Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

На перетин кордону, то я знаю.
    А за візу уточнювала, бо на сайті нічого не зазначено.
    Але на скільки я розумію, то дозвіл на перетин кордону в консульство не треба.
    Бо ще не знаю, коли саме поїдемо. Може й за 2-3 місяці.

2. lawyer

lawyer Member

просто вигідніше буде вам зробити два дозволи в одній заяві.
    а щодо того, що поїдете через 2-3 місяці, то не проблема, бо заяву можна зробити на період до одного року (або навіть більше, якщо попросите нотаріуса)

3. kati

kati Well-Known Member

правда, і вказуй не тільки Польщу, а і весь євросоюз,терміном на рік часу

4. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

а Ви пробували то вияснити в візовому центрі? Вони мали б бути компетентні в тому питанні.

5. SoLana

SoLana Well-Known Member

візовий коридор це період дії візи, під час якої ви можете знаходитися в країнах Шенгену. У вас, візовий коридор з 5 травня по 5 жовтня. Ви подзвоніть в кол центр візового центру, розкажіть про свою ситуацію, вони б мали вам цю інформацію надати.

6. Gentle

Gentle Well-Known Member

Ой, в мене теж колись щось таке було. Але дівчинка, що приймала документи, відразу мені сказала, що віза буде не на той термін (і я чітко памятаю слова: 6-місячнйи шенгенський коридор).. Чи навіть не так... вона запропонувала мені національну замість шенген (щоб дешевше).. Якось так.. Бо я вже точно не памятаю - це була одна з моїх небагатьох короткотермінових віз і я теж вперше стикнулася тоді з таким. При річних візах такого не буває (принаймі в мене не було ніколи).
    Саме так, це якийсь шестимісячний шенгенський коридор. Цей коридор МУСИТЬ закінчитися. В Вашому випадку - днем його закінчення є останній день Вашої візи. Як будете відкривати наступну, то все має буде ок. Виходить, що він рахується з дати першого вїзду..
    Вибачайте, що, може, трохи неясно і сумбурно, бо насправді вже не памятаю деталей.
    Можете поцікавитися в тих. що візи видають...Але дзвоніть не в візовий центр, вони там або темні, або не зацікавлені.. Краще подзвоніть відразу в консулят..

7. Masterpiece

Masterpiece Member

чесно кажучи, не пробувала, бо візовий центр - лише посередник, такі питання вирішує консулят.

Я єдине не розумію - чому його саме зараз порахували. Адже до того в мене вже було дві аналогічні піврічні візи , а також шенгени інших країн. Якби це було при найпершому перетині кордону- тоді зрозуміло, а так... іздила- іздила - і маєш: з'явився піврічний коридор)
    І взагалі - скупі вони в тому польському консульстві) Вже який раз прошу річну ( бо дійсно треба), так ні: приходь і знов плати(

Саме так і зроблю - постараюся потрапити на прийом до чергового консула.

Дякую, дівчатка!)

8. SoLana

SoLana Well-Known Member

З дати першого в'їзду рахується термін перебування на території Шенгену, на візах він зазначений (може бути 30....90 днів), для піврічних максимум 90 днів, цілком можливо що цей термін якось впливає на дію візи, тобто візового коридору

9. Elenos

Elenos New Member

Доброго усім вечора. Сьогодні отримав свою другу "шопінг" візу. Термін дії 1 рік, час перебування 80 днів на пів року. Також дівчинка повідомила, що при подачі на третю "шопінг" візу також потрібні будуть іменні фактури (чеки) з поїздок. Ще сказала що третя віза надається терміном також на 1 рік, але час перебування по 90 днів на пів року. Ну і на останок (можливо комусь буде корисно) - інваліди та пенсіонери не сплачують 35 євро, лише за послуги візового центру (додатково до пакету документів потрібно надати копію та оригінал посвідчення).

