відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна форевер!

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем RubenRybnik, 28 Січень 2009.

1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

а хіба з інших країн на цих курортах немає відпочиваючих? Туди їдуть бо там комфортний, переважно лінивий і спокійний відпочинок. Хто такий шукає - їде туди. Багато хто їде з дітьми - а з дітьом не особливо і не щодня погуляєш по місту і не особливо в ресторанчиках посидиш ( ну з нашим так точно). А в готелі - все маєш і одразу, і зручно і комфортно, і спокійно. Ну і відносно дешево, бо в нас в Криму наприклад, за такий сервіс напевно прийшлось платити взагалі шалені гроші.
    З появою малої я про таку романтіку забула начісто. І напевно ще років 3-4 про це не згадуватиму точно. Або хіба якщо будем відпочиватись колись без малої.

2. mirishka

mirishka Well-Known Member

Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

На екскурсії щодня не поїздиш, наприклад мене виснажують, дві, три за відпочинок ще нормально, більше ні. Я не дуже люблю активний відпочинок, але й не люблю одноманітний:готель-пляж-готель-пляж, і не люблю великих шумних готелів.

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

я вам скажу що в єгипті зараз заповнення готелів 30% а то й менше, через всім нам відомі обставини. Аж занадто тихо було

4. mirishka

Я тоже на море їду у першу чергу ради моря, вже не можу дочекатись коли буде відпустка:girl_in_dreams:

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ----------

І Ніколь заздрю:girl_cool:, тільки з моря, напевно така загоріла, красива, віддихнувша:girl_in_dreams:

5. Котя

Котя Оптимістка :-)

Я повністю приєднююсь до Ніколь, в плані того що наприклад з дитиною Ваш ідеальний відпочинок не реальний, а з двома дітьми то тим більше:girl_crazy:
    Колись і я могла поїхати на відпочинок без "все включено" зі сторони економії, наприклад в Крим, але як парадоксально б це не звучало, не завжди це виходить економніше, ще й постійно треба думати де похарчуватись, і чи вистарчить тобі грошей до кінця відпочинку. А так ти знаєш, що хоч принаймі не будеш голодний, і за це абсолютно не треба думати.

6. mirishka

Не можу написати чи реальний такий відпочинок з дітьми, бо поки що їх не маю.
    Але їзджу я на відпочинок без "все влючено" не з сторони економії, а через те, щоб не бути привязаним до готелю і не спішити на таку-то годину в готель, а спокійно пообідати чи повечеряти собі коли я хочу, що хочу і де хочу. Тим більше, у ціну готелів "все включено" переважно закладена максимальна ціна того, що Ви зможите з'їсти.

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

8. mirishka

Знаєте, я буду тільки "за":girl_wink:

9. Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

Відпочинок за системою "All inclusive", а саме в Туреччині (поки що встигла побувати лише там) мене повністю влаштовує. Він комфортний, дещо лінивий і безпроблемний. Весь рік на роботі я вирішую купу проблем, кручуся у надзвичайно швидкому темпі - безперервні дзвінки, по декілька відповідальних зустрічей на день.. А на відпочинку я хочу.. відпочивати. І щоб усі мої проблеми вирішив хтось інший. У Туреччині я точно знаю, що вийшовши з аеропорту, легко знайду автобус, який довезе до самісінького готелю, де мене чекатиме комфортний номер, майже безперервна смачна їжа, чистий пляж, зручний лежак, лагідне море. Подобається мені такий відпочинок тим, що там можна повністю "відключити мозок", а також (що для мене дуже важливо) відключити телефон :girl_crazy: і просто насолоджуватися. Не потрібно переживати, як же ж це добратися до готелю, де сьогодні обідати, чи буде вільний лежак на пляжі...

Коли збиралася у таку відпустку, взяла із собою аж 2 книги, бо не уявляла, що буду робити на пляжі. За весь час відпустки я їх жодного разу не відкривала. Просто ніжилася собі на сонечку і слухала море. Це тааакий кайф!

