Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Oddly

Oddly Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

це не заборонено нібито. але читайте уважно вимоги конкретного авіаперевізника, з яким будете летіти

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

якщо ви будете летіти віззейром. то там не можна продукти в багаж, котрі можуть швидко зіпсуватися. Макарони певно можна :) Але якщо не віззейром, то тоді треба читати на сайті перевізника

---------- Додано в 08:46 ---------- Попередній допис був написаний в 08:44 ----------

думаю, що французи дадуть саме на січень. Вони ж по документах візи роблять. Може варто робити австрійську на 3 тижні, якщо це можливо.

3. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

так, лечу віззейром
    о,ще таке запитання: планую купити пару пляшок вина, лімончелло, але читаю що в ручній поклажі я можу перевозити лише пляшку в 100мл в ручній поклажі.
    як мені провезти вино?

4. Vittoriya

моя мама, коли літала віззейром з Риму до Гданська, то в багажу везла вино і олію, все було нормально. В ручну поклажу 100% не можна, тільки з дюті-фрі. Але як до нас провезти то в багажу я не знаю, я цілий час чую, як щось у когось пропадає
    До речі я недавно дивилася на сайті віззейру, що не можна везти. То там писало, що в багажу також не можна рідини , взагалі. Не знаю, чому так...
    ось

5. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

я віззейром везла в багажу (зареєсрованому) вино в подарунок. Все ок.

а яким чином це допоможе? цього не вистачить мені на візит в Францію. А австрійці ж теж не дадуть візу на січень, якщо в Австрію треба на 1 тиждень в грудні :sad:

ВИходить, треба 2 візи, двічі в Київ...ех

6. Vittoriya

ну бачите, я ж не знаю, як там у вас в документах пише. Просто знаю, що впринципі всі відкривають візи по документах, тобто по числах, які там пишуть. Я відкривала польську візу, в мене в документах на роботу пише з 1ого вересня, а в анкеті я писала, що хочу візу з 28ого серпня, так як ми планували хоч на кілька днів раніше поїхати, аби підшукати квартиру. Проте поляки мені відкрили візу з 1.09.

7. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

також з Іспанії мали в багажній валізі 2 пляшки вина і 2 пляшки олії оливкової. Летіли Візейром. А для чого тоді багаж якщо в ньому не можна вино перевезти?

8. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Вам просто потрібно відкрити мультивізу на 3 місяці, або й пів-року. Оскільки їдете в Австрію, отже відкриваєте австрійську візу. І доречі, Вам не потрібно їхати в Київ, у Львові є австрійський візовий центр http://www.austriavisa-ua.com/lvivcentre.html
    Просто при подачі документів, можете брати два запрошення (і австрійське, і французське), або спробуйте зробити запрошення на 3-6 місяців австрійське і подавати документи саме на мультивізу, або ж просто проконсультуйтесь в Візовому Центрі Австрії.
    Доречі, кому потрібно - на Братів Міхновський є Візовий центр таких країн як Австрія, Іспанія, Німеччина, Данія, Бельгія, Фінляндія, Швеція, Нідерланди.

9. oksumoron

oksumoron Active Member

підкреслити треба, що багаж знову ж такий зареєстрований, в ті ж 10 кг, які райнейр чи візз дають безплатними, швиденько напросять витягнути всі напої, я вже не говорю про шампунь, і всякі різні косметичні засоби!
    гарно виглядає, як в тревізо, жіночки перепаковують сумки, і там крім макаронів, кави, олії більше нічого і не має!
    проблем з перевезенням макаронів в ручному багажі немає бути! от з вином буде складніше, раджу купувати хіба вже на території дюті фрі!

10. Vittoriya

е ні, в ручну поклажу впринципі не можна вина. Там рідини має бути до 100мл кожної.

10 кг це ручна поклажа і якщо шампуні і креми в банках 100мл, то ніц не попросять. Тут я так розумію питають про багаж, а не про ручну поклажу

11. Marigold

я також розумію, що багаж - це сумка чи їй подібне яке забирають на стійці реєстрації на стрічку і ти його отримуєш вже по прильоту. А ручна поклажа - то якраз береться з собою в літак. І ці поняття тре чітко розрізняти плануючи перевезення покупок/гостинців і т.д.

---------- Додано в 11:22 ---------- Попередній допис був написаний в 11:21 ----------

так, тому що є чіткі правила перевезення рідин в ручній поклажі. І ніхто панькатись з порушниками не буде.

12. truskaffka

А не в курсі, скільки такі послуги коштують? Дякую!

13. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

На сайті в категорії візи знайшла, що вартість становить 35 євро (або 339,50 грн) візовий збір + сервісний збір 255,00 грн.

14. truskaffka

ага..я щось погано шукала.. Ну 225 грн, то варто..бо квитки у Київ так коштують.

А 35 євро я не мала б платити:) Академічна віза :)

Ага...пише що для науковців теж 35 євро. Ще минулого року було безкоштовно ну або помилка на сайті. Треба буде шукати на сайті посольства.

---------- Додано в 12:25 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ----------

[/COLOR]
    До речі, в зоні дьютіфрі вроді якраз вже можна купити і везти в ручній поклажі. Інакше який сенс тоді того дьютіфрі?

15. oksumoron

oksumoron Active Member

тому і купують вже в дюті фрі, бо можна везти в ручній кладі (це якщо у вас немає ніяких більше сумок, і ви не купили більше ніяких рідин)

16. truskaffka

Я це і мала на увазі.

---------- Додано в 12:41 ---------- Попередній допис був написаний в 12:36 ----------

Знайшла на сайті того австрійського візового центру:
    :girl_dance:

17. Vittoriya

я мала на увазі просто рідини зі собою. Про дюті фрі то ітак ясно, зрештою я вже писала раніше ;)

18. Marigold

єдиний ньюанс - але точно знаю це по німецькому посольстві, не знаю на рахунок Австрія/Франція - оцей львівський візовий центр приймає документи тільки від часто подорожуючих осіб (тобто, дві шенгенки або ж 1 шенгенка мульти незалежно якої країни).
    А ще гарна новина, що вони можуть просто перевірити пакет документів перед тим як людина буде їхати в Київ у нечасто подорожуючих - і це все безкоштовно.

19. truskaffka

О! Це взагалі гарно:) Треба йти:) А з умовою "часто подорожуючої" в мене все ок ;)

20. oksumoron

oksumoron Active Member

якщо ви їдете у візовий центр, то сенс малий! але якщо мова йде про посольство, то це можливо навіть краще!
    можу лише додати, що у посольстві, розмова ведеться на пряму з людиною, яка прийме рішення на рахунок вашої візи! (принаймі, таке я застала в посольствах Італії і Німеччини)! мені зразу ж сказали, що в мене буде віза, на термін на який я попросила!

Статус теми:
Закрита.