10. Erika

Erika New Member

Мої вітанняю шановним форумлянам. Давненько я сюди не заходила. Маю хороші новини і запитання.
    Ось і від"їздила я свою польську національну річну візу не за призначенням. Хто мене пам'ятає, той знає, що її відкривала длятого, щоб мати змогу поїхати в Данію. Зрештою, все мені вдалось і навіть більше. По цій візі я вийшла заміж за громадянина Німеччини в Данії, з нею ж я проходила в Німеччині мовні курси. Загалом, з маленькою перервою я пробула в Німеччині 180 днів.
    У зв'зку з новим статусом, очікую на німецьку національну візу. В посольстві сказали, що потрібно анулювати мою польську візу.
    Запитання; хто зіштовхувався з процедурою анулювання візи? Дні в мене відкатані, просто термін дії до квітня. Закривають по заяві за один день, чи треба чекати?

11. Hermi

Hermi Well-Known Member

я за порадою, в мене польська віза діє до 27 травня і скоріше за все я всі дні закордоном не відбуду, але досить ймовірно що мені потрібно буде відкрити Австрійську візу з 1 червня, чи таке можливо зробити? Бо знаю що до закінчення дії візи, не можна подавати документи на нову, але 1 червня я маю Бути у Австрії!Чи це взагалі реально

12. Erika

Erika New Member

Завжди можна анулювати польську візу. Просто, я особисто не компетентна в тому, чи можливо відкривати іншу шенген візу, якщо діє попередня, але видана посольством іншої країни. На крайній випадок, підрахуйте собі термін, і до прикладу, 6 травня анулюйте польську візу, щоб залишилось достатньо часу для відкриття другої візи.

13. SoLana

SoLana Well-Known Member

Ні, колись до прийняття візового кодексу, можна було мати кілька діючих шенгенських віз, зараз, потрібно анулювати попередню, щоб отримати наступну, якщо наступна по датах зачіпає дати попередньої візи.
    Теоретично можливо, знаю, що якщо наприклад віза відкрита у польському консульстві, і наступна теж там планується, то на неї можна подавати документи, коли ще термін попередньої не закінчився, просто в анкеті вказати з якої дати вам потрібно відкрити візу (ну і відповідно дати не повинні зачіпати дат попередньої). Але, подзвоніть в Австрійське консульство, для впевненості.

14. tasha

tasha New Member

Чому не можна подавати документи на нову візу? Ви не можете мати дві візи на один період, але це не означає, що ви на початку травня не можете піти в Австрійське консульство і просити візу з 28 травня. Не приймуть документи , наприклад в січні, тому що до вашої подорожі більше ніж три місяці, а починаючи з березня вже можна подавати документи.

15. Margaryta

Margaryta Well-Known Member

Дівчата цього літа сім"єю хочемо поїхати польськими візами в Бельгію на машині з двома дітьми. Реально буде переїхати всі кордони без пробем???
    Бельгійську візу не хочу відкривати бо дуууууууууууже багато мороки.

16. Martta

Martta Загублений

Дівчата, допоможіть я виробяю паспорт і малу (7 років) вписую, якщо вона буде в мене вписана їй потрібно віза чи може на моїй їхати?
    Скільки коштує віза для дитини, я бумаю відкривати шопінг - візу?

---------- Додано в 01:27 ---------- Попередній допис був написаний в 01:12 ----------

Дівчата, допоможіть я виробяю паспорт і малу (7 років) вписую, якщо вона буде в мене вписана їй потрібно віза чи може на моїй їхати?
    Скільки коштує віза для дитини, я бумаю відкривати шопінг - візу?

17. Megan

Megan Well-Known Member

Хтось в курсі на яку дату зараз записують у візовий центр на подання на шопінг-візу? І на скільки її відкривають? Бо хтось каже 7 днів, інші кажуть 10 днів.

18. arushka

arushka завжди досягаю мети

Margaryta, якщо знайдете аргументи для німецької поліції, то всім решта, думаю, все одно.
    Нас тільки німці зупиняли.

19. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Ви бачили, що роблять словаки? Роздають мультики від 2 до 5 років навіть людям, які просто хочуть поїхати на лижі на 5+ днів. Цікаво наскільки довго та "акція :)" триватиме. Почули про це в турфірмі. Ось що знайшли в неті

Останнє редагування: 21 Січень 2013
  20. Margaryta

Margaryta Well-Known Member

Підкажіть, а ви що казали. Ми цього літа їздили автобусом, так нас теж німці зупиняли, але в мене була Бельгійська віза

Статус теми:
Закрита.