Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Gajka

Gajka Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

Як Ви занесли документи, якщо зареєстровані аж на 20.07, поясніть?!

2. oksumoron

oksumoron Active Member

думаю в цьому випадку доходить до банальної тяганини каната типу: якщо багато печаток то і віза отримана законно (зрештою ж перевірять запрошення на польському кордоні, навіть інколи можуть питатись щось), а з іншого німці хочуть якихось факсів (на яких підставах? хіба це вони мають виясняти, чи все було занонно, а значить польська сторона не є зацікавленою у виясненні таких обставин)
    ну і звичайно знову згадалась історія з угорцями, які взагалі не пропускають, і ніхто ніде не скаржиться, ЄС не пояснює цю ситуацію, а поляки розводять руками! це ж якої малої вартості має бути та віза, якщо ніхто не хоче її визнавати!

3. Just me

Just me Member

Та ну, як це? Їздила-переїздила ту Угорщину з польською візою - ніхто ні слова не сказав, документів додаткових не вимагав, косо не дивився. У Словенію їхала - перетинала шенгенський кордон (з Хорватією) - таке саме - жодних запитань, ані куди, ані для чого їду, ніякої броні готелю чи іншого підтвердження не мала, бо на 1 день в Любляну і Марібор погуляти їздила. Було таке, що в"їжджала на територію шенгенської зони до Польщі, а виїжджала зі Словаччини - та їм всеодно. Головне до німецьких гестапівців в руки не потрапляти...

4. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Як кому пощастить, і в мене найгірший досвід з угорцями - неадекватність повна - не пускали батьків з дитиною, бо в дитини Польський шенген - казали хай дитина їде через Польщу, причому віза проїжджена вже не раз була.
    Ще мали проблеми як їхали транзитом у Хорватію, вимагали оригінал підтвердження броні готелю, яка була одна на всіх у машині, яка вже перетнула кордон. Передати не хотіли ніяк, навіть прийняти факсокопію чи подивитись фото на телефоні. Протримали на кордоні 3 год. вночі з дитиною.
    Але зе бест - це їх консульство, яке зірвало нам 3 дні проплаченого відпочинку, бо в них було якесь національне свято, через яке ми отримали документи не у пятницю, а в понеділок...
    Зате з німцями проблем не було жодних, ні разу, можливо тому, що їздили там з туристичною візою.

5. Lyudamama

Lyudamama Member

Літали по річній шопінг візі з Києва в Венецію до друзів. Ніяких документів, питань (ні в аеропорту Києва, ні в Тревізо), тільки авіаквиток і паспорт з візою (шопінг річна, попередньо проштампована в Польщі).

6. Gentle

Gentle Well-Known Member

На польську точно не треба, така опція при заповненні анкети навіть неактивна (тобто на питання: чи здавали ви відбитки пальців, навіть неможливо відповісти - відповідно їм це не треба).
    Не знаю.

7. Princess

Princess Well-Known Member

можливо, комусь знадобиться: поки ніяких відбитків не потрібно. це тільки плани на майбутнє

8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Я знаю, що на німецьку робочу річну точно треба, але то відкривається тут віза, яка дійсна лише на в'їзд, а в Німеччині роботодавець подає документи і там вже здаються відбитки пальців, сітківка очей.

9. oksumoron

oksumoron Active Member

та вони досить пофігістично відносяться до шенгенок польських, питання виникають лише у випадках, коли є білет в одну сторону, чи людина ніхто не зустрічає!
    те саме в аеропортах німеччини! питань ніколи не задають, завжди дуже толерантні! цікаво чи тепер щось поміняється, у зв"язку з тими зупинками автобусів!

---------- Додано в 11:51 ---------- Попередній допис був написаний в 11:47 ----------

те саме в Італії! після перетину кордону, треба зареєструватись в місцевій поліції (інакше депортація), і вже там просять здати відбитки пальців!

10. enigma

enigma Well-Known Member

ну не знаю. Їхала я з німецькою бізнес-візою в свій головний офіс в Німеччині, то він мені стільки питань назадавав, візу роздивлявся, розмовляв дуже зверхньо. Може то прикрий одиничний випадок, бо в інші рази все добре було, але було досить неприємно, що на мене як на біженку дивились.

11. Almariel

Almariel Well-Known Member

нє, тільки відбитки пальців.

12. oksumoron

oksumoron Active Member

не мала справи з львівськи візовим центром, і мене цікавить, саме питання шопінг візи!
    зараз знайомі хочуть відкривати, але мали минулого року, бізнес візу, які використали "не по призначенню", себто в Польщі не були!
    мене цікавить які є шанси на шопінг візу!

13. lawyer

lawyer Member

мій брат з дружиною і двома дітками планували їхати в Болгарію. дружині відкрили візу у її паспорті. брату - в його + діти вклеєні у нього, то й їхні візи теж в братовому паспорті.
    так сталося, що брат не може їхати. відповідно їдуть тільки дружина і діти. що порадите робити? вклеювати фото у мамин паспорт і заново відкривати візи?
    чула якусь таку інформацію, що можна писати заяву на ім'я начальника митниці, щоб дружина їхала з чоловіка паспортом (щоб показати дитячі візи). але як на мене, то якась не зовсім правдоподібна інфа.
    може, хтось стикався з схожою ситуацією?

14. kati

kati Well-Known Member

Виробити дітям проїздні і відкрити болг. візи

15. lawyer

lawyer Member

хлопчик має проїзний, а от дівчинці 2 рочки.
    в такому віці видають окремий проїзний?
    якщо так, то що затратніше по часу: вклеєння фото чи виготовлення проїзного?

16. Katrine

Katrine Member

потребую поради того, хто відкривав туристичну візу в Ірландію.
    авіаквитки заброньовано з Кракова, шенген-віза є, але цікавить сам процес відкриття гостьової візи. так як їдемо з дитиною дуже не хотілось би отримати відмови. можливо хтось стикався з їхнім консульством, як взагалі відбувається весь процес, і який шанс того, що українцям нормально відкривають візи?

17. Margaryta

Margaryta Well-Known Member

по часу довше виготовляти проїзний, а в паспорт вклеюють протягом 10ти робочих днів.

18. sani

sani New Member

То напевно треба звертатись у візовий центр Великобританії. Найкоротшу візу дають на пів року, коштуватиме ~980 грн.(залежить від курсу фунта) треба здати відбитки пальців і купу документів, а перед тим заповнити анкету на 15 сторінок :wacko: Якщо ви не африканського походження, шанс що відкриють візу мінімальний...

19. Gentle

Gentle Well-Known Member

Мої знайомі відкривали в Англію - подружжя (ніби, теж потенційні мігранти, але родич одного з них вже років 20 там живе). Робили все через посольство в Києві, коштувало їм це в р-ні 1000 грн. з особи. Їхали на місяць, все відкрили їм, але папірців треба було багато. На жаль, більше деталей не памятаю.

20. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

ви уточніть спершу в яку Ірландію летите
    а загалом дуже проблемно отримати візу, якщо не по роботі

Статус теми:
Закрита.