Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Golgy

Golgy Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

Я записувалась, але пройшла в порядку живої черги. Можливо тому, що в мене не було всіх готових документів.

Раджу йти зранку на 8:30. ДУже мало людей і тому все швиденько можна зробити.

2. oksumoron

oksumoron Active Member

так значить, все по порядку!щоб попасти до Польщі, можна відкрити національну, польську візу (здається вона з метою роботи видається- і ціна 20 євро) вона ж не дозволяє їхати по території ЄС, а лише перебувати в Польщі!
    на рахунок терміну очікування- себто якісь 6 місяців (точно не знаю), але і не чула що таке існує, тому схиляюсь до того, що і немає ніякого терміну очікування!
    з іншого боку ваша подруга буде відкривати візу потім до Чехії (35 євро), тобто все таки прийдеться потім викласти гроші за шенгенку, то я б радила зразу робити шенген, і в такому випадку можна їздити і в Польщу і в Чехію!
    з іншого боку є телефон і сайт посольств, нехай подзвонить і запитається на рахунок якихось обмежень у візах!

3. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

на сайті є візові анкети трьома мовами. Якою/якими їх треба/бажано заповнювати? Або якою заповнювали Ви?

4. Golgy

Golgy Member

заповнювала згідно зразків, які були в візовому центрі. це не є якась конкретна мова, а просто транслітерація - українська тільки латинськими літерами

5. oksumoron

oksumoron Active Member

часто заповнюють польскою, бо відповідно подаються в посольство цієї країни, але англійської мови ніхто не відміняв, я у всі посольства пишу англійською, бо таким чином знаю, що уникну помилок!
    але анкета складена таким чином, що там вірші писати не треба, лише загальна інформація з паспортів, і хрестики поставити!

6. invisible

invisible Well-Known Member

Можна транслітерацією як сказала Golgy або англійською. А саму анкету я роздруковувала ту, що українською мовою. Взагалі якщо ви вперше такі анкети заповнюєте, можливо краще їх на місці заповнити, консультанти вам порадять як правильно. Бо наприклад я хоч і не раз заповняла анкети на шенгенки і заповнила цю також вдома, але потім у візовому центрі до анкети ще було пару зауважень, то я дещо вже на місці дописувала.
    Мали комедію з фотками, в мене виявилося, що розмір обличчя не дотягує до 80%, а в чоловіка - що фотка застара. Хоч ми знали про вимоги, що фото мають бути новими, але вирішили зекономити, а в результаті попали ще в 60 грн.:haha: Навіть не очікувала. У мене в консульстві раніше ніхто до давності фото не доскіпувався. А тут це джерело додаткового заробітку. Так що раджу робити фото наперед - і зекономите, і не будете мати такі жахливі фото як у нас (не знаю як в інших, але як на мене фотки з того автомату виходять жахливі:)))

7. landscape

landscape New Member

Довжина обличчя на фото має бути від 30 мм, я не дотягнула 1(!)мм і прийшлось робити через апарат у візовому центрі, маю надію, що з таким фейсом пропустять через кордон

8. Megan

Megan Well-Known Member

Ну так не кажіть. Я маю робочу польську візу, категорія D, з нею двічі в Німеччині була, і паспорт перевіряли, і ні в кого питань не виникало. Там проблема лише з тим, що на території ЄС (поза межами Польщі) ви можете перебувати не більше, ніж 90 днів на пів року. Ось. Звідси http://www.kiew.diplo.de/Vertretung/kiew/uk/05/Visa/FAQ/Polnisches__D__Visum.html

9. Marigold

тіки шо звонила в їхній кол-центр. То сказали, що якщо віза річна то 90 днів перебування у першому півріччі і 90 днів - у другому. А чому тут постійно іде мова про цифру 90? Сумарно ж виходить 180 днів перебування.

10. swdream

swdream New Member

За правилами Шенгенського кодексу в графі "к-сть днів перебування" не може стояти цифра, більша ніж 90, якщо ж мульти віза видана на термін, що перевищує півроку, то особа має право перебувати в шенген зоні по 90 днів кожні півроку. Тобто сумарно і виходить 180 днів в рік.

