Відпочинок з дитиною - так чи ні?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Nery, 18 Вересень 2009.

?

З якого віку можна лишати дітей і їхати без них на відпочинок?

1. будь-коли, якщо нема ГВ

8 голосів
    3,1%
  2. від 6 місяців

1 голосів
    0,4%
  3. від 1-го року

9 голосів
    3,4%
  4. від 2-ох років

12 голосів
    4,6%
  5. від 3-ох років

13 голосів
    5,0%
  6. від 4-ох років

6 голосів
    2,3%
  7. від 5-ти років

3 голосів
    1,1%
  8. від 6-ти і більше років

2 голосів
    0,8%
  9. не можна залишати взагалі. найкращий відпочинок - разом з дитиною

127 голосів
    48,7%
  10. коли підкаже материнське серце

80 голосів
    30,7%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?

Можна я поясню?
    Коли батьки вияснюють відносини, дитина там завжди буде недоречна, бо якщо вона стає свідком нехай навіть спокійного вияснення відносин, то для неї це руйнівне. Якщо я хочу чоловікові сказати, що він щось зробив не так чи я не згідна з ним у чомусь, то великою помилкою з мого боку буде робити це при дитині.
    Іноді однієї вечері чи кількох годин не вистачає. Все залежить від того, наскільки запущена ситуація. Якщо вияснювати, коли дитина поруч, то після вирішення ситуації між батьками, доведеться потому лікувати ще й дитину, бо вона наслідки того всього буде травити набагато довше.
    І тут дитина недоречна не тому, що непотрібна, а тому що для її психіки дуже шкідливо бачити й відчувати напруження між батьками. Чому? Бо дитина сприймає, що то вона винна в тому.

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

І ж не на близькі дистанції літаєте... :girl_tender:

3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ну скоро полетимо вже з 2ма :) Може цього разу вийде до вас в гості забігти :) А може в один час цього року на морі будемо (якщо ви цього року знов вибираєтеся)

4. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

100%.
    Але за ті дні чогось мені подумалось - якось мені не дуже уявляється чому виясняти відносити чи то сімю рятувати треба обовязково їхати - чи то на море чи закордон чи будь-де. Повертатись все рівно у свій дім і у свій побут. Десь там все може бути ок - особливо коли "все включено". - деякі проблеми відпадають самі собою і ілюзії утворюються відповідні. Повертаєшся - все починається із початку. Чому не вияснити вдома - а потім це все закріпити чудовим спільним сімейним відпочинком.

5. Orman

Orman Модератор-бомба

6. Liliyah Romanova

Останнє редагування: 22 Квітень 2010
  7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це не так. якраз зміна обстановки дає дуже великий поштовх і не створює ілюзій. Після повернення все з початку не починається. Тому що повертаєшся ти з виясненими питаннями і новими чіткими уявленнями,правилами та відносинами. Але поки не перейдеш це сам ( чого нікому не бажаю)- не переконаєшся.
    Ліля у своєму пості все дуже гарно роз яснила. От ,що значить мудра жінка :girl_claping:.
    п.с.А ось тоді -вже можна і усім разом ще раз кудись поїхати.

8. Liliyah Romanova

А бували в дуже критичній ситуації на межі розпаду сім*ї? (питання риторичне)
    Тут християнська організація (здається, католицька) має для сімей цілу програму "Ренувай" (відновлення), куди власне чоловік із жінкою їдуть на кілька днів, без дітей. І суть вирішення проблеми не в побутових речах та сприймання побуту (невже ви думаєте, що проблеми на таких плитких речах базовані?), а в тому, аби виговорити наболіле, навчитися розмовляти, слухати, чути й розуміти один одного. Більшість проблем у сім*ях саме із невміння чути й розуміти. Та й із невміння говорити один з одним також. Побут - то вже нашарування й зачіпки, а не причина.

9. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Та власне знаю що ні. Але побут є тим полем битви в якому шукаються всілякі зачепки та недоліки одне одного. Його теж треба налагодити. Можливо після глибшого порозуміння - але порозуміння на цьому рівні теж треба досягати.
    Напевно просто не зовсім правильно буде - поїздку для налагодження відносин називати відпочинком - це ж дуже важка та виснажлива праця. Для цього окрему тему потрібно. А тут нехай відпочинок буде суто відпочинком - без умовностей - тоді і категоричностей і прискіпливості до дописів буде менше.
    Це правда. Непорозуміння між теоретиками та практиками - вічні.:girl_haha:

10. Liliyah Romanova

Побутові проблеми - це симптоми.
    Я вам таке порівняння наведу. Позавчора мій Дарко дістав гарячку. Спершу було 38,3, до вечора скочило на 38,9. Чоловік хотів уже давати ліки, аби збити ту гарячку, а я відмовила - дали лише чаю з липи й бузини, намастили водою з оцтом, поклали рушник вологий на чоло. Температура дійшла до 39,2 і сама почала різко падати, до години вже було 38,6. На ранок дитина була цілковито здорова й навіть не згадувала, що мала гарячку. А якби дали ліки від гарячки (а вона ж не хвороба), то би розтягнулося на 3 дні (практика вже є така).
    До чого я веду. Якщо лікувати симптоми, то хвороба тільки розтягується в часі й не лікується. Лікування побутових проблем є для мене лікуванням симптомів. Треба шукати причину й лікувати саме її. І якщо для того треба лишити дитину з кимось на якийсь час, то так, дитині буде важко, але й батьки у той час не на гульках. І коли повернеться до дитини поєднана сім*я, то дитина (особливо якщо є з чим порівняти) швидко забуде розлуку й коників, про які тут згадували, не викидатиме. Для дитини тато й мама - цілий світ, і відчуття безпеки якраз від цілісності того світу залежить.
    Ну, та називати можна як хочеш. Головне, аби результат був.

