Відпочинок з дитиною - так чи ні?

Discussion in 'Діти-квіти' started by Nery, Sep 18, 2009.

?

З якого віку можна лишати дітей і їхати без них на відпочинок?

1. будь-коли, якщо нема ГВ

8 vote(s)
    3.1%
  2. від 6 місяців

1 vote(s)
    0.4%
  3. від 1-го року

9 vote(s)
    3.4%
  4. від 2-ох років

12 vote(s)
    4.6%
  5. від 3-ох років

13 vote(s)
    5.0%
  6. від 4-ох років

6 vote(s)
    2.3%
  7. від 5-ти років

3 vote(s)
    1.1%
  8. від 6-ти і більше років

2 vote(s)
    0.8%
  9. не можна залишати взагалі. найкращий відпочинок - разом з дитиною

127 vote(s)
    48.7%
  10. коли підкаже материнське серце

80 vote(s)
    30.7%
  1. natiok

natiok Member

Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?

в нас теж приблизно так, скоро нам буде два рочки,та ситуація зовсім не змінилася, для нас неможаливо проїхати дорогу до батьків без зупинок, за 20 хв. дороги зупинка триває 2-3 рази по 5 хв.(((

2. Муська

Муська Well-Known Member

Коли їздимо в Шацьк, то дітей ще сплячих переносимо в машину, то вони хоч трохи і будяться, але при виїзді зі Львова вже наново засинають. Виїжджаємо ми приблизно в 6 годині ранку(один раз їхали в 5год. ранку). Діти більшу частину дороги спали, коли просинались, то ми робили зупинку навимогу (в туалет, попити водички-кампотик). Тому дорогу вони переносять досить гарно. Менший їздить в дитячому кріслі, старший сидить на спеціальній підставці-підвищенні(нажаль незнаю як воно називається).

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

відпишусь стосовно закачувань...
    вичитала в неті що для того щоб людину ( не важливо чи дорослий чи дитина) не закачувало треба лейкопластерем нахрест заліпити пупок. Чоловік як почув, крутив і віска, мол брєд сівой кобили, але одне діло брєд, а друге діло в дорозі майже добу і перспектива зариганої машини.
    Заліпила, в результаті доїхали без пригод, взагалі навіть виду малий не подавав що йому щось не так...
    в ефект плацебо слабо вірю....можливо співпадіння, а можливо дійсно допомогло...

4. Neverland

Neverland Well-Known Member

Потребую поради. Ситуація така: в кінці серпня маю їхати на 4 дні зі Львова. Малого планую лишити вдома з чоловіком і свекрухою. Але от переживаю, чи малий зможе 4 дні без мене. Що б порадили ви зробити за той місяць, щоб малого підготувати до 4 днів без мами? Бо з малим така ситуація: ми ще на ГВ, але вже тільки на сон зрідка (іноді просто кажу, щоб лягав на бочок і засинав без циці і він засинає) і зранку перед прокиданням, вдень не цицяється. Малий впринципі спокійно день може бути без мене, не згадує і не вередує. Наніч засинає без циці з татом чи моєю двоюрідною сестрою спокійно. Але то все 1 день, а як малий витримає 4 дні? Як перевірити, щоб не травмвати дитину? Я думала спробувати лишити малого на вихідні в моїх батьків з ночівлею, але вони досить нервові і це може вплинути на дитину: знервують, як він десь заплаче, і це може перерости в істерику. Чи є ще в когось досвід таких поїздок і як діти це пережили? Хочу просто щоб з найменшими втратами було.

5. Іруня

Іруня Well-Known Member

Я би радила з поъздкою до батькыв не ризикувати. Бо якщо щось піде не так, десь там Ваші батьки його насварять, то малий Вас найближчим саом просто нікуди не відпустить... Ну а стосовно поїздки, то я думаю, що якщо він на 1 день залишається без проблем, то і на 4 залишиться. Найважчим буде саме перший день без Вас... Але думаю, що тато з бабусею дадуть собі раду. Не переживайте!

6. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я найбільше за ніч переживаю: він в 4 ранку прокидається, марудиться і хоче цицю. А що буде, якщо циці не буде? От за те я найбільше хвилююсь. Бо вдень можна забавити якось, а вночі - не знаю як. Єдиний варіант перевірити - з кимось пробно лишити, але щось ніхто не хоче з ним лишитися зараз. Свекруха, коли я прошу пробну ніч зробити, щоб вона лишилась каже, що ні, вона і так знає, що він нормаьно лишиться. От як вона може то знати, коли навіть я не знаю - загадка. Ще буду впрошувати мужа.

7. Іруня

Іруня Well-Known Member

У них не буде іншого виходу! Звичайно ж справляться! Буде бабуся чи татко гладити по спинці, співати, за ручку тримати ).. На крайній випадок, дадуть йому попити щось... Вам вже майже три рочки... Це не річна дитина. Такій, думаю, можна пояснити, що мами зараз нема. Приїде і дасть цицю. А зараз треба тихенько спати...

8. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

Ми з чоловіком в травні їздили на 2 дні в поїздку, мала теж ще досі на ГВ, причому на денний сон теж і ніколи ще не засинала без циці. Для моєї дитни важливо щоб вона якби залишалась без мене то тільки в дома (в рідній обстановці), бо наприклад навіть в моєї мами вона б надовго не залишилась. З нею залишались свекор і свекруха, протягом дня вона за мене не дуже згадувала, бавилась зі сверком (вона його дуже любить і довіряє йому, що я думаю є вирішаючим фактором), гуляла, дивилась мультики більше дозволеного, навіть лягла спати вдень зі свекрухою під казочку (я була впевнена що вона спати вдень взагалі не буде бо навіть зі мною бувають такі дні що не хоче лягати). От вночі було важче, але свекор носив її на руках і заколисував десь до 1-ої години ночі, пару раз коли клав в ліжечко вона будилась і кликала мене, але він знов носив поки вона не заснула остаточно, вночі раз чи два будилась і кликала мене, але свекор її гладив і казав що мама скоро прийде... От такий досвід, мені здається що тут найголовніше впевненість тих людей що з дитиною залишаються що все буде добре.

9. Roxie

Roxie Галицька панянка

Хочем їхати в Болгарію з малою.. 2,5 р. Коли кому-небудь кажу, що хочу їхати автобусом - всі крутять пальцем біля виска, кажуть що я ненормальна, що для дитини то буде тільки жах і кошмар.. Вона в нас дівчина з характером, але деколи може спокійно сидіти і бавитись.. Що скажете, я таки ненормальна? Бо відраджують ті, які не їздили з дитиною автобусом.. Може хтось їздив..

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Зайдіть в темку про Болгарію.
    Уляночка щойно звідти, їздили з двома дітьми автобусом. Буде Вам натхнення))).

11. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Я не їздила. І маючи свого синочка, теж би відраджувала)). Я не знаю, як моя активна і з характером дитина поїзд в Крим перенесе. Вірніше, як я його з перенесу з малим. Причому в поїзді бігай, куда хош.
    Це треба по дитині дивитися. Те, що дорога майже в добу часу- важко навіть для дорослого- це і так всі знають. Діти менші- їм ще важче.
    P.S.:а чого поїзд не розглядаєте? Це троха важче по добиранню, та все ж легше що для батьків, що для дитини.

12. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

стосовно поїзда...ціна такаж,як і на літак...тому вже краще літаком..а нам впиралось в гроші,тому вибрали автобус,бо машиноючоловікне хотів через відсутність досвіду..

тепер про автобус..їхали ми вперше з дітьми (7 і 3 рочки) в таку далеку дорогу..звичайно, боялися,але вирішили "вовка боятися - в ліс не ходити", тому наважились...
    дівчата, абсолютно зі 1000% впевненістю кажу, що ніц страшного/надважкого для моїх дітей в подорожі в 23 години не було..не було нудно, не було важко..діти не псіхували,не капризували, їх не нудило...вони нормально їли,спали, бавились, бо автобус був зручний, був клімат-контроль,кава/чай, зупинки на вимоги, мультики/кіно, компашка знайшлась, що ми дітей не чули іноді і не бачили...
    з молодшим малювали,читали, просто дивились у вікно, хоча Марко в мене з тих, про яких говорять 6"Товчеться,як Марко у пеклі"...
    чесно,я все собі уявляла в рази страшніше і важче, але нам пощастило....

