Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. gazerock

gazerock New Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

Хотілось би зїздити в Польщу на один концерт, який відбудеться 13 листопада. Чи встигну я за цей час зробити візу, а якщо і так, то яку мінімімальну суму потрібно витратити на всі необхідні документи? Це обовязково має бути шенгенка за 35 євро чи є дешевші варіанти?

2. Elenos

Elenos New Member

Доброго дня всім. Отже повний підсумок по документам та оплатам на першу шопінг-візу на власному досвіді. Подавав документи сьогодні на 8.30.

Бланк підтвердження реєстрації.
    Анкета – завантажена з сайту і заповнена від руки латинкою.
    2 фотографії 3,5х4,5 см (4 фотографії – 20 грн.).
    Закордонний паспорт – оригінал і копія (1 сторінка і візи якщо такі були).
    Внутрішній паспорт – оригінал і копія. (1-6 стор. при наявності інформації на них + сторінка з пропискою).
    Страховка, квитанція про оплату страховки + їхня копія (44 грн.).
    Заповнене прохання про видачу візи (бланк шукати на сайті).
    Сервісний збір – 200 грн.
    Візовий збір – 35 євро + 20грн. з банківські послуги.
    При сплаті візового збору в гривнях потрібна копія внутрішнього паспорту.
    В підсумку – 35 євро + 284 грн.

3. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

на шопінг візу запрошення не треба?

4. Elenos

Elenos New Member

Запрошення не потрібно. Під час першої поїздки потрібно взяти іменну фактуру (як підтвердження здійсненої Вами покупки), яку потрібно буде подавати разом з усіма документами наступного разу. Фактуру повинна мати кожна особа на своє ім'я.

5. Blessed

Blessed New Member

Привіт всім, підкажіть будь-ласка подаємо на службову візу, є 1 запрошення від юр.фірми польської для чоловіка, я там вписана, хочему йому-службову, мені-як супровід чоловіка.
    Питання, чи можемо ми відразу візкрити річну візу? ну без оцих закупів..

6. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Ну Ви можете подавати на річну візу, а от на скільки Вам відкриють - це вже як візовий центр вирішить. Співробітниця, в якої багато попередніх шенген-віз, подавала на 2 роки, вікрили на пів-року. Спробувати можете, а там буде видно.

7. Blessed

Blessed New Member

ну якби ми пишемо терміном на рік, а з перебуванням 90 днів

8. vikulyamamulya

vikulyamamulya Well-Known Member

Дзвонила тільки що в посольство на рахунок шоппінг візи. Питання в мене полягало в тому, що я по першій шопінг візі вже зїздила, вона в мене закінчила вчора. Мене цікавило чи є якісь обмеження в терміні подачі документів на наступну шопінг візу (хтось мені казав чим швидше тим краще, хтось до місяця часу після закінчення терміну першої візи і тд і тп) в посольстві мені сказали що такого нема,записуватись і подавати докумеенти можна за три місяці то дати запланованої поїздки.

9. Damla

Damla New Member

Я коли подавала на першу візу,то дівчина в візовому центрі сказала, щоб з наступною подачею не затягувати, бо чеки з першої поїздки будуть дійсні три місяці. Одним словом всі говорять по-різному.

10. vikulyamamulya

цікаво дійсно хто тоді правий а хто ні і як краще зробити??

11. Zavalyashka

Zavalyashka New Member

Таке питання про шопінг-візу. З нею, наскільки я знаю, можна подоружувати не тільки Польшою, а й по всьому Євросоюзі. А першою країною в"їзду повинна бути обов"язково Польша чи ні?

12. Gentle

Gentle Well-Known Member

А чому ж ні? Якщо в консульстві, то так. На жаль, не можу сказати про візовий центр, ніколи не користувалася їх послугами, бачу,що в них свої вибрики
    В консульстві треба, щоб було запрошення, в анкеті пишете який термін візи і який коридор хочете (в більшості випадків, якщо це не перша віза, то вони відкривають як просите). Самі подумайте, яка службова віза на 7 днів? Якщо Вам чоловік має там службові справи і в його запрошенні написано. що це співпраця, а не одноразовий візит, то віза на 7 днів.. то було б смішно...
    Вже писано-переписано. Так, Польща.

13. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Власне, не завжди. Мій приклад, були 3 попередні Шенген-візи, які були використані по-призначенню, і я подала запрошення на рік, і в анкеті вказала відповідно - відкрили на пів-року. Та сама ситуація з співробітницею, про яку я вже згадувала. Мала попередню річну візу, подала на 2 роки - відкрили на пів-року. Можливо, їм не вигідно відкривати візи на такий довгий термін, ІМХО.

14. Zavalyashka

Zavalyashka New Member

Ясно що не вигідно, краще щоб ви ще раз прийшли і 35 євриків заплатили.

15. Damla

Damla New Member

Я одразу зареєструвалась на другу візу,завтра йду подавати документи.

16. vikulyamamulya

я вже про це теж думаю, але щось не маю можливості зараз перед роботою піти,а одним словом..треба ще раз передзвонити в посольство

17. Elenos

Elenos New Member

Візовий центр не приймає рішення щодо терміну на який Вам буде видана віза, вони лише готують комплект документів (перевіряють документи на відповідність вимогам та чи присутній весь перелік потрібних) та передають їх у консульство. Тож рішення приймає консульство. За перегляд Ваших документів консулом чи ін. працівниками консульства ви і сплачуєте візовий збір.

18. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

От і я здійснила зі своєю шопінг візою подорож до Німеччини. Правда що туди, що назад добиралася з Польщі. По Німеччині подорожувала поїздами. Ніде мене поліцаї не пиняли і в поїздах паспорт не просили (лиш карточку, бо нею платила за білети). В Польщі правда теж ніде не говорила про Німеччину, але мала всі проплачені готелі та квитки внутрішні і на повернення в Україну. Трохи переживала, але вже вернулась жива і неушкоджена (як і моя віза :))
    Єдина перевірка була в аеропорту на реєстраціїї перельоту в Гамбург. Просто хлопець питаючи перевірив чи є віза та й все.

19. Gentle

Gentle Well-Known Member

Ага, зрозуміло.
    Чи хтось робив шопінг-візу через консульство? Якщо ні, то чому?
    Я собі розумію так. Візовий центр був створений "під" консульство, щоб разом загрібати гроші (якщо чесно, то віднедавна моя віра у справедливість і принциповість консуляту Польщі сильно похитнулася).Консульство не в стані фізично видати стільки віз, скільки грошей треба. Інакше з якою метою зроблені ці всі 7-денні смішні візи через візові центри. Плати за все.

Рада буду почути спростування, уточнення, може я не в курсі всього і справи виглядають краще.

20. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

цілком погоджуюсь. Вище SoLana кидала посилання на статтю де то всьо дуже гарно розтлумачено.

Статус теми:
Закрита.