Відкриття візи у Польщу і не тільки (2)

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Megan, 17 Жовтень 2014.

1. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

Скажіть будь ласка, продаватися є сенс тільки у ппва? Одразу у консульство не можна ?

2. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

Доброго вечора.
    Я бачила що тут обговорювалося питання перельоту по шопінг візі в Францію, але тут літали з Польщі.. а я буду летіти з Києва. Чи можуть бути якісь обмеження? Дякую.

3. Пундик

Пундик Well-Known Member

Я отримала візу 21.11, то вони просять довідку з банку власне про рух коштів, тобто рахунок яким ви користуєтеся, знімаєте, щось докладаєте... а якщо маєте якісь депозити де немає руху, то їх можна додавати-воно не зашкодить, так мені сказали у віконечку. І ще має бути мінімум 400-500грн залишку на цьому рахунку

---------- Додано в 07:36 ---------- Попередній допис був написаний в 07:34 ----------

не губляться, їм телефонують по 3-4 рази на день і міняють ті правила, тому кожен раз щось по іншому.....

4. Megan

Megan Well-Known Member

Недавно пробувала записати на національну візу просто в консульство. Та де там, до дат навіть не доходить. Не пускає і все.

5. SuperRhino

SuperRhino Active Member

Підкажіть будь ласка чи треба тепер реєструвати формуляр через систему е-консулят для тих, хто має карту поляка? чи є якесь нововведення, може я пропустила? чи все залишилось без змін, хто має карту поляка, той йде без реєстрації? колись так було, а тепер як?

6. Megan

Megan Well-Known Member

Отже, хвалюсь. Мої переживання не були марними. Усі троє отримали візу, увага! На 1рік і 2 дні. Таке теж буває)))
    Ціль видання -23, і все. На минулій візі було написано на закупи, на цій нема нічого.

7. Sofijusia

Sofijusia Well-Known Member

Я здавала на візу в вересні, маю карту, не реєеструвала анкету, просто заповнила , видрукувала і здавала з рештою документів.

8. Linar

Linar невиправна оптимістка

Тоже похвалюсь і я. Мужові подавали на бізнес. Писала вище, що бронь з букінгу без проплат. Дали на 2 роки.

9. Tisane

Tisane New Member

Доброго вечора, дівчата. Подаємо другий раз на візу на закупи. Сподіваємося на річну. Готель не бронювали, бо маємо гарантійний лист від знайомих у Польщі. Підкажіть, будь ласка, що писати у анкеті у пункті 31? - Написати адресу тої особи, що написала нам гарантійний лист, чи не писати нічого і поставити N/A. Дякую наперед. Раніше у тому пункті нічого не писали, бо віза була також на закупи, але тоді ще не вимагали ніякої броні.

10. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Я б вияснила це питання при подачі, і одразу там і заповнила.

11. Відповідь: Відкриття візи у Польщу і не тільки

Про Швейцарію.
    Минулого року в'їжджали в Швейцарію з Італії машиною з польською шопінг-візою абсолютно без проблем. Я взагалі, чесно кажучи, не пам'ятаю, щоб там кордон якийсь був чи паспортний контроль..

12. arushka

arushka завжди досягаю мети

між Німеччиною і Швейцарією є пропускний пункт, нам прикордонник там продав віньєтку на платні дороги)

13. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

може хтось підкаже мені-тиждень тому здала документи на візу (в консульстві на Франка) мені видали талончик, що нині можна забрати паспорт, я захворіла і не можу піти чи ніц страшного якщо заберу документ скажімо завтра?

14. Popi

Popi Well-Known Member

Ніц страшного, можете і на наст.тиждень забрати

15. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Потрібна термінова допомога!
    Підкажіть, будь-ласка, як вірно розрахувати отой коридор 90 днів.
    В колеги віза з 14.01.14 до 15.01.16.
    Як рахується півріччя (180 днів чи календарне півріччя - з 14.01 по 13.07)?
    І тих 90 днів перебування рахується з дати видачі візи чи з дати перетину кордону?

Останнє редагування: 3 Грудень 2014
  16. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

з дати перетину кордону і часу перебування там

17. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Підскажіть будь ласка, для подорожей по Польщі яку візу краще відкривати і до кого звертатись?

18. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Тобто, якщо віза, наприклад, з 14.01.14, а перший в"їзд на територію шенген-зони був 01.02.14, то з 01.02.14 рахується коридор 180 днів (чи календарних пів року?), протягом якого людина може перебувати на території шенген-зони не довше 90 днів?
    Коридор (якщо це 180 днів) закінчується 30.07.2014, і 31.07.2014 людина може знову виїхати по цій візі за кордон, навіть якщо в попередньому коридорі використані усі 90 днів?

19. Megan

Megan Well-Known Member

Відкриття візи у Польщу і не тільки

180 днів треба рахувати не вперед а назад. Тобто якщо людина хоче 31.07 в'їхати на територію шенген, то потрібно від тої дати відняти 180 днів і порахувати скільки днів проведено за той проміжок на території шенгену. Тоді будете знати скільки там можна ще бути. Сума не повинна перевищити 90.
    Потім якщо ви захочете в'їхати 15.08, то знов віднімаєте 180 днів і в тому проміжку рахуєте скільки були в шенгені.
    Пару сторінок тому я тут про то вже писала.
    Це якщо мова йде про шенгенську візу.

20. Yuliya Semeniv

Yuliya Semeniv New Member

Ось і мене цікавить таке питання... Читала попередні дописи, що можна з України летіти в інші країни шенгену, а я хочу з мамою в Італію на Новий Рік до сестри.. Вже 2 рази "прокатала" візу, планую ще раз. Цікавить, чи після подорожі до Італії при наступних перетинах кордону польські митники не чіпляються, чому їх візу використовую для поїздок в інші країни, чи можуть при наступних перетинах застосовувати ще якісь санкції...?