Відкриття візи у Польщу і не тільки (2)

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Megan, 17 Жовтень 2014.

1. Megan

Megan Well-Known Member

Ні. Мене зупиняли і перевіряли візу. Німці спитали куди їду і коли назад, ні слова не казали.
    Польська національна віза дає право перебувати у інших країнах шенгену протягом 90 днів на півроку.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Gabi

Gabi Dum spiro spero

От мене саме це і цікавить, бо мені потрібно хоча б 90 днів перебування в шенгенській зоні. Але Польща не буде основною країною перебування, просто перша країна для перетину кордону.

3. Megan

Megan Well-Known Member

Тут вже залежить на кого попадете, хоча все законно.

4. Hermi

Hermi Well-Known Member

повністю з Вами погоджуюсь. Один раз їхала у Австрії з польською візою, на перетині кордону у Польщі сказала що їду у Австрію, бо запрошення було від Австрійської установи, то прикордонниця бурчала чого тоді я польську візу виробляла, якщо їду у Австрію. Добре що в мене в запрошенні було написано, про Австрійсько-польську співпрацю і мета видачі візи була також відповідна, а то б не знаю чим то все діло закінчилось.

5. MariannaVtst

MariannaVtst Well-Known Member

Є ще робоча віза шенген. Там теж треба запрошення oswiadczenia. Але її дають максимум на 90 днів перебування. Якщо більший термін перебування, то роблять національну візу.

6. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

Та не буває робочої візи шенген. Робоча то національна, а шенген, то шенген, хіба то якась бізнес віза.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Подобається Подобається x 1
  7. MariannaVtst

Буває. Просто цей тип візи не дуже популярний і інфи про нього нема, але я написала на інфо візового центру і мені прислали перелік документів і таке інше.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

Багато займалась виробленням віз, і для мене то якось безглуздо звучить. Польща видає робочу візу і якщо наприклад фірма займається встановленням теплиць(реальна ситуація) по всьому євро союсу, працівник всерівно влаштований на польську фірмі і робить звичайну національну візу типу D. Які саме документ на цей тип візи, бо якось дивно мені то звучить? Та й на самій візі зазначено або " Panstwa Szengen" або "Polska".

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

9. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Підкажіть, з якого віку робиться шенгенська віза? Від народження?
    І чи процедура для дитини (8 міс, біометричний паспорт) чимось відрізняється від тої, що проходять дорослі?

10. Magnoliya

Magnoliya Well-Known Member

думаю що так

11. MariannaVtst

Від народження

12. bibika

bibika Member

Дівчатка!Підскажіть чи можна реєструвати дату на подачу документів на сайті Poland visa information - Ukraine - Ukrainian - Home page чи потрібно дзвонити особисто?Бо мене тітка попросила її зареєструвати,але не маю можливості дзвонити з її №тел.А на сайті його можна вказати. Дякую!

13. Magnoliya

Magnoliya Well-Known Member

напевно так, головне щоб дати вільні були і якщо треба підтвердження буде з тел (не знаю того бо не реєструвалась) то щоб вона була з вами на зв'язку)

14. oliv

oliv Active Member

ми робили в 6 міс малому.
    подавали документи без дитини, фото принести треба було з собою, окремий пакет документів на дитину. якщо подає один з батьків - то нотаріальна заява-згода іншого або спільна.

15. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

цікавить робоча віза.
    чи є у Львові надійні фірми, які оформляють робочі візи до Польщі?
    буду дуже вдячна за інформацію,
    можна в приват.

16. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Дівчата, може хтось робив шенгенську візу в Естонію? поділіться досвідом.

17. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

А яка ситуація з консульством, хтось в курсі :)?
    Пару днів тому родичка попросила допомогти з отриманням карти побуту, а я вже тиждень не можу зайти на е-консулят: то взагалі сайт не загружається, то пише що моя заява скасована (?).. Як зараз можна поставитись на подачу документів для карти побуту?

18. Megan

Megan Well-Known Member

Документи на карту побиту подають в Польщі.
    Може ви мали на увазі на Карту Поляка?

19. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

О, перепрошую, - Карту Поляка, так :)

20. Megan

Megan Well-Known Member

Знаю, що на здачу документів на карту поляка займають живу чергу до консульства. Але наскільки то реально так здати - не знаю, бо можна простояти 2 год і охоронець не впустить без реєстрації.
    Ну і моніторити сайт консульства, там проскакують дати.