Відносини з рідним братом (сестрою). Чи завжди вони "рідні"???

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем hrystusja, 16 Травень 2011.

1. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Відповідь: Відносини з рідним братом (сестрою). Чи завжди вони "рідні"???

В мене два брати. Один старший всього на рік - ми з ним були не розлий вода малими. Мама навіть нас віддала в школу разом. Мені було шість, а брату сім. Другий старший на чотири. То з першим - в нас ТАКА гармонія і взаєморозуміння, а от з другим братом, як ми сварилися,так на превеликий жаль, і сваримося((( Ото хіба, як малими не б"ємося.
    І в мене так з старшим братом(
    Але ми миримося, а потім знову миримося. Він любить племінників свої, бавить. Просто складні такі у нас з брато родинні стосунки... Але ж ми рідні)

Останнє редагування: 26 Червень 2011
  2. Galicija

Galicija Well-Known Member

В нас із рідним братом різниця 11 років (я пізня довгоочікувана доня; до речі в його дітей -теж хлопчик та дівчинка-різниця така сама!!!). Ми все життя були дуууже різними, але я його обожнювала. Для мене він завжди був "добрим старшим братом", але, на жаль, не більше.... Як же мені хотілось, особливо в підлітковий період, мати когось під боком для спільних гулянь, розмов, юнацьких пригод!.... З ним ми ніколи, дуже сумно, але направду ніколи, не говорили "по-душам" (перепрошую, в такій годині, не можу накопати в голові українського точного відповідника..)... І це дуже сумно....(маю на увазі такі стосунки..) Ми зараз бачимось на всіх сімейних святах, я страшенно люблю його дружину, з якою ми набагато ближчі, ніж з ним, і його дітей.... А між ним і мною, як була стіна, так і залишилась... Ніякої неприязні, нічого такого, просто нема тої близькості, яка мала б бути між братом та сестричкою. Певно, різниця у віці таки дається взнаки...

3. Kordanna

Kordanna New Member

У мене любима сестричка, яка молодша на 5 років. Близькими ми стали вже у більш старшому віці. Коли були малими, років до 16-18 у нас не було ніяких спільних інтересів, потім вона стала для мене дуже близькою. Вона хресна моєі донечки, моім діткам як друга мама, а на сьогодні я вважаю і найкраща коліжанка

4. Sertce

Sertce Member

А в мене з моїм 17річним братом стосунки все гірші і гірші... Я ( та й батьки теж)вже не знаю, що маю з ним робити. Він може весь день ( i то так завжди!) ні до кого не говорити, xодить вічно чимось не довольний. Особливо перепадає від нього мені, щось запитаю, а в нього відповідь одна: " Та пішла ти..." Правда, аж писати соромно. Нікому того не розповідаю, не жаліюсь, щоб поголос про нього не пішов поганий. Минулиx виxідниx кицьку ледь не зарубав сокирою. А в неї маленькі котенята. Прикладів можна сотні навести. Я вибавила його, читала йому "слізні "оповідання, xотіла, щоб ріс співчутливим, добрим, людяним, а тут... Не знаю, може, колись помудрішає.

5. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

накипіло мені...
    відалла сестрі ноутбук за умови, що буде відкладати щомісяця з стипендії по 200грн. І за півроку або відасть мені ноут або 1000грн. Хотіла її простимулювати відкладати гроші, сестра погодилась. Тепер бачу, що вона і не думає мені віддавати гроші, звикла, що все їй нахаляку дістається (комп після мене залишився, телефон мама купила і тд).
    Кожного разу, як приїжджаю додому, чую - коли ти вже поїдеш???
    От сьогодні те саме, замовила вона собі помаду, а я туш в оріфлеймі, я поїхала забирати, приношу їй ту помаду, а вона дає мені частину грошей і запевняє що їй казала, що вона так і коштує. Сама недочула, а на мене гонить. Ще й перед мамою мене дурепою виставляє...А мені так образливо, нафіга мені на ній заробляти? Уже ж не маленька, щоб я за неї платила...
    так і хочеться забрати ноут назад, хоч раз її пихатість провчити.
    Уже такого про себе наслухалась. Чого я маю для неї старатись???

6. Nevermind

Nevermind New Member

У мене з братом в дитинстві були погані відносини: майже всі наші ігри закінчувалися бійками :)
    А зараз - чудові стосунки, дуже теплі, душевні. Ми завжди один одному прийдемо на допомогу. Бачимося, щоправда, рідко...

