Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

ви молоденць, то направду треба мати сильний характер, аби відстоювати свої права у нашій державі. Може й вони будуть щось робити, не знаю, коли вона летіла додому, то лиш хтіла по-швидше вже бути вдома після того всього жаху..

2. Анута

Анута Well-Known Member

у нас знайомий (вже не згадаю з якої причини) теж дзвонив так. Шухеру наробив ))) потім йому митники аж гроші пропонували аби він підписав що то по п"яній він подзвонив і що все ок

3. Fechka

Fechka Member

Може хтось стикався з таким!
    Якщо загубили запрошення, то що робити?????

4. Rixtar

Rixtar New Member

Робити нове запрошення!

5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

якщо у вас вже є візи, то ще якось можна пояснити на кордоні, що загубили, але якщо ви тільки збиралися робити по тому запрошенню візи, то тут єдиний вихід-робити нове запрошення

6. invisible

invisible Well-Known Member

Читала на попередніх сторінках про шопінг-візи. З моменту їх введення вже пройшло більше місяця, хотілося б запитати дещо в тих, хто вже їх робив і має досвід. Ці іменні чеки видають в будь-якому магазині чи це мають бути якість спеціалізовані магазини (десь знайшла, що це tax free)? Хтось уже робив другу візу після першої, на півроку-рік? Це так само шенгенка і її справді видають без проблем?

7. swdream

swdream New Member

Відписуюсь про отримання другої шопінг-візи.
    Першу - на 7 днів отримувала в грудні.
    На другу здавала документи 3 січня: паспорт (новий і старий)+ копії, анкета, 2 фото, заява-прохання, 2 фактури на загальну суму біля 500 злотих, копії внутрішнього паспорта. В заяві вказувала термін дії візи - 1 рік, багаторазова, 90 днів перебування.
    Паспорт отримала сьогодні з річною мультивізою шенген, з терміном перебування 90 днів!!!!!!!!
    Якщо чесно, не вірила, що дадуть річну, але видно поляки стали більше лояльними.

P.S. Що стосується фактур, то їх може виписати будь-який магазин (не обов"язково якийсь спеціалізований:) Я, наприклад, без проблем отримала в аптеці фактуру (купувала косметику). Це звичайна накладна, основне, щоб правильно вказали прізвище. Форма для такс фрі також підійде (була одна фактура звичайна, інша - для повернення ВАТу).

8. Just me

Just me Member

Які дані слід надати особі для отримання фактури ВАТ? Для юросіб слід подати адресу та НІП, а як із НІП-ом у фізосіб?

9. invisible

swdream, щиро вдячна за детальний відгук!
    Бо я вже чесно кажучи почала заплутуватися - одні тут писали, що це національна, інші - що шенген.
    Цікаво, чи залежатиме термін дії другої візи від суми здійснених покупок і наявності попередніх шенгенок? Хочу робити на себе і чоловіка, в мене попередньо були шенгенки (правда паспорт новий вже), а в чоловіка ще нема візової історії взагалі...

10. swdream

swdream New Member

Власне, відгук я і написала для того, щоб допомогти, бо дуже багато прочитала інформації щодо шопінг віз, яка не відповідала дійсності.
    Від чого залежить отримання річної візи, не знаю. Ми робили покупки не на великі суми (я також думала, що це буде відігравати якусь роль, але і особливо грошей не хотілось витрачати), купили те, що було потрібно. Наявність попередніх шенген віз якусь роль відіграє, але не завжди, напевно як кому повезе.
    В мене було за останні три роки біля семи шенген віз (одна з них польська). Крім того, я здавала два паспорти: один старий, але діючий (в нього термін дії закінчується через декілька місяців, і так як я просила річну візу, прийшлось швиденько зробити новий паспорт), і новий, але чистий.
    В чоловіка також багато шенген віз було, і також здавали два паспорти.
    Але якщо паспорт чистий, то здавати на шопінг візу мабуть найпростіший варіант. В будь-якому випадку, якась же країна першою має поставити візу!!!:)

---------- Додано в 20:04 ---------- Попередній допис був написаний в 20:01 ----------

Для фізосіб потрібно просто надати чек, паспорт, щоб правильно вказали ім"я, дані паспорту, і на листочку правильно латинкою написати адресу проживання. Більше нічого не потрібно.

