а також на скільки "перестрашені" батьки. Звичайно, якщо налаштовувати себе з самого початку що то страшно, в нас жеж мала дитина, обовязково щось буде, буде тяжко, повірте - так і станеться...
    Так, ніхто не застрахований від випадків, і наша поїздка в Болгарію цього року не сама вдала, але не шкодую що поїхали ні грама, саме вона наштовхнула на пошуки джерела постійних проблем з здоров"ям в дитини і вирішення їх, зрушивши нас з мертвої точки і бездіяльності.
    Всі наші поїздки - позитивні емоції для дитини, навіть в два місяці дітки відчувають море, повітря, відчуття батьків, і мала б я можливість то літала б з нею і в Африку і в Шрі-Ланку і в Туреччину і в Тайланд (але не тягне мене відвідувати другий раз ні одну з цих країн). Зараз хочеться Криму, Азову і рідних Карпат...
    Тихенько сподіваюсь всеж відпочити десь на морях і цього року. Хоча та моя мрія не на першому місці на сьогодні, готова посунути її в користь іншої ....

20. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

та життя взагалі таке страшне - таке страшне:girl_impossible:
    можна в Брюхи на чебуреки теж не їздити, а як кліщі, а як олія пересмажена, я би сиділа в хаті і всьо, а потім дала дитину в школу і нігде не пускала, бо можуть в таборі набити, обікрасти, а в парку культури недопильнувати, ну а про поїзд в Київ з ансамблем взагалі мовчу;)
    З розумом ніц не страшно і все вдається, кожна дитина є індивідуальна і кожні батьки також, тому Вам страшно - не летіть, але пишете троха бздури;)