Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Ого, скільки тут понаписували, поки мене не було! Що до інтуїції. Ну не завжди батьки керуються інтересами дитини, приймаючи рішення про відпочинок. Наведу приклад. Одна сім"я, у якої синочок народився у липні, в кінці жовтня зібралися у Туреччину. На запитання, чи варто кудись їхати і залишати 4-місячну дитину, пролунала відповідь: "Ну, а як же? Ми ж літом нікуди не їхали, бо народжували, то що тепер - чекати аж до наступного літа?". Вони поїхали, а в Україні епідемія грипу. Потім вони приїхали, розповідають, як добре відпочили! Питаю, чи за малого не переживали, бо епідемія була, а мама каже: "ні, зовсім не переживала, інтуїтивно відчувала, що все добре. та і переживати не було часу, весь день розписаний був". Я в таких випадках навіть нічого не кажу, бо і так нічого не зміню... Знаю, що таких батьків є одиниці, але чим вони керуються - материнською інтуїцією чи власним егоїзмом? І влучно написала Ліля про інтуїцію:
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? а десь інде більше? ви десь таке зустрічали? чомусь мені так видається, що всюди так. Ментальність така і тут треба багато чого пропускати мимо вух. Маєте свою позицію - прошу дуже. Звісно тримайте її, а чужа позиція, чужа сім"я - темний ліс. кожен Іван має свій план спокійніше дівчата, а то щось дуже гаряче тут у вас
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Ну чому ж ви виключення?! Моє припущення звучало так: АБО тобто якраз ваша ситуація ще раз підтверджує мою правоту (пункт 2), оскільки:
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Не всі. Дарко був без ГВ із 7-ми місяців, але ми без нього відпочивати не їздили. Могла поїхати лише я з ним, але аби він був сам і без мене - то ні. Я і зараз так роблю часом - до Львова з ним сама їздила, до Штатів. Правда, тоді для мене то не відпочинок, бо без чоловіка, але він тоді має можливість попрацювати над науковою роботою більше часу. Мене залишали в бабці на ціле літо дуже часто, іноді навіть узимку на якийсь час. Мені пропонували Дарка на літо віддати, але я собі то ні раніше не уявляла, ні зараз. Хіба як підросте й сам попроситься, а до того часу - не уявляю й усе.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Я наприклад повністю підтримую мам які їдуть з дітьми на відпочинок, і не засуджую мам які їдуть без них, бо у кожного свої обставини, свої діти і свої погляди. Просто у мене склалось враження по даній вітці і не тільки, що є категорія людей які мають якийсь образ ідеальної мами, яка ніколи б нінакого не залишила б дитину, постійно і всюди брала б її з собою, ніколи б не позволила вийти на роботу швидше , аніж закінчиться ГВ, і взагалі на ГВ обов"язково бути якнайдовше ( тут вже хтось писав, що ті хто на ГВ більше люблять своїх дітей- ця фраза мене просто вбила), а всі інші мами просто не можуть бути ідеальними, бо не входять в ці критерії. А є категорія людей які реагують на все спокійніше, типу їдите на море з дитиною? - Класно, їдите тільки удвох?- теж молодці, Ти до сьогодні на ГВ?- ого, ти просто молодець, ти вже не на ГВ?- значить це було твоїм вибором, або реальністю його зберегти. І що б мені не відповіли, ніколи б не ахала і охала "Як так можна було зробити, чи не зробити "бо розумію, що незалежно від питань і відповідей майже всі мами стараються бути найкращими для своїх дітей і хочуть для них теж все як найкраще. Так от я відношусь до другої категорії людей.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Ні. Я вже писала: старшого залишала, після триденної розлуки розуміла що більше залишити його не зможу. Тепер малому 5, він сам вирішує їхати з нами чи ні, але це стосується максимум триденної відсутності мами\тата, не більше. _________ Із нами часто гуліла няня із хлопчиком, розповідала, що мама в рік різко відлучила його від грудей, бо вони поїхали на море, не тягнути ж із собою річну дитину, дитя залишилося на 2 тижні із нянею. При цьому няня ще жалілася, що дитина нікого крім неї не слухає, батьків б"є, тата взагалі до себе не підпускає і т.д. Може хто не бачить зв"язку, а для мене він очевиндий. Можете казати що я повернута на дітях, але після такої розповіді волосся дибки стає. Певно у тої мами і інтуіція і материнський інстинкт і основне нерви дуже зорові.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? ну бачите, думаю тут вже ваша цитата підійде ---------- Додано в 17:22 ---------- Попередній допис був написаний в 17:19 ---------- Ого!:eek: Хто? тикніть пліз, бо я не виділа такого допису. ---------- Додано в 17:27 ---------- Попередній допис був написаний в 17:22 ---------- а є ще люди, які розказують, як вони плакали, і як їм було тяжко розлучатись з дитинкою на тиждень-другий, бо треба ж було поїхати на море, без того ніяк!