11. GaykaDesign

GaykaDesign New Member

Отписываюсь.
    То же самое.Представила чеки примерно на 500 злотых.
    До этого в паспорте был всего один шенген.Потом один шенген на 7 дней и поставили годовой шенген с коридором в 90 дней.
    Сама не ожидала что так получится.
    Быстро,просто.Относительно спокойно.

12. renata_m

renata_m Well-Known Member

А як Ви зробили новий закордонний коли попередній діючий? Просто в мами така сама ситуація. І не знаю як робити новий паспорт - казати що попередній загублений?

13. sani

sani New Member

кожен громадянин має право мати одночасно 2 діючих закордонних паспорта ;)
    просто сказати що хочеш його залишити, бо там є діючі візи наприклад

14. renata_m

15. mitla

mitla All You Need Is Love

Скажіть будь - ласка це 90 днів перебування в Польщі чи в інших країнах, а в Польщі рік?

16. renata_m

шенген - це і є перебування в країнах Шенген зони, а національна віза - тільки в Польщі. Шопінг візи поляки видають шенгенські.
    Загальний час перебування (по будь-якій шенген візі) має бути найбільшим в країні яка видала візу.

17. invisible

У мене коли старий закінчувався, я виробляла новий і старий лишала. В старому паспорті діючих віз не було. Але я робила не через ОВІР, а через центр видачі паспортів на Залізничній. Там взагалі дуже просто, пишеш заяву на начальника і все, ніхто особливо нічим не цікавився. В ОВІРІ все більш проблематичніше.

Якщо віза річна, то рік - це термін дії візи, але перебувати в зоні шенген за цей рік ви можете сумарно не більше 90 днів.

Але якщо в'їжджати через Польщу, а звідти їхати в інші країни, то ніхто вже нічого не доведе, бо далі жодних митних пунктів контролю немає :)

18. sani

sani New Member

і вертатись тоді теж через Польшу, а пункти контролю є пересувні на кордонах, і зупиняють українські номера

19. invisible

Ну так, вертатися також краще через Польщу, але все одно ніхто не доведе, скільки часу ви скажімо були в Польщі, а скільки в Німеччині чи деінде, бо штампів в паспорті далі ніде не ставитимуть, лише на в'їзді в шенген і при виїзді з шенгену.
    Щодо автомобільних поїздок не знаю, я мала на увазі подорожування поїздами/літаками. Я декілька раз літала з Польщі в Італію, Іспанію, Португалію, Швейцарію на тиждень-два. Так, при посадці в літак перевіряють паспорти, але питань не задають, бо це працівники аеропорту, а не митниці. Віза шенгенська, право перебування з зоні шенген законне. Можливо, з машиною проблем більше, цього не знаю.

20. LAFA NEW

LAFA NEW New Member

Тільки повернулися з Польщі по 7-ми денній шоппінг візі. Їхали потягом туди і назад - дуже задоволені всього 7 годин. На кордоні наші митники запитали скільки грошей веземо - сказали, що в межах дозволеного (тобто до 10000 євро). Поляк запитав куди їдемо, для чого - сказали, що на закупи, скільки грошей - 600 євро, і все за 2 хв. поставив штамп і пішов. Назад так само - все швидко, нічого не перевіряли.
    В якомусь магазині дуже хотіли цей НІП, я вирахувала, що в ньому 10 цифр і порівняла з ідентифікаційним кодом, який є на першій сторінці закордонного паспорту і надалі при оформленні всіх фактур подавала його.
    На рахунок такс фрі, то в Кракові з цим туго! Тільки в одному з 200 магазинів у 3-х торгових центрах виписували ці чеки на повернення такс фрі.
    І коли ми їхали назад у потязі, я не чула щоб митники ходили і питали, кому поставити печатки на чеки такс фрі, як було написано на сайті в деяких темах, і як мені сказав провідник у потязі до Кракова. Так що на такс фрі дуже не надійтесь.

Статус теми:
Закрита.