Відпочинок на Херсонщині

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем oksakh, 21 Травень 2016.

1. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

о, то мені не підходить(((

2. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

а мені розповідають тут, що вона навпаки корисна :girl_haha:

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

• Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  4. Kandya

Kandya Well-Known Member

Я була у серпні, то їх було море. Фу! Вранці справді менше, але і кайфу немає так рано вставати. Ходити я не могла взагалі. Бридилась неймовірно. То мене або жених носив, або на матрасі. Ото гребу, і рукою в медузу загрібаю. Бе! То ми в Лазурному були. Але кажуть, що у липні-червні їх стільки немає. хоча я і в Одесі була у серпні -- то було багато медуз (ну але не с тільки, скільки в Херсоні). А от у червні-липні в Одесі медуз не було. Ще пригадую в дитинстві ми були в Криму ву вересні, то теж були медузи. багато. Дітям було пофіг, а от мами в море не лізли. Навіть пригадую в карти грали -- хто програє той і лізе.

Тому то певно не від моря залежить, а від місяця. Мені серпень медузний місяць. Цікаво, а як у Туреччині, Болгарії -- те ж саме море, але щось я не чула таких скарг на медузи

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Популяція медуз залежить від кількох речей:
    - Т води ( чим вища Т води, тим краще вони плодяться. При 25- рай для медуз. Відповідно, липень-серпень- найтепліші місяці, коли і найвища Т води. Плюс на мілководді вона завжди вище. Там, де більша зона мілкого моря- там більше медуз біля берега);
    - шторми- чим частіше штормить море на глибинах, тим більше медуз біля берега, куди шторм ще не дійшов;
    -забрудненість моря органікою. Медузи живляться особливим планктоном, який розмножується особливо активно у той період, коли найбільше забруднення органікою. Збільшення популяціїї цього планктону активізує розмноження медуз, які ним живляться. Чорне море- не найчистіше. В ті періоди та місцяколи найбільше множиться органічна патогенна флора- медуз найбільше.
    В Криму з медузами теж по різному було. За 17 років у Криму ніколи не було за час моєї відпустки "коврів з медуз" на ПБК ( хіба одиничні медузи).Це при тому, що там я бувала в різні місяці- від червня до вересня. Найчастіше їх більше було власне у серпні, коли море найтепліше. Хоча це не завадило колись у серпні на ПБК в Сімеїзі якісь одиничній медузі ужалити прям у лице мою коліжанку. І хоч вона не алергик, але лице було червоним і набрякшим у неї днів 3. В той же час набагато більше, особливо грибоподібних фіолетових корнеротів, було на Західному узбережжі . Не "коврами", але були.
    В Одесі в р-ні Коблево і Затоки в серпні медуз заставала постійно.

В Середземному морі куди більше різновидів медуз . І серед них куди більше ще більш отруйних.Але то ті види, які в основному живуть на глибинах. І рідко підходять до берега. Є періоди, коли в певних регіонах Греції, Ізраїля чи Іспанії їх спостерігається більша кількість. В основному- коли найвищі показники Т води чи коли теж відбувається якесь локальне підвищення забруднення моря. В Туреччині на Середземноморському узбережжі я ні разу не стикалася з медузами. Там інша прєлєсть- маленькі кусючі рибки, які особливо люблять покусувати тих людей, у яких на тілі є якісь ранки. Вони не небезпечні, але коли кусаються, то таки як слабке ужалення відчувається. Люблять плавати біля понтонів.

• Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  6. Smokey eyes

Smokey eyes Well-Known Member

Так, особливо багато їх (рибок) було в Анталіїї в вересні. У Кемері і Аланіїї іх не заставала жодного разу. Ми ще жартували, що не треба платити за таку собі СПА процедуру із рибками, яку пропонують за грубі гроші.

7. Ярочка

Ярочка Well-Known Member

Ми їдемо туди в четвер, в СанМаріно.
    Цікавить як там з продуктами - огірки, помідори, кабачки, картопля, персики, виноград, чи все є, чи нормальне, які ціни?
    Чи є ринок? супермаркет? нормальний магазин?
    Що там з морепродуктами? Хочу риби гарячого копчення, колись давно були в Лазурному, там була така ням-ням
    Ще цікавить, чи можна купити нормального м яса

8. Ірка-Шкірка

Овочі-фрукти є, і на базарі більшому, і на меншому (тому що коло моря). Ціни різні, в цілому десь так як і в нас все коштує. Супермаркету немає жодного, нормального магазину (наскільки я собі уявляю нормальний магазин ггг) теж
    Але зрештою все необхідне можна купити по малих магазинчиках, в нас харчування включене, але скажімо йогурти, булочки, морозиво я дітям деколи купую, то є вибір, свіжі.
    М'ясо кажуть теж можна купити, так що з тим проблем не буде. Копченої риби бачила цілу вітрину в продуктовому магазині зліва як підходити до моря.

• Подобається Подобається x 1
  9. Ірка-Шкірка

Ще додам про розваги в Хорлах. Дуже вартує поїхати в Асканію-Нову. І не тільки задля того, щоб побачити дикий степ, птахів, тварин, дендрологічний парк, а в першу чергу задля історії, з якою пов'язаний заповідник - баронеси Софії Фальц-Фейн та її сім'ї. Обов'язково купіть книжку про неї (продається в Асканії), це неймовірне натхнення.
    Ось тут ще можна почитати про Софію Фальц-Фейн та її життя (почитайте, не пошкодуєте) История Софьи Богдановны и семьи Фальц-Фейн - Украина

• Подобається Подобається x 1
  10. zdorov

zdorov Well-Known Member

Хмм, а звикли говорити і тішити себе, що раз багато медуз, то море чисте...

11. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Буду вдячна за поради. Буду мати з малим до потягу приблизно 1,5 год. часу ,щоб щось гаряче з'їсти і закупитися в потяг на перекус. Можливо поблизу вокзалу в Херсоні хтось підкаже де можна смачно а головне безпечно поїсти ( кафе, бістро тощо).