Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

Мені здається вони на це взагалі не звертають уваги, якщо подаєте на шопінг-візу. У мене чоловік у цій графі два рази писав, що взагалі безробітний (бо не був офіційно влаштований). І нічого - дали без проблем. Першу візу стандартно на 7 днів, а потім вже на рік мультивізу. Їм головне, щоб ви чеки привозили :)

2. damage

damage New Member

привіт
    в мене завтра співбесіда на шопінг візу. таке питання, стахівка в мене суто на тиждень без так званого коридору, 15 днів перебування. чи це проблема?

3. vikulyamamulya

vikulyamamulya Well-Known Member

сьогодні дзвонила в візовий центр, хотіла зареєструватись на дату подачі документів на шопінг візу. Дійшли майже до кінця і мені дівчинка сказала що не може зареєструвати бо якийсь збій в системі, просила передзвонити пізніше або зареєструватись самій на сайті. Я думаю що напевно краще передвзонити, раз в них такі збої, щоб потім не було такого що вони не побачили тої реєстрації через сайт?

4. vikulyamamulya

скажіть будь-ласка а з цією шоппінг візою можна подорожувати іншими країнами ЄС крім Польщі?

5. Just me

Just me Member

Мусите розуміти, що одне на папері, що іншого - на практиці. Теоретично так, шенгенська віза - вона і в Африці шенгенська, а от трапляється всіляке, навіть дуже неприємне всіляке...

6. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

7. kati

kati Well-Known Member

незнаю як в самому віз. центрі, але поряд є "точки" оформлення документів- там точно можна відксерити

8. vikulyamamulya

яке саме?
    я наприклад з Угорським шенгеном подорожувала і по німеччині і по австрії, і ніхто ніде не перевіряв

9. Just me

Just me Member

Та як не перевіряв, то які можуть бути проблеми? Проблеми лише з перевіркою починаються. Серед поширених: угорські прикордонники частенько не пускають нікого із польськими шенгенками на свою територію (навіть транзитом), німецька поліція витрушує із людей душу і депортує або нічим не мотивуючи, або мотивуючи це недостатніми доказами того, що віза отримана законно.

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

власне , що ніхто не перевіряв , тому все й минулося добре. А часто в Німеччині поліція зупиняє автобуси і перевіряє документи. І тут уже можуть бути нюанси. Та й шенгенка то є ніби троха інше, як шопінг віза, чи нє?

11. vikulyamamulya

ну я незнаю, тому і питаю, другий раз ж відкривають річну? чи там також пишуть що закупівельна віза?

12. Just me

Just me Member

Ні, шопінг-віза - шенгенська, не національна.

13. invisible

Я вже десь тут писала трохи раніше в темці, що ми з чоловіком зі своїми шопінг-візами поїхали в медовий місяць у травні. Я організовувала самостійну подорож. Наш маршрут: Катовіце-Париж-Брюссель-Венеція-о.Сардинія-Краків. Жодного разу ніде ніхто нічого не питався. Користувалися бюджетними авіалініями і 1 раз поїздом з Парижу до Брюсселю. Кордон перетинали через піший перехід. Єдиний момент - краще перед такою поїздкою пару раз проїздити візу, з'їздивши на закупи в Польщу, в'їжджати через Польщу і уникати угорських кордонів і використання туристичних автобусів у Німеччині:)

Шенгенка - це загальний тип візи, вона муже бути туристична, студентська, бізнесова, і в тому числі шопінг. Друга шопінг-віза - сама звичайна мультишенгенка типу С, просто ще стоїть примітка "на закупи". Та й все. По суті, ви нічого не порушуєте. Ніде не сказано, що на закупи ви маєте їздити лише в Польщу, інакше давали б звичайну національну візу. Хто вам тоді може заборонити поїхати на закупи на Єлисейські поля? :haha:
    Щодо перевірки автобусів, як я бачу це є лише в Німеччині, і то певно лише туристичні з нашого пострадянського простору пиняють. Так що в Німеччину краще їздити не з групою, а самостійно. :)

14. Vittoriya

у та я знаю, що не національна. але ж певно якась примітка є, що це шопінг віза. Дівчата, тут можна багато писати, думати, але якщо вже так дуже треба знати, то найкраще в посольстві питати. Моя думка- поляки зробили таку шопінг-візу, щоб мати змогу їздити в Польщу на закупи. Тому треба добре все взнати, можна по такій візі їздити довго і всюди, а потім таак раз вляпнути, що огого. Одне діло примітки в паспорті, друге діло те, яка інфа занесена в базу даних по такій візі.

15. Just me

Just me Member

Повірте, за законодавством ЄС із БУДЬ-ЯКОЮ візою (національною чи шенгенською), виданою країною шенгензони, можна вільно пересуватися. Але реальність самі знаєте, яка... Наша держава просто нас не відстоює, треба це робити самому. Я вже думала, може б то якусь кампанію організувати проти дискримінації українців? Більшість дій, які здійснюються стосовно наших громадян - незаконна. Треба громадський спротив, раз державним органам начхати.

