відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна форевер!

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем RubenRybnik, 28 Січень 2009.

1. Андріана

Андріана Well-Known Member

Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

ми привезли локум, халву (вона в них така повітряна,легка,ммм) і ягідне вино (були на вибір вишневе,ожинове, шовковичне,динне,гранатове)

2. tasha

tasha New Member

Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

Я привезла кілограми три камінчиків, ніхто нічого не казав.

Магніти на холодильник, рахат-лукум, натуральне мило, і горішки з медом в баночках, моїм дуже сподобались.

---------- Додано в 17:40 ---------- Попередній допис був написаний в 17:35 ----------

Ось, знайшла фото

3. WildWind

WildWind Member

По ходу винкають нові питання:
    1. Якою валютою вигідніше розразовуватись, долларами, чи все ж такі поміняти на місцеву? Який приблизно курс? Банки вигідніші? Чи краще одразу в аеропорту обміняти? Чи все ж таки дрібні доллари? Паспорт в обмінці потрібен? Є приколи з розряду додаткового проценту за обмін?
    2. Чи прийнято давати на рецепції взятку за хороший номер? ( В Єгипті до прикладу за 20 долларів рецепціоністу номер мінявся з класу "страшний" до класу "люкс", немає значення що обіцяла турфірма, і то було нормально, навіть за взятку і не вважалось, як чайові).
    3. Спеції, де вигідніше купити? На ринках, в магазинах? Якість? Чи все ж таки в Україні і не мучитись пошуками (ну бо в нас зараз можна купити все). Які спеції порадите купити? Що особливе в нас не знайдеш?

Дякую усім за відповіді! Переїжджаємо і на наступний день летимо.. немає часу шукати і читати інфу в неті...

4. tasha

tasha New Member

Розкажу, як було у нас: прилетіли в аеропорт, хотіли в канторі поміняти на дрібні долларии, бо мали по 100, в канторі відмовились міняти, пішли в Duty Free, там довелось купувати дрібничку, щоб дали здачу, і так усюди, ніхто не хотів міняти на дрібні, доводилось завжди щось купувати, тому я йшла і вибирала якийсь магніт за 1 дол.

Про курс нічого сказати не можу, бо ми їх валюту не купували, там меньше дол. вроді нічого і не купиш.

в турфірмі ми брали номер ROH,тобто невідомо куди саме вас поселять, чи в головний корпус, чи в бунгало. В нашому готелі номера в головному корпусі були кращі і коштували майже на 1000 дол дороще (якщо би тут купували), тому ми відразу на рецепції дали 40 дол і нас поселили в шикарний номер з видом на море. Але хлопчик як побачив 40 дол то дуже нам дякував.

Мені сестра привозила їх спеції, так і лежать. Я більше люблю купувати на наших базараз в азейбарджанців, вони так пахніть гарно. Ну але це діло смаку.

Взагалі не хвилюйтесь, на місці у всьому розберетесь, що саме вам потрібно, а що ні.

5. OlgaSoroka

OlgaSoroka Well-Known Member

Всім раджу спочатку не давати гроші а подивитись,куди Вас поселяють,так як буває що Вас мали поселити в хороший номер одразу -а Ви даєте гроші й поселяють в той самий хороший номер,а Ви думаєте,що поселили через те що заплатили.Подивіться-якщо не влаштовує-то можна тоді домовлятись.
    Гроші в аеропорту не міняйте-краще в готелі.Розраховуватись можна й в доларах.

ROH-це невідомий № кімнати-а за що Ви заплатили-написано у Вас в ваучері.Коли Ви бронюєте (або стандарт,або сьют чи бунгало)то це вказано в ваучері бо всі номери по різному коштують.А за кращий номер дійсно можна домовитись на рецепшн(при наявності)

6. tasha

tasha New Member

Ми заплатили за стандарт, але стандарт є як в головному корпусі так і в бунгало. А я хотіла жити саме в головному корпусі, але платити за це тут ще 1000 дол не було бажання. Можливо нам би і дали той номер, не спорю, але ми летіли через Київ, виїхали з дому в 6 ранку, а в готель приїхали пів 5 вечора, тому я як собі уявила, що треба кудись йти дивитись, а потім можливо вертатись на рецепцію і звони йти дивитись номер, просто немала сил.

7. Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

Отже: Туреччина. 2011 рік. 25 вересня - 2 жовтня.

1. Дорога. Виліт був з Івано-Франківська. Це, мабуть, легше, ніж летіти з Києва, але все одно не так комфортно, як зі Львова. Виліт був запланований на 11.30. Мікроавтобус забирав нас зі Львова о 5.30. Дорога до Івано-Франківська - 2,5 год. Аеропорт там чимось нагадує автобусну станцію в селі в моєї бабці. Ну але то таке - лірика. Наступного року будемо літати з нашого новесенького гарнесенького аеропорту. Виліт затримали майже на 2 години.. Тому 5 годин всі щасливі туристи змушені були тусуватися в залі аеропорту, що було далеко не найприємнішим. Дуже втішив той факт, що авіакомпанією, яка здійснювала рейс "Івано-Франківськ - Анталія" виявилася "МАУ", а не "Роза вітрів", як мене запевняли в турфірмі. Ггг, і таке буває.

2. Готель. "Oasas Beach Club", 4*/HV, Аланія, Конакли.

Плюси:
    - велика територія
    - добра анімація
    - дискотека в самому готелі
    - багато молоді
    - перша лінія (море знаходиться на території готелю))
    - нормальне харчування (м'яса було малувато, але різноманітних овочів вистачало. З фруктів - кавун, виноград (дуууже смачний), апельсини)
    Мінуси:
    - номер. Сама кімната ще куди не йшло, а санвузол - просто бека. Поржавілий піддон душу, понищена сантехніка, пооблуплювана плитка, непрацюючий фен (добре, що мала свій).. В перший день міняти номер просто не мала сили, бо приїхали ми в готель, коли вже почало темніти. Але потім дізналась від інших щасливих туристів, що в мене ще номер - просто казка :girl_crazy: В декотрих не було гарячої води, в когось була забита каналізація, ще в інших стіни кімнати були вкриті пліснявою..

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

- захід в море - суцільні плоскі брили каменю, порослого водоростями. Зайти в море дуже проблематично, для мене це було просто нереальним. Плавати добре не вмію, тож дуже боюся підсковзнутися на тому камені. Але люди якось заходили. Потім бачила багатьох з перев'язаними ногами :girl_sad:

[​IMG] [​IMG]

- на шезлонгах немає матраців. Не думала, що це буде проблемою, але виявилось, що краще лежати просто на рушнику на пісочку, ніж на лежаку без матрацу.
    - шум. В корпусах було чутно, коли сусіди йшли в душ, спускали воду, розмовляли..
    - багато людей. Черги під час обіду і вечері за фруктами, м'ясними стравами. Ввечері - величезні черги за спиртним.
    - туристи-росіяни. Половина відпочиваючих в готелі - турки (переважно зі Стамбулу), друга половина - росіяни. Було трошки українців і ще зовсім трошки поляків. Так от, історії про поведінку росіян можу розказувати годинами :girl_devil: Турки в порівнянні з ними - ідеально виховані британські лорди з аристократичними манерами.

Вдруге в цей готель би не поїхала. Можу порекомендувати його хіба що людям, які весь свій денний відпочинок проводять біля басейну, вечірньо-нічний - на дискотеці (яка, до речі, знаходиться в душному маленькому приміщенні), в номер приходять під ранок, добряче випившими, щоб не бачити всіх побутових "прєлєстєй".

