Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Solomi

Solomi New Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

колись давно чула про 3 місяці

і тут також таке пишуть

2. Тигренятко

Тигренятко Well-Known Member

Ніяке свідоцтво про одруження не допомагає. Переробляю поспіхом закордонний паспорт.

3. Michela

Michela New Member

Вичитала таке...
    можливо комусь знадобиться...тому напишу, що можна без перетину польського кордону. Я отримала польську шенген візу та полетіла прямим рейсом в Рим...одна з двома дітьми.
    У мене теж...уявляєте, їхала по роботі в Польщу з двома дітьми (малій 7 , а малому ще 2х не було...). Польщі тоді не бачили, а в Італії відпочили суперово!!!

4. Настік

Настік New Member

Підкажіть, може хтось знає як і де можна оформити візу в Австралію?

5. ysata

ysata Member

Підкажіть мені, я хочу відкрити польську візу на 10-14 днів щоб побачити європу, але не хочу бронювати готель в польщі бо не знаю на скільки днів затримаюсь в польщі, наскільки це реально? оскільки на сайті консульства колись бачила, що вони хочуть підтвердження про бронюваня і оплату готелю.

6. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Так вони вимагають підтвердження про готель обов"язково, також довідки про зарплату і бажано довідку з банку, є люди, які все це роблять разом з візою, але це відповідно і коштує.

7. Gysochka

Gysochka Member

Людоньки, допоможіть розібратись. Як зараз отримати шенген візу. Хочемо поїхати до польщі в гості до родичів. В чоловіка є відкрита робоча віза, отже, лишилось питання за мною. Наскільки я зрозуміла можна отримати візу з запрошенням і туристичну, а яка між ними різниця? яку простіше відкрити? Якшо вже є десь таке пояснення то тикніть , бо зовсім потєралась я

8. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Який перелік документів для відкриття візи в Польщу, хто нещодавно робив туристичну візу підкажіть. З чого взагалі починати виготовлення?
    І ще, хочемо з собою малу взяти 2 роки, потрібні ще якісь додаткові документи для неї?

9. talja

talja Member

Простіше гостьову, тим більше що у вас там родичі, аніж туристичну. Для гостьової вам потрібне від родичів запрошення з точним часом вашого візиту, до кого й куди, туристична вимагає дорожні чеки, підтвердження бронювання у готелях, довідку про вашу заробітною плату та інше :girl_in_dreams:

10. taniko

taniko New Member

Перелік документів на дорослого (пишу в такому порядку як потрібно складати їх вже на подачу в консульство):

1. анкета (заповнює туристична фірма, вам потрібно лише підпистись)
    2. страхівка (можна зробити свою, але й може надати тур фірма, страхівка повинна бути на 15 днів довша ніж термін вашого переюування, всі страхівки які роблять туристичні фірми "лише для консульства", там франшиза всередньому 50 Є)
    3. підтвердження бронювання готелю (надає туристична фірма)
    4. справка з роботи з розбивкою за останні півроку, де буде таке речення "На час відпустки за ПІБ зберігається робоче місце та заробітна плата" терміни відпустки краще не вказувати, щоб в разі чого не переробляти
    5. копія трудової книжки завірена мокрою печаткою підприємстваде працюєте
    6. довідка за банку (такі довідки робить кожен банк :))) )
    7.якщо є картка то можна перексерити її з двохсторін і вязти в банкоматі "залишок на рахунку"
    8. далі можна показати все що маєм (машина, квартира, ділянка, все рухоме і нерухоме майно)
    9. свідоцтво про одруження
    10. копія українського паспорту (всіх заповнених сторінок)
    11. копія коду
    12. копії попередніх віз
    13. ксерокопія першої сторінки закордонного паспорту (її зазвичай кладуть "обличчям донизу")
    14. фотографія 3,5*4,5 на БІЛОМУ фоні, 80% лиця.

