відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна форевер!

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем RubenRybnik, 28 Січень 2009.

1. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Пишу. Ми дуже задоволені. З мого боку, рекомендувала б як сімейний. З дітками. Гарна територія, персонал. Ми жили в старому корпусі, там їх 2, досить невеличка кімната з балконом, але затишно. Прибирали через день, більше ми й не потрібно.
    Їжі просто море. Не знаю, хто на топхотелз писав, що не наїдався. Хотілось би більше м'ясного, решта - всього і багато, особливо овочів, сирів, фруктів. ( До речі, арбузи якісь турецьки водянисті.)
    З напоями в них дійсно не альо. Вода взагалі всюди дорога, по 1 долару за півлітра в супермаркеті. Соки фреші по долару були зранку, а так дають якісь порошкові, мені подобались ананасові напої. Решта - кола/спрайт/фанта, чаї, кава. Місцевий алкоголь гидота ще та. Більш-менш можна пити типу мартіні і бейліз. Всі ж іноземні коктейлі стартують від 3 доларів і вище.
    Море просто чудове, нехай через підземку йти до пляжу хвилин 7, але не напрягає: чисто,.. пальми, дерева по дорозі. Пляж пісчаний, вхід в море поступовий.
    Взагалі, може ми в Турції перший раз і все таке, та претендувати на поїздку на 3000 ми недозволимо, а в сезон заплатили 1300 за 10 днів, і отримали море емоцій. Ціна-якість, так би я сказала про АВ. Тверда 4, навіть з плюсом.
    З мінусів вцілому: могла б бути краща анімація ( дівчинка на аквааеробіці і взагалі по спорту просто класна була, решта халявили), мало м'яса як такого, чоловікові переважно, трохи далеченько як для екскурсій (з малою дитиною я маю на увазі), скажімо до Аланії і т.ін. (ми брали на яхті екскурсію, то цікаво). Ну і менталітет: за все буквально хочуть гроші, деколи нав'язливо, але це всі курортні міста такі, тому то просто констатую Питайте ще, якщо щось забула.

Sent from my SM-T230NU using Tapatalk

• Інформативно Інформативно x 1
  2. Ringo

Ringo Well-Known Member

Повернулись ми з Туреччини. Спішу ділитись враженнями)
    Отже,перелопативши купу інформації про курорти і готелі, зупинились ми на Side Ally hotel 4* в Титреенглі (Titreyengöl). Для нас готель був ідеальним варіантом : тихий,спокійний,ремонт зроблений цього року, до пляжу 10 хвилин пішки повз сосни і евкаліпти . Харчування для двох дорослих-більш ніж добре.Є бар на пляжі, де і обідати можна було, і палянички пекли,і всі напої доступні. Контингент- 70% німців,поляків і скандинавів.Решта-росіяни, турки.З українців були тільки ми. Про готель багато інформації є і на топхотелс,і на tripadvisor. Для себе мінусів не знайшли.
    Сіде-це переважно степ і зелень за рахунок того що самі готелі насадили біля себе.Є розвалини старого міста, симпатичні кафешки і купа магазинів. Їздили туди погуляти самі автобусом.
    Титреенгль-це сосновий ліс і озеро,а посеред лісу повирубувані ділянки для готелів.В основному тут 5* і клубні готелі,два чи три 4*. Запах сосен і евкаліптів чути навіть краще,ніж запах самого моря. Пляжі -дрібненька галька або пісок . Є скромна і акуратна алея з магазинами (ціни кращі ніж в Сіде). На час нашого перебування (друга половина вересня) температура повітря в середньому +30, море чисте і тепле. АЛЕ останні два дні море було неспокійне,раділи хіба любителі хвиль. Дітей до води батьки практично не підпускали. Ми думали що це так нам не пощастило,але нам пояснили що в районі Сіде шторми-то бувале явище незалежно від пори року.
    Загалом враження від Туреччини в нас дуже позитивні.Їсти,пити, загаряти,плавати і насолоджуватись природою навколо - то дуже сприятливий режим відпочинку,який дійсно дає змогу відновитись після важкого робочого року і набратись нових сил. Колись зробимо так знову) IMG_1195.JPG IMG_1194.JPG IMG_1196.JPG IMG_1460.JPG IMG_1461.JPG IMG_1464.JPG IMG_1463.JPG

• Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. phobika

phobika Well-Known Member

Не знаю чи по адресу звертаюсь, потрібні поради бувалих.
    Є можливість взимку злітати в Стамбул. Цікавлять перевірені місцевих для закуп. Цікавить в основному домашній текстиль, одяг. Чи вистачить для таких цілей 2-3 днів? Крім шопінгу звичайно хотілося би ще місто подивитися.

4. woolf

woolf Well-Known Member

Дівчата, вітання. Плануємо сімейний відпочинок на травень, дитині 2,6. Пропонують Туреччину. Буду вдячна за Ваші рекомендації по готелям: аkka alinda, susesi luxury, rixos premium tekirova. Перелопатила купу сайтів, якось мені дуже багато протиріч у відгуках. Розгубилася, бо страшно перший раз їхати з такою малявкою.

• Не подобається Не подобається x 1
  5. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Ядумаю, що якщо 5 ки,то буде все ок. Я теж читала багато відгуків, але після поїздки зрозуміла, що негативні з них це переважно в тих, хто вже не на знає до чого вчепитися. Ми були в 4 ці, тг мега задоволена - і їжею, і сервісом, і морем. Ну хіба алкоголь місцевий не до порівнянь, але то всюди так. Графіки вставань-їжі як раз співпадають ідеально з дитиною. Я б радила Турцію.

• Подобається Подобається x 1
  6. woolf

woolf Well-Known Member

Мені ще один "великий плюс" на користь Туреччини озвучили: росіянам заборонили офіційно їздити туди і в Єгепет, а тому має бути спокійніше. Ну, і навпаки, на Кфпрі, в Греції та Болгарії буде повний аншлаг. Так що думаю. Мені найстрашніше ті кишкові інфекції, то як від того вберегтися?!?!!! А якість їжі?

7. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Все там ок, від кишкової ви не обов'язково і в нас вбережетесь. Є навіть така річ, як бігунка подорожуючих в декого. Берете з собою аптечку, тим паче дитина буде. Ми з малим їздили йому 2 р. було в вересні, чудово відпочили. І росіян до речі було багато, але всі привітні, ніякого "Тагілу" не було. Чудові аніматори, був дитячий клуб, де можна було на 2 год. в день лишати, дитячій басейн. Нам сподобалось. Ну хто дуже примхливий, може й знайти недоліки, але то таке. Їжі дуже багато, смачна, але мій малий вподобав тільки 3-5 страв, і їх смакував, дуже багато фруктів було, а ви в травні ще попадете на полуницю-черешню.

8. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Я више свій відгук лишала з фото

9. Louth

Louth Well-Known Member

Були в аkka alinda два роки тому на початку травня, дуже сподобалось. Харчування прекрасне, всіх десертів так і не встигли спробувати, дієтичне і дитяче харчування також було. Великий власний пляж, пісок і галька. Море було ще холодне, градусів 18, казали, що зазвичай в цей час там тепліше, я практично не купалася. Як заходити в море, досить різко стає глибоко. Спеки ще не було, практично цілими днями ми були на пляжі. Ще сподобалось, що в цьому готелі не надягають браслетиків. Не знаю, як вони вичисляють "чужих", але факт. Ще нюанс: якщо номер близько від ресторану, то дуже чути гул витяжок, так що бронюйте номер в іншому крилі.

