відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна форевер!

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем RubenRybnik, 28 Січень 2009.

1. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

Писала, та й забула дописати :girl_crazy:

Таки Кариби - то чоловік сильно хотів, а я погодилась, бо туди менше часу треба було летіти :)
    Але якщо на чистоту, я не була вражена тим відпочинком. Чекала якигось надемоцій, а їх не було... Хоча ніби все було і гарно, і добре, але море там насправді не таке вже й шикарно лазурне як то в фільмах показують (тільки в певний час дня при певному попаданні сонця), мошкара тропічна мене постійно нервувала. Коротше, вдруге за такі гроші я туда б не поїхала :)
    От позаминулого року ми відпочивали в Тайланді - то було суперово! При чому я їхала негативно упереджено налаштована, але там було настільки все по іншому і настільки екзотично, що просто в голові крутило постійно :girl_crazy: Я казала чоловіку, що нам треба було спочатку на Кариби, а потім в Тайланд, тоді б емоції йшли по висхідній :)

2. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

не факт
    переліт в ОАЕ дорожче виходить, але не хочу сперечатись, бо не була ні там, ні там
    Мальдіви - це каталожні краєвиди наяву і якщо буде можливість, я б однозначно на тиждень чи на 10 днів злітала
    на разі роздумую над Грецією чи Тенерифами
    точно планую на кінець серпня - початок вересня Крим, а там дасться видіти

3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ми чомусь ніколи не їздимо груповими турами, і не користуємося послугами турфірм. Вибираємо куди хочемо їхати, купуємо квитки, замовляємо готель, беремо авто в прокат. Так само і цього разу, вибрали Ізраїль. Хотілося мені знов туди поїхати.

4. Bogdanka

ага)))
    от якраз говорила з товаришкою по телефону - вони були 10 днів))) в Індії.
    Не знаю чи дешевше як Мальдіви)))
    а ще Трайдент пропонує 7 днів в Австрії за 230 ЄВРО)))))
    або 7 днів в Болгарії за 130 ЄВРО)))))))))))))))))))))))
    коли Ви читаєте ВІД якоїсь суми, треба розуміти, що за ЦЮ "ВІД" суму нема поїздки))
    хіба Туреччина, так-сяк гаряче шось і то...

5. Klava

Klava Member

100%, кума повернулась щойно з Єгипту, то каже що їх на весь готель було п"ятеро.

6. mirishka

mirishka Well-Known Member

Я мала на увазі що за 1000 дол. можна купити путівку в Індію в Гоа, яка включає у себе переліт, проживання в готелі, харчування, Тайланд 1000-1200 дол. ОАЕ - 1000-1200 дол., тоді коли така путвка на Мальдіви буде коштувати від 2300 дол. Звичайно, що можна витратити на віддих в Індії і 5000 дол. чи більше, у порівнянні я маю на увазі готелі одного рівня.

---------- Додано в 15:07 ---------- Попередній допис був написаний в 15:06 ----------

Ви що маєте на увазі що 1000 дол. вартує гаряча путівка в Туреччину?

---------- Додано в 15:10 ---------- Попередній допис був написаний в 15:07 ----------

І як Вам подорожується таким способом з дітьми, бо мені тут всі доказують, що коли є діти таким способом не поїздиш, краще тільки через турфірму і готель "все включено".

7. siriuska

siriuska Member

дівчата,підкажіть,а Єгипет зараз впав в ціні,і чи варто туди їхати,враховуючи,що ми в Туреччині вже були.І чи то проблематично і виснажливо спочатку поїздом до Києва,а там ще 4 год в літаку,ну і та вся реєстрація,яка немало часу забирає?

8. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Дівчата, хто бронював готелі по Booking? Це надійно? Чи набагато в них менші ціни ніж в тур. фірмах? :girl_impossible:

9. Yoda

Yoda New Member

Ми бронювали, разів 4-5. Але то все було в Европі. Все надійно. Яка ціна в тур.фірмах на той час була не знаю, не цікавилась.

10. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Якщо Ви там ніколи не були, то варто однозначно!!!!! Ціни не космічні!

11. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

І я постійно бронюю через Booking по роботі, бронювала готелі як в Європі, так і в Тайланді та Туреччині. Ще ніяких проблем не було. Можна потім той букінг відправити готелю (який ви бронювали), щоб готель підтвердив бронювання.

12. Zoryanazirka

Питати як нам подорожується з дітьми. Просто супер! Зараз пакуємося до Ізраїлю, відлітаємо нині в 4й.

13. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

Я бронювала один раз в Будапешті, було троси страшно, бо робила то напередодні виїзду, і не дуже вчитувалась, просто вибрала готель недалеко від центру і по відгукам. Коли приїхали в Будапешт, то в GPS ввела адресу, мені видало список з трьох, я вибрала перший, так і поїхали, яке ж було наше здивування, коли ми приїхали в промзону, на вулицю, яка була більше схожа на якусь українську сільську вулицю. То був звичайний будинок, нам вийшла тьотя в халаті, яка не знала англійську, я їй показала адресу, вона шось довго пояснювала, потім взяла карту, і почала малювати, хвилин за 10, ми зрозуміли, що в Будапешті велике значення мають індекси, врешті решт ми вибрались звідти, доїхали до готелю. Готель, треба сказати, був просто чудовий, повністю відповідав опису і відгукам.

14. Bogdanka

Розкажіть хтось про відпочинок на лиманах Азовського моря. Цікавлять райони Первомайську, Кіріловки... напевно. Не знаю, ніколи не була, але цікавлюсь, бо Софії дуже рекомендують ті лимани. Буду вдячна за будь-яку інформацію, бо щось нічого не знайшла.

---------- Додано в 11:56 ---------- Попередній допис був написаний в 11:13 ----------

я наплутала - то не Первомайськ ГГГ, а Приморськ має бути)

15. WildWind

WildWind Member

Ніколи більше не поїду туди відпочивати. Вода брудна, під час припливу купа бичків з берега плаває в морі. Ще треба щоб повезло і знайти гарний готель. В неті багато турбаз, але то все фотошоп, реально пару штук варті уваги. З великих плюсів дуже дешево, і на базарчику я там накупила стільки риби.. в'ялена, сушена..ммм. Якби не та риба, то взагалі би не було що згадувати) Кирилівка далеко від цивілізації. Маленкье містечко з супермаркетом. А якщо попасти десь на косу (що в турагенстві також називають Кирилівкою) то до міста топати і топати.. Не поїду я туди більше і все.

16. meri5

meri5 Well-Known Member

Була в Кирилівці 3 роки тому, на базі відпочинку "Амбер". Умови хороші, всі зручності в номері (туалет, душ, умивальник), телевізор, холодильник, кондиціонер. Я б не сказала, що дуже дешево, були дешевші номери без кондиціонеру, давали "вітряк" чи як правильно називається. Від бази до моря пройтись хвилин 7-10 залежить, хто як ходить. До лиману трошки довше йти бо в іншу сторону від бази. Були бази і ближче до моря зовні виглядали гарні це з нових а були і ще з радянських часів там напевно дешевше. Несподобалось харчування в їхньому кафе яке на території бази але ми відмовились і ходили самі вибирали де поїсти. В самій Кирилівці на мою думку не так вже мало магазинів можна і самим продукти купляти і готувати це вже як кому подобається. Море чисте і пляж тоді також був без бичків.

17. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Про це місто я ніколи не мріяла. Назва цього міста була для мене «заїждженим» стереотипом про красу, як, скажімо, троянди. Гарне місто, гарні квіти. Але всі так вважають, і стає нудно і нецікаво теж так вважати. Однак думку не змінює лише мертвий та дурний. А оскільки я зовсім не дурна, то думку свою змінила відразу, коли зійшла з автобуса на одній з вулиць Парижа…
    Ми поселилися на окраїні Парижа у одному із мотелів. Ми – це група львів’ян із дітьми (дорослих і дітей було майже порівну :) ), яка самоорганізовано приїхала зі Львова до столиці Франції аж на 5 прекрасних днів! На щастя, серед нас були головні організатори, які «керували парадом» - домовлялися про автобус, рахували, чи всі прийшли з туалету на заправці, домовлялися ще у Львові з гідом у Франції (до речі, колишнім львів’янином). Програма перебування у Парижі була супернасиченою: щодня було по одній-дві-три екскурсії. Лувр – музей із світовим надбанням творів мистецтва, Версаль – розкішна королівська резиденція Короля-Сонце Людовіка ХІV, прогулянка на паромі Сеною, оглядова прогулянка Парижем на автобусі, пішохідні екскурсії, похід до Ейфелевої вежі. Ми були біля будинку Даліди, бачили яхту, на якій кілька років жив П’єр Рішар, гуляли по Монмартру (колись осередку французької богеми) і стояли біля будинку, де жив Пабло Пікассо, проїжджали біля тунелю, де загинули Діана і Додді Аль-Файед. Я дізналася, що проти спорудження Ейфелевої вежі у Парижі протестував Гі де Мопассан, а згодом часто обідав у ресторані розташованому у вежі. Коли ж письменника спитали, чому він обідає тут, він відповів: «Щоб не бачити цю потвору!» (вежу) :)
    Найбільшою ж втіхою для дітей став, звісно, Діснейленд! Довгі черги у Діснейленді хитромудрі французи зробили живими – люди в черзі рухалися по своєрідних лабіринтах, не стояли на місці, відтак час ніби спливав швидше. І хоч вистоювати доводилося і 40-60 хв., однак радість від суперових атракціонів затьмарювала довге чекання. Сам Діснейленд – казкове містечко, у якому все казкове – атракціони, палаци, будиночки (у яких розташовані магазини та кафе), музика, яка лунає з динаміків, паради казкових героїв, словом – суцільна казка :)
    Дуже вразив королівський сад у Версалі – по периметру 46 км. Це кущі та дерева, підстрижені «під лінієчку», це широкі алеї, це розкішні фонтани, це надзвичайні мармурові скульптури і такі ж мармурові лавки. У цьому парку почуваєш себе королевою….
    Ще одним відкриттям став Нотр-Дам де Парі - Собор Паризької Богоматері. Важко навіть уявити, що створити таку красу може смертна людина. Бог точно керував руками і умами цих майстрів.
    Ну як же не згадати про Париж. Це місто – як шахівниця – чорно-біле. І в прямому, і в переносному значенні. Я не расистка, але була вражена, коли ми вперше спустилися в метро і половина (!) людей, які виходили з поїзда – то були темношкірі…. Ще вразили мене наперсточники, які неподалік одного з найгарніших храмів Парижа Секре-Кьор «намахували» людей, а ті дуже легко на це велися. Ще вразило мене сміття на вулицях такого гарного міста. Я так і не збагнула, чому його не прибирають чи чому так інтенсивно смітять.. Але хіба можна говорити про сміття і дивитися під ноги, коли над головою і перед очима така краса – розкішні будинки, які дихаються історією, симпатичні стилізовані кафе і магазинчики, екстравагантні французи (серед них дуже багато молодих симпатичних французів у стильних ділових костюмах). Мені і моїй родині було дуже комфортно у цьому місті. І впродовж усього перебування у Парижі я наспівувала пісеньку про Єлисейські поля :)
    П.С. Для прагматиків – ціни у Парижі – такі, ж, як у нас, тільки у євро. Парфуми – дешевші. Сувеніри – дорогі у центрі міста, дешевші на окраїні. «Пахучий» сир (з пліснявою та всілякими бактеріями) і вина – на будь-який смак і гаманець!

Версаль. Парк.
    Нотр-Дам де Парі
    Діснейленд
    Лувр. "Раби" Мікеланджело

Останнє редагування: 5 Травень 2011
  18. zetta

zetta Well-Known Member

Кольорова, а в Монако вас возили? до будинку-музею Жака Iв Кусто, та на парфумованi фабрики? дякую за розповiдь, приемно то все згадати.)

19. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Не, то би треба було ще на тиждень залишатися напевно :) Нам 5 днів для Парижа було мало.... Але класно,що перший раз з гідом і групою, а вже далі можна і самостійно насолоджуватися Парижем :)

20. Zoryanazirka

Діти у вас, мабуть, вже дорослі. З нашими (4 і 1) поїхати в Діснейленд виявилося просто жахом. І то черги були не дуже великі