Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Provizor

Provizor Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

Ура! Всією сім'єю отримали річні шопінг візи. Тут запитували за дозвіл батька, ми подавали документи разом, дозвіл був не потрібен. І на скільки я зрозуміла, якщо подаєш ксерокс діючої візи батька, дозвіл також не має бути потрібен.
    Маю запитання. Отже якщо стоїть річний шопінг, а я захочу з ціллю туризму поїхати в Іспанію, то по закону маю подавати на ще одну шенген візу? Таке можливо юридично?

Останнє редагування: 29 Травень 2014
  2. Megan

Megan Well-Known Member

Неправда. Віза одноразова.

Ні, одночасно 2 візи бути не може. Шопінг віза є шенгенською, можете іхати з ціллю туризму. Ну але не забувайте, що з кожноі поіздки тре привезти фактуру, власне польську.

3. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Дві шенгенські візи мати неможливо! Для відкриття нової потрібно анулювати попередню.

4. Provizor

Тоді у разі проблем з митниками на кордоні з Угорщиною, можна спокійно говорити, що їду на відпочинок? Бо ж іншу візу відкрити неможливо. Може хтось порадить як у разі проблеми при перетині кордону спілкуватись? Які документи можуть вимагати прикордонники і як мають оформити причину відмови? А то виходить, якщо їздиш на шопінг, то відпочивати зась, бо не цільове використання візи...

5. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

в першу чергу прокатайте візу до Польщі і назад.
    Митники угорські можуть запросити бронь готелю. Але по ідеї не пропустити вони не мають серйозних підстав. Проте чомусь багато відгуків про неадекватність угорських митників.

Ми плануємо їхати в Італію машиною з польськими шопінг-шенгенками. Але поїдемо все-таки через Польщу, хоч візи і прокатані і реально є заброньований готель в Будапешті, де будемо ночувати. Просто не хочеться на кордоні жодних нюансів.
    Вертатись вже будемо через Чоп.

Дівчата, хтось вже подавав на ті польські турист.візи, які зробили з травня для українців з мінімум двома раніше відкритими візами?

---------- Додано в 15:50 ---------- Попередній допис був написаний в 15:48 ----------

Ви точно знаєте, що фактури треба мати з кожної поїздки?

6. Megan

Megan Well-Known Member

Так, знаю точно. Інакше то те ж нецільове використання.

7. fiesta

fiesta Well-Known Member

Першу шопінг-візу на тиждень відкрили лише батьки.
    На другу шопінг-візу подають доки батьки + дитина, яка вписана в мамин паспорт.
    Питання: дитині відкриють довгу візу, як і батькам? Чи батькам довгу, а дитині - на 7 днів, бо для неї то перша віза?

8. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Можливо, хтось в курсі..
    За пропискою маю подавати на візу в Харкові. Чи можливо якось "перемістити" подачу у Львів чи хоча б Київ? Чи то залізно треба в Харків?

9. Provizor

Дитині відкривають візу на супровід на аналогічний період, що й батькам. Ми також так подавали, для нас це була друга віза, в дітей перша - всім відкрили річну.

10. Tsykerochka

Tsykerochka New Member

Згідно правил, можна змістити подачу, якщо у Вас буде документальне підтвердження, що Ви або навчаєтесь, або працюєте у Львові або Льв. обл.

11. Megan

Megan Well-Known Member

Та так то воно, але я вже писала, що коли забирала документи, то жіночка аж розплакалась, бо візу відкрили на рік, а дитині на 20 днів. Так мені іі шкода було... Переважно дітям ставлять на ту ж тривалість, що і батькам, але приколів теж хватає.

12. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Також знаю сім'ю, якій минулого року відкрили болгарську пів річну мультик для батьків, а дитині одноразову суто на поїздку. Подавались разом на море через тур фірму. Тому дійсно, ніхто гарантувати не може

13. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

А як бути в такому випадку, якщо я кілька днів перебуваю по шопінг візі, наприклад 7 днів, то за ті всі дні мають бути фактури???

14. Megan

Megan Well-Known Member

Нє, не за всі дні, а за всі поіздки.

15. lawyer

lawyer Member

ні, не з кожної. нещодавно відкривали з чоловіком 3-у шопінг-візу, фактур мали приблизно по 5-6, а поїздок було ну дуууже багато. жодних зауважень не було, відкрили на рік

Останнє редагування: 30 Травень 2014
  16. Megan

Megan Well-Known Member

Ну то ви просто щасливчики. Так само як і ті, що після одноразовоі дістали на рік, а я отримала на пів. При чому грошей там лишила немало. І чула, коли після піврічноі знов відкрили піврічну ! бо не було фактур зі всіх поіздок. Короче з того всього я зрозуміла, що тут треба просто везіння, логіки тут нема (((

17. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Швидше за все, але нам в візовому центрі теж наголошували що бажано мати фактури з кожної поїздки. Ми не мали хіба з 1-2. На попередні візи старались брати побільше тих чеків, а тепер 1 з поїздки, хоч і їздим не для галочки. Ну і при поданні постійно переживала за візу бо то дійсно як фортуна посміхнеться.

18. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Але то не факт, що саме відсутність чеків з кожної поїздки було причиною. Бо ж причин ніхто там не пояснює.

я читаю, що багато хто літає прямо зі Львова в Європу по польському шопінгу, то само собою, що фактур не можуть взяти з таких поїздок.

Я минулого разу в Кракові чисто для галочки купила продуктів, бо нічого іншого так і не вибрали - все таке дороге!

Але я надіюсь, що нам вже не треба буде наступну шопінг-візу, що щось зміниться до того часу.

19. МаленькаКотя

МаленькаКотя Well-Known Member

"Пакращення" з введенням попередноьої оплати просто неймовірні... Якщо в п"ятницю, 30 травня записували на 27 червня, вчора я якимось чудом записалася на 3 липня, а мені 10 липня виїжджати... Вони точно за тиждень віддають візи? Бо я вже переживаю... А сьогодні думала може звільнилося місце на ранішу дату, може хтось відмовився, то записували вже 9 липня! Так що кому треба на липень- не тягніть...

А як я вчора платила за послуги візового центру в банку, це взагалі окрема історія...

20. Tsykerochka

Tsykerochka New Member

Є можливість пришвидчити отримання візи (не дати подачі, а власне часу за який віза опрацьовується), якщо у Вас є підтвердження терміновості візи, тоді потрібно платити подвійний консульський збір 70 євро і записуватись до консула і аргументувати необхідність терміновості візи, тоді можуть і в той ж день віддати паспорт з візою. Всіх ньюансів не знаю, знаю, що така можливість є, можете на консультацію в консульство сходити, вони пояснять ту процедуру. А так то в середньому через 7-10 днів повертають паспорт.

Статус теми:
Закрита.