11. Marigold

Ми плануєм зара виробляти першу закупівельну візу ну і з подальшим подаванням документів на наступну (надіюсь річну). Хочем піти в страхову і зробити один поліс, який буде подаватись і зараз, і потім на наступну візу. Тому в мене і виникло питання скіки ж днів той страховий поліс має покривати (беручи до уваги ті дві візи)

12. swdream

swdream New Member

Першу закупівельну візу дають терміном на 7 днів, наступну, наприклад річну, терміном на рік, з правом перебування 90 днів на кожні пів року (тобто 180 днів), відповідно логічно було би зробити страховку з терміном дії 1 рік і 1 місяць з перебуванням в шенген зоні 187 днів. Чи страхова компанія зробить саме таку страховку, треба питати вже в них.
    А взагалі при поданні документів на річну візу не вимагається подання страхового полісу, який буде покривати всі дні перебування протягом терміну дії річної мульти візи. Потрібно подати страховку на першу плановану поїздку.

13. LAFA NEW

LAFA NEW New Member

Ви можете написати у посольство мейл і це запитати, але я вже скажу - прийдеться зробити 2 поліса - один на 7 днів (30-40 грн.) Один на 1 рік з перебуванням 80-90 днів (за 70-100 грн.)

14. swdream

swdream New Member

ціни на страховки рахуються виходячи з тарифу по 0,5 цента за 1 день перебування. Страховка з терміном перебування 10 днів коштувала 60 грн., 60 днів - 185 грн. Це тарифи, які я взнавала в акредитованій страховій компанії.

15. oksumoron

oksumoron Active Member

ну наскільки я розумію, то візи буде 2і, і одну з них ви плануєте робити на рік, відповідно напрошується висновок, що страхівка на рік!
    раджу робити так звану "плаваючу" страхівку, вона видається на 90 днів, АЛЕ їх можна використати протягом року в будь який момент подорожі! (тобто ви застраховані весь час, але лише на 90 днів, у тому разі, якщо ви перетнули кордон, і стався якийсь нещасний випадок) загалом будь який страховий агент вам порадить що краще, бо річна страхівка вам направду не потрібна!

---------- Додано в 16:56 ---------- Попередній допис був написаний в 16:51 ----------

наскільки памятаю з пояснень, то після якогось терміну,ціна йде на зменшення, тобто ціна за один день перебування зменшується, відповідно я платила за 90 днів в районі 120 грн!

16. Gentle

Gentle Well-Known Member

Не переплачуйте. Я завжди на візу беру страхівку річну з коридором 8-15 днів, і коштує вона 30-40 грн. Завжди беру під консульством. Тобто для покриття страхових витрат ваше перебування за кордоном не повинно перевищувати заявлених 8-15 днів, але для косульства все чітко вписано: термін дії - РІК, а коридором в 8-15 днів вони не цікавляться. І виходить не 100, а 40 грн.

Річна з страховим покриттям на візу не потрібна нікому. А от річна з коридором - найоптимальніший варіант.

17. rado

rado New Member

Добрий день! В мене таке питання: маю шопінг візу, відкрив другий раз на рік, чи можна по тій візі подорожувати по Європі, наприклад, поїхати до Німеччини чи Франції??

18. Іннуська

Іннуська New Member

я знову з запитанням: де можна дізнатися що я маю право ввозити в Україну,не декларуючи ,і в якій кількості?ну,наприклад з продуктів є якісь обмеження?
    наперед вдячна за відповідь!

шопінг-візу першу отримала ,такщо в цьому вже можу проконсультувати кого що цікавить! ;-)

19. Vitutu

Vitutu New Member

Обмеження є на загальну вартість товару, що ввозиться, а саме - 200 Євро. Тобто Ви можете ввести в Україну товар, вартість якого не перевищує 200 Євро (на одну особу).

20. olyunchyk

olyunchyk Загублений

А хтось вже їздив по шоппінг-візі десь по Європі?

Статус теми:
Закрита.