7. Selfish

Selfish New Member

Мій брат молодший за мене на три роки,скільки пам"ятаю завжди разом.Змалку бавилися разом,до бабусі їздили разом,всюди разом.Завжди мене підтримував у важких ситуаціях,ділився своїми проблемами зі мною,допомагали один одному у різних ситуаціях.Правда тепер мені трохи важче,він далеко від мене,правда по скайпі говоримо майже кожен тиждень,коли маємо час,і то годинами, так ніби нічого не змінилося,але все одно мені його дуже бракує!Незнаю я з своїм братом ніколи не рахували хто кому і скільки винен грошей чи ще чогось.Він для мене завжди був є і буде самий найрідніший,і найдорожчий!

8. smugastik

smugastik Well-Known Member

в мене з моїм братом, відносини були також не дуже добрі, він звичайно любив і захищав мене як молодшу сестру ( різниця 7 років), старався зробити мені приемне, але я не розуміла того, а може і не хотіла розуміти, а от коли чотири роки назад брата не стало, тільки тоді я зрозуміла як в свій час не цінувала його, могла сказати не те що потрібно, інколи могла і образити,але на привеликий жаль час не можна повернути назад, щоб можна було б вибачитися, обійняти, сказати добре слово і рідного брата ніхто мені не замінить.

9. Carpe diem

Carpe diem New Member

і в мене 2 брати.
    із старшим різниця 3 роки. ну і лупилися ми з ним у дитинстві!!! так він мене виховував)) було у його характері шось таке тиранічне... але поза тим усім я з ним була як за стіною,у будь-якій ситуації він мене підтримував,допомагав,виручав. особливо наші стосунки налагодилися, коли він поступив в універ. тоді я справді відчула,що це не тільки брат,але ще й друг і опора. Але....
    влітку 2005 його не стало....
    з молодшим у нас різниця аж 15 років. для моїх батьків це розрада,а для мене - найрідніша людина у світі. зараз йому 10. не знаю, яким він виросте,але у будь-якому випадку я не залишу його ніколи і буду для нього такою ж опорою і підтримкою,як і мій старший брат для мене!

10. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

У мене є сестра, молодша на 3 роки. Стосунки у нас були завжди жахливі. У неї тиранічний характер української бабці, у мене - істеричний російської. Тому поки ми одна від одної далеко - все добре, але як тільки опиняємось в одній кімнаті - все, війна починається. А ще зважаючи на модель стосунків, яку ми запозичили від батьків - майже усі наші зустрічі, як не соромно, досі закінчуються бійками :girl_sad:
    А ще вона у тих всіх сімейних чварах приймала сторону мами чи тата залежно від того, з ким їй фінансово вигідніше "дружити", за що я її не раз вбити готова.
    Всі спроби пояснити їй, що у ми одна одній найрідніші, закінчувалися тим, що ми черговий раз сваримося.
    Це дістало, тепер наше спілкування обмежується сваркою раз на місяць, та й то переважно по телефону.

• Подобається Подобається x 1
  11. Sertce

Sertce Member

А в нас зараз з братом все( тьфу-тьфу, щоб не наврікти!) все супер, ми найкращі друзі. Від літа ні разу не сварились!

12. kozochka

kozochka Member

Моя сестра на 10 років молодша за мене. В дитинстві деколи сварилися, а тепер я сама прислухаюся до її порад, таке відчуття, що то я на 10 років молодша від неї. Вона недавно пішла в монастир і я дуже за неї рада.

13. Monopoliya

Monopoliya Well-Known Member

мій брат молодший від мене на 2.5 роки. ми завжди, скільки пам*ятаю, були разом. я завжди хотіла, аби він був найгарніший, найсміливіший, найуспішніший.
    Зараз різниця у віці є абсолютно невидима, тому він став саме таким, як і хотіла його бачити.
    Тепер ми майже через день зустрічаємось, ходимо один до одного у гості вже сім*ями. Я завжди знаю, що він підтримає у будь-який час доби. Люблю його дуже сильно.

14. LGalT

LGalT Member

В мене з братом різниця у віці 1,5 року, тому скільки себе пам'ятаю, то нас було двоє.
    В дитинстві ми всюди були разом, хоча часто билися, обзивались, особливо десь в 5-8 класах. Бували серйозні баталії, що закінчувалися, як правило, плачем і жалінням на нього батькам або бабці з дідом. Проте як швидко сварились, так швидко і мирились. Ми по темпераменту схожі, тому ніхто не хотів поступатися. Але з віком ставали "розумнішими" і поступливішими.:girl_smile: Зараз я вже одружена і в нас з братом хороші стосунки(в чоловіка також). Ми рідко бачимось, але часто зідзвонюємось. Він хороший , я його дуже сильно люблю і хочу, щоб реалізувалась його мрія, над якою він зараз працює!