Але, не дивлячись на всі мінуси, відпочинок в мене все-таки вдався. На другий день відпочинку я знайшла дуже гарний і затишний пляж в 30 хвилинах ходьби вліво по берегу моря. Там платила по 1 долару в день за шезлонг зі зручним матрацом і по 2 долари за парасольку. За ці гроші хлопчик-турок совгав той шезлонг весь день по пляжу, куди я просила, і старанно повертав парасольку, щоб сонечко часом в очі не світило.. Пляж там просто фантастичний - невеликий, з усіх сторін оточений скелею, піщаний, пологий захід в море. Так що ходила я туди щодня, переконавши себе, що то навіть дуже-дуже корисно ось так босою ходити щодня по березі, дихаючи свіжим морським повітрячком. З усіма "мінусами" номеру я теж вже було майже змирилася під кінець мого відпочинку.. А на приставання хамовитих п'янючих росіян з червоними пиками дуже культурно і з посмішкою відповідала: "Вибачте, але я вас не розумію.." Вони миттєво тверезіли і питали: "Виа ра ю фром?" :girl_haha:

3. Погода. Виділю це окремим пунктом, оскільки переживала, чи не буде вже захолодно в Туреччині в останній тиждень вересня. Погода була просто суперовою - вдень не надто спекотно, вночі ще досить тепло, достатньо накинути легкий светрик/болеро/худі. Мені пощастило, і дощу не було жодного дня, хоча розказували, що два дні перед моїм приїздом була сильна злива.

4. SINGLE. Оскільки їхала саменька, то трохи переживала, чи не буде мені там скучно. Здуру набрала книжок, вишивання.. Ага-ага.. За 7 днів - жодного хрестика, і аж 22 прочитаних сторінки :girl_blush2: Добре, що мені в сумку не влізся ноутбук. А то дурно би тільки повозився.
    За безпеку свою я теж переживала. Спочатку всім казала, що приїхала з друзями, і вони сидять оооон там.. чи пішли в номер спати.. чи поїхали на екскурсію..:girl_yes2: Потім вже почувалася більш безпечно, бо познайомилася з молодою подружньою парою зі Львова.
    Висновок - їхати відпочивати одній дуже навіть класно! Не впевнена, що наважусь на SINGLE-відпочинок в Єгипті, але знову у Туреччині - цілком можливо :girl_curtsey:

[​IMG] [​IMG]

Останнє редагування: 15 Жовтень 2011
  8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

9. LILY

LILY Well-Known Member

роки два тому там навіть телевізорів небуло....чесно кажучи мені цей готель зовсім неподобається але за таку ціну....і з настроєм можна гарно позагаряти і відпочити...

10. Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

Єдиний мінус відпочинку "псіха-адіночки" - ціна путівки. Я як почула, скільки обійшовся відпочинок на одну людину молодій парі, з якими я познайомилась... На 2 тисячі дешевше, ніж заплатила я.

11. LILY

LILY Well-Known Member

ага, а бувають такі туристи що хочуть з підселенням,щоб дешевше.....але то дуже ризиковано бо інколи може попасти ДУЖЕ "спец. сусід".... такшо ліпше саменькій.....

і взагалі, Ви молодець! що відважилась саменькою поїхати.......інколи хочеться побути самій,ні від кого незалежити, не підстроюватись під когось...

12. WildWind

WildWind Member

Ви прилетіли в цей готель на декілька днів пізніше від нас.. я знала що ви будете також у ньому відпочивати, але була чомусь впевнена, що ви вже додому повернулись.

