Відкриття візи у Польщу і не тільки

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Niferttiti, 25 Червень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

Потрібен, я раз подавала документи, і забула оригінал дозволу від батька, то була змушена, на другий день, знову їхати і доносити його, також робили на рік. Сьогодні записали мене на 16 червня.

2. winner

winner Member

Дозвіл потрібен і для візи і для виїзду, в нас і минулого і цього року перевіряли, недивлячись, що всі разом їхали. Нарахунок терміну, то наш нотаріус, з яким ми працюємо років 15, зробив нам на 3 роки і ще й в дозволі на виїзд і виготовлення візи, й виготовлення проїздного вписала :) то вони так щаробляють ...

3. raspberry

raspberry Well-Known Member

А якщо дитина вписана і в мій паспорт, і в чоловіка, їдемо разом, то все одно треба нотаріальний дозвіл від тата і на візу, і на виїзд?

4. octavia

octavia Well-Known Member

Якщо подаєте на один тип візи разом (наприклад шопінг для всієї родини) тоді не потрібен,і якщо їздитиме разом ніхто немає права требувати дозвіл. Якщо в чоловіка стоїть вже віза то потрібен дозвіл.

5. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

ви на візу всі одночасно подавали чи ні?

Дозволу не потрібно, якщо подаєте одночасно сім"єю на візу і потім їдете всі разом.

6. Prosto Eva

Prosto Eva Well-Known Member

Дзвонила у візовий центр, намагалась зареєструватись на подання документів, але вільних дат небуло,я зєдналась з оператором щоб оточнити які нербхідні документи для подічі на візу " для переселенців та їх нащадків" і ось що сказали: - оригінал рішення суду по справах репараціїї;оргінал довідки з архіву про переселення; і вякості доказів що я являюсь нащадком переселенця може бути батькове і моє свідоцтво,якщо змінювала прізвище то свідоцтво про шлюб.
    Всі документи маю, окрім рішення суду, хтось таке має??? Чи пробува десь діставати?? Підкажіть куди звернутись за цим рішенням, і що необхідно,щоб мені його видаи????

7. blin

blin New Member

Підкажіть на дитину 7 років,вписану як в мій так і в мамин закордонний паспорт, теж потрібно шоп-візу відкривати? Оплачувати теж потрібно 35 € + 20€?

8. Megan

Megan Well-Known Member

Віза відкривається у тому паспорті з ким дитина фактично буде іхати. У 2 паспорти візу не ставлять. На дітей віза безкоштовна, оплачуються лише послуги візового центру.

9. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

В мене теж все є окрім цього документу. А може саме він є альтернативним документом

10. Megan

Megan Well-Known Member

За 2 дні до закінчення візи пустять в Польщу? Має хтось такий досвід? Знаю, що мають право не пустити, але цікавить практика.

11. Tsykerochka

Tsykerochka New Member

Пустять, якщо у Вас буде підтвердження повернення до кінця візи. В мене було якось 4 дні до кінця візи і в мене на руках був зворотній квиток, в якому було вказано дату повернення. Але, звичайно, не потрібно виключати людський фактор, точніше поганий настрій митника, чи щось в тому роді.

12. Megan

Megan Well-Known Member

Та ми машиною хочемо на день в Перемишль. А машиною яке підтвердження може бути..

13. Princess

Princess Well-Known Member

в'їзжали в Польщу за день до закінчення візи, а вертались в день закінчення. жодного зауваження не було (якби перед тим вдома уважно не глянули на візу, то мали всі шанси на депортацію - щиро думали, що віза ще на тиждень). їхали машиною, бронь готелю на ту одну ніч не просили.

14. Hermi

Hermi Well-Known Member

Чи можна з Шенгенською польською візою (мета поїздки - наукова співпраця) поїхати на відпочинок у Грецію?
    +страхівка діє на всі країни шенген зони? щось згадала як мені розказували про пакети країн, які можна вписати в страхівку і переживаю чи покриє вона мені ще одну поїздку чи ні.

15. Prosto Eva

Prosto Eva Well-Known Member

теж так думаю, але напевно прийдеться йти в консульство взнати.

16. Maternity

Maternity New Member

Думаю так, але тільки через Польщу, бо дальще кордонів немає.

17. Hermi

Hermi Well-Known Member

я знаю що перший перетин кордону має бути через Польщу, а далі вже можна їхати через будь-яку, чи я помиляюсь?

18. Maternity

Maternity New Member

Ну угорці можуть примахатися до будь-якої візи, а у Вашому випадку напевно точно, Словаччина - незнаю, питайте може хтось так їздив

19. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

Народ, чи дійсно в польському візовому центрі тепер видають першу шопінг-візу на 2-разовий в'їзд? Ми плануємо відпочинок у Болгарії, хочу зробити польський шенген, але раніше, знаю, що перший давали на 7 днів і одноразовий. От думаю, що то робити: замовляти в турфірмі болгарську візу, чи спробувати подати документи на польську?

20. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Мене тішать такі новини, що перший законодавчо-підготовчий етап щодо лібералізації візового режиму України з країнами ЄС ми вже зробили. Тепер має початись перевірка єврокомісією прийнятих законів.
    Отже, є надія, що після введення біометричних паспортів українцям таки не буде потрібна віза до країн Європи. Можливо, це станеться навіть до кінця 2014 року?!

Статус теми:
Закрита.