вічні суперечки: дитячий садок, чи з мамою краще?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Shkatulka, 16 Квітень 2010.

?

Я свою дитину

1. волію не віддавати в чужі руки

37 голосів
    17,5%
  2. в сад! всі в сад! (с)

16 голосів
    7,5%
  3. тільки в хороший садок, хорошому вихователю довірю

134 голосів
    63,2%
  4. та йой! якось оно буде. потім заміж піде...

6 голосів
    2,8%
  5. мені нікуди дітися, віддам

19 голосів
    9,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Гелена

Гелена Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

Ну то добре, що існують, вони мені не заважають :)

Але, як на мене, то хороший садок = хороший вихователь (бо визначальний людський фактор, а не побутові умови чи ще що, як не крути)
    А скільки тих хороших вихователів? Стільки ж як хороших (висококваліфікованих, моральних, душевних) лікарів, що працюють за покликанням? Тобто, одиниці?

В тому то і річ. що одиниці. Хоча, ні, не лише в цьому, але в цьому далеко не в останню чергу.

Просіть, я буду рада якщо цю тему закриють :)

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Нагадало ситуацію про зіпсоване повітря в кімнаті.
    Нє?

3. Гелена

Гелена Well-Known Member

Мені нє. Кому нагадало, той певно і повітря зіпсував :girl_haha:

4. Fechka

Fechka Member

Цілком погоджуюсь! Моїй доні дуже садочок подобався!і Стала вона завдяки ньому більш організована і самостійна! Зараз навіть як проходимо повз нього то чую..-"О! МІй садочок!Хочу в садочок!

5. dovganchyk

dovganchyk New Member

Привіт! На мою думку все залежить від вихователя. Мій син коли пішов до садочка то його відривали від мене він так кричав, зараз сам біжить туди, але питає яка вихователька (до однієї біжить, а до іншої просить вдома залишити).
    Перед тим як давати в садочок питайте в знайомих, друзів і тоді робіть висновки!

6. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

цікаво

7. solomka

solomka Active Member

Тут і так все ясно: ніхто своєї думки не поміняє і ніхто нікого не переконає в протилежному. Кожен залишиться при своїй думці. Але впадати у крайнощі теж не потрібно - що садок абсолютне зло.

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Оскільки за весь час існування теми жодного разу не вдалося тримати її в межах цивілізованого спілкування, ми цю тему більше відкривати не будемо.

Для прихильників садочків є тема Чому і коли віддавати дитину в садок?. Для прихильників домашнього виховання - тема У мами біля серця - як у Бога за пазухою.

Бажано ділитися досвідом, порадами, дискутувати без впадання в крайнощі.

Останнє редагування: 26 Березень 2011
  9. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Відповідь: У мами біля серця - як у Бога за пазухою

Ділюсь досвідом -тиждень ми виховувалися вдома, в садок не ходили. Під кінець тижня я страшенно захотіла сама кудись втекти.
    І так: день розпочинається з того, що ми маємо обовязково робити зарядку (не важно що без кави я ходити не можу)
    Далі має бути заняття- зранку тематичне, маємо щось вивчати. По обіді - щось робити - за тих пять днів ми виклеїли, вирізали, виліпили, розфарбували все що було в хаті, навіть пішли в хід усі заготовки, які я припасла на "чорний день" і все одно фантазії забракло. У вівторок має бути аплікація, в середу "гінастика", далі музика, і "мама ти маєш придумати що співати".
    Співала я і за Галину Іванівну і за "діток" за "замахом", але все одно не так... бо трикутника не було...
    Складання пазлів мало бути по черзі, і кожен день інакші, як в садку.
    Читання - окрема тема - я маю читати, задавати запитання з прочитаного і ще й відповідати за "діток" за яких були посаджені звірята і ляльки...
    А ще в планах моєї дитини було підливання квітів (яких в нас нема!!!), накривання на стіл та чергування "по групі".
    Між тим всім я мала ще зварити їсти та поприбирати то все, що залишалося після "заняття"
    Під кінець тижня мала непереборне бажання кудись втекти, а ще поставити памятник вихователькам, які то все витримують...

10. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

11. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

у нас тіки в 6 ранку продирає очі, то зразу:о, йдем малювати..ще пси на вулиці не прокинулись, а ми вже в творчості...вот так

12. Liliyah Romanova

Гм... а яке то все має відношення до буття з мамою? Дитина вам просто влаштувала вдома садочковий режим. Мені Дарко спробував так раз зробити, то я чітко поставила межу: там так, а вдома - не так. І ніде втікати не захотілося. ;)

Останнє редагування: 28 Березень 2011
  13. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

14. natorella

natorella Well-Known Member

15. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

І як ти таким лідером виросла, коли знала йно муштри?

16. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Ох, Наталю, ну що Ви всюди так агресивно свою думку пишете - що за садочки, що за пологи. По-перше в Сашки зараз такий період - все має йти по його сценарію - в будь-якій грі - він сам придумує*змінює правила, сам каже, хто що має робити, де стати. За садок - логічно, що дитина відтворює те, як проходить день в садочку - мені самій цікаво, як воно і що - бо багато нюансів розмови/поведінки виховательки/нянь. Зрозуміло що, коли дітки приходять в салдок, вони роблять гімнастику/їдять/бавляться/йдуть спати. Для мене краще організований день, ніж якийсь хаос- коли хочу сплю, коли хочу їм. Мені режим дня подобається і я цілком схвалюю його. Сама ходила в садок і ніякого затурканого/обмеженого з мене не виросло.