Мої враження від готелю Оазіс.
    Як на мене, за ті гроші, що ми з чоловіком заплатили, готель себе виправдовує, ну бо таки дешево. Хоча ми в Туреччині вперше, тому то таке.
    Одразу при поселенні на рецепції ми дали 10 баксів. В нас було пару годин перед поселенням в номер (поселення о 14.00) тож ми прогулялись територією, придивились де нормальні номери, де зручніше. Тож коли біля 12 ми підійшли на рецепцію, нам запропонували самим вибрати, де ми хочемо номер: з видом на море, біля пляжу (то просто 1 поверх море теж видно), чи біля басейну. Ми вибрали біля пляжу. Через ті ж 10 баксів нас одразу поселили (не чекаючи 14) тільки сказали що ще не прибрано, але ми можемо переодітись, залишити речі і покинути номер, щоб прибрали.
    Перед поїздкою в неті ми дивились фото номерів, тому були готові до найгіршого, і тут 10 баксів також зробили чудеса, номер був чистим, ванна кімната нехай місцями облізла краска на трубах, але також чистенька, я достатньо "гидлива", зазвичай мию ванну особисто в готелях, тут мене це минуло.
    Гарячою води не було. Нам пояснили, що 2 дні перед тим була сильна злива, і місцями немає електрики, тому і немає гарячої води, в другій половині нашого відпочинку гаряча вода з'явилась.

Мої враження від готелю:
    1. Територія готелю справді велика, але є відчуття тісноти (бували в готелі де територія знааачно більша і просторіше, правда то Єгипет), 2 басейни, причому чула як люди казали:"Ми тут вже 2-й тиждень, і щойно знайшли цей басейн!". Чисто.
    2. Харчування. Я розбалувана в тому плані, але мала що їсти. Великий вибір сирів. Вранці дуже смачні різні булочки. Різні види йогуртів та джемів. Загалом смачно.
    Недоліки:
    - З м'яса була тільки курятина, і то такі великі черги стояли, що не хотілось вже того м'яса. Ковбаса тільки соєва. Так само були якісь соєві котлети та сосиски. Стільки сої я в житті не їла. Але смачно.
    - Постійні черги за фруктами, причому давали обмежену їх кількість на 1 людину, тобто стояла дівчина, яка особисто накладала в тарілку (таке саме було на видачі м'яса, не завжди правда, а також на десертах, які були особливо смачні).
    Чим викликане таке порціювання на душу туриста не знаю, можливо менталітетом відпочиваючих ( ну бо на тарілках потім половина лишається), може жадністю готелю.
    - Жахлива кава!!
    - Пляж. Так, брили каменю при заході в море. Правда був захід в море з такого пірса, але для тих, хто погано плаває, не варіант. В нас було спеціальне дайверське взуття, в якому плаваєш, тому те каміння нам не страшне було, але люди страшно матюкались. Щодо особисто мене, я в житті так багато не плавала в морі, було дуже тепле, мала окуляри, тож спостерігала за рибками, та інколи витягувала на берег шини від колеса))).
    - Англійською з персоналу в готелі розмовляли лише 2 людей. І лише один з них добре)). Я розумію російську, читаю, але розмовляю дуже погано, значно легше англійською.. не судилось, чоловіка це взагалі дуже нервувало.
    - Як писали вище, крики серед ночі, то було нормальне явище, люди пізно повертались з дискотек, хтось отримував 3-й оргазм і дуже з того тішився. Бідні літні люди, з якими ми розмовляли, були в шоці)))

Ніби все. З загального можу сказати, що готель замалий на таку велику кількість людей, що він приймає. Це було видно всюди, в чергах за їжею, в замалій кількості тапчанів на пляжі, в відчутній тісноті на рецепції та браком айпішок для вайфая. Але. За ту ціну, що ми заплатили, кращого ми би не знайшли. Ну принаймні після обдзвонювання інших агенств і порівняння готелів склалось таке враження.
    Чистенький гомер, смачна і різноманітна їжа (крім м'яса), тепле море, інтернет, сейф (за окрему плату на рецепції). І один з великих плюсів, це захід сонця на морі. Я вже не раз була на морі, якле якось так ставалось, що або розташування готелю таке, або сонце сходить на морі.. а тут.. ну просто неперевершений захід сонця. [​IMG]
    Ми були задоволені.