стосовно сну-для таких мацьоп то найпростіше,бо вони лягають у ввесь ріст на 2 сидінння, а у випадку,якщо навіть автобус буде цілком забитий, то є 4 службові місця, то мама чи тато можутьтам перекімарити...
    так що вирішувати Вам,аіншим - не страшити:girl_crazy:

13. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Відповідь: Відкрита велика жилєтка (4)

Не так щоб в жилетку, але неприємно.
    Зустрічалось сьогодні кілька моїх однокласників. Ми дружимо давно і бачимось ну дуже рідко. Поїхали в ліс. А я не поїхала. Вони хотіли покурити-попити-відпочити. А мене вважають чокнутою мамочкою. Бо я ніколи не можу приєднатись, бо то була старша, а тепер менша на гв. І без мене ніколи не засинала, бо не звикла ні до кого іншого. А дітей вони брати не хотіли. Тому, щоб не напрягати нікого і себе також я залишилась вдома. То дивно для всіх, що я стільки часу з дітьми і практично не можу надовго відлучитись. Тут вважається нормальним лишити дітей на бабцю і поїхати наприклад в карпати. Чи от як сусіди, лишили трирічного малого і поїхали в Англію, світу побачити і від армії закосити. А мої все і всюди зі мною. Може я дійсно чокнута мамочка

14. Відповідь: Відкрита велика жилєтка (4)

ну тоді беріть в компанію і мене

15. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Ми взагалі всюди ходимо втрьох. Нам так добре. І мене, чесно кажучи, не хвилює, що там хто думає. Чому ви взагалі таким переймаєтесь? Чокнута мамочка, то чокнута мамочка. Головне, що ви щасливі в своїй "шкурі".

16. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Мене такі думки посіщають коли дивлюсь фотки друзів в одн. або контактах. Люди мають 1-3 дитина, а тусять по повній.
    Нічого, скоро наші діти виростуть і будем тусити разом)))

17. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

В нас чокнута мамочка і чокнутий таточко. Ми всюди ходимо з дітьми. Навіть, якщо в маркеті забули щось купити, то вертаємось всі разом.
    Таточко і на авторинок з хлопцями їде, і в церкву з хлопцями ходить (коли мамі не випадає можливість приєднатись), і в Карпати, і на озеро - ми всюди з дітьми. І коли наш татко був за кордоном, то на піццу я ходила сама з дітьми. Коліжанок маю, але діти ж теж хочуть щось бачити крім хати.

Last edited by a moderator: Aug 1, 2014
  18. Talya

Talya Well-Known Member

і нас беріть до компанії "чокнутих")) ми також всюди разом. навіть коли мені зараз буває важко (спека, настрій-гормони і т.д.) і хочеться просто закритися від всіх, все одно всі разом. не розумію, як можна залишити дитину і поїхати відпочивати самим.

19. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Ми також ще жодного разу не відпочивали без дітей. Навіть коли хлопці вже були старші, а Аня ще у нас не появилась. Я взагалі така чокнута, що мене совість мучить, коли я йду в якийсь ресторан з чоловіком чи компанією, що я смакую всякі лягуміни, а діти їдять домашню їжу ( вони дуже люблять з нами культурно вийти, певно, як і всі діти).
    Вчора, наприклад, всі разом вирвались в ЯХ, так файно посиділи, поговорили, посміялись, Анюта подурачилась біля нас.
    Звичайно, хочеться деколи відпочити від галасу, зробити перезагрузку, але мені достатньо кілька годин, повноцінний відпочинок без дітей собі не уявляю.
    Проте, цього року я з дітьми їду сама відпочивати, без чоловіка, він бідака не може покинути роботу. І його теж шкода, як дитину...:girl_wink:

20. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Та і ми так само. Просто мені діти не заважають. Ні свої ні чужі. Ну але то таке. Старша без мене вже давно спокійно залишається. А Сольці ще двох нема. То нормально. Той період, коли мамацілийсвіт так швидко закінчується. А шансів втрапити на п'янку буде ще мульйон