Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Sofijusia

Sofijusia Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

Нині вже все вийшло,)) , маю ще питання до знаючих, які потрібні документи, щоб отримати національну візу для дитини, планую подавати собі на національну, і хотіла б відразу малим.

2. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Mozilla Firefox

---------- Додано в 08:29 ---------- Попередній допис був написаний в 08:21 ----------

Якраз подавала, але по карті.
    Анкета, зареєстрована на сайті консульства + фото
    Заява батьків з прохання про відкриття візи для дітей (бланк видавали в консульстві), з підписами батьків.
    Дозвіл від батьків на відкриття візи і виїзд дитини за кордон + копія.
    Копія першої сторінки закордонного паспорта батьків (якщо дитина вписана), або першої сторінки проїздного документа дитини + оригінал
    Копія свідоцтва про народження + оригінал
    Копія внутрішнього паспорта батьків + оригінал
    Якщо є, то копія попередньої візи
    Копія карти поляка (якщо маєте) + оригінал
    Ну і на рахунок страхового полісу - то не знаю як на дитину, бо мої мають карти, а чоловікові то ми купляли (поліс).

Останнє редагування: 20 Вересень 2014
  3. Sofijusia

Sofijusia Well-Known Member

Дуже дякую Вам за детальну відповідь, я теж маю карту поляка, діти мої не мають, власне задавалася питанням, для чого неповнолітнім дітям карта поляка,які привілеї мають діти з картою?
    Яку саме анкету заповняти на сайті, ту що і дорослим? На національну візу? Але ж там є пункти обовязкові до заповнення, які не стосуються дітей?

В мене до цього часу не було шенген візи, на Вашу думку, на який термін мені зараз відкриють з картою? Бо якщо на короткий, то не бачу зараз сенсу робити дітям візи.. Вже на наступну довгу їм би відкрила.

4. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Такі ж як і дорослі.

Так, + пункт про опікунів/батьків.

Національну відкриють на 365 днів.

5. raspberry

raspberry Well-Known Member

В мене віза по репатріації, у дітей - бізнес візи (супровід) по чоловіковому запрошенні. Маю на днях їхати сама з дочкою в Польщу вперше. Митники будуть просити запрошення і питати куди їдемо. Казати правду, що їдемо погуляти і щось купити чи збрехати, що їдемо туди, звідки запрошення? Маю нотаріальний дозвіл на вивіз від чоловіка, чи не буде проблемою, що дитина їде по його запрошенню без нього, а зі мною?

6. Megan

Megan Well-Known Member

То залежить на якого пана попадете. У них теж буває поганий настрій. Я б казала, що їду туди, звідки запрошення.

7. Smorodynka

Smorodynka Member

Дівчатка, підкажіть, будь-ласка, я записалася на подачу документів на шопінг візу на 8.30. Бо мені треба прийти на роботу хоча б в 9.10. Але мені сказали, що зранку приходить дуже багато людей і треба займати чергу. Розкажіть, хто був в такий час, як це відбувається?

8. Megan

Megan Well-Known Member

Я приходила так рано. Прийшла по 8, нормально пустили, чекала як завжди, до віконечка підійшла вже далі як 8.30, ну але не катастрофічно пізно.
    До речі, на які дати записують?

9. raspberry

raspberry Well-Known Member

Заходите в приміщення, там стоять дівчата біля термінала, видають Вам талончик з Вашим порядковим номером і номером віконечка, до якого підійти. Дивитесь на табло, чекаєте своєі черги, підходите і здаєте документи. Я 8.30 зайшла, десь за хв. 5-7 вже була біля свого віконечка, була перша. Ще хв. 10-15 на саму здачу документів і на вихід :)

10. Smorodynka

Smorodynka Member

Минулого тижня були дати з 24.10 по 31.10.

11. Alicia

Alicia Well-Known Member

Ми були на таку годину - 8:30. Прийшли і побачили величезну чергу на вулиці. Виявляється, що то всі люди йшли не на свою годину, а просто, щоб на роботу встигнути також. Тому всі стають в живу чергу, яка швидко просувається, як тільки відчиняють в/центр, і починають видавати талончики. Десь за 20-30 хв вся черга вже в приміщенні. Окремо пускають тих, хто забирає паспорта.

12. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Я була записана на 13:00, черга на подачу була величенька, окремо - черга тих, хто запізнився.
    В першу чергу в приміщення запускали тих, хто прийшов на свою годину, потім - в порядку живої черги тих, хто запізнився, а от тих, хто прийшов раніше призначеного часу (наприклад, щоб встигнути за час обідньої перерви подати документи, прийшов о 13:00 замість 15:00), просили прийти на "свою" годину.
    Це було в вересні 2014.

13. Alicia

Alicia Well-Known Member

Я ще всю чергу обійшла, запитала в працівника, чи точно всі на свою годину, то кілька людей відповіло, що нам на 10:30, але треба на роботу, і черга для всіх одна. Дівчина-працівник на те сказала, щоб ми не хвилювалися, бо черги за 15 хв вже не буде, всіх швидко будуть пропускати, і так дійсно було. Може то нам так "пощастило" тільки, ми подавали з чоловіком в липні цього року.

14. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

А я дуже сердита на той візовий центр. Подавав документ чоловік. Черга на вході - питання: за що платимо 300 грн? Що за сервіс? Якщо я виконала неможливе - записалась на якусь конкретну годину, то чому маю ще стояти в тій черзі на вулиці як пес? А якщо дощ, вітер, а я з дитиною? Це принизливо!!! Окрема історія про те, як забирали. На сайті з'явилась інформація, що анкету опрацьовано, летимо в цей візовий центр, тут знову черга, на отримання, і якийсь молодик, викликає згідно з датою подачі. Маємо обмежений час, з малим на руках, який засинає, а він нас не пускає, бо бачте, ще дата не та. І каже геніальну фразу: "я взагалі зараз скажу, щоб вам візи нині не видавали!!!" Я в шоці. Чоловік все таки зайшов, але шкодую, що не зіпсувала трохи настрій тому мудрагелику!!! Якби подавала документи я, то цього б не попустила!!! Не приємно(((.
    І ще - вважаю абсурдом те, що дітям не дають візи по супроводу пепатріацію. По бізнес-візі можна, шопінг також, а поїхати на землі своїх пращурів - зась!!! Та вони віджали в нашої родини 10 гектарів землі, а моїм дітям візи зробити не хочуть!!! Зла я на них)((

15. Likysja

Likysja Well-Known Member

Відкрили моєму брату польську візу (віза перша) на 20 днів з двома виїздами, віза С 04. Ну і людина, яка допомагала з запрошенням і документами пояснила, що може він зробити 2 виїзди по 10 днів і якщо виїзд один, то все рівно не більше 10 днів. І бажано перетинати кордон на 9 день.А він хоче приїхати до нас в гості в Італію і виходить йому перетинати кордон якраз на 10 день хто знає чи не буде проблем на кордоні? І ще одне хтось щось чув про тих 10 днів взагалі, бо я якщо чесно вперше про таке чую і на сайтах посольства і візового центру я такого не знайшла.

16. Megan

Megan Well-Known Member

Якийсь нонсенс про той 9 чи 10 день... То бізнес-віза, так? На 20 днів з 2 в'їздами, правильно?

17. Likysja

Likysja Well-Known Member

Саме так! Мені теж здається, що такого бути не може. Цікаво де то можна уточнити, може є якась гаряча лінія.

18. vitek

vitek Member

Ваш брат може вїхати 1 раз і бути 20 днів, то необовязково ті 20 днів розділяти на 2 рази і ще й порівно.
    Або перший раз бути 18-19 днів, а другим разом тільки 1-2 дні.

• Інформативно Інформативно x 1
  19. Gavil

Gavil Member

Чи є тут хтось, хто працює в консульстві або має таких знайомих. Потрібно пораду отримати стосовно запрошень, бо є певні нюанси.

Sent from my iPhone using Tapatalk

20. Megan

Megan Well-Known Member

Та не думаю, що треба щось уточнювати. Віза є віза, можете використовувати скільки днів вам треба, головне не їхати більше 2 разів.
    Мала всякі бізнес візи, але такого і близько не чула.

Точно, головне 3 раз не їхати :).
    А от скільки днів використовувати і коли, то вже за вашим бажанням.

Статус теми:
Закрита.