вічні суперечки: дитячий садок, чи з мамою краще?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Shkatulka, 16 Квітень 2010.

?

Я свою дитину

1. волію не віддавати в чужі руки

37 голосів
    17,5%
  2. в сад! всі в сад! (с)

16 голосів
    7,5%
  3. тільки в хороший садок, хорошому вихователю довірю

134 голосів
    63,2%
  4. та йой! якось оно буде. потім заміж піде...

6 голосів
    2,8%
  5. мені нікуди дітися, віддам

19 голосів
    9,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

Нема за що закидати.
    То Маруся так самокритично написала, але не згадала одного важливого нюансу.
    Ми з Романом дітей легко вклали спати, бо ніхто нам поперек ніц не казав. Я сказала "спати", і Роман сказав "спати". Коли двоє дорослих говорять однаково, діти не мають можливості до маніпуляцій.
    Якби Маруся мала можливість сама своїх дітей виховувати без того, що їй постійно вставляють палки в колеса та при дітях говорять, яка вона погана мама, то не було би з дітьми проблем. А так - діти побаламучені різними третіми сторонами.

До речі, що Марусина мама забула згадати, то це те, що ми свого старшого вкладали ще цілу годину після того, як її 4-ро пішли спати. :girl_haha: Так що Марусині, порівняно з нашим, дуже і дуже слухняні. ;)

2. kati

kati Well-Known Member

3. Юстина

Юстина Well-Known Member

Богданко, не можу зрозуміти, з чого ви робите такі висновки. Я, наприклад, з останніх і не тільки дописів зрозуміла, що одні батьки хочуть, щоб їх діти відвідували садок, а інші - не хочуть. Кожен, хто як може, за допомогою свого/чужого досвіду, своєї/чужої філософії це аргументує. У кожного з нас своя правда. В такій дискусії ніхто не змінить свою думку, а лише впевниться лишній раз у своїй правоті. І серед нас нема поганих мам, бо ми всі, безперечно, хороші мами/дружини/жінки.
    Мене батьки не віддавали в садок, я не хочу, щоб садок ходила моя дитина. Все дуже просто. Я на сьогоднішній день маю можливість і бажання виховувати її вдома. Коли дочка підросте і захоче колективу, я про це тоді і подумаю. Зараз нам всім комфортно, коли ситуація виглядає так. Я нікого не засуджую, ні на кого не гніваюся, а роблю так, як вважаю за потрібне.

4. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

з прочитаного тут, з інших джерел в неті, зі спілкування із знайомими/друзями/форумлянами.
    Юстино, , по-друге, в відсотках 80 випадків так і є зі всіма речима. Власний негативний досвід завідомо проектується на дитину, як такий, що так і є. Шансу щось спробувати рідко дається. Пригляньтесь, прислухайтесь довколо. От на Різдво розповідала друзям про наш дискус. Так як я і кажу. У кого власний досвід негативний - відразу ставлення негативне, не конкретно до тієї теми, а й до інших, що стосується дитини і навпаки.
    ІМХО

---------- Додано в 20:14 ---------- Попередній допис був написаний в 20:11 ----------

і цей свій досвід він вважатиме довго єдиноправильним. БО ТАК. Психолог. А ще й до всього кохана дружина.

5. Юстина

Юстина Well-Known Member

Так буває, але не завжди. Змінюються часи, змінюються погляди, змінюються традиції, змінюється світогляд, переоцінюються цінності і т.д.
    Я не маю негативного досвіду ходіння в садок, я маю свій досвід неходіння, а також всякі приклади ходіння туди інших діток, як негативні, так і позитивні. Негативні насторожуть, а в позитивних я, особисто я, не бачу ніякого позитиву для себе, для своєї дитини.
    Я відношуся до категорії мам, які вважають, що краще знають, що їх дитині до певного віку краще. Коли скінчиться той певний вік, а почнеться "я сама!", треба відчути і не переборщити. Тому і писала вище, як моїй дитині захочеться новорічних ранків, я буду вимушена щось думати.

А тут - без проблем. Радо.

6. Ная

Ная Well-Known Member

В нашій країні склалася така ситуація,шо місця у дитсадку в дефіциті і шоб дати дитині просто можливість спробувати треба докласти чимало зусиль і коштів,я думаю,шо частково в тому також є причина,шо хто не має потреби в садку навіть не пробують свою дитину туди давати.
    Особисто я не буду з власної ініціативи вести свої дітей в садок лиш для того шоб вони спробували шо воно таке,бо не вважаю відвідування дитсадка чимсь таким шо спробувати необхідно. Лише як дитина сама виявить цікавість і бажання походити в садок,то таки намагатимусь докласти зусиль дати їй таку можливість.
    Шодо дитячого колективу,навчання-бавлення з вчителькою/вихователькою,а не мамою,новорічних і т.д. ранків то наше відвідування школи двічі на тиждень по півтори години є прекрасною,на мій погляд альтернативою садку. Я з дитиною була лише на першому занятті,далі на заняттях Софійка сама без мене і прекрасно справляється зі всім.