І ще. Не можна сказати категорично, що на відпочинку за системою "all inclusive" ви "прив'язані до готелю". Ніщо не заважає вам, при бажанні, їздити на екскурсії, просто гуляти містом, відвідувати інші пляжі, обідати-вечеряти в інших ресторанах чи об'їздити усі дискотеки в регіоні.

10. mirishka

Звичайно, що можна обідати-вечеряти у інших ресторанах, але для чого тоді платити за "all inclusive" в готелі.
    І на скільки я знаю багато готелів у Туреччині чи Єгипті знаходяться не у місті, а за його межами, і отак просто піти з готеля погуляти вечіром у місто, чи піти на інший пляж трошки проблематично.

---------- Додано в 18:02 ---------- Попередній допис був написаний в 18:01 ----------

Аналогічно, але кожен відпочиває по своїму.

---------- Додано в 18:03 ---------- Попередній допис був написаний в 18:02 ----------

Ніколи на відпочинку таких проблем і навіть думок не виникало.

11. Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

Це, мабуть, переважно в Єгипті. Ті готелі, в яких я була в Туреччині, знаходилися у невеликих курортних містечках. Особливо мені сподобалося у Ічмелері, біля Мармарису. Там увечері ми прогулювалися довжелезною набережною, пили коктейлі в різноманітних ресторанчиках, часто їздили у сам Мармарис на дискотеки.
    Тому, що це суттєво дешевше. Маю на увазі той варіант, коли основний прийом їжі - у ресторані готелю, а морозиво-коктейлі - деінде.

Порівнюю з минулорічним відпочинком в Криму. Там ми витратили дуже-дуже багато (за такі гроші можна було б на Мальдівах відпочити :girl_crazy:).

12. mirishka

Тут я з Вами згідна, була у Криму декілька років назад, але ціни вже і тоді були неадекватно високі (це якщо порівнювати харчування у ресторанах у Криму і у Європі).

---------- Додано в 18:26 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

тоді це все одно виходить,

13. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

оскільки мої знайомі недавно повернулись з Мальдів, і тільки переліт їм обійшовся на трьох (мама, тато, дитина 1,8 років) в 2700 у.о., і це ще не прєдєл мєчтаній, то боюсь навіть припустити скільки Ви потратили на відпочинок ;)

14. mirishka

І що кажуть знайомі, вартує відпочинок на Мальдівах таких грошей?

15. Bogdanka

оскільки для їх сімейного бюджету це не є останні потрачені гроші то так, вартують. Подорожі по світу ніколи ще не коштували копійок. Це дороге задоволення і дороге хоббі.
    Подорожувати завжди вартує, куди б це не було;)

16. mirishka

Так, але відпочинок на Мальдівах рахується одним з найдорожчих.

17. Bogdanka

порівняно з чим? з ОАЕ? з туристичною Індією? чи може з Америкою, переліт в яку отнюдь не коштує менше?:)

18. mirishka

Наприклад, відпочинок на Мальдівах готель 5* коштує від 2300 з авіа, у Індії такий відпочинок від 1000 дол. з авіа, ОАЕ 1000-1500 дол. з авіа.

Останнє редагування: 27 Квітень 2011
  19. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Ми, наприклад, минулого року вибирали відпочинок на екзотичних островах. То найдорожче - це французька полінезія, там ціни просто неймовірно високі (то поки є відпочинок нашої з чоловіком мрії :) ). Довго вагались між Карибськими островами і Мальдівами, то Мальдіви виходили нам таки дорожчими (за рахунок перельоту + добирання до конкретного острова і дорожчих готелей).
    Щодо ОАЕ і Індії можу однозначно сказати, що то буде дешевший відпочинок навіть тільки за рахунок їжі - бо на Мальдіви (як і на Кариби) їжу всю привозять з континенту, тому вона дуууже дорога.

20. mirishka

І що вибрали?