вічні суперечки: дитячий садок, чи з мамою краще?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Shkatulka, 16 Квітень 2010.

?

Я свою дитину

1. волію не віддавати в чужі руки

37 голосів
    17,5%
  2. в сад! всі в сад! (с)

16 голосів
    7,5%
  3. тільки в хороший садок, хорошому вихователю довірю

134 голосів
    63,2%
  4. та йой! якось оно буде. потім заміж піде...

6 голосів
    2,8%
  5. мені нікуди дітися, віддам

19 голосів
    9,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. kati

kati Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

В перший рік майже всі дітки практично не хворіють. По перше, нема звідки ще дуже їм хапати вірусяки, подруге ще на гв, тому перший рік я б до уваги не брала.
    а далі, всі діти різні...одні і в садках не хворіють, а інші і біля мамаи з соплей не вилазять.Хоча таки згідна, в садках більша ймовірність підхопити вірусні болячки- грип, наприклад, ну і інфекційні- вітрянки, краснухи неминучі.

2. Shkatulka

Shkatulka New Member

Правильно, в кожного своя думка. На мою - порівняння цілком доречне. Просто ріже слух, вірю.
    І розписати 10 відмінностей ще ніхто не зміг на просторах інтернету, теж факт. Я шукала колись :)

3. kati

kati Well-Known Member

яке життя в яслах???? який цілий день??? Ваша особиста справа чи водити дитину до 5 чи до шостої.... Ви намагаєтесь провести паралелі в зовсім не сумісний речех, садок і дитбудинок....

---------- Додано в 21:55 ---------- Попередній допис був написаний в 21:51 ----------

і добре що так вчать вихователі....бо дисципліна таки має бути. а попробуй 30 бешкетників нагоддувати....та кожного з ложечки не будуть вмовляти...

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Писочки би їм намастити за таке "виховання". Це називається "люди не на своєму місці", тому й мають проблему із тим, аби виховувати без дивних напрягів і порівнянь. Вони або без покликання до цієї роботи, або без відповідного досвіду/освіти/прикладу.
    Тут дітей вчать не лише в садочку слухати, але й удома. А так виходить, що дім - то щось геть таке, що можна по головах батькам ходити. Я шокована! :suicide:

5. KardaMonka

KardaMonka Member

Якщо ви вважаєте, що це вина дитячого садочку, то дуже помиляєтесь. Вихователь за кілька хвилин прийому не може виявити здорова дитина чи ні.
    А от якою має бути та мама яка веде свою хвору дитину в садок?
    Якщо ви, батьки, були б уважними до своїх дітей, то ніколи б не виникала проблема з тим що у садку є хворі дітки, і обговорювати не було б що.

Це не стосується тих батьків, які дійсно дбають про своїх дітей.

6. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Я в шоці. Мені ця дискусія нагадала питання Вірменського радіо: "Що спільного між вертольотом та унітазом? Відповідь: "Ні тим ні тим не можна поголитись". Без логіки. Як можна порівняти дитячий садок та дитбудинок?.
    Ви що якусь інтернет гру нову вигадали про відмінності і всюди її пропонуєте? Давайте по іншому- ви 10 подібностей напишіть, а ми їх для Вас спростуємо.

7. Liliyah Romanova

У вас є досвід роботи з дітьми? Які наслідки такого "вчать"?
    Хоча... якщо так вважають мами, то байдуже якої мари вчать вихователі. :girl_crazy: Раз мама готова все прийняти від тих, хто "займається" дитиною, то подумаєш, що фігню в малі голови втирають... :8:

8. Shkatulka

Shkatulka New Member

Я не бачу різниці між 5 чи 6 вечора. Але суть питання не в тому. Дитина в яслах ість, спить, гуляє, грається, переодягається, миється, спить, їсть, вчиться чогось.... і т.п. Це хіба не її життя? А що це?

9. Редвумен

Редвумен Active Member

А може ви нам напишете 10 відміностей між вихованням в дитячому будинку і вихованням вдома? щоб було від чого відштовхуватись..

10. Shkatulka

Shkatulka New Member

Мене вже кілька сторінок переконують, що зараз садки не ті, що в совку були. Кому вірити? :girl_haha:

11. Liliyah Romanova

У вихователів менше відповідальності за дітей у дитбудинках. Це основна відмінність, зважаючи на українську ментальність. І як на мене, дуже суттєва.

Як на мене, то все тільки інакше називається (хоча ні, назви теж ті самі), а суть - та сама.
    Он вистачить кулінарні темки почитати, про що вже Маруся колись увагу звертала. Совок ніби минув, але в головах лишився, разом із рибними днями по четвергах. Совок ще буде довго, і то дуже довго...

12. kati

kati Well-Known Member

ні..