16. Yoda

Yoda New Member

Нас біля Дрездена зупинили зимою і перевіряли документи. Але ми були власною машиною на українських номерах, тому не дивно, що зупинили.

17. Vittoriya

Я кілька років тому їхала з Італії до Польщі через Німеччину польським автобусом і нас зупинили. Так що то не тільки нас :) А ще був раз я їхала з Голандії до Німеччини поїздом, то на одній зупинці прийшла прикордонна поліція перевірити документи. Мій паспорт ще забирали, щоб перевірити по комп'ютеру.

18. invisible

Ну, я ділюся своїм досвідом, у нас було все ок. А реальність то таке діло. В посольстві чи у візовому центрі можуть сказати одне, а на ділі зовсім інше. Звичайно основна ціль шопінг-візи - закупи в Польщі. Але якщо обережно і з розумом, то можна все. Інакше, повторюся, це була б звичайна національна віза. Щодо примітки "на закупи", там же не стоїть "на закупи лише в Польщі". Ясне діло, що не варто з такою візою купувати пакетний тур і відразу летіти з групою на море в Грецію чи їхати на екскурсію в Німеччину. Але якщо самим подорожувати, то чому б і ні. Я користуюся бюджетними авіалініями, там працівникам по барабану, якого типу у вас віза. Головне щоб була. І літаки вже ніхто не перевіряє:) А в'їзд собі спокійно робите через Польщу і все. А хто все ж таки боїться, нема чого ризикувати, треба робити туристичну візу і спати спокійно :)
    Взагалі, я подорожую Європою з 2004 року, вже була в понад 10 країнах ЄС. До того в мене була річна віза з метою культура, теж ніяких проблем. Жодного разу, окрім першого в'їзду, ніхто не питався ні мети, ні підтвердження.
    Тут постійно згадуються перевірки, але які? Туристичні автобуси, машини з укр. номерами і переважно в Німеччині чи Угорщині. Так просто оминати треба такі шляхи. (Або взагалі оминати Німеччину, бо напевно 90% згаданих перевірок так чи інакше пов'язані з нею, не люблять нас німці). Тому я подорожую Європою лише літаками (бюджетками), ну іноді поїздом, якщо вже всередині зони ЄС:))) Контроль у поїздах насправді буває не так часто, але якщо все в порядку з документами, не бачу причин його боятися. :girl_cool:

19. Vittoriya

та власне , що у кожного свій досвід. І я повірте багато бачила...
    Та добре, що так везе, що не питають. Я ото зимою була свідком, як людину добу тримали з польською шенгекою в Німеччині. І та ж людина казала потім, що там наших цілий час приводять... Сумно, але що зробиш, так до нас відносяться.
    цікаво як оминати? Я вже писала, що мене раз застала перевірка в поїзді з Утрехта до Ганновера. Там я взагалі не думала, що можуть перевіряти документи, при чому прикордонна служба, хоч там між країнами нема кордонів вже давним давно...

20. invisible

Ну то все ще раз підтверджує, що Німеччину взагалі бажано оминати:)))
    Щодо оминати - кажу ж, літайте бюджетними авіалініями. Там нема прикордонної поліції. Колись пробували? Це, повірте, переважно значно дешевше аніж подорожувати поїздом по Європі. Нам згадана поїздка по маршруту Катовіце-Париж-Брюссель-Венеція-Сардинія-Краків обійшлася десь в районі 250 євро на людину (сама дорога), і причому з того всього найдорожчим був поїзд Париж-Брюссель (60 євро), а квиток на літак з Кальярі (Сардинія) до Кракова коштував 50 євро (ну, приблизно уявляєте, яка там відстань).
    А документи в поїзді в мене за всі роки перевіряли лише раз, коли я їхала з Італії в Австрію. Мала австрійську шенгенку для участі в літній школі в Австрії. І нічо, подивилися паспорт і чемно віддали :)

Хочу наголосити, що я ж нікого ні в чому не переконую. Розповідаю як було в мене. Але людям, які бояться ризикувати, бояться проблем із візовим контролем, дійсно краще зробити туристичну візу і спати спокійно. Бо всі прикордонники і поліцаї таки трохи психологи і бачать, коли людина нервує. Я просто теоретично навіть не можу робити туристичних віз в ЄС, бо ні я, ні чоловік не маємо офіційних робіт і рахунків у банках. Тож наразі такий варіант для нас єдиний і поки що, тьфу-тьфу, успішний. Якщо вибирати між сидінням удома і ризиком, але можливістю побачити світ, я вибираю друге. Але якщо в інших людей є можливість робити нормальні візи, представляти усі потрібні довідки, то дійсно не бачу потреби ризикувати, а потім усю відпустку гризти нігті від страху, що десь зупинять і навернуть додому.

Статус теми:
Закрита.