15. Fermyna

Fermyna New Member

Вас єднає не тільки одна коров, а й одне дитинство, батьки... Вони мають бути рідними, бо родита - то найголовніше!

16. ylisovych

ylisovych миється в бані

Моя сестра від мене старша на 8 років...І бувають такі моменти що я думаю нащо вона мені взагалі?Вона дуже любить завжди в мені шукати ЩОСЬ, то мені зачіску зробили погану(хоча взагалі сама приперлася без зачіски на весілля),то в мене то не так, то не сяк...А взагалі все що в мене краще вона критикує...це однозначно заздрість...а тому що я біля мами(як вона завжди говорить) а в неї діти і все вона має робити сама, бо свекруха не робить...Але це її проблеми, і чіплятися до мене зовсім не треба..То ж бувають такі моменти що очі ми би одне одному видряпали точно...Коли нічого нас не стосується обидвох, то все менш більш, но якщо треба щось поділити, то тобра..Але ми бачимося і після сварок стараємося забувати про те і спілкуємося,їздимо на шашлики разом...Але направду поки є батьки то тримають то все...

17. Just me

Just me Member

Колись у нас з сестрою стосунки зовсім не складалися (вона на 3 роки молодша). Проте коли поступила в університет, переїхала жити до мене, зовсім все змінилося. Тепер відчуваю між нами майже магічний зв"язок. Якщо в неї невдачі - у мене посилюється безсоння, вона розчарована - я можу розплакатися. І вона так само. Емпатія 100%. Підтримуємо одна одну як тільки можемо. Навіть зараз, коли живемо за 1,5 тис. км одна від одної, зідзвонюємося і лялякоємо по півгодини мінімум щодня. Ще б з братом налагодити теплі стосунки (я, чесно кажучи, сама винна, що зараз ми не такі близькі).

18. Peppy

Peppy New Member

Мій брат молодший від мене на 6 років.так склалося, що батьки у нас різні, і я не жила з мамою з 7 років (через її свекруху!), виховувала мене бубуся. боат у мами молодець:талановитий і т.д. , вона деколи сама зізнається, що більше хлопців любить))
    я ж завжди не те і не так. тепер, правда, краще. Я досить чітко (читай-гостро) пояснила хто і скільки має прав на втручання в моє життя. Але з братом стосунки...просто відсутні. він мене любить(?!), і я його... коли бачимося, то він завжди ділиться чимось отаким потаємно-інтимним. я абсолютно спокійно можу поговорити з ним на будь-яку тему (йому 18), чим невимовно тішиться мама. Але ми не зідзвонюємося, не переписуємося в соцмережах...
    натомість двоюрідна сестра (по маминій лінії) мені наче рідна! за неї всіх порву як Тузік тряпку:girl_crazy: . а мама зі своєю сестрою навпаки, не ладять....

перечитала, вийшов каламбур якийсь, чи що?..:girl_sad:

19. Winter

Winter New Member

У нас з сестрою різниці 2роки (вона старша). До тепер стосунки складувались якось недуже а тепер ми з нею добрі друзі. Мама завжди нам казала, щоб ми тримались разом, допомагали одна одній- бо відчужого не завжди дочикаєшся щирої допомоги. І мама виявилась права.

20. wchasluva

wchasluva Well-Known Member

Дуже люблю свого брата. Різниця в віці 9 років.
    Мама казала, що коли привезли мене з пологового то брат ще тиждень плакав чому то не братик і з ким то він буде футбол грати. Але все склалось дуже навіть класно. І бавив мене і на футбол брав.
    Коли я вже в кавалєрку почала бавитись то трохи тих кавалерів контролював. і то дуже добре бо в перехідному віці то такий ще вітер свище. Ну і при тому всі знали що в мене є старший брат :cowboy:
    В нас завжди були гарні відносини.
    Він вже одружений,має доцю, але нас час не міняє. ми з ним і досі можемо подуріти (особливо на обливаний понеділок :girl_haha: )
    А коли приїжджаю додому то завжди мене обнімає, цілує. така от любов між нами.
    Про особисте я з ним поговорити не могла, все ж таки брат, але для того мала і маю подружок.