Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Megan

Megan Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

Де ці люди? Скільки коштує? (можна в ПП) Скажіть (от в мене таке наївне запитання), де взяти запрошення від поляків? Пояснюю ситуацію, хочу поїхати в Польщу, бо маю там родичів, але вони запрошення зробити не можуть (пенсіонери, старші і дуже хворі), то що, без запрошення ніяк? Але я маю де зупинитись, тому і готелі не хочеться бронювати... порадьте щось.

2. IndigoChild

IndigoChild New Member

а де то можна подивитись???

3. Пташечка

Пташечка Active Member

4. IndigoChild

IndigoChild New Member

за місцем постійного проживання**) Тобто адреси постійної прописки або адреси фактичного перебування (яка визначається на підставі місця знаходження роботи, ведення господарчої діяльності або навчання).

тобто якщо я прописана в РІвненській обл. , але навчаюсь на стаціонарі у Львові, я все таки можу отримувати візу у Львові?

5. GONE BABY GONE

GONE BABY GONE Well-Known Member

так,після подачі в консульстві документів,вам дадуть талончик і ви маєте в цей ж день проплатити консульський збір.

6. taniko

taniko New Member

документи приймуть. На руки дадуть талончик. Обережно з ним бо він делікатний. Може затертись) і лише після того йдете в банк платити. з вас візмуть 35 е і комісію банку від 10-30 грн.

7. bioland7

bioland7 Well-Known Member

комісія банку 20 грн, я була в шоці, бо це просто здирництво.
    І ще більше була в шоці від ставлення до наших людей поляків,які стоять на вході:
    сумку відкривай і показуй що всередині, мобільний в руках....відносяться просто як не до людей,а.... :girl_devil:

8. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

Доброго дня , в мене таке питання, я відала документи туристичній агенції 6 червня і вони мені мали зареєструвати мою анкетку , досі новин немає , вони кажуть що анкета зареєстрована але не дають дату коли можна війти в консульство. Але чи таке може бути щоб за 20 днів не дало дати , і чи не можна перевірити чи я дійсно зареєстрована. І може хтось вже реєструвався через скільки приблизно часу давало дату.

9. Іриска

Іриска Well-Known Member

дівчата, маю таке питання: сестра мала їхати у Австрію, робила шенген візу (ну так їй сказали) польську. Чоловік мій вже н-раз робив шенген польський і на його візі стоїть позначка "Панства шенген", віза типу С. А у сестри просто "Польська" типу D. Тут постало питання чи це звичайна польська віза, чи можна з тою візою їхати наприклад в Німеччину?
    фото візи сестри

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

це національна польська віза-тип D, у мене така німецька, але здається по ній можна їхати не тільки у Польщу.

11. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Я їздила минулого року в Австрію з польською візою типу С, щойно передивлялась візу.

12. Іриска

Іриска Well-Known Member

знайшла таке:

13. loreniya

loreniya Well-Known Member

чи є хтось хто може допомогти з візою в Болгарію, терміново потрібно, нема часу ризикувати з самостійним оформленням... Не за дякую звичайно. прошу в ПП мені написати, дякую!

14. cream

cream New Member

Ні, тільки до Польщі. Хоча кордонів немає жодних, але може зупинити служба прикордонна і будуть проблеми. Я б не ризикувала, минулої осені нас зі службовим польським шенгеном зупинили у Чехії, пів години звіряли наші дані по компі, якось непособі було.

15. Gysochka

Gysochka Member

Людоньки, може хтось знає дадуть мені шенген в польщу якщо закордонний паспорт на дівоче прізвище, такі звичайні польські візи колись отримувала без проблем.
    Якщо потрібна заміна паспорту, то виникає в мене друге питанячко запрошення в мене на дівоче прізвище, воно проканає?

16. Amrita

Amrita Member

Коли я хотіла подавати на Шенген, то мусіла міняти паспорт на чоловіче првзвище, бо при подачі також додавала український. Відповідно, і запрошення мусіло бути на чоловіче прізвище. У Вас український паспорт ще на дівоче прізвище?

17. Milka

Milka Moderator

в польському консульстві сказали що згідно закону ЄСNo 265/2010 від 25 березня 2010р можна і в шенген зону не більше як на 90 днів, мені здається що цього впевнено на 100% ніхто сказати не може. Одним вдавалось проїхати в шенген без проблем і повернутись, правда поза польським кордоном їх більше ніхто не зупиняв на перевірку документів. Інших запевняють що не можна. А польські національні візи ще маю свої категорії може в цьому суть справи

відповідь ось тут

Останнє редагування: 5 Липень 2011
  18. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

якщо український вже на нове прізвище - навряд. Я була в такій же ситуації - закордонний мусила переробити. Тур фірми навіть братись не хотіли.

19. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

а якщо я в США, але я громадянка України, то в іншу країну можу візу відкривати зі Штатів?

20. natka75

natka75 Well-Known Member

думаю що так. коли я була в Сша, нам відкривали канадську візу в Детройті(Сша), консульський збір якщо не помиляюсь тоді був 50дол. Треба звернутись в пос-во тої країни , куди хочете їхати і все вияснити.

Статус теми:
Закрита.