Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

думаю будуть

2. Epine

Epine Well-Known Member

після 1-го січня і починаються справжні знижки...

3. jozya

jozya Member

так, саме так :girl_yes2:

4. enigma

enigma Well-Known Member

Як думаєте будуть завтра черги на кордоні? Хочу поїхати бігом проштампувати паспорт і назад на пішохідному в Шегинях (страхівку на машину не хочу купувати)? До вечері б встигнути :)

5. Анута

Анута Well-Known Member

завтра думаю будуть, а от післязавтра точно ні :)
    ми на Миколая їхали - було пусто

6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

позавчора поверталася з Німеччини, з Польської сторони було взагалі пусто, ми кордони пройшли за годину, але от з української сторони була величенька черга машин...(кордон Шегині)

---------- Додано в 13:25 ---------- Попередній допис був написаний в 13:14 ----------

в Дрездені ще й 26ого все було закрите, я рванула прогулятися, а в місті глууухо, ярмарок вже не працює, нікого нема, одразу так сумно....
    До речі хочу застерегти щодо польських шенгенських віз. Треба бути з ними дуже обережними і знати добре усі деталі, коли є бажання їхати по ній десь далі. Одного музикантка жінка, з яким ми разом грали в цирку, вирішила поїхати на новий рік до нього в Дрезден, зробила візу польську шенгенку культурну, але одразу по ній поїхала автобусом до Німеччини, який йде транзитом через Польщу. За 60 км від Дрездена їх зупинила прикордонна поліція перевірити документи, її забрали назад до кордону в якесь приміщення, навіть не знаю, як то назвати. Одразу її всю перевірили, догола розділи, обшарили всі речі, тримали її там добу. Від ранку, коли її затримали до 12ої ночі, поки до неї не приїхав чоловік(у нас дві вистави щодня, раніше приїхати просто не міг), їй не давали нічого навіть перекусити, взагалі........ Чоловіку дозволили півгодини з нею поговорити, він привіз їй канапки, то ще не дозволяли їй давати. якось ніби потім узгодили... Тримали як якусь злочинницю, а все через-не належне використання візи. І хоч директор цирку дзвонив їм, всі документи чоловіка надіслав, що він працює в цирку, що вона їде до нього, їм було всерівно.... Відпустили її аж наступного дня, ту візу анулювали, зробили німецьку на кілька днів, але таку, що вона лише літаком може додому летіти. Тому вже чоловік її купив квиток , завіз в Берлін і вона полетіла додому. Ось таке до нас відношення німців... Українське консульство при тому казало, що нічого не може зробити, повпливати не може і взагалі нічого. І навіть на те, що чоловік її говорив, чому ж їй щось поїсти не дадуть-ніц не сказали. Їм просто все-одно...

7. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

я от літом планую поїзду на два дні в Краків, а потім днів на 3-4 в Прагу. Планую робити лише польську шенгенську. Не мало би бути проблем, правда ж?

8. Vittoriya

там є якісь нюанси, але думаю, що якщо ви будете в ПОльщі, а вже з Польщі до Праги, то проблем не буде. Там власне той нюанс, що спочатку треба їхати в Польщу, але не транзитом.

9. arushka

arushka завжди досягаю мети

Думаю, ні. В мене склалось враження, що тільки німці так прискіпливо відносяться до візи. Ми їздили з польським шенгеном Європою, то довгі пояснення давали тільки німецькій поліції. Всім решта не було до того ніякого діла.

10. Vittoriya

ага...То правда, у них уже перебор з тими законами, вони абсолютно не поступливі, ніяких компромісів і чути не хочуть, ми для них всі ніби злочинці....

11. sani

sani New Member

Фріци! їм треба постійно нагадувати що "гітлер капут!" ;)

12. Марточка

Марточка Well-Known Member

Чи має хтось досвід поїздки в Нідерланди(Амстердам) чи Бельгію з польською шенгенською візою? Чи не виникало ніяких проблем на перетині країн?

13. Анута

Анута Well-Known Member

вам в першу чергу треба розуміти, що проїзд Польщею не повинен бути транзитом (як описувала історію Вікторія), інакше проблеми можуть бути будь-де.
    На перетині країн проблем немає, бо там немає кордонів як таких. Їдеш і просто дорожній вказівник що почалась Бельгія. Проблеми можуть бути як у вас там документи перевірять. Наприклад машиною ви їдете з нашими номерами - вас запросто спинять поліцаї для перевірки документів. Якщо їдете рейсовим автобусом - теж спиняють і вибірково перевіряють.
    Тому плануйте свою поїздку аби вона не була першою в країни шенгену, або хоча б не транзитом

14. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

ніі:girl_nea:
    наприклад, на Вроцлав-Львів на продаж у Львові виділяється аж 4 квитка:girl_flag_of_truce:

15. vitek

vitek Member

Я декілька разів їздила в Голандію на польському шенгені , правда ми їхали з друзями-поляками на польській машині. Одного разу зупиняли в Німеччині, подивились паспорт, питали куди і коли будемо вертатись, почули що транзитом і що за 2 дні і відпустили.

16. invisible

invisible Well-Known Member

Я з польською шенгенкою об'їздила Швейцарію, Італію, Іспанію, Німеччину. Ніколи проблем не виникало, адже між цими країнами немає кордонів і пунктів пропуску. Перевіряють звісно документи і візи при посадці в літак, іноді в поїзді перевіряли, але не придиралися ніколи. Головне, щоб дійсно була польська шенгенка, а не національна, і краще щоб перший від'їзд був у Польщу.

А хто має досвід з виготовленням шопінг-віз, дуже складно?

17. Vittoriya

ні, не краще, а обов'язково. Тут можна багато радити і казати -та все гуд, не було проблем, але якщо у вас все добре вийшло, не означає , що у іншого буде, краще отой нюанс виконати і зі спокійною душею вже їхати куди хочеться. Повірте, то такий стрес сидіти добу у поліції і пережити оте обшукування , коли тебе до гола роздягають і перевіряють усюди....

18. Just me

Just me Member

Я як прочитала, то вжахнулася... Була з польською шенген-візою 2 рази в Німеччині, слава Богу не потрапляла на перевірки. Не вперше чую про такі звірства, при тому безпідставні абсолютно. Вони порушили її права, якщо не дозволяли за добу поїсти. Вона не хоче писати листи в посольство і в міністерство внутрішніх справ? Формально вона ж нічого не порушила, ніде не написано, що не можна їхати з візою шенген, виданою в Польщі на територію іншої держави. Мало того, з національною з минулого року теж можна. Що за хами? І скасовувати права не мали, не вони ж її видавали, окрім того ваша знайома через них матиме тепер проблеми отримати будь-яку візу, бо навіть якщо віза скасована з об"єктивної причини чи їх вини, ніхто нічого не з"ясовує, бачать перекреслену візу і відповідний штамп, то докопуються, якщо терпіння вістачає, або відмовляють одразу, якщо не вистачає. Я б на її місці боролася за власну людську гідність і покарання винуватих.

Останнє редагування: 9 Січень 2012
  19. Vittoriya

так, порушили і навтіь німецький адвокат їй потім казав, щоб вона писала скаргу і він тим займеться, але наша людина направду абсолютно не захищена в чужій країні. Сама за себе може постояти, а надіятися на допомогу нашого консульсьтва-абсолютно ні. Тому без сенсу писати скарги, якщо наша держава ітак своїх громадян не підтримає...

20. Just me

Just me Member

Сенс є, повірте, я сама навіть у здавалося б безнадійних ситуаціях часто доводжу в різноманітних установах свою правоту, на більшість буква закону діє "устрашающе", бо переважно в кабінетах сидять мілкі чиновнички, які нічого собою не являють, але до пори-до часу вдають павичів. Раз такий розгром на митниці за відсутність туалету зробила, що начальник зміни весь спотів і не знав, куди бігти - начальство зі Львова і Києва дзвонило, ситуацію розрулювало. Відкрили свої службові. Водії автобусу були злющі, але коли зайшла в автобус, то люди оплесками зустріли, бо всі бояться свої права відстоювати, а мені не страшно, бо я не злочинець. І Ваша знайома - ні. Тож обшукали її без усіляких підозр, не знайшли нічого, документи були в порядку. Борітеся - поборете, вона не пошкодує, якщо візьметься за справу і доведе до кінця. Є преса, тиск на посольство, звернення в усі причетні установи, громадські організації захисту прав. Окрім того людина в чужій країні часто більш захищена, як в нашій - згадайте, що було з грецьким консулом, який нахамив українці, а вона не полінувалася поскаржитися.

Статус теми:
Закрита.