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

коли в агенстві пропонують підбірку готелів на запит, то завжди питають туристів про те, де вони вже відпочивали. І це вірно. Тому що все пізнається у порівнянні: коли їдеш перший раз і не перший; коли відпочивав в кількох готелях однакової зірковості не раз і можеш порівняти, коли відпочивав у готелях різної зірковості і т.д. Тому і відгуки будуть різні. Не завжди тому, що немає до чого вчепитися. А тому, що "все пізнається у порівнянні".
    повірте, що росіяни у Туреччині були далеко не найгіршим варіантом :). І "тагілу"не заставала ні разу. Навіть серед тих, хто був з тих країв:). Крім того, росіяни тут все рвн будуть- заборонено продавати тури, але не заборонено приватним шляхом бронювати готелі, замовляти приватним шляхом трансфер і користуватися послугами регулярних авіарейсів. Так що , звісно, росіян буде набагто менше, але вони будуть. Навіть серед моїх знайомих москвичів є ті, які на букінгу чи хотелс ком бронюють готель на цей сезон напряму і летять на Анталію зі стиковкою у Стамбулі. Це виходить дорожче, ніж колись було, але не зупиняє від подорожі.
    --- дописи об"єднано, 18 Березень 2016 ---
    susesi luxury про цей готель не знаю, а решта два- обидва хороші

Єдине, що враховуйте, що море для малечі у травні ще не дуже комфортне. Якщо це перша половина травня, то в 99% купатися малечі буде нереально. БО до чисел 20-х травня Т води становить 18-19 С. Та і наприкінці травня водичка хоч і тепліша на градус-два, але ще таки бодряща.
    Якість їжі у хороших готелях пильнується. Постійно беруться проби. Готелю не потрібні скандали із отруєннями. Бюджетні низькозіркові готелі так, можуть економити на багатьох речах, що впливатиме і на якість харчування. Кишкова інфекція у готелях- вона зустрічається не лише в Туреччині , а і у всіх великих курортних зонах. І викликається власне тим, що великий потік людей, велика ймовірність, що хтось із собою вже щось привіз. Привозять і вірус Коксакі, і герпевірусну ангіну. Тобто ротавірусна інфекція- не єдина . І спалахи вірусних інфекцій притаманні для великих сімейних готелів, де багато малих діток ( вони найбільш вразливі і найбільш активно є перенощиками). Басейни- активне джерело розповсюдження ( інфекції вірусні, тому стандартні реагенти для очищення просто не можуть їх знищити).У молодіжних готелях, які спрямовані на старшу вікову групу відпочиваючих, такі спалахи бувають дуже рідко. Тут наперід не вгадаєш. Також випадки кишкових розладів у дорослого покоління бувають через порушення харчового режиму: дориваються до "олл" і набирають в один прийом їжі все, що можна- від гострого до солодкого. І це все активно намагаються у себе впхати на протязі півгодини. А потім ідуть у бар і доправляються низькопробним алкоголем ( у Туреччині якість місцевого вина, міцних алкогольних напоїв дуже низька. Що абсолютно не дивно: у мусульманських країнах немає традицій виготовлення якісного спиртного. Турки у наших туристів залюбки скуповують наш алкоголь ( дозволено по 1 л горілки на дорослу людину у багажі провозити + те, що у дьюті фрі скуповують.Наші туристи на тому чейндж-бізнес роблять :)).Імпортні напої - якісні, але вони за додаткову плату. Так що цілком можна дістати розлад, п ючи місцеве вино чи місцеве бренді, чи те, що вони називають "а-ля бейліз" .Про коктелі узагалі можна не говорити- це ядучо-кольорова суміш із фарбників і низькопробного алкоголю . Тому- менше невідомого алкоголю, менше мішанини страв з усього, що хочеться спробувати, уникати готових заправлених салатів, мішанин ( у ресторанах завжди поруч є столи із тими ж овочами, сирами, зеленню,заправками в окремих видах- краще собі самому змішати перед споживанням , що хоч) і все буде гаразд

Останнє редагування: 18 Березень 2016
    • Подобається Подобається x 2
  11. Barbie

Barbie Well-Known Member

Чи відпочивав хтось з посиденьок на егейському узбережі Туреччини? Цікавить ця сторона.
    І можливо хтось був в готелі PALMWINGS EPHESUS BEACH RESORT (EX.SURMELI EFES)?

12. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Знайшла в неті поради одного з "бувалих" працівників в готельній турецькій індустрії (орфографія автора збережена). Цікаво :d23:

"Минулого року літом працював в 5-ти зірковому готелі в Туреччині, поділюсь досвідом що там набув.
    1. Які б фотографії готелю гарні не здавались, але в три зірочки і менше їхати не раджу по багатьом причинам.
    2. З того що я знаю і де був то не можу сказати що природа десь гірша - усюди гарно (до речі до вищезазначених напрямків додам ще Аланію, Анталію, Сіде) а от на рахунок подвіжувати то треба бути уважним , бо може виявитись що готель ппц крутий але знаходиця фіг знати де від цивілізації.
    3. Жінок самих (або з дітьми) відправлять взагалі не раджу (скільки я бачив мам до яких підкатували адміністратори турки і майже всі велись, чесно кажучи був в шоці)
    4. На рахунок відзивів то дивитись на букінгу і холідейчеку - це сайти які важливі для готелей і там правдиві відгуки.
    5. Алкоголь там лажа повна турки моляться на нашу горілку ))) Я працював в готелі з все включено ультра (це означало що внас безкоштовно мав бути закордонний алкоголь) і весь алкоголь був турецьким просто деякий підробляли щоб здавалось що він з іншої країни , для прикладу літра канадського віскі яке було внас в готелі поштувало по закупці шось 5 доларів.
    6. Хочете сидіти за шикарними столам і боб попривас бігали як ошпарені - не скупітся на чайові .(якщо їх лишати можна багато про що домовитись потім з тим офіціантом)
    Доречі забув сказати що уважно дивіться який пляж в готелі бо часто бувають з гальки , а це не всі люблять. І коли на рісепшені при вїзді дати пару доларів то може виявитись що якраз звільнився дуже класний номер."

А взагалі, дівчата, чи був хтось нещодавно в Туреччині, яка там ситуація? Немає "русо-турісто"? Як сервіс?

13. сніжна

У менк родичі зараз тут відпочивають. Багато посередніх готелів узагалі не відкрилися. Ряд готелів- об єдналися із сусідніми. Хороші готелі не бюджетного класу працювали як і працюють,навіть при половинному завантажкнні.І хороші готелі цьогоріч вартують не менше,ніж минулоріч ( різниця буквально в 100-200 у.о) Бюджетні готелі якраз економлять , в основному на харчуванні та анімаціі. Народ із звичних хороших 4*, які знає і по попередніх роках, жаліється на вкрай паршиве ( порівняно з минулим) харчування. Хороші 5* в економію особливо не впадали,тому там все ок. Ну але і ціна сюди не особливо нижча,ніж була в попередні роки. Росіян практично немає. Є ті,зто самосьійно бронював готелі напряму. Але іх кількість незначна. Основна публіка- украінці,білоруси,трохи прибалтів,німецьких пенсіонерів і французів. І,звичайно,багато турків- готелі перепрофілювалися на внутрішній туризм і надають зараз багато місць не лише для відпочинку турчан,але і для організаціі корпоративних заходів.тому є таке,що заіжджають цілі делегаціі на кілька днів на своі семінари- конференціі. До речі,є щеодна особливість цього року,характерна в основному для бюджетних 4*. Якщо раніше всі сміялися з " тагілу", то цьогоріч в них не менше неадекватних украінців,які,щдвється вперше по дешевизні купили путівки і вирвалися в Турцію. Тому вирішили відірватися. В готеляз цьогоріч також працює багато украінських дівчат на рецепціі чи анімаціі. Тому ще однією робочою мовою в готелях цьогоріч стала і украінська ( тобто є до кого і украінською звернутися). Гривні в ряді торгових магазинів турки почали брати:). В минулі роки так можна було рос. Рублями розраховуватися,а зараз гривні беруть. Не всі,але є таке. Ну і по цінам: цьгоріч з цінами раннього і не раннього бронювання поламані усі схеми. Бо сама за цим слідкую вже 3 рік поспіль від лютого. Цьргоріч ряд пропозицій раннього бронювання виявилася вищою,ніж звичайного. Крім того, ціни змінювалися і змінюються майже щодня- то ростуть,то падають. Навіть є таке,що на протязі дня радає ціна на кілька годин і знову зростає

