Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Megan

Megan Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

А для чого тут код? Страхівку роблять по закорд. паспорту. Навіть якщо і потрібен, то лише номер, а не сама довідка. Ну і завжди можна взяти дублікат довідки, то ж не треба чекати стільки часу, скільки на виготовлення.
    Не потрібно. Я подала дкументи на бізнес візу, то копію довідки коду повернули, навіть не дивились.

2. Gentle

Gentle Well-Known Member

Не тільки.
    В страхівці передбачене окреме поле на ідент. код, але оскільки консульство польське не заморочується, то страховики це поле часто просто не заповнюють.
    Так, їм все одно: продиктуєте неправильно - проблеми не їхні.

3. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Я страховки роблю в одній агенції, там заповнення цього поля (ідентиф код) обов'язкове. І дійсно - номер є в з/к паспорті тому це не проблема. Оформляється все з одним документом :)

4. Krysya

Krysya Well-Known Member

так хай звернеться в ДПА і там за кілька годин видадуть дублікат про присвоєння ідентифікаційного

5. lawyer

lawyer Member

6. Delfy

Delfy Well-Known Member

наперед перепрошую, якщо це вже обговорювалось, але знайти не змогла..
    Маю шопінг візу у Польщу.
    цього року мене коліжанка запрошує до себе в гості (Франція) - дуже хотілось би до неї поїхати, розвіятись.
    От питання - чи можу я з тією шопінг-візою туди летіти? Чи не буде проблем в аеропорту?
    Летіти ще не знаю звідки буду - можливо, з Польщі.
    дякую за відповідь.

7. invisible

invisible Well-Known Member

Скажу з власного досвіду. Ми з чоловіком минулого року з шопінг-візами літали на медовий місяць в Європу на 2 тижні. Перед тим 2 рази були в Польщі, проїздили візи. Летіли з Катовіц у Париж Віззейром, жодних проблем чи питань не було. З Парижу поїздом поїхали до Брюсселю, потім літаком полетіли до Венеції, потім літаком на Сардинію, а звідти назад у Краків.

8. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Ми щойно місяць тому прилетіли з такими візами з Франції.
    Проблем жодних. Спитали нас з якою метою їдемо, то відповіли, що подорожувати і все.
    Летіли з Польщі.

9. Delfy

Delfy Well-Known Member

дуже дякую за відповіді.
    ми хочемо там жити в коліжанки - чи потрібно мати з собою якісь "докази про повернення" крім її контактів, адреси і наших квитків у 2 сторони?
    Маю на увазі може варто мати бронь на готель там? чи це зайве?
    Авто можна в аеропорту залишати? Скільки це коштуватиме?
    ми в Польщі вже 4 рази були, віза діюча до жовтня - річна шопінг..
    трохи переживаю, щоб нас не вернули з аеропорту, але таки, мабуть, ризикнемо.
    Дякую ще раз!

10. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Ми жили в готелі і мали з собою бронь. Але нікому її не показували. Хоча незнаю, можливо можуть попросити показати.
    Ми летіли двома літаками. Львів-Варшава, Варшава-Париж. Тому машину залишали в нас на стоянці.

11. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Можливо, питання не в цю тему, але не можу знайти відповідну. Дівчата, чи відкривав хтось шенген-візу через Словаччину?
    Чула, що при купівлі туру в Словаччину можна отримати шенгенку на термін від 2 до 5 р. Досить заманлива можливість, але цікаво, чи є гарантія, що дійсно відкриють на такий тривалий термін, а не на пару місяців, напр.?

12. invisible

invisible Well-Known Member

Ми теж мали бронь готелів, як і Fistawka (вірніше навіть не готелів, а хостелів і пансіонату на Сардинії), але жодного разу в аеропортах про це не спитали. На кордоні з Польщею казали, що їдемо на закупи і на екскурсію до Кракова. Про всяк випадок мали кілька телефонів знайомих в Польщі.
    Не переживайте, не повинні завернути. В аеропортах документи перевіряють працівники аеропорту, а не митники, тож вони зовсім не прискіпливі, якщо переліт вже в межах шенгену. Принаймні в нас не було жодних казусів ні з шопінг-візами, ні в мене з попередньою польською культурною візою.

13. Megan

Megan Well-Known Member

14. Popi

Popi Well-Known Member

А хтось відкривав візу в Ірландію? я часто бувала в Англії і мала їхню візу, а зараз дуже хочу полетіти в Ірландію, але там з візами велика проблема. Може хтось робив? може знає якесь представництво через яке можна зробити?

15. Marigold

залежності звідки саме летітимете. Біля кожного аеропорта є парковка, точно в Жешуві вона безкоштовна і точно в Кракові вона платна. Більше інформації шукайте вже в неті по конкретному місту і аеропорту. Там залежить на скіки днів ставите і чи вона відкрита чи під накриттям..... Нам в Кракові на 10 днів обійдеться десь 100 злотих.

16. Megan

Megan Well-Known Member

Дівчата, а забрати документи з візовго центру можна не дочекавшись їхнього смс? Маю на увазі що казали мені що 28 березня будуть паспорти готові, а смс ще немає, от думаю чи чекати, чи їхати завтра?

17. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Зайдіть на їх сайт, виберіть "перевірити стан заяви" введіть код - і побачите чи є вже ваші документи у візовому центрі, або зателефонуйте і скажіть код.

18. Megan

Megan Well-Known Member

Пише, що передано в Консульський відділ. І все. Просто цікавить питання наскільки швидко обробляється інформація щодо обробки документів, чи нема так, що я документи забрала, а через 2 дні прийшло смс, що вони готові..

19. карапуз

карапуз Well-Known Member

Ми, коли подавали документи, нам відразу сказали, що через тиждень можна забрати. Рівно через тиждень прийшла смс, що документи готові. Чоловік забирав свої та мої, то мені прийшло повідомлення на телефон, що опрацьовану візову заяву отримано. То на випадок, якщо б чоловік мені не повідомив :girl_wink: .

20. Marigold

Ми подавали в середу, то сказали приходити починаючи з четверга. Смску отримала в середу. Якщо на сайті пише, що вже передано, то чекати смс не обов'язково.

Статус теми:
Закрита.