Туреччина.
    Склалось доволі двояке враження. Середземне море значно хм.. мутніше, ніж Червоне, тож я думаю іншим разом при такому розкладі я оберу все ж таки Єгипет. Хоча на кінець вересня море було дуже тепле, я щодня відчувала як воно стає холодніше, і в останній день і вже дуже тішилась, що їду додому, бо почались великі хвилі, і плавати було страшнувато. А також видимість у морі ставала нульовою, і я не могла пірнати і дивитись на рибок, а то моє улюблене заняття на морі.
    На базарах торгуються дуже неохоче, нагліють... Я так люблю торгуватись, але видно що навіть закінчення сезону не впливало на ціну.
    Стамбул. Ми заплатили за екскурсію 500 долларів на двох за один день. Туди і назад літаком, бо то в іншому кінці країни. Сухий пайок вранці, шикарний обід в ресторані з шикарним видом, пішохідні екскурсії, ввечері прогулянка на кораблику. ТО БУЛО ЧУДОВО. Стамбул мене просто вразив, усім!!! Нітрохи не було шкода грошей, потрачений на екскурсію, наскільки все хотілось побачити, все було нове, все різноманітне, чесно кажучи я не була так вражена пірамідами в Єгипті... про Каїр взагалі мовчу... Не знаю чи можна так порівнювати. Я дуже надіюсь, що ще раз повернусь в Стамбул, одного дня було дуже мало. Правда падав дощ, цілий день, температура, склалось таке враження була близько 10-18 тепла, ми у літньому одязі.. промокли наскрізь.. люди на екскурсії бурчали страшно, гіди не попередили, що у Стамбулі вже холодно. Але навіть це не спортило враження від міста.
    Судіть самі по фото:

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

якщо не таємниця, скільки коштувала вам путівка на 2 за такі умови?

14. WildWind

WildWind Member

15. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Допоможіть розібратись... Бо запутали мене остаточно! Ми збираємось на відпочинок- 3 дорослих і 2 дітей, 3 і 6 років.Плануємо брати 2 номера. Яке саме вигідне розміщення
    при таких умовах- Дитина 0-5.99 на додатковому ліжку з двома дорослими в DBL - безкоштовно. Дитина 6-12.99 на додатковому ліжку з двома дорослими в DBL оплачує 40%. 1 дор. + 1 Дитина 0-5.99 = SNGL. 1 дор. + 1 Дитина 6-12.99 = SNGL+40% ціни дорослого в DBL. 1 дор. + 2 діти 2-12.99 = 100% + 50% + 50% ціни дорослого в DBL. Дорослий на додатковому ліжку оплачує 80%. Мінімальна оплата за SUITE- 2.80 Х особу в SUITE.

16. iriwa

iriwa Особлива мама

Теж думаєм їхати туди, правда на тиждень :)

17. Latane

Latane Well-Known Member

Дывчата, а які варанти розглядаєте на це літо? Готелі, курорти Туреччини?
    Я вже всю гілку перечитала, і купу відгуків про готелі і голова йде обертом!!! Ті, що рекомендують як готелі (дивлюся 4*)для відпочинку з дітьми - відгуки жахливі, ті, що мають хороші відгуки - ціна в два рази вища :sad: Крайнощі якісь!

18. Zolotynka

Zolotynka Well-Known Member

Можете глянути Club Belinda в Сіде - це наш найперший турецький готель, там добре! Єдине, що трохи "напрягало" - що до моря треба пройтися метрів 300 по сонцю, але саме море - казка, мілке, пологий пісочок. Годують добре, з дітьми витанцьовують на міні-диско. Гірки в басейні є, скрізь чистота. Ми після вітчизняних курортів були настільки приємно вражені, що тепер - тільки Туреччина. :girl_claping:

19. Allo

Allo Active Member

Хотіла б почути відгуки про готель в Мармарисі GREEN NATURE RESORT & SPA 5 *, а особливо про пляж.

20. Vероніка

Vероніка Never give up

Знайомі щойно повернулись звідти - дуже задоволені, готель хороший, море чисте, для дітей добре пристосований.