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? ФУХ! Нарешті дочитала гілку :8: Особисто я вважаю, що дитині зарано залишатися самій, без мами у віці до 3-4 років. Хоча все, звичайно, індивідуально. Моя доця була готова залишитися сама ще минулого року, але Я - ні, не була готова Але при цьому всьому я не можу повноцінно відпочити разом з маленькою дитиною - і я свідома того.. і все одно щороку возимо доню на місяць на моря, здоров'я ж-бо важливіше за мій особистий відпочинок. Для моєї сім'ї самий прийнятний варіант - це місяць на морі всією сім'єю. Якщо дозволять фінанси - тоді можна й з чоловіком на тиждень десь гайнути Тобто усі у виграші залишаться - і дитина оздоровлена, і батьки задоволені. Що в цьому поганого - так і не зрозуміла... Дівчата, охолоньте трохи - місцями неприємно читати ваші дописи Надмірна категоричність навіть мене ображає, при всій моїй толерантності до дописувачів... Не забувайте, що кожен може помилятися, в тому числі і ви...
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? О, я приєднаюся і ще й попрошу не ховати розборки під значком оффтоп. Я все одно ж перенесу, не додавайте мені роботи.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Крім власного досвіду, ми ще ділимося загальними науково доведеними відомостями про розвиток дитини і психологію дитини. Бо вони є і знати їх корисно, хоча я давно переконалася, що ділитися інформацією не варто - її адекватно сприймуть одиниці. Загалом люди істоти соціальні і керуються в своєму батьківстві в першу чергу досвідом власного дитинства. Це прогнозовано. Все це дуже навіть прогнозовано Але. От наведу приклад. Ви знаєте, які діти потрапляють у вибірку при дослідженнях норми формування і розвитку мозку? Діти, яких виховують мами особисто, які крім адекватного догляду мають достатньо ласки від своїх мамів і майже постійну їх присутність. А виключаються з вибірки діти з дитбудинків, діти, яких з народження доглядали бабусі чи няні, і діти емоційно холодних матерів, тих які лише годують-переодягають-кладуть спати, але "не привчають до рук" і т.п. Це загальна інформація, це не я придумала. Але я впевнена, що зараз саме мене закидають тухлими помідорами, бо мами не хочуть дізнаватися щось нове, щоб не дай боже не довелося змінити свою думку щодо чогось. А іноді її варто змінити, щоб дати своїй дитині краще, ніж дали свого часу нам. Не можна ж сліпо копіювати своїх батьків без аналізу їх поведінки (дехто тільки так і робить).
