Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. vikulyamamulya

vikulyamamulya Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

Може хтось зтикався з таким:
    одним із документів для подання на візу є довідка з місця праці з вказаною з\п за пів року, а якщо я працюю на цій роботі тільки 4 місяці?

І ще питання про довідках і грошах: з прочитаного на сайті посольтва я зрозуміла що довідка про наявність фін засобів достатньо довідки про з\п

Останнє редагування: 20 Липень 2011
  2. Megan

Megan Well-Known Member

значить за перші 2 місяці ставите прочерк або 0, решта 4 заповнюєте. Або просто довідка за 4 місяці.

3. taniko

taniko New Member

а я би вам радила тягти все, бо вам здається що достатньо, а пан консул погано виспався і вирішив що не достатньо, там нема логіки.
    я прошу людей, щоб несли довідку з банку, копіїї доків на мишину, на квартиру, на ділянку, в кого є просто картка банківська, то робимо копію карточки з двох сторін і з банкомата берем "баланс на чек" і т.д. тут як то кажуть кашу маслом не іспортіш. хай щастить)))

4. swdream

swdream New Member

Хочу розказати як я самостійно відкривала туристичну візу в Італію собі і чоловікові (може комусь стане в нагоді). Візу відкривали вже після вступу в дію нового шенгенського кодексу.
    Для початку - невеличкий відступ. Минулого року восени збирались поїхати в Італію. Постало питання, яку візу отримувати: польську (і з нею їхати до Італії) чи італійську. Польську отримати просто, але через неї переживати, проїжджаючи шенген, не дуже хотілось. Італіську отримати казали нереально, тим більше самостійно, але спокійно собі їдеш, ні за шо не переживаєш, не придумуєш історій, відпочиваєш.
    Звернулась до деяких "рішал", які обіцяли зробити мені італійську десь від 350 до 500 євро (вже не пам"ятаю), а чоловікові - максимум польську або чеську, бо в нього пустий паспорт (старий закінчився, але то, шо там було море шенгенок нікого не хвилювало). Ну, я подумала, шо то ше гірше, ніж просто дві польські, та і 1 тис.євро за дві візи - зажирно буде, тому буду пробувати сама.
    Подавати документи на італійську візу потрібно в Києві (в італійському посольстві або в візовому центрі). Вартість візи 35 євро, вартість послуг візового центру 21 євро + ПДВ (разом минулого року віза + послуги + доставка паспорта до Львова вийшли біля 1400 грн. за двох, цього року - біля 1700 грн. за двох).
    Для того, щоб отримати дату подачі документів, потрібно зареєструватись на здачу на сайті візового центру (передбачає реєстрацію за вибором: або посольство або візовий центр). Для реєстрації потрібно ввести своє прізвище, ім"я (як в закордонному паспорті), номер паспорту, дату видачі, термін дії, вибрати тип візи (наприклад, туризм), далі вибрати місяць та дату, годину). Після реєстрації вам присвоюється номер справи, за яким в тому числі можна перевіряти стан розгляду своїх документів.
    Через посольство - дешевше буде, бо платити треба тільки 35 євро, через візовий центр 35є + послуги центру. Я подавала саме в візовий центр, оскільки не змогла ні знайти інформації, ні дізнатись в посольстві, коли потрібно платити 35є, якщо подавати документи в посольство (чи при подачі вже мати квитанцію, чи платити після здачі документів, де платити, за якими реквізитами). Вже цього року я дізналась, що 35є платиться безпосередно в посольстві після здачі документів (суму потрібно мати в гривнях без здачі).