Останнє редагування: 23 Квітень 2010
  11. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ну, буду оживляти цю тему. Їздили ми на вихiднi (субота i недiля) до сусiднього штату на фестиваль тюльпанiв, два дня полем, два дня лiсом... 4 години машиною. Їздили з малими. Мали їхати ще й з мамою i її мужом але так сi стало що поїхали без них. Менше з тим. Я думала що здохну. Катi вже майже 3 роки. У вiзок її не посадиш i не заставиш там сидiти. Я клянусь Катя була ЄДИНА дитина на все мiстечко на весь фестиваль за всi два днi, яка билас в iстериках, верещала, втiкала i була просто незносна. Я нi одної дитини не бачила що себе вела так. Я вже навiть говорила з мужом, що або Катя така "особлива" i "з характером", або ми два дебiла що не знаєм як поводитись з нашою дитиною. Христя була ЗОЛОТО. Їхала тихо у вiзку або слiнгу, смоктала цицю, спала, нi звуку вiд неї (хiба що коли надоїдало щось i треба було змiнити ситуацiю). А Катя... як щось робилось не по її бажанню чи не тодi коли вона хотiла, зразу кидалась на землю i пронизливо верещала. До мене пiдходили люди i спiвчували. Одна жiночка навiть казала що в неї така дочка теж була (з такої поведiнкою) аж до 20 рокiв (хороша переспектива). З одної сторони я вже собi зарiкалась що це був мiй останнiй раз з Катериною десь на подорожi, особливо якщо є можливiсть щось подивитись, походити. З другої сторони, навiть така подорож була в 100 раз краща нiж сидiти дома i дивитись телевiзор чи гуляти на нашiй скучнiй площадцi. Розкажiть, мами, чиї дiти так себе ведуть? Що ви робите? Як боритесь? Може взагалi через таке нiкуди не їздите i не ходите поки переросте, чи є якiсь "лiки" на таку поведiнку. Мама казала що її баба "вилiкувала" раз i назавжди ляпасами по задницi. Мене мама теж так вилiкувала (але я цього не пам'ятаю). Менi не хочеться Катю "лупити" але що ж робити????? Я ж не хочу сидiти дома 10 рокiв i нiгде не висовивати нiс бо Катя в мене панi з характером. Невже ми такi однi?

12. Liliyah Romanova

13. Koza-Dereza

Ну дo знимки позувала.

Коментарiв нема... значить ми однi такi... або просто в нас рiдкiсна ситуацiя. :sad:
    Надiюсь переростем.

14. Ірена

Ірена Well-Known Member

довго писати, але такий в мене був Остап (одного разу я на День Незалежності волочила його ровер по всій співучці, а його шукала в кущах). перері, десь років до 5. не без ляпасів:girl_cool:

15. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Та і я вже писала про свою Анастасію-істерики кожен день,а на зміну обстановки,то:suicide: Тому на дальні відстані з нею не їздимо,наші відпочинки обмежуються виїздами на природу або в гості ненадовго.От влітку спробуємо море (але нас буде ціла група підтримки :) )

16. Koza-Dereza

5??????????????? О мама.

От у нас все й почалось в районi 2х рокiв, ще не перестало. Я дуже хотiла поїхати з ними двома на море, але боюсь що втече вiд мене. У неї манера втiкати. Ще якби iстерики тiльки - то не так страшно, але оте втiкання... Ну але, з рештою, як я вже казала, всеодно було лiпше нiж сидiти дома, однозначно. Просто дуже важко.

17. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Ми теж вирішили,що дома,що на відпочинку,капризи все рівно будуть,але дитина вже трошки підросла,тому будемо пробувати відпочивати,а от що з того вийде,напишу в серпні :)

18. Ірена

Ірена Well-Known Member

і таке було...

19. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А ми на травневі свята зганяли в гори. Такий кайф. Виявляється для того щоб відпочити з дитиною не обов"язково тащити з собою бабусь-дідусів (в чому я раніше була переконана). Достатньо того щоб чоловік приймав таку ж участь в догляді за сином, як і я, і море задоволення гарантовано. Звичайно все не так як за молодості, не поваляєшся розслаблено з пустою головою, постійно треба няньчити, присипати, готувати-годувати, присипати, але і в такому відпочинку є свої прєлєсті:girl_smile:, ми були втрьох і ніяких зауважень і втручань зі сторони. Ми просто належали одні одним і усьо:girl_tender: Це все не зіпсував навіть Ромків п"ятий зуб, який виліз саме на ці вихідні, і трохи додав перчику і до того капризній дитині.
    Такщо на наступні вихідні, якщо щось не поламає наші плани, мусим махнути в Шацьк.:girl_crazy:

20. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Наша непосида теж постійно втікає, тільки її випустиш з рук:) І це на вулиці. А взагалі, в незнайомій обстановці вона поводить себе дуже тихо, правда, коли звикне, то все -капєц:8: Тому далеко ще з нею не їздили, хоча така ідея є...