Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? +10000. А то як тоді виходить, нам (батькам) потрібен відпочинок, щоб набратися сил і т.д., а ти, дитинко, можеш і вдома побути? Нас цього літа чекають великі витрати через ремонт і проскакувала така думка, що може не поїдемо відпочивати, але вирішили сильно постаратися, щоб "вивезти" кудись дитину. Тобто на першому місці відпочиок плануємо для синочка і для його користі.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? напевно все таки спогади з дитинства теж відіграють велику роль в питанні -брати чи не брати дитину- в мене тільки хороші спогади, коли мама-тато були десь на відпочику (напр. море, гори-скали), а я мала теж по свому хороший відпочинок з бабусею-дідусем (ліс, природа...) майже завжди їздили 2 рази на рік на відпочинок (раз батьки самі, раз зі мною) і обділеною я себе не почувала
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Ну чому ж не про те. Тема називається торхи по-іншому... А в цьому є щось погане? І про гіперопіку. Як на мене, брати з собою дітей на відпочинок - не є виявом гіперопіки, а простим бажання показати дитині нові місця, подарувати їй нові враження, змінити обстановку...
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? та не вдома побути, а відпочити в той час з батьками напр. ліс-природа...
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? а чому тоді батьки не залишаться вдома і не відпочивають в лісі? для батьків море, а дитині не корисно подихати морським повітрям?
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Ну власне Я взагалі не прихильник відпочинку на морському узбережжі (мені достатньо двох тижнів у горах) і тільки заради дітей погодилася їхати на море. Вже писала: їхали поїздом, без тата (так склалися обставини) переживала шалено, але ж вражень у дітей! Молодший кожного разу при нагоді згадує що був на морі і просить ще.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Важко шось загадувати наперед, але поки здається шо відпочивати буду тільки з дітьми (аж поки не захочуть їздити з подружками, друзями) З малими дітьми трошки важче, особливо якщо умови на вдпочинку не підходящі, але знову ж на ГВ - це все дрібниці, а з більшими вже взагалі не важко і ще цікавіше. Маю знайому, яка їздила на море зі старшою дитиною (біля 3 років), а меншу (1,5 роки) лишила бабі. Такого я взагалі не розумію - як можна робити таку різницю між дітьми? Невже старшу люблять більше? І шо то за відпочинок, якшо постійно думаєш, як там твоя дитина з бабою? Аргументація була - шоб відпочити. Меншу можна лишити, а старша ніяк не хотіла лишатись, то прийшлось з собою брати. Обидві на ШВ, тому в тому питанні не проблема і з народження лишати, але чи треба?.. До речі потім менша до мами навіть на руки йти не хотіла якийсь час.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Для мене в першу чергу спільний відпочинок - це бажання укріпити (а не розірвати) зв"язок між дитиною і батьками, не зрадити довіру дитини до себе і до світу. Кажу в першу чергу про дітей до 3-ох років.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? я не писала, що це погано! де ви таке прочитали? а запитала і про гіперопіку є тут теж не писала
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? О, просто як мої думки Думаю будемо відпочивати разом, поки дитина сама не захоче відпочивати без батьків. Це найкраще рішення з нашого боку стосовно дитини (чоловік думає так само)
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? читайте дописи уважно ну, де ви таке прочитали що не корисно мове йде про те -чи можуть батьки хоть раз поїхати відпочивати без дитини- напр. раз самі, раз з дитиною
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Було б не погано організувати тут опитування по цьому питанню? Може панове модератори щось зварганють таке?