Перелік документів, які я здавала (все згідно списку на сайті візового центру + деякі додаткові):
    Обов"язкові документи:
    1. Анкета-заява (обов"язково має бути видрукувана на форматі А3).
    2. Дві фотографії (3,5х4,5).
    3. Оригінал закордонного паспорта + копія першої стрінки та сторінок з шенген.візами).
    4. Внутрішній паспорт з кодом + копії.
    5. Техпаспорт на машину, права водійські, зелена карта на машину + копії.
    6. Бронь з букінга на транзитні готелі (не оплачена) + переписка з готелями.
    7. Копія платіжки про 100% оплату оренди вілли в Італії.
    8. Довідка з банку (на укр. і англ. мовах) про відкритий картковий рахунок (в євро) та про залишок коштів.
    9. Копія банкомат-карти ( з замазаним cvs кодом).
    10. Довідка з місця роботи про зарплату (на фірмовому бланку, з телефонами, адресою фірми, за підписом директора і головного бухгалтера, з мокрою круглою печаткою) + переклад. Довідку з розбивкою помісячно за останні 6 місяців я не робила!
    11. Копія всіх сторінок трудової книжки, заріних підписом директора і мокрою печаткою + переклад першої і останньої.
    12. Копія страхового полісу + оригінал. Термін дії полісу має бути + 15 днів.

Додаткові документи:
    1. Копія договору оренди вілли в Італії, підписана нами і власником.
    2. Копія паспорта власника + його документи на віллу.
    3. Копія банківської виписки власника про отримання грошей за оренду (цього року не подавала).
    4. Копії техпартів на інші власні автомобілі.
    5. Копія акта на землю + переклад.
    6. Копія свідоцтва про одруження + переклад.
    7. Ще минулого року подавали виписки по руху коштів по гривневій карті, цього року не подавали.
    Всі документи, викладені укр. мовою мають бути перекладені або на італійську, або на англ. мову. Нотаріально підпис перекладача на перекладі завіряти не потрібно!!!! Можна і самому перекласти.
    З собою мати всі оригінали документів, їх просто звіряють з копіями (крім трудової, в нас її не просили ніколи, хоча чула, що люди носять).
    Ніби все, нічого не забула.
    Минулого року візу видали за 4 робочих днів. Цього року - ще не знаю, чекаю, документи в посольстві.

Якщо в когось будуть питання - радо відповім.

Останнє редагування модератором: 5 Серпень 2011
  5. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Oh my God! Цікаво скіки часу пішло на збір тих документів? В Вас залізна витримка і наполегливість!
    Мріяли з чоловіком про Іспанію (думали благо шо тут є їх центр візової підтримки, але той список же не буде менший від Вашого). І після отакого переліку не хочеться ні Європи ні ніц - за кого нас там мають!? Отак вимотати людину а потім ше й чого доброго вліпити відмову без пояснення (чи таки дають пояснення?)

6. swdream

swdream New Member

Насправді посередникам, які будуть виготовляти візу, ви також принесете документи, комусь більше, комусь менше (якщо більше заплатити), крім того, шо там вони понаписують в анкеті і які документи додадуть - ніхто не знає, а ви ризикуєте відмовою у візі. Список тільки на перший погляд страшний здається. А взагалі я по ходу своєї роботи стикаюся із ше більшою купою паперів, так шо мені було зовсім не важко:)
    Зараз, якщо відмовлено в візі, дають папірець (стандартний бланк), на якому ставлять галочку навпроти причини відмови.

7. Michela

Michela New Member

а дітей потрібно??? і чи дітей потрібно брати в Київ? одні кажуть що потрібно, а інші- що ні...

8. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

коліжанки сестра подавала в німецьке посольство і поперла дітей в Київ (малий - 3 рочки, мала - рочок). Сказали в посольстві шо не тре таких маленьких діток тягнути з собою. Але куди вже було діватись.

---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 11:11 ----------

І в паспорті не ставлять відмови - тіки той папірець?

---------- Додано в 11:14 ---------- Попередній допис був написаний в 11:12 ----------

от через отакі от списки бажання їздити в Європу все більше і більше вбивається. Мають нас там за якусь злиденну націю. Ше в якийсь ближній шенген може і нічо - їхала б ( і поїду певно :)), а далі - то най вже як будем з ними в Європі.

9. Michela

Michela New Member

я минулого року відкривала в польському посольстві, то теж не потрібно було, а от в італійському ніби не можна...