так я вважаю, що диспліна повинна бути в садку.
    Взагалі, ту фразу можна по різному прочитати і відреагувати. От в мене вона не викликала таких негативних емрцій , як у вас...
    По перше, важливо, яким тоном то вихователі кажуть....Пам2ятаю, в яслах, ще була спочатку старша няня в нас, то вона могла казати неслухняним дітям:" зараз я до вас візьму різку, "...але це було жартівливим тоном, і звісно ніколи вона не піднімала руки на дітей, а діти між іншмим її обожнювали...вона для них була просто баба Ніна.

а совое тут де ви побачили? чи він вам всюди ввижається?:girl_wink:

---------- Додано в 22:12 ---------- Попередній допис був написаний в 22:10 ----------

риба в садках не тільки по четвергах:haha:))))

13. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ну нє..в нас рибний день - в пятницю:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:
    а якщо серйозно, то є і совкові стереотипи, і не совкові, і ще якісь..у людей будь-якої професії...

14. KardaMonka

KardaMonka Member

15. Liliyah Romanova

Катю, дисципліна, а втирання пурги, про яку написала форумлянка - різні речі.
    Я ж спитала, які наслідки такого "вчать". Такими словами, що "в садочку мусиш, а вдома собі вередуй" не вчать нічого доброго, властиво вчать подвійних стандартів і ... навіть неповаги до батьків.
    Я про загальний вигляд систем. Хочеться, аби було інакше, дуже хочеться... Але вчитися не дуже мали з чого.
    Чи є різниця, яким того скажуть "ти бовдур і твої батьки також"? Тон у такому міняє суть?
    У роботі з дітьми треба вважати на слова. Така природа дитяча, вони все по-своєму будують. Там, де дорослий не побачить небезпеки в словах, дитина навчиться негативного прикладу чи світогляду.
    У тому відоклемленні дому й садка на дві сторони барикад. Одні дитину виховують, а другі мають її на 2 години ввечері, тому м'які?

16. Orman

Orman Модератор-бомба

кидайте в мене чим хочете, але я на 95% згідна з Шкатулкою.

Про примушування їсти - взагалі абзац! І оце "так-так має бути дисципліна, бо як з ними справишся". Та ви що, дівчата, "як справишся"? Ну не примусом же точно!

17. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Я виходець із типового совкового садочка 80 - і мені ніц не бракує. :girl_curtsey:Не все в тих совкових садочках було поганим, а особливо харчування і контроль за ним. А що коли давали по меню - ну то питання політичне (я про рибу). Моя доня - найбільше любить в садочку оладушки із підливкою як би не совок то доня такого б чуда і не попробувала. Навіть як дуже постараюсь - все одно так не потрафлю ті оладушки зробити.
    А мій супер спогад із садочка - це картопля пюре із сосисками- такою смачною як у садковому дитинстві вона не буде вже ніколи:girl_crazy:(а зараз би дуже переживала як би дитині дали в садку сосиску).

18. Liliyah Romanova

Розкажу, як тут роблять.
    Всі сідають їсти. Завжди є якийсь десерт. Але десерт отримує той, хто з'їдає свою страву й обов'язково скуштує салат та овочі. Не куштує - не має печива на десерт. Фрукти дадуть усім.
    Ну, але тут відношення взагалі суперове по всіх мірках. Якщо в дітей алергії, то кожній дитині меню підганяють відповідно до потреб.
    В українських садочках хіба не "совківська рівняйлівка"?

19. irushka

irushka Well-Known Member

Ну, я вам скажу, що вихователі теж в двоякому становищі. Щодо їжі, то я з першого дня попередила, що Катю за жодних обставин не змушувати їсти, але постійно чую як батьки говорять "він вранці нічого не їв, заставте його поїсти", чи "прослідкуйте, щоб мала після сну кашу з`їла", тобто батьки самі не можуть впоратися з дитиною і перекладають це на вихователів, а тоді і травми в дитини, що її чужа людина змушувала до чогось.
    Те саме в нас із прогулянками, коли нарешті потепліло і яслі почали виводити надвір, то від одної мами почула, що всі діти похворіли, бо їх надвір рано стали водити, я мало не впала, невже свіже повітря не всім дітям потрібне? Це і щодо провітрювання приміщень і ще багато речей. То як діяти вихователям, щоб всім догодити?

20. Liliyah Romanova

Дитячий садок, чи з мамою краще?

Та якщо хтось без досвіду роботи з дітьми, таке чути не дивно. От про невмілих вихователів читати сумно.
    Я собі не уявляю, щоби так дітям у школі заявити. Моментально би батьки відреагували, тому що це прямий вияв неповаги саме до них.
    А домішки й складники всі відомі? Чи байдуже?

Статус теми:
Закрита.