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Я вже написала, але скажу ще раз - ні, без дитини відпочивати не плануємо жодного разу. Будемо відпочивати з дитиною поки вона сама не захоче відпочивати без нас. Тоді виникає інше питання - з якого віку давати дитині можливість вирішувати чи наскільки враховувати її бажання щодо відпочинку без батьків. Цього наперед сказати не можу, але припускаю, що не раніше, ніж після 5-ти чи 7-ми років. Дитина має розуміти свій вибір, а не просто керуватися миттєвою емоцією. Поживемо-побачимо.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? А що? Це позитивний приклад? Як на мене, поламали її в першу чергу собі. Діти до всього звикають, і до надзвичайно поганих умов також. Просто тоді мама перестає бути мамою, котра виховує, бо цю її функцію виконує хтось інший. У дітей то завжди просто й прямолінійно, не так закручено й ускладнено, як у дорослих. Моя бабуся теж своїх дівчат лишала, бо мусіла йти на поле відробляти план. Зараз у країнах, де нема довгої декретної оплачуваної відпустки, фактично відбувається те саме, що за союзу - батьків на другий план, а дітей виховує суспільство, ті ж садочки всілякі. Як на мене, це оффтоп і теми не стосується. Про це було в інших гілках. Нащо сюди ще доносити залишки інших дискусій? Хіба тут ішла про це мова? Тим більше пишеш, що самі мали такий період. Вочевидь, не лише у вас така потреба була, чи не так? Я вважаю, що до 3-ох років. Бо саме ті три роки дитина найбільше потребує мами, навіть якщо ГВ нема. Я би не могла відпочивати, залишивши дитину до 3-ох років, навіть знаючи, що дитина з моєю мамою, якій я дуже довіряю, бо ми з нею аж надто схожі в вихованні. Вона якщо й попустить щось, то це буде таке саме, що попустила би і я. Але тут не справа в довірі, а в тому зв*язку, який є між мамою й дитиною. Мене Дарко відчуває на емоційному рівні досі. Найменші зміни емоцій до негативу - дитина коло мене, аби спитати чи все гаразд. Залишити його, відповісти не турботою про нього, а про себе... Мені то слабо уявляється. Я би воліла бути без відпочинку, ніж на відпочинку й без дитини.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? як я народилась,то бабаця якраз пішла на пенсію і і мама швидше пішла на роботу(після того як в мами пропало молоко) і я весь час була з бабусею,всюди їздили з нею,в Польщу,карпти,на море,і було дуже класно і тільки найкращу спонгади...а коли батьки їздили відпочивати,то я звичайно хотіла чим пошвидше їх побачити,бо скучила і знала що мені привезуть нову іграшку)))) я вважаю,що це нормально коли батьки ненадовго(приблизо тиждень) залишають дитину і їдуть відпочити!!вони ж не їдуть на місяць-півроку відпочивати,а ти бабуся собі бався....коли мені був рочок батьки поїхали на море і залишили мене дома і нічо зі мною не сталось і ніяк мене не травмувало,а зараз я навіть непамятаю того))))) я теж дуже люблю свою доцю,як і кожна мама і коли залишаю її хоч на 1год,то вже сумую і переживаю що вона там робить...але що тоді на собі ставити хрест,бо в тебе є дитина?
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Звичайно, мають право! Я пишу свої думки і відчутя. Я не змогла б поїхати відпочивати без дитини, відчувала б себе егоїсткою. Але це я. Для нас дитина на відпочинку не в тяжість, бо з нами є тато. Можна на годинку залишити дитя з татком, а самій в той час сходити на масаж, на шопінг чи ще кудись.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Вік уточніть. Я би зараз теж поїхала на пару днів відпочити. Тиждень точно ні, бо ще ніколи на так довго не розлучалися, а на пару днів можна. Тут ще треба підхід мати також. Залишати на довший час поступово. Година, дві, 4, на ніч, на день-два... А якщо весь час є з дитиною, а тоді раптом на тиждень на відпочинок - це для дитини стрес. Мені цікаво інше: яка мотивація, аби їхати без дитини навмисне, тобто шукати відпочинку без дитини? Відпочивати тоді їдеться від чогось (рутина, обставини, втома), чи від когось, тобто від тої дитини власне?
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? я їздила відпочивати без дитини (старшої) і він їздив без мене (з хресним, бабусею). шкодую, що не змогла з ним поїхати, але так складалися тоді обставини і як показав час -все пішло на добре. я не вважаю мвою дитину обділеною, а себе поганою мамою. хоча бажання надолужити втрачене в мене є.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Ні, але нести відповідальність уповні за свої вчинки. Я взагалі не розумію таких слів, якщо чесно. Нагадує трохи голівудських зірок. І ніби й дитина є, і живуть, нічого не міняючи.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? я їздила, бо налагоджувала стосунки із своїм теперішнім чооловіком. з малим це зробити було б неможливо. а так запраз все вгралося і Остап має повноцінну сім"ю, сестричку. все на краще.