14. Supernatural

А які регіони Туреччини добрі для відпочинку з дитиною? Що собою являє місцевість Фетхіє? Знаю що в Аланії пісочні пляжі, Кемер - там гори і галька, камені, тому з дітьми не дуже, хоча я люблю щоб гарний пейзаж був і ніколи там не була, може і в Кемері є хороші готелі для дітей? Ще Мармаріс класний також кажуть, ну він чомусь і дорожчий, але чому? Я все думала що він більше для молоді. Мені б щось таке щоб і умови добрі були, захід зручний, і було де гуляти, цікаво, кудись по екскурсіях поїздити. Та й якщо їхати то в п"ятизірковий певно з дитиною.

Останнє редагування: 19 Червень 2016
  15. сніжна

Мармарис двіжняковий тусовочний курорт. Тому тут все передбачено для цього. Навіть у 5* готелях самого Мармарису власні пляжі знаходяться в основному в частині загального мського і тут захід у море не дуже зручний для дитини. Ну і дитячі інфраструктура в Мармарис-центрі для готелів не особливо притаманна. Шукати варіанти хіба у заміських варіантах біля Мармарису, десь в р-ні Ічмелеру. Ну але тут у вас не буде варіанту особливо де гуляти. Ну і по екскурсіях в р-ні Мармарису-Фетхіє- це в основному різні яхт екскурсії, черпаховий заповідник і таке всяке ( острів Клеопатри, прогулянка по островам, автобусна екскурсія в Турунч,для дітей цікава буде хіба екскурсія в заповідник черпах на Дальян.) Там не буде такого різноманітного варіанту, як на Анталійському узбережжі. Мармарис-центровий суперський для сімей без малих дітей і для молоді.
    гарна зелена місцина із невисокими горами і широкими піщаними пляжами. Особливості Фетхіє_ Мармарису- це Егейське узбережжя, і тут море ніколи не прогрівається так, як в Анталії через присутність холодних течій ( тобто тут максимальна Т води - це 26 С) Але і тут менша спека влітку. В р-ні Фетхіє знаходиться одна дуже красива місцина з уже дорогми готелями Лакшері класу- це Олюденіз.Я навіть не знаю, чи зі Львова сюди продаються тури.З Києва трапляються.
    А такий бюджетний сегмент готелів для хорошого для сімейного відпочинку знаходяться також у селищах, тому тут особливо теж нікуди буде подітися. Наприклад, тут є такий не новий, але непоганий варіант як Клуб Туана. Але він знаходиться у селищі Яниклар, а це 17 км від Фетхіє. Звідси, при бажанні, можна на маршрутці доїхати на пляжі Олюдензу ( 2 дол. з людини). Це не готель екстра класу, але в свому сегменті бюджетних непоганий.
    В Саригерме є теж не новий. але бюджетний і зелений 4 *готель "Тропікал" ( Фемелі Лайф Тропікал з цього року). Він взагалі знаходиться у заповіднику черепах, тому часто на його пляжі навіть шезлонги не дозволяється готелю виставляти близько до води, оскільки на берег виходять кладку робити черепахи. Не знаю, як він цьогоріч по якості, оскільки у нього новий власник. При старому був непоганий.

Мінус цьогорічних вильотів на Даламан- це вечірні рейси. Маючи досвід вильоту точно таким же- о 18.20, я можу з впевненістю сказати, що в готель ви потрапитебіля 23 год ( 2 год 40 хв. - полті+ 1 година на отримання багажу і паспортний контроль+до 1 год посадка в трансферний автобус і добирання до готелю) . І цілий день оплаченого туру у вас пропаде.