---------- Додано в 18:22 ---------- Попередній допис був написаний в 18:01 ----------

перелік документів на дитину яка вклеєна в паспорт одного з батьків

1. анкета
    2. страхівка
    3. підтвердження з готелю
    4. свідоцтво про народження
    5. якщо дитинка в школі, довідка зі школи
    6. нотаріальна довіреність (якщо їдуть обоє батьків але дитинка вписана в паспорт до мами, то нотаріалка від тата всерівно потрібна)
    7. копія укр. паспорта тата (після паспорту можна покласти татові довідки про зарплату, це може бути копія, не обовязково оригінал)
    8. копія укр. паспорта мами (мамина довідка про зарплату)
    9. свідоцтво про одруження
    10. перша сторінка закордонного паспорта того з батьків до кого вписана дитина

!!! дитинка має бути не лише вписана, а й ВКЛЕЇНА (фото) у паспорт до мами чи тата
    недивлячись на те скільки їй днів, місяців чи років. така вимога

!!! коли будете робити нотаріалку то якщо подаєтесь у консульство Польщі і плануєте їхати тільки в Польщі і нікуди далі, то можна вказувати конкретно...дозволяю виїзд моєї доньки /сина до Республіки Польща. Якщо ж плануєте їхати трохи далі то вкажіть просто ...країн Шенгенської угоди. Змилуйтесь не пишіть до Італії, Португалії і т.д. самі розумієте може бути відмова

!!! в анкету вносять ваш моб номер телефону (для прозвону з консульства, іноді бувають такі випадки коли консул що приймає рішення дати вам візу чи не дати хоче поспілкуватись особисто, задати пару питань, типу де ви працюєте, яка у вас зарплата, де ви живете, чому їдете до Польщі і т.д.)

це все так поверхнево, якщо є якісь конкретніші запитання, пишіть, буду знати - допоможу.

11. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

А без туристичної фірми ніяк не обійтись? Самому це все можна позбирати, забронювати...., чи це не реально ?:girl_in_dreams:

12. Klava

Klava Member

Дівчата, а на малого 1,4 рочки теж треба консульський збір 35 євро платити?

13. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

ні, за дітей до 18 років і пенсіонерів платити не потрібно, візи безкоштовно!

14. cream

cream New Member

звичайно, що не було проблем, Ви ж не порушили закону, у Вас є віза, що дозволяє вільно пересуватись країнами Шенгенської зони. Та наступного разу, коли звернетись до Польського консульсва по чергову візу, Вам можуть дати відмову, мовляв, якщо Вам чи Вашій дитині потрібно було їхати до Італії, наф...га ж до Нас звертались, а не до Італійського консульства. Розумієте?
    це інформація з офіційного сайту ПК
    Якщо Ви їдете в декілька держав Шенгенської зони, то польський консул буде відповідним для розгляду анкети тільки тоді, коли перебування у Польщі є основною метою в’їзду на територію Шенгенської зони, або Польща – це держава, в якій Ви плануєте перебувати найдовше.

---------- Додано в 10:18 ---------- Попередній допис був написаний в 10:01 ----------

А в мене голова "пухнеть", я та мій чоловік маємо Польський мульті шенген на пів року з можливістю перебування (сумарно) протягом 90 днів, тип візи - 20 (справ гумунітарних). Нею вже скористались, їздили до Польщі. А зараз у Нас запланована поїздка до Франції літаком з дитиною. Проблема у тому, що дитина не має візи і щоб отримати, потрібно їхати до Києва у Французьке консульство з тонною документів (у даний момент підготовлені), та я не маю бажання, бо є вже досвід таких поїздок, три дні треба застрілити і витрати (потяг, харчування). Може хтось підкаже чи порадить, чи можу я піти у Польське Консульство з усіма необхідними документами та БЕЗ запрошення, скажу, що їду у подорож містами Польщі на авто з дитиною?! Чи можуть у такому випадку відкрити візу? (доця вже мала Французький Шенген, вклеєна у мене в паспорті (у якому теж вже є декілька Шенгенських віз), довідка про рахунок з банку, наявність нерухомого майна і авто, а також довідки з роботи.
    ??? підкажіть, будь-ласочка, часу обмаль залишилось, а до мене тіко зараз дійшло, що гіпотетично таке можливе!!!