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Мені було менше року, як мої батьки їздили зі старшою сестрою на море, а я була з бабою. Вперше на морі побувала десь в класі 6-7, і взагалі мої батьки самі рідко кудись їздили, а ще рідше нас зі сестрою брали. Тепер стосовно відпочинку своєї сім`ї маю зовсім інше уявлення, але думаю, що це тому, що й стосунки з дитиною в мене зовсім інші, ніж були в мене з мамою. Я бачила, що мамі з нами було важко, її все дратувало, вона постійно хотіла відпочити. А мені з Катрусею добре! Настільки, що я люблю ходити кудись з нею більше ніж без неї, ми такі собі коліжанки, любимо ходити в кафе "на чай" і говорити про все на світі...Але я усвідомлюю, що це пов`язано як з темпераментом моєї дитини, так може і з моїм ,і розумію, що є інші діти і інші за характером батьки. Не буду стверджувати, що я зовсім не припускаю думки чи бажання про відпочинок лише з чоловіком, але я просто не можу так образити свою дитину, їй ніколи не буде краще вдома з бабою, ніж з батьками на відпочинку. Коли дитина грудного віку, то я би звісно ні дитя не залишила б і з дитиною не їхала ( справа в моєму панічному страху щодо дороги),а зі старшими дітьми варто таки їздити задля вражень і нового досвіду для діток.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? їм можливо було тяжко фінансово а не фізично, тому вона й виглядала що хоче відпочити, бо в часи коли я росла дорослі журились в першу чергу тим - що дати дитині їсти, і як їхали ми відпочивати всією сім’єю в Карпати, то волочили пів хати зі собою бо нема вигод і везли не тільки баняки, а й ковдри і подушки. Від того будь в кого голова болітиме.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Це дійсно індивідуально, в нас малий дуже самостійний і ми йому свідомо,коли йому було 2 р,сказали що їдемо на море. Спокійно сприйняв і всім розповідав,що ми на літаку полетіли,це для нього було більшим враженням,аніж те,що нас не було з ним. А не брали його на море тільки тому, що клімат Туреччини,я вважаю,не для маленької дитини. А от коли їдем в Карпати то обов"язково берем малюка з собою.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Ідеальний варіант, але ще діти різні бувають. Наша мала за 6 років тільки дві ночі ночувала в бабусі (наступного ранку дідусь видзвонював і ридма ридав, щоб забрали своє чудо назад), і те, що вона виросла практично без ГВ, ніяк на її зв"язок з мамою не вплинуло - все-одно дуже "ручна" дитина, та й ми без неї якось не у своїй тарілці. Можливо, так вийшло через те, що до трьох років бабусі з нею проводили дуже мало часу, ми деколи навіть тихенько мріяли, щоб хоч раз нормально виспатись, бо мала ночами не спала, але вони не пропонували, а ми з чоловіком якось не наважувалися просити, хоча нас мами у дитинстві спокійно здали на бабусь. Погоджуюсь з Льоною, що повноцінно з дитиною відпочити важко - постійно потрібен нагляд, така вже мамина доля (був один виняток: на базі, де ми відпочивали, був християнський табір для дітей з неблагополучних мадярських родин, то ті дітиська так нам малу бавили - ми натішитись не могли, шкода тільки, що через п"ять днів поїхали ). Але не знаю, як кому, а мені би було достатньо для відпочинку без дитини одного - максимум двох днів, більше я би сама не витримала.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? Справа була не у фінансах, а швидше в стосунках з татом - він не переймався особливо сім`єю і мама завжди була сама з нами двома, чи баба була з нами. Згідна, це все має значення.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? чоловік мій мріє,як малому буде 3-4 роки поїхати самим відпочивати. Я цього навіть в думках припустити не можу,занадто серце тьохає. Каже інші залишають в пів року на дідів-баабів...кажу бери їх з нами.най бавлять біля нас там на відпочинку.
Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні? це не аргумент але я кажу, що краще вже поїдьте окремо двоє ніж брати дідів-бабів зі собою для бавлення дитини. Ані вам відпочинку не буде ані дитині. ---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ---------- моя Андріана не їла маминого молока взагалі, бо мені заборонили її годувати, сказали що резуси несумісні і молоко їй моє не підходить. Але то менше з тим. Я просто до того веду що вона настільки «ручна» що не всяка дитина буде на ГВ. І то я вийшла на роботу через 3 місяці, а вона всеодно нікого крім мами не признає.