10. swdream

swdream New Member

так, дітей обов"язково потрібно брати, принаймі так було, але можна попитати в візовому центрі

---------- Додано в 11:31 ---------- Попередній допис був написаний в 11:26 ----------

кому як....., мені особисто нічого такого не ставили, тобто відмов не було, але наскільки мені відомо, шо штамп ставлять (потім на його місце мала би вклеюватись віза) і може просто стояти дата (дата прийому документів), може стояти код відмови, чи шось таке (може це і не код відмови, але всі так назтвають), і окремо видають той листок з причинами, але не всі посольства.

11. tasha

tasha New Member

Коли ви подаєте паспорт в посольство, то ставлять штамп з датою, якщо візу дають, то клеять її поверх штампу, якщо не дають, то залишається штамп в паспорті. Оцей штам і рахують відмовою + можуть дати листочок з поясненням (зазвичай - потенційний емігрант).

---------- Додано в 15:57 ---------- Попередній допис був написаний в 15:51 ----------

Можу підтвердити, що реально зробити туристичну візу в Італію.
    Готувала практично всі ті документи, що ви вказували, але був готель, тому довелось робити повну оплату готеля. Ось тут були проблеми, бо готель не хотів брати грошей на перед, а оплата через банк, це ще та морока, потрібний інвойс + переклад на укр мову.
    Але все вдалось.

12. Ольга

Ольга Well-Known Member

при отримані шенгенки в консульстві Угорщини дітей ніхто не вимагав приводити.

13. swdream

swdream New Member

я писала про отримання італійської візи, зазвичай просять приводити дітей ті посольства, в яких важче отримати візу

---------- Додано в 17:31 ---------- Попередній допис був написаний в 17:19 ----------

мені здається, що можна було б зробити по іншому - попросити готель зняти гроші з вашого карткового рахунку, зробити виписку в своєму банку або довідку + давати підтвердження готеля на бланку про бронювання і про повну оплату (якщо звісно готель погодиться, бо мені італійські готелі ну дуже довго відповідають, вже не кажучи про підтвердження броні).

Останнє редагування: 8 Серпень 2011
  14. Марточка

Марточка Well-Known Member

Привіт!!! Підкажіть будь-ласка таке,я відкрила шенгенську візу(в Польському консульстві),ціль-Італія.Мені потрібно туди їхати через Польщу,а назад я можу напряму з Італії летіти до Льова чи також через Польщу?Бо мені казала,що треба тільки через Польщу і я запуталась.Їду вперше в Європу і переживаю.Дякую

15. LadyEva

LadyEva Member

Мій чоловік так минулого року їздив, туди бусом через Польщу, назад-літаком з Італії. Як результат наступну шенген візу поляки йому відкрили лише на 20 днів, після попередньої відмови.

16. Michela

Michela New Member

Я летіла в обидві сторони (прямий рейс Львів- Рим та навпаки), в Польщі не була!!
    Тож в Вас ще простіше...Щасливої дороги!

17. Virner

Virner Well-Known Member

Буквально вчора взяла квиток на літак до Греції - теж польський шенген, дівчата в авіакасі сказали, що бажано летіти з Польщі, а назад - неважливо, можна прямим рейсом (у Вашому випадку з Італії). Теж хвилююсь, проте, запевнили, що неодноразово так клієнти літали - і без проблем.

18. Sapiha

Sapiha New Member

Дівчата маю таку проблему. Для отримання візи потрібно було подати в посольство проплачені квитки. Купила квитки на 15 вересня і по 26 вересня. Отримала відкриту візу на 11 днів. Але ж по квитках виходить що включно з 15 та 26 вересням буду там 12 днів. От чи вони щось наплутали чи я неправильно рахую. Можливо хтось стикався з таким???

19. Virner

Virner Well-Known Member

Подивіться, уважно з якого по яке число відкрита віза. Якщо по 26, то 26 Ви і маєте перетнути кордон.

20. Sapiha

Sapiha New Member

Статус теми:
Закрита.