Такі дуже-дуже хороші- це готелі преміум класу, які по ціні ну дуже недешеві- це з мереж Амара або Алва Донни або Ріксосу Преміум або Макс Роял. Доступніші - Акка Антедон в Бельдібі для дітей гарний готель ( пляж тут дісно має і пісок і гальку і навіть каменюки, але сам готель класний). З мережі Акки непоганий готель Акка Алінда 5* в Кіріші. З більш бюджетних- Квінс парк Теккірова 5*, Клуб готель Фазеліс Роуз 5* в Теккірові ( тут пляжі і дрібно і крупногалечні, з невеликими домішками піску). В Кемер центрі непоганий Барут Кемер Резорт. Але відпочинок в Кемер-центрі - це не зовсім підходяще для малих дітей- тут теж нічне життя до першого заклику муедзину триває :). Це як Мармарис-центр.Зате тут є куди податися і вечорами, бо є і парк, і набережна, і торгові великі площі, і маршрутки ходять в любу сторону - що в сторону Анталії, що в сторону Фазелісу. Я люблю якраз Кемер-центр, але мені не актульно все, що пов язано з малими дітьми- дитячі столи, клуби і дитяча анімація.І не лякає нічне життя містечка.

16. Supernatural

@сніжна дякую за цікавий допис! Ще думаю чи варто Туреччину розглядати, ще інші напрямки розглядаю. Дитина не маленька вже, т а й треба дивитись конкретно напевно по готелю і місцевості що там і до чого. Ну але в Єгипет наприклад з порад друзів зрозуміла що влітку краще не їхати,тат й неспокійно там. Ще мріяла про Емірати, але туди теж ніхто на літо не рекомендує.

17. сніжна

які Емірати влітку :)? Там 100% вологість при +50 і вище. В готелях навіть штрафи є за відкриття вікон чи балконів вдень, коли працюють кондиціонери. В Еміратах ви реально вілтку на вулиці будете або до 8 ранку або після 9 вечора :).
    Дійсно хорошої дешевої Турції ви цього літа не знайдете. Тобто хороші готелі вартують , як і вартували. Вони були вигідні по ціні ще на травень ( але знову-таки, в травні- тут як повезе, оскільки багато готелів лише починали сезон і працювали не на повну. Та і травень для Турції- то таке хитке: і по погоді і по морю. Тут хіба кінець травня, але цьогоріч в кінці травня ціни уже були не особливо дешеві. Дешеві ціни давалися на першу декаду травня, коли в Турції для класичного пляжного відпочинку ще рано. Зараз хіба на вересневі ціни чекати, у кого дітей школярів немає. А на липень-серпень, традиційні місяці уже дешевої Турції немає. Ще з Києва можна попасти на варіант непоганого Горящого туру ( і то..), а зі Львова усі чартери пакетними турами забиті.Хіба надіятися на чийсь відказний тур. А так, хороші готелі ціни не знижували особливо. Навпаки на такі варіанти як в Алва Донні чи Амарі, за цей тиждень підняли вдвічі (!)

п.с. а ще цьогоріч авіапервізники коломийки з перенесенням рейсів влаштовують. Не знаю, як зі Львова зараз обстановка, але тиждень тому наші київські друзі прилетіли з відпочинку. Відпочивали в Квінс Парку Теккірові ( задоволені, хочі цьогоріч тут теж дещо економлять, порівняно з минулими роками. Ну але так не критично), летіли в тур через Джоін ап. Рейс назад їм перенесли на 17 (!) год назад. Загубили цілий день з туру. В травні такі ж історії з перенесенням майже на добу були з Харківськими і Одеськими рейсами

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Supernatural

От так завжди, вроді були передумови для зниження цін, а їх не дуже то й знизили:girl_smile:. Але хіба турки не зацікавлені в збільшенні туристів, якщо руські о них не їдуть? Якщо щось дуже подешевшело, то кажуть це тури в Єгипет, але туди не кожен зараз поїде. Хоча знайомі в травні були з дитиною то задоволені, вони якось не боялись туди летіти. Кажуть що рускіх немає, спокійно, все їм підійшло. Але як на мене, то Туреччина на літо однозначно краще. Коротше, буду щось цікаве моніторити. по різним напрямкам.

