вічні суперечки: дитячий садок, чи з мамою краще?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Shkatulka, 16 Квітень 2010.

?

Я свою дитину

1. волію не віддавати в чужі руки

37 голосів
    17,5%
  2. в сад! всі в сад! (с)

16 голосів
    7,5%
  3. тільки в хороший садок, хорошому вихователю довірю

134 голосів
    63,2%
  4. та йой! якось оно буде. потім заміж піде...

6 голосів
    2,8%
  5. мені нікуди дітися, віддам

19 голосів
    9,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

ну хто примушує їсти..де ви таке бачили??????????

2. Редвумен

Редвумен Active Member

Якщо про десерт як винагорода - то тут такого немає. Але якщо батьки кажуть, що в дитини на рибу алергія, то ніхто її давати не буде. Але й ніхто для тієї дитини спеціального меню не розроблятиме. В нас в групі є такі діти. Одні мами приносять своє з дому (їжу як додаток), інші - просять давати те, що є , за винятком "забароненених" продуктів

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Мудрий вихователь безвідповідальних батьків слухати не повинен. Це ж типу "ми дурні, будьте й ви дурною". :girl_crazy:
    Пригадую батьків школярів у гімназії. Багато схожого... Але на вчителя чи вихователя це не має впливати, бо він своїм авторитетом може більше зробити, і власне, що мудріше й хитріше. Мамочок різних багато, тому я точно уявляю, в якому становищі ті виховательки. :xaxa:

4. KardaMonka

KardaMonka Member

Не будьте такими категоричними. І у нас також меню підбирають індивідуально, якщо є для цього підстави.

5. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Лілю, скажіть будь-ласка яка плата за садок у Канаді. І чи там теж система державних і приватних садків?
    У Львові теж є садки де тобі відповідно до медичних показань будуть раціон підбирати - але він далеко не кожному по кишені.
    Тут не лише у совковості справа, але й у платоспроможності. Не думаю, що хтось би віддавав дитя у "поганий державний совковий садок" як би мав можливість віддати у кращий. І ще - немає середини - є або так або дорого.

6. Уляночка

розказую, народе...коли віддала Любіка в садочок, то перший тиждень він не міг їсти їхніх молочних кашок, бо вони дуже рідкі, а вдома любить таку, щоб "ложка стояла"..він вирвав двічі, коли ні я, ні вихователі ще не підозрювали такої реакції...але потім всі все зрозуміли і моя дитина снідає в садочку хіба манкою (єдина каша з садочкових молочних, що він їсть) або чайок/какао з булкою, печивом чи чимось подібним..але в нас меню вивішують на 3 дні, то я знаю, що завтра на сніданок і Любік снідає вдома, якщо не його страви..ось і все...ніколи нікого не примушує....

7. Редвумен

Редвумен Active Member

не байдуже. а ви в своєму садку такі речі перевіряєте? в нас перевіряє санстанція :)

8. Orman

Orman Модератор-бомба

отут бачила

9. Liliyah Romanova

Дитячий садок, чи з мамою краще?

Є садок зі своїми правилами (БЕЗ принижування дому й домашніх порядків). Або приймаєте, або берете дитину в інший садок. Садки переповнені, так що це точно не проблема. Але принижування дому й домашньої поведінки - дешевий авторитет. :confused:
    Я заплуталася. То є, чи нема?

10. Редвумен

Редвумен Active Member

в державних - немає. бо є одне меню на весь садок

11. Orman

Orman Модератор-бомба

і де ви там категоричність побачили :confused:

12. Уляночка

то мама повинна поставити вихователів перед фактом - не хоче дитина їсти, то нехай не їси..так, як описала ІРУШКА....

13. Liliyah Romanova

Державні є. Там держава платить "субсидовані" місця. Ці садочки престижні й повна оплата за них дуже висока. Там рівень такий, що ніколи не пожалієте, що ваша дитина там була. Більшість дітей при тому із доволі бідних сімей, в основному емігрантів. Ми платили повну ціну, тому коштувало коло тисячі на місяць. Канадські сім'ї, котрі мають право на субсидії платять 20%. Там черги в ті садки кілометрові...
    Ще є дешеві садки, типу якби було від МЖК у Львові (не знаю, може й є). Там усе теж дуже гарно розроблене, але суттєво дешевше. Ціна залежить від віку дитини.
    Ще є домашні садки. Ці дуже різні в ціні (платиться за годину), але й рівень мені не надто. Ну, і ще є Монтессорі, котрі коштують так, як ті державні, або й більше. Але там харчування нема взагалі, треба самостійно дітям готувати перекуски та обід. Іноді вони мають "дні піци", то все.
    Ну, та і я про це. Пристосовуєтеся ви, а не садочок.
    До речі, довідок ніяких не треба. Вірять на слово.

14. Уляночка

він може вдома і не їсти, якщо не хоче..абсолютно до 12 год.вистачає йому булки з чаєм чи кавою...звичайно, що за 5.50 в день я не можу вимагати індивідуального меню для дитини, правда?

15. Liliyah Romanova

Коли Дарко був рік на суворій дієті, мені повністю всі складники розписали. Я не перевіряла, мені показали, аби я не переживала й затвердила, що таке меню пасує. (то в тому типу МЖК)
    А щодо санстанції... мабуть, промовчу.

Ну так. Тут день 30-40 коштує. Всі підстави вимагати індивідуального меню. )))
    Зрештою, мені більше йшлося саме про ненормальні висловлювання вихователів та невластиву на ті слова реакцію.
    До рівня канадських українським садкам далеко. Я в тому не дуже й сумнівалася. :confused: Але суть не в цінах і фінансуванні, а в головах у першу чергу.
    Якби мій Дарко був в українському садку, я би теж шукала плюси, бо як інакше? Але й мінуси я вмію бачити та про них говорити.

16. Лянка

Лянка Well-Known Member

17. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

А нас задовільняє майже все (є дрібниці, про які писати не хочеться навіть), Андрій любить ходити в садок і навіть питається, коли то вже йти, якщо вихідних забагато:) І дійсно за ті гроші, що платимо, отримуємо все і навіть більше:) І їсть він там краще, ніж вдома, і ніхто не примушує. А ще в нього там друзі, він дуже любить виховательку Ларису і часом ми ще з півгодини товчемось в садку, хоча можна вже давно йти геть.
    Можливо, це особливості моєї дитини... В садок він ходить з 2х років, ні дня не плакав, і "не хочу в садок" не було.

18. Уляночка

найбільший мінус - це "гниле" фінансування освіти....

19. Shkatulka

Shkatulka New Member

А це хіба буде не оффтоп?

20. Уляночка

Чи варто віддати дину в садок?

повірте, часто, ой дуже часто, насильство у різних формах процвітає і вдома...на жаль....

Статус теми:
Закрита.