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

до певного часу я теж так вважала. Допоки дитина не пішла до школи. І тоді реально "вилазить" стільки нюансів ( не маю на увазі конкретно свою дитину, а на загал є різниця між садочковими та ні, причому у кожної дитини вона проявляється по своєму), які неможливо прорахувати у дошкільному віці. Хіба і далі навчати дитину в домашніх умовах.

---------- Додано в 09:22 ---------- Попередній допис був написаний в 09:14 ----------

8. Ная

Ная Well-Known Member

Діти само по собі різні незалежно від того були вони в садочку чи ні,на когось відвідування садка вплине позитивно,на когось навпаки і в школі вони себе ведуть по різному,незалежно від того,ходили вони в садок чи ні.
    Особисто для мене садок є місцем де перебувають діти,коли не можуть бути з батьками,а не місцем куди дитині треба ходити задля розвитку.
    сніжна,а ви можете детальніше описати ті нюанси і чому треба прораховувати все в дошкільному віці? На мою думку не варто давати дитину до загальноосвітньої школи раніше 7-ми років,тоді і шкільних проблем в неї буде значно менше в будь-якому випадку.

9. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

це не зовсім так. Але загалом, це ж і підкреслює те, що кожна дитина індивідум. І відповідно відразу мене насторожує оте "садок-зло". бо чи зло? а ще й зважаючи на те, що все-таки
    а така ситуація, серед моїх знайомих наприклад, є у відсотків 70, якщо не більше, бо такі реалії життя.
    Так от, ця тема з абсолютно некоректною назвою, нє?
    В першому дописі, з якого було тему створено не зрозуміло на кого, на що тема розрахована, що є її метою, обмін досвідом (то його тут апріорі нема, або якщо вже - то дописів може на 2 сторінки набереться), допомога у визначенні що ж краще? - то у так поставленому запитанні в темі це нонсенс, також тільки останні кілька сторінок дещо позбавлені осудів і каменів в різні боки, такщо теж як на мене, не те - основа 140 сторінок... А що тоді? що мета дискусії? сказати, що я вибрала то і то, бо так? я вдома з дитиною/дитина в садку і я така найкраща/чи така найкраща? я в тому таборі прихильників/в протилежному...

От наприклад, жирним виділено текст з підтекстом, а решта можна і деталізовувати, тоді це має якийсь зміст. Тобто мені особисто було б цікаво, куди ходить Наїна Софійка, де це знаходиться, скільки там діток в групі, що з ними роблять, скільки це коштує, як далеко це від дому.. ну це наприклад, якщо мета цієї теми - обмін досвід, бо я ж писала, коли писала про дитячий садок, який з них, які з них я мала на увазі. Без образ будь-ласка.

це ясно що не вписується в такий допис
    а з його плюсів
    мені особисто зрозуміло, що матусі "справжі і істинні" не дуже то і спішать з повагою до протилежної думки. Тому тема стала базарно-дивною, а мала на меті... а що тема мала на меті?

---------- Додано в 10:31 ---------- Попередній допис був написаний в 10:24 ----------

отакий аспект, про який згадала Фіяна,

10. Ная

Ная Well-Known Member

Ну,про то є окрема тема "гуртки для дітей",там я про це трохи писала))) Ходимо в "Перлинку"на Лемківській,в групі від 4 до 7-ми дітей(то залежно від активності відвідування,якшо ходить більше діток,то ділять на дві групи по 4-5 дітей,з ними дві вчительки.Основне заняття-англійська,ще є музика(танцюють,співають),малювання,ліплення,розвиток мовлення,трошки географії,трошки істроії.Свята для дітей проводять регулярно. Від дому 7 тролейбусних зупинок))) Заняття двічі на тиждень,ввечері,по півтори години(4 уроки по 15 хв. з перервами,коли діти бавляться в ігровій кімнаті),коштує 300 гривень/міс.
    Я садки злом не вважаю,якшо вони існують,значить комусь потрібні.Нам поки що ні:d23:

11. Юстина

Юстина Well-Known Member

Для того, щоб всі були задоволені, є кілька варіантів вирішення питання з темою або з її відповідністю до змісту. А саме:
    а) переіменувати в типу "дитячий садок чи виховуємося вдома?", то я так, перше, що на думку спало. Суть зрозуміла. Юн зараз встане, хочу встигнути.;
    б) попросити закрити і розділити на дві: про дитячий садок вже існує, створити про домашнє виховання;
    в) попросити закрити тему, залишивши отих 140 сторінок просто для роздумів;
    г) домовитися від 141-ої писати про власний досвід, не кидаючи тапок, не підсміховуючись одне з одного, не ображаючи одне одного. Останній з категорії міфічних, але має право на існування.

12. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

- вже пропонувала вище. Якщо змінити тему на дві з такими назвами, то одна і друга сторона матиме що обговорювати без образ.

13. Гелена

Гелена Well-Known Member

Богданко, завдайте собі клопоту і подумайте про те, як потрактувати те, що:
    1) ви в мене в ігнорі;
    2) ви досі по реченнях розбираєте мої дописи.

Я в садок ніколи не ходила, чоловік ходив лише рік перед школою.
    Але ми обоє проти садка для своїх дітей.

---------- Додано в 07:43 ---------- Попередній допис був написаний в 07:33 ----------

Та мама трохи дивна, але про садки вона правду написала - нічого за 30 років не змінилося. Був совок, совок залишився.

Я колись читала форум емігрантів, там одна жінка написала щось типу "наші дівчата по приїзді в Канаду часто нянями працюють, то так бідні мучаться з тими дітьми - тут ні накричати, ні вдарити не можна дитину хоч вона тобі на голову сідає"
    Прикиньте - бідні дівчата, бо їм не можна кричати і бити чужих дітей :girl_haha:
    Абсолютно інший підхід, інше ставлення, до якого наші "бідні дівчата" не звикли

14. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Гелено, Ви в садок не ходили, і Ваша дитина не ходить. Як Ви можете аналізувати, що було, і що стало?

угу, бо вони звикли, що на свою дитину можна і прикрикнути, і шльопнути. Що воно все має до садка?

15. Гелена

Гелена Well-Known Member

Можу, Уко, бо чоловік ходив і все пам"ятає, і діти родичів _в даний час_ ходять, і взагалі я багато читаю ососбистого досвіду інших і аналізую інфу :)

От приміром допис в темі про садок, який я запам"ятала:

З ДП цей допис: http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=431784&postcount=1054
    (не цитує чогось)

І таких дописів є багато, і на різних форумах. І є згадки людей, які ходили в садок, і згадки колишніх вихователів
    І я знаю в які країні я живу, який в нас рівень обслуговування, і які спецілісти (диплом купили, знання не купили)
    Буває по-різному, та я говорю про тенденції. І вони мене не тішать

16. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Значить, поганий садок і погані вихователі.
    Не подобається мамі, не підходить дитині - забрала дитину з садка, перевела в інший, підібрала якийсь гурток розвиваючий або вдома сидить з дитиною.
    Але це абсолютно не значить, що ВСІ садки погані і ВСІ вихователі і няньки погані.
    А що то має до садка?

Гелено, ми вже всі тут досить давненько зрозуміли, що ви проти садка і туди дитину давати не збираєтеся. Але знову і знову по цілому світі інтернеті збираєте і приносите сюди інфу, де обгаджуються садки просто як явище, і дописи тільки тих, хто проти садка, в кого про нього неприємні спогади. З якою метою? Ви поставили собі за мету переконувати тут усіх, що садки - це абсолютне зло, допоки будуть існувати ДП?

...Не знаю, чи варто було це писати.
    Може, і я в ігнорі...:connie_pull-pigtail

17. Юстина

Юстина Well-Known Member

А ви нічого страшного не написали. Все правильно.
    Хтось тут пише, що садок - це добре, хтось вважає, що погано. Є садочки, де гарні, і чемні вихователі, є - де хами і грубіяни. Є мами, які готові пробувати/експериментувати, є такі, що того не хочуть. Природньо, що я не буду шукати доброго садочка, інформацію про нього і нести її сюди, бо вона мене просто не цікавить. А в дописах Гелени, ті, що не хочуть вести в садок дитину, беруть для себе багато корисного. А якщо мене щось цікавить про садок, я не встидаюся тут запитати.
    Важливо, не ображати одне одного, бо ми всі для себе праві. Ті хто "за" садок, вважають себе ображеними на дописи Гелени, але і самі частенько з бажання "відімстити" піддьоргують її. Ну погодьтеся. Давайте ділитися, а не чіплятися до слів.

18. Гелена

Гелена Well-Known Member

Мені поставили питання - я дала відповідь.

Вам дивно, що я відповідаю на питання мені адресовані? А мені дивна ваша претензія :)

---------- Додано в 17:42 ---------- Попередній допис був написаний в 17:38 ----------

Може добрий модератор зглянеться на нас всіх і закриє цю тему?
    Всі мали б спокій кінець-кінцем :)

19. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Може, попросимо?:girl_wink:

20. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

давайте я процитую дописи про батьків, які зовсім не вміють поводитися з дітьми, і зроблю висновок, що вдома виховувати дітей не можна.

Знову ж, а скільки навіть тут на форумі дописів, де мами розхвалюють садочки і вихователів. Це не означає, що ВСІ садки хороші, але це означає, що хороші садки і вихователі існують.

Статус теми:
Закрита.