19. сніжна

Ну росіяни традиційно на липень-серпень більше їдуть. І зараз теж є. Звичайно, що не масово. Бо пакетників у них немає. Але самостійне бронювання ніхто не забороняв. Тому вони бронюють напряму в готелі і купують квитки на регулярні авіарейси. Ті, хто звик по 10 років відпочивати у Турції, її не охоче змінювали на Болгарію чи Грецію. Тому все-рівно трошки більше переплачують і ідуть своїм ходом. Так що сказати. що росіян немає узагалі- то не то. Є, хоча і досить мало. Крім того, хороші готелі не беруть масовістю через призму значної економіі. Вони намагаються тримати марку, тому їм вигідніше не давати дешевої ціни в угоду поганим послугам. Вчасна переорієнтація на внутрішній ринок теж своє дала. Готелі дають хороші ціни для турків. Наприклад, той готель, де ми любимо відпочивати, напряму туркам реалізується по ціні біля 30 у.о за добу на людину. Що таке для турецької сім ї з 3 осіб витратити на відпочинок 1000 дол ( якщо мінімальна з\пл держслужбовця там зараз встановлена на рівні 1200 дол? Внутрішні авіарейси теж не особливо дорогі: зі Стамбула на Анталію можна виловити квитки за смішні навіть для нас кошти. Тобто сім я з 3 осіб спокійно може вкластися у мінімальну з\пл. А якщо врахувати, що зараз ще і корпортаивний туризм там розвивають і активно виїзні усякі семінари в готелях компанії оплачують, то вони трошки публіку собі отримують. До речі, турки теж відпустки традиційно в основному у липні-серпні в готелях проводять. Так що попит на ці місяці буде більший. Навіть наші родичі розповідають, що коли приїхали на відпочинок, людей було дуже мало. А от минуло майже 2 тижні і народу значно побільшало. Хоча до повної завантаженості готелю ще далеко.
    Ціна в пакетнику для нас- це ж по 220 дол. з людини лише вартість перельоту. Так що якщо відкинути переліт від загальної суми, то готелі не так і багато коштують. Якщо 10 ночей на 2+1 вартують 2000 у.о ( наприклад), то з них відмінусуйте 660 дол на переліт+ %, який мають туроператори+трансфер і вам вийде вартість готелю у ті самі 100 дол. на 3 осіб за добу. Це не дорого, враховуючи , що у нас в Одесі по 2000 грн здають цьогоріч номери в готелях без всякого "оллінклюзів". Якщо турецький готель скине власне свою готельну ціну, то це бде хіба за рахунок урізання послуг. Це в принципі, як зараз в Єгипті: хороші готелі Шарму коштують теж недешево. А ті "халявні" мають теж урізані послуги. В першу чергу- на харчуванні та обслуговуванні і розраховані на нашого туриста, який вперше взагалі десь закордон вибирається. Може їм і сподобається.

.с. чесно мені дивно, що для багатьох "основне аби росіян не було ". Бо якщо в готелі будуть турки і наш турист- в першу чергу персонал стелиться перед турками. Це було навіть не при масовості турецьких туристів. Це зараз теж є і виражено більш яскраво . Наприклад, готелі кращі номери притримують для турків чи німців. І навіть при малому завантаженні не особливо за 20 дол. змінюють для наших на кращий- міняють на такий же :). І в Єгипті так є- в готелях, де масово відпочивають місцеві, там нашому українцю не особливо комфортно. Росіяни були не найбільшим злом турецьких чи єгипетських готелів :). Але от коли Турцію для росіян нарешті відкриють, от тоді вже як наслідок буде для нас узагалі капець і по цінам, і по комфорту перебування серед зраділих росіян :)

20. Supernatural

Ну, ми відпочивали в готеля де було багато турків, і бували бе багато росіян, скажу так - росіяни це таки гірше, ІМХО. Але може це теж як кому і "шо кому нравіцца")) Турки переважно рлдинами, жіночки з дітьмимужички з ними їхні носяться, ніхто ні до кого не лізе і не нав'язується. З росіянами ж часто всн навпаки, плюс сама культура поведінки (просто порівняти як турки набирають їжу і які вічно "проблеми" у руских в тих чергах, як ті та інші з своїми дітьми поводяться). Хоча ясно що всюди бувають різні, та в основному такі враження склались