Відкриття візи у Польщу і не тільки (2)

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Megan, 17 Жовтень 2014.

1. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Відкриваю візу в Португалію, потрібно перекласти документи (свідоцтва про народження, довідки з роботи і т д) це обовязково робити в бюро перекладів ? вони ставлять якісь печатки?

2. svoybox

svoybox Well-Known Member

Думаю, вам не просто переклад потрібний, а нотаріально завірений, а для цього потрібно в бюро перекладів звертатись у них і свої нотаріуси є

3. mamvasulka

ні, нотаріально не потрібно, тільки переклад на англійську

4. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

Можливо хтось може підказати: треба відкрити візу у Німеччину,але зараз я живу в Італії. То можна звернутися у посольство Німеччини в Італії чи обов'язково їхати у Київ?

5. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Коліжанка за фахом перекладач, але працювала референтом на фірмі, що займається торгівлею. То як тре було її директору зробити німецьку візу, вона могла підготувати документи на раз два. Але все одно прийшлось іти в агентство, бо там є певна процедура з тими документами на візу, яка б у виконанні "тьоті Каті" була б недійсна для посольства. А в Львові нема візового центра Португалії - щоб задзвонити і вони все чітко розкажуть?

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. svoybox

Коли я носила перекладати документи, мене питали, чи потрібно завіряти нотаріусом, чи достатньо завірити перекладачем. Мені потрібно було нотаріуса, тому другим детально не цікавилась

7. Siania

Siania Love Life

Все-рівно потрібно звернутись в бюро перекладів, так як їхня печатка означає правильність перекладу, бо, щоб завіряти такі документи вони мають мати на це ліцензію. А в домашніх умовах не годиться.

8. mamvasulka

у Львові не має , тільки в Києві, дозвонитись неможливо, писала їм лист, то відповіли що документи мають мати переклад.
    Хто знає недорогі переклади, бо в мене 14 документів, трохи виходить дорогувато

9. Siania

Siania Love Life

Я завжди користувалась "Фантом Люкс - Бюро перекладів" - трохи дядько кумедний, працює в домашніх умовах, але заавжди все робив вчасно, і добре, ціна теж хороша. Він приймає документи на вул. Повстанській (р-н Чупринки).
    Одного разу вирішила змінити на бюро в центрі, зручніше добиратись, про що дуже пожаліла, ціна була вищою, і довго не могла забрати документи, тільки годували обіцянками "завтра, завтра".

• Корисно Корисно x 1
  10. svoybox

Їх у Львові є дуже багато, майже кожні на сайті мають виставлені ціни. Переклад стандартного документу коштує +- 50 грн.

11. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Дівчата, а на яку візу краще подавати людині, яка має грін-карту, але не має жодної шенген-візи? За логікою, поляки не повинні боятися, що людина, яка жила і може жити в США, шукатиме шляхи нелегального проживання в Польщі.

12. Megan

Megan Well-Known Member

Треба спочатку вияснити нащо тій людині шенген віза, і від того відштовхуватись при виборі типу візи :)

13. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

Цікавить, який вид візи можна і варто відкривати для того, щоб скористатись їхнім аеропортом.

14. Megan

Megan Well-Known Member

Транзит

15. Bulavka

З"їздити влітку в Польщу на мотозліт, десь потім в Німеччину до друзів, може, кудись в Болгарію чи ще куди на море. Ну і так, щоб була, раптом коли закортить в Європу катнути.)
    Чи подавати на шопінг і сподіватися, що відразу дадуть довшу, а не на 7 днів?

16. Megan

Megan Well-Known Member

Найпростіший варіант то шопінг, але відразу довшу не дадуть.
    Хіба ще туристичну, але здається туристичні дають під окремий тур.
    Службову з липовим запрошенням я б не радила.
    Таки шопінг то оптимальний варіант. Але довгий і троха затратний.

17. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Перша шопінг-віза не може бути довшою за 7 днів по їхніх правилах, сподівання тут не допоможуть :)

18. Bulavka

Такий варіант навіть не розглядається.
    Отож бо...((
    Є думка написати, що країна проживання США, можливо, це вплинуло б трохи на рішення, але останнім часом живе в Україні все-таки...

19. Megan

Megan Well-Known Member

Не думаю, що це має значення.
    На яке рішення ви хотіли би вплинути? Перша шопінг мусить бути коротка.

Ну і якщо не живе постійно в США, то в паспорті то можна побачити.

20. nataliya

nataliya nti

А що тепер перш ніж реєструватись на подачу документів(польський шенген) потрібно оплатити візовий збір? а тоді реєструватись

Останнє редагування: 16 Березень 2015