17. katrinka

katrinka Well-Known Member

дуже багато я написала... стерла.
    все одно були, є, будуть прихильники і противники дитячих дошкільних закладів. але кожен діє по своїх можливостях. якби в мене була така можливість до 4-х років(або навіть до школи) я б виховувала сина вдома, звичайно включаючи відвідування розвиваючих гуртків, багато прогулянок, одним словом, на що б вистарчило часу і можливостей. але такої можливості не було і не має. я не шкодую, що мій син відвідує садок. я жодного дня не була в садку і чесно дуже завидувала в школі діткам, які розказували про садочок. звичайно, завжди знайдеться рядочок мінусів, але кількість плюсиків не менша при відвідуванні дитиною дитячого садка (напено ще й від садка залежить, вихователів). Максим дуже любить залишатись вдома, але коли це 2-3 дні, далі починає сумувати за дітками, йому не вистарчає занять, в садку він набагато самостійніший ніж вдома. в колективі легше сприймає інформацію, організованіший, балдіє від садочкових свят, підготовки до них. не знаю чи то група в них така, чи вихователі, чи він сам, але жодного поганого слова до сих пір(за три роки) не "приніс". і взагалі, коли постійно ходить в садок, якийсь слухняніший, спокійніший. коли довго вдома, спочатку цікаво самому, потім в "оборот" бере маму (як раніше дівчата писали), а коли вже все набридає, починається "божевілля" з неймовірними дослідами, з витрясанням всього чого не можна, фантазія виходить далеко за межі допустимого. і весь мій час йде лише на це, щоб встигати займати дитину чимось цікавим, тобто новим, новим, новим. а цього нового не так вже й багато. можливо це залежить від дитини, але я не встигаю погашати вагон енергії своєї дитини. і безкінечні розмови (спілкування) від яких ввечері мої вуха відмовляються сприймати звуки.:girl_flag_of_truce: я енергійна людина, але не настільки.
    наприклад, після дня в садку у нас ще секція акробатики і це зовсім не значить, що вдома він вже змучений і спокійненько чимось займається. ні! вдома насичена програма аж до ночі. хочу зауважити, це при тому, що дитина любить малювати, ліпити, писати, рогзлядати книжки, складати конструктори, тобто концентрувати увагу вміє.
    роблю висновок, що моя дитина в садку зовсім не страждає без моєї присутності, навпаки, я навряд чи змогла б задовільнити його потреби в спілкуванні, новизні і т. п. хіба весь день по гуртках водити. звичайно якби я весь цей час була з сином, пристосувалась би до його ритму життя абсолютно, що мені у відповідь обов"язково скажуть противники садочків. і хворів би він напевно менше. але ситуація є така, яка є. садочок не зробив з нього такого самого, як інших 20 в групі. він особистість, має власну думку, бачення, як і всі решта діток в групі, вони всі дуже різні. хоча в садочку навчились пристосовуватись до потреб інших і згуртовуватись в одне ціле, коли це необхідно.
    все одно багато написала:girl_haha:

18. Liliyah Romanova

Садок того не зламає, ані не дасть.
    Ми з братом обоє садочкові. Я - лідер, а він - сам по собі, "тихоня". З моїх висновків та аналізу, це генетично закладається, а далі на характер впливає виховання батьків, навіть якщо вони на роботі цілий день, дитина в садку й бачить їх недовго (все одно дитина підсвідомо шукає їхнього схвалення, підтримки). Принаймні у нас із братом саме так і вийшло.

А щодо малювання... моя думка така, що ніде так не кривдять творчість дитини, як у садку та школі. Я би в тому плані гурткам довіряла. А поламати можуть, як батьки, так і вчителі-вихователі. Тут можна таких історій наслухатися, що думаєш, краще би та мама дитину десь віддала...

О, і щодо розкладу. І я, і я чоловік садочкові. Я розкладу дня не переношу, якщо доводиться жити за стандартним розкладом, роблю все можливе, аби якось "колію" поламати. Чоловік навпаки - без чіткого розкладу йому світ валиться. І як то ми в одній хаті вживаємося... :girl_in_dreams: :girl_haha:

Дівчата, я би просила, щоби таки не порівнювати одне й друге. Якщо можна, обговорюйте окремо домашнє виховання (але саме виховання, а не просто сидження з дитиною пару днів удома, поки вона хвора чи ще щось), а окремо садкові плюси та мінуси.

Дайте цій темі "заглохнути"...
    Ну все одно ж не вийде компромісу.

Останнє редагування: 28 Березень 2011
  19. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

А якщо сидиш з дитиною вдома, то що не виховуєш її ????
    Якщо дитина тимчасово не відвідує садок, то значить я просто з нею "сиджу", а от якщо дитина взагалі не ходить до дитсадка - то значить мама її виховує?
    Гарна думка! Сприяє до знайдення компромісу і "заглохненню" теми...

20. Liliyah Romanova

Дитину виховуєш постійно, коли з нею вдома.
    Мені йшлося про термін "домашнє виховання".
    Просто знаю сім'ї, де саме цим займаються. Є розклад, план дня й усе виглядає геть інакше, ніж коли дитина просто вдома з батьками. Ці батьки не віддають дітей до садка, ані до школи, аж до років 14 десь, якщо не пізніше, і діти при тому є краще розвинені інтелектуально та духовно, ніж їхні ровесники після садка та школа. От порівняно з тим, що вони роблять, я не можу назвати своє сидження з дитиною час від часу - домашнім вихованням. Мабуть, тут тоді треба розрізняти "сиджу з дитиною" та "домашнє виховання". То все-таки різні речі.
    Я он теж задумувалася над тим через Дарчика, але то не для мене. Я не зумію дитині школу замінити, навіть маючи план, вимоги та допоміжні матеріяли від міністерства.

Статус теми:
Закрита.