Останнє редагування: 9 Травень 2011
  15. taniko

taniko New Member

Звичайно що можна, саме головне ЗАПРОШЕННЯ, якщо воно у вас є, скадаєте пакет документів і самі заноситесь.

анкету теж можна самому заповнити - http://www.e-konsulat.gov.pl/
    наводимо курсор на слово ВИЗА (тільки наводимо , натискати не потрібно) і обираємо ШЕНГЕНСЬКА ВІЗА ЗАРЕЄСТРУВАТИ БЛАНК а далі обираємо місто и т.д.

!!! Недавно у польских консульствах ввели регіональність, тому дивіться де ви прописані до того окгругу й подавайтесь.

---------- Додано в 13:10 ---------- Попередній допис був написаний в 12:59 ----------

не знаю чи актуально це, але напишу можливо комусь потім пригодиться)

якщо у вас є піврічна віза, у вас мають бути відповідні документи які ви показуєте при перетині на кордоні (це може бути запрошення польської сторони чи контракт)

коли будете просити візу для дитини, то в графі мета поїздки на дитину зазначте СУПРОВІД + раджу написати ще від себе листа для консула і докласти його до пакету документів, у листі пишите що ви їдете по справам (мета вашої поїздки зазначена у вашому ж запрошені чи контракті ), а дитину берете з собою, бо вам нема з ким її залишити. В такому випадку ви економите значну суму на готелях, тому що даючи таке запрошення на піврічну візу, поляки пишуть що всі ваші витрати: перебування. житло, харчування беруть на себе.

якщо ж ви скажите що ви їдете подорожувати то консульство від вас затребує бронь та проплату готелів, як для вас так і для дитини.

тому вирішуйте як вам краще, якщо ви не поїхали)))))

---------- Додано в 13:17 ---------- Попередній допис був написаний в 13:10 ----------

якщо експрес подача (термінова віза), то дитина до 16 років яка вклеєна у паспорт батьків теж безкоштовно

і пенсікі по експресу теж безкоштовні

16. DJY

DJY New Member

ДОБРОГО ДНЯ!Хто може допомогти порадою.Нещодавно відкривала польські шенген візи для себе і для свого 5-річного сина,візи ми отримали однак у мене віза на 20 днів,а у сина на 10,що я можу зробити оскільки плануюю перебувати на тери торії шенгенської зони 20 днів???

17. taniko

taniko New Member

можна зателефонувати у консульство яке відкривало візу і поцікавитись, можливо була допущена помилка, але якщо вам скажуть що це рішення консула, то раджу нічого не робити, а гарненько відкатати ці візи з усіма правилами перетину кордону.

таке рішення консул міг прийняти з багатьох причин, можливо у вас було недостатнє фінансове забезпечення, можливо була допущена помилка з датами у самому запрошені чи ваучері і т.д.

18. Пташечка

Пташечка Active Member

Підкажіть, як оплатити консульський збір на польський шенген. Прийшла в Кредобанк а там кажуть що треба мати якусь квитанцію з посольства, але ж реєстрація на сайті і ніякої інформації про квитанцію не було.
    Треба терміново, бо маю йти в консульство і незнаю як оплатити цей збір.
    В консульство дозвонитись неможу (постійно зайнято).
    Наперед дякую.

19. GONE BABY GONE

GONE BABY GONE Well-Known Member

проплата вноситься тоді,коли подали документи.в консульстві вам дадуть (талон)

20. Пташечка

Пташечка Active Member

Я правильно розумію, що приймають документи без оплати???
    А оплату коли треба представити?
    Я просто вперше виробляю візу власними зусиллями, тому зовсім не компетентна у цих питаннях.

Статус теми:
Закрита.