Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Oddly

Oddly Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

нема логіки ніякої. чесно.
    ви щось просто плутаєте.

а якщо я їду на шопінг, але готель не бронюю, бо зупинюся у друзів/родичів/знайомих? від них якісь підтвердження потрібні?
    якщо так - тоді знов почнуться маніпуляції всякі - який тоді зміст таку візу виробляти?

2. SoLana

SoLana Well-Known Member

може перевіряти, наприклад, якщо їдете з дітьми, чи є на них візи, чи віза "за призначенням", типу туристична і т.д.

---------- Додано в 22:58 ---------- Попередній допис був написаний в 22:44 ----------

Власне, що ніякого. Це не є шенген віза, тому думаю, що таки умови спрощені

Останнє редагування: 6 Грудень 2011
  3. GaykaDesign

GaykaDesign New Member

А если я еду в Польшу и обратно?

А если у меня в Австрии родственники живут? которые ВСЕ расходы берут на себя?
    И могут это документально подтвердить,но вот сам вызов прислать не могут.?
    То тоже готель надо?

Вот тут совсем не понятно. Консул сам официально заявлял что это стандартный шенген и ничем не отличается от того что по приглашениям.
    И еще раз .Зачем мне бронь готеля на один день?

4. Іриска

Іриска Well-Known Member

ну я розповіла те, що дотичні до того працівники розповіли, бо нас теж воно зацікавило. На рахунок броні: у будь-якому випадку, коли ви їдете на територію шенген зони, хтось повинен взяти за вас на себе відповідальність, розумієте? якщо туристична віза - то турфірма, якщо робоча, то та фірма, яка дає запрошення.... просто так ніхто не пустить, розумієте? у мене теж виникло питання, а якщо туди й назад, то навіщо гот брати? відповіли: нікого це не хвилює, за вас на себе має хтось взяти відповідальність, от і придумали з тою бронню...
    от вони зробили ажіотаж навколо тої візи, але реально вона не вигідна.... це треба дуже круто закуплятись з певною метою, щоб було вигідно платити 35Є, страхівку і за готель.

5. SoLana

SoLana Well-Known Member

якщо наступна віза буде більше ніж на 7 днів, тобто до року часу, то може й вигідно, на рахунок готелю я таки маю сумнів

6. GaykaDesign

GaykaDesign New Member

Обязательно,обязательно. Из -первых уст намного ценнее информация!!!

7. enigma

enigma Well-Known Member

Мене на кордоні про бронь не питали, маю мульт, їхала просто подивитися на Замость на вихідні. На польській митниці спитали, коли вертаюся - сказала завтра і не питали, де я там буду ночувати

8. oksumoron

oksumoron Active Member

і знову ж таки! посол каже що це звичайна шенгенська віза (в такому випадку чому людині світить депортація- якщо шенген віза діє на всій території ЄС) а із іншого боку на Садовій відповіли шо це національна віза (в цьому випадку депортація звичайно ж має зміст)

загалом вся ситуація з польськими візами є загадковою!
    наприклад, не можу уявити щоб людина, для прикладу з Німецькою візою, їхала через Польщу і її зупинили прикордонники, допитували і вимагали якісь бронювання!

9. Іриска

Іриска Well-Known Member

ми говоримо про шопінг візу

Ви не зрозуміли, Ви наприклад хочете їхати в Німеччину, а забронювали готель у Польщі, припустимо з метою зекономити, щоб не бронювати в Німеччині, то якщо з польською бронею вас зловлять в Німеччині - тоді депортація, тобто країна перебування Німеччина і оплачений готель має бути у Німеччині.

10. sani

sani New Member

коли назад повертаєшся їм фіолєтово чи є бронь чи нема чи були в готелі чи на вокзалі спали і тп... їм головне щоб виїхав від них, :) ну і щоб візу не просрочили...

то напевно Ви щось не зрозуміли, або не те написали ;)

бронювання готелю то буде останнє, до чого може додуматись і про що можливо буде питатись німецький прикордонник, перше і можливо єдине, що він спитає це - "мета вашого перебування у Німеччині" особливо коли ви їдете по польській шенгенці

Останнє редагування: 7 Грудень 2011
  11. SoLana

SoLana Well-Known Member

Здала документи. Там на місці, на Садовій допомагають у заповненні анкети, там же ж роблять фото і є страховка. На рік часу коштує -180 грн., на 7 днів - 50 грн. ( в них це не обов'язково робити). Термін розгляду - до 7 днів. Бронювань не потрібно. Підкреслюю, це не шенген віза, це національна польська віза, з чого випливає, що якщо по ній захочете рванути в Дойчланд, можете забути про свій закордонний паспорт...:girl_nea:

12. joy

joy New Member

Якось все це дуже дивно. Збираюсь також подавати документи на шопінг візу. Дзвонила на Садову уточнити різні питання. Чітко повідомили, що з метою закупівельного туризму видається шенген віза, а не національна.

13. SoLana

SoLana Well-Known Member

Але Ви може і праві, бо виглядає так, що це шенген віза категорії С. Принаймні на їхньому сайті.

14. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

але то все в 10 разів дорожче, краще зробити фото десь в салоні, а страховку в страховій компанії.

15. SoLana

SoLana Well-Known Member

Так звичайно, я раніше зазначала, що це не обов'язково в них робити.

16. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

я фото робила - 17 гривень, страховка - 27 на тиждень.
    так, в них дорожче, але не в 10 раз..

17. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

" Першу таку візу видають на сім днів, а другу — від півроку й до року з правом багаторазового в'їзду."
    "Із шопінг-візою можна поїхати до будь-якої країни Євросоюзу. Але придбати товари й отримати іменні чеки обов'язково треба в Польщі. Ліміту на суму покупок немає."
    Більше тут

18. SoLana

SoLana Well-Known Member

Це я про ту першу пишу, та що до 7 днів. Хоча анкета - на шенгенську візу.

19. Іриска

Іриска Well-Known Member

ми тут говоримо конкретно про ШОПІНГ ВІЗУ!!!

20. sani

sani New Member

:lol::lol::lol: мда... ну говоріть ще, я за попкорном :)

Статус теми:
Закрита.