Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Megan

Megan Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тепер дітей треба реєструвати. Неважливо, чи проїзний чи мамин паспорт. Якщо ти про польське.

2. allusya

allusya Well-Known Member

Тепер в банку можна платити консультаційний збір за чоловіка чи дружину відповідно. Вже не обов'язково особисто нести паспорти і оплачувати.

3. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Чи хтось реєстрував на візу з одного компютера кілька людей?
    За скільки часу можна наступну людину реєструвати?
    Бо зараз
    Вже дві години пройшло...

4. Alicia

Alicia Well-Known Member

Сьогодні подавали документи - черга з самого ранку, хоч нам було назначено годину, все одно довелося простояти чергу.
    Потім виявилося, що ми забули квитанції про оплату за послуги центру, верталися додому, думали, що знову доведеться в черзі стояти, але охоронець нас впізнав і сказав, що на повторну подачу йдуть без черги. Далі ми пішли вже без номерка до нашого віконечка, і все оформили. До обіду вже пройшло 700 людей, якщо вірити номеркам. Ото касу мають за день, але реально без всіх тих довідок з роботи - це найпростіша віза, і добре, що є можливість таку зробити.
    Бариг - нємєрєно біля дворика: а може вам фото зробити? А може страхівку?
    До речі, оті квитанції, які ми забули, кредобанк може прям там надрукувати з бази, але то коштує 70 грн за однин папірець.

А є можливість спробувати з планшету чи телефону зареєструвати? Я щось навіть не пробувала через сайт реєструватися, завжди дзвонила, щоб навєрняка.

5. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Ну шо ж вернулась я з польською шенгенкою з Німеччини))
    Шо сказати..на наступний раз буду робити таки німецьку візу..
    Страшилки про німецьких поліцаїв шось в тому є..мені просто напевно повезло..як кажуть "фарт"))
    Зупинили наш автобус одразу як в Дрезден вїхали, зняли мене з автобуса і...допрос з пристрастіями був)) я мужньо вистояла..зробила висновок...буду чемно туди їхати вже)

6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

але як? відпустили далі з автобусом, яким ви їхали?

7. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Я вже з іншого комп'ютера зареєструвала, а на моєму далі недоступно...((

8. olja_zaj

Допитував по техніці, заганяв мене, провіряв запрошення польське, довго з ним сидів в машині своїй, я чітко..без емоцій відповідала...ні..трошки руками жестикулювала)) потім коли до мене йдем за багажем твоїм..отут я подумала і все..але ні..глянув багаж, сам пішов до водія, шось там провіряв..я до нього кажу..можна мені сідати..та сідай..сама в шоці була..потім як відйшла, переосмислила всьо...вночі мені той поліцай снився)) чесно..сама незнаю як він мене відпустив...

9. Vittoriya

вірю :), я колись давно писала як мене на кордоні німецькому зняли з автобусу, теж щось втирали по німецьки.. Я потім доовго кордонів боялася як невідомо чого. Кожного разу серце завмирало.. Це неприємно однозначно..

---------- Додано в 15:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:24 ----------

то дуже добре , що так все скінчилось.

10. olja_zaj

Тааак, я як потім відійшла..і зрозуміла шо сталось..сказала собі..все тільки німецька віза коли буду в Німеччину їхати))

11. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

а віза у вас була прокатана у країну, яка її видавала?

12. Alicia

Alicia Well-Known Member

Fistawka, а які на які зараз дати відкривають? Ще на серпень є?

13. olja_zaj

Так, прокатана.

14. Princess

Princess Well-Known Member

а якщо б далі їхали? наприклад в Бельгію? теж німецький шенген робити, щоб в Німеччині проблем не було по дорозі?
    турфірма, наприклад, теж польський шенген робить на тур через Польщу-Німеччину-Бельгію. то теж порушення в очах нім.поліцаїв?
    я розумію, що то не до Вас питання, але ж це нонсенс ...

15. Vittoriya

Я думаю тут ще німцю було дивно, що віза 20ти денна польська бізнес. Їм важко зрозуміти, чому ми з польськими візами їдемо до них. Може якби була річна , то не було би претензій...

---------- Додано в 17:47 ---------- Попередній допис був написаний в 17:44 ----------

в чому нонсенс? Ну німець вважає, що якщо українець може робити німецьку візу, то чого її не робить? А як має польську, то хай їде в Польщу. Знаєте як мені колись сказала німкеня на кордоні ще тоді польсько-німецькому-мені дуже шкода, але в нас є закони і все, хоч там що , а їх не переконаєш. При тому , що я тоді їхала з німецькою візою національною автобусом, в якому як виявилося в документах писало, що він їде до транзитом через Німеччину до Голандії. І вони мене заставили з того автобуса зійти, викликали таксі і сказали, що в Німеччину я їхати можу, прошу дуже, але не тим автобусом і не зна межі Німеччини.

16. Princess

Princess Well-Known Member

вас не пустили з німецькою візою до Німеччини автобусом, який їхав у Німеччину? німецька логіка :)

п.с. я то не пишу з претензією до когось з форумлян - зрозуміло, що жоден з нас не знає, яка саме муха кусає тих, хто пускає чи не пускає на кордоні, але загалом мене ця ситуація страшно дивує, і дуже хочеться, щоб вся ця історія з візами вже якось завершувалась і відходила в історію :)

17. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

то було б правильно якби не було шенгенської зони, а я так розумію що Польща тепер майже не видає національних віз, а, здебільшого, шенген. То навіщо та шенген-зона, якщо на кордоні між її країнами тебе можуть завернути? Не розумію.
    от ситуація - наявна шенген віза, видана Данією, не користована. Планується поїздка в Грецію, літаком. В тур-агентстві запевняють що необхідно прокатати цю візу хоч в Польщу, інакше прикордонники при посадці можуть не пустити на рейс. На лист в консульство Греції по конкретно цьому питанню відповідають - дзвоніть на номер гарячої лінії, хоча на попередні питання відповідали письмово розлого і детально.
    От не розумію - якщо шенген зона, віза також шенген, не перша, то доя чого ці викрутаси?

18. Vittoriya

ну я ж написала

автобус їхав до Голандії, через Німеччину, просто я не знала, що є ще такі нюанси як транзит. Якби сказала водіям про то раніше, то вони би написали в тих своїх документах по-іншому, а так вийшло як вийшло. Ну і

19. Megan

Megan Well-Known Member

Ага, до мене більше допитувались коли я була в Німеччині з польською бізнес, ніж коли я була з польською робочою ( річною). Я питала їх. Начить відповідь така: якщо країна ЄС дала дозвіл на працю, то вона вас 100500 раз перевірила, і дає можливість працювати, і ви, відповідно, отримавши такий дозвіл, будете дорожити роботою в тій країні і не шукати роботу деінде. А от службова, то типу ти бізнесмен, при грошах, можеш поїхати в Іспанію, напр. на переговори, і там залишишся, бо тобі сподобалось. А в поліції будуть проблеми, бо не впильнувала тебе. От тому німці пильнують так. Ну і ще врахувати всі скандали про польське консульство, ну і поляки швидше дадуть візу, аніж німці. Тому німці просто ніби по старій звичці пильнують кордон ЄС.

20. Vittoriya

та нє, то не по старій звичці, просто пильнують, бо зрештою треба ж пильнувати, і то зі всіх сторін. Мене колись в поїзді з Голандії до Німеччини на "кордоні" між тими країнами перевіряли. Просто на станції зайшли прикордонники і у всіх документи перевіряли, мій паспорт звичайно що забрали, хоч проблем не